Ieşirea Din MATRIX: Byron Katie - Mama și fiul: "Ea nu mă ascultă"

sâmbătă, 16 martie 2013

Byron Katie - Mama și fiul: "Ea nu mă ascultă"

BYRON KATIE - Mother and Son

„Magia relațiilor umane


Mi se întâmplă deseori să rămân profund uimită de magia relațiilor umane. Mai exact de magia emanată de blândețe. Nu există nimic mai emoționant decât blândețea care lasă Sufletul să înflorească după Voia lui, mai delicat un nufăr.
Puțini oameni au ocazia să experimenteze relații în care să fie martorii înfloririi unui Suflet, de aceea mă consider un om norocos că am trăit astfel de ocazii, fiecare dintre acestea fiind unică în felul său. Pot să vă mai spun despre astfel de momente că au consistența sfințeniei și că e greu să respiri în timpul lor de teama ca acest gest să nu le modifice în vreun fel curgerea. Le poți recunoaște după faptul că în momentele respective e atâta liniște încât nu-ți mai dorești pur și simplu nimic iar timpul se oprește cu adevărat în loc.
***


Acum un an și jumătate am văzut pentru prima dată un clip cu Byron Katie - autoare a best-seller-urilor: Cine ai fi tu, fara povestea ta?”  "Iubește ceea ce este", "Am nevoie de iubirea ta – Să fie oare adevărat?" şi "Celeo mie de nume ale bucuriei" şi "Schimbă lumea, punându-ţi gândirea sub semnul întrebării".
Byron Katie este în același timp autoarea unui proces inedit de investigare numit The Work (Lucrarea) - o reflecție scrisă asupra unui gând/ a unei idei - care ajută oamenii să identifice și să analizeze gândurile care le produc suferința, astfel de clarificari aducând oamenilor care parcurg acest proces eliberarea de tensiuni și pacea sufletească.
Deși aparent procesul de analiză este simplu, deoarece are la bază numai 4 întrebări și o „întoarcere” a gândului/ideii, Lucrarea propusă de Byron Katie are o foarte largă aplicabilitate iar rezultatele obținute au schimbat deja viața a mii de oameni.
Pentru că mi-e foarte greu să o prezint și nu-mi găsesc cuvintele potrivite cănd vine vorba despre acest suflet minunat vă voi oferi două scurte descrieri:
„Workshop-urile ţinute de Byron Katie sunt captivante, iar asta nu doar pentru că oamenii îşi deschid sufletele în faţa ei. Iubirea intensă a lui Katie arde toate iluziile, cu precizia unui laser.” - The Times
Lucrarea propusă de Byron Katie este o mare binecuvântare pentru planeta noastră. Cauza de bază a suferinţei este identificarea cu gândurile noastre, cu „poveştile” care ne trec continuu prin minte. Lucrarea acţionează ca o sabie ascuţită care taie acea iluzie şi îţi permite să-ţi cunoşti singur esenţa nemărginită a fiinţei tale. Bucuria, pacea şi iubirea emană din ea, ele fiind starea noastră naturală.” - Eckhart Tolle
Am ales pentru această postare o Lucrare pe care Byron Katie a facilitat-o altfel decât în cazurile clasice (cu o singura persoană) și anume o Lucrare între o mamă și fiul acesteia, fiu în mintea căruia persista ideea că mama sa nu îl ascultă (când îi vorbește) și încă alte câteva tensiuni ce au întunecat relația lor. E important ca acest video să fie urmărit cu sufletul, cu simțirea...

 VEZI FILMUL TRADUS AICI link 1 SAU AICI - LINK 2
Byron Katie—Mama și fiul: "Ea nu mă ascultă"  (Mother and Son with Romanian subtitles)

 

DOWNLOAD RAPID

Deși prezența unui facilitator simplifică mult lucrurile deoarece acesta poate păstra neutralitatea procesului privind povestea de viață în mod detașat, un model de Lucrare (ce se poate printa) poate fi găsit aici (click!), instrucțiuni pentru aceasta - aici (click!), un ghid de facilitare se găsește aici (click!) iar o listă pentru recunoașterea emoțiilor și reacțiilor - aici (click!). Un exemplu explicat chiar de Byron Katie - aici (click!).”
SURSA: http://adinaamironesei.blogspot.ro/

Un comentariu:

  1. Hm, oamenii au ajuns sa nu se mai cunoasca pe ei insisi, se minte pe ei insisi. Discrepanta este uriasa intre ce anume cred despre ei si ce sunt in realitate.

    Deci ce spun copii: Cine zice ala este, ca magarul din poveste" este cat se poate de adevarat...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...