Ieşirea Din MATRIX: In Tranzitie - versiunea 1.0

luni, 21 ianuarie 2013

In Tranzitie - versiunea 1.0


IN TRANSITION 1.0 (2012) 
From oil dependence to local resilience
De la dependenta de petrol la o rezistenta locală

Peste tot in lume, din ce in ce mai multi oameni inteleg ca societatea actuala, sistemul, paradigma curenta incepe sa expire si apar fel si fel de solutii alternative. Astazi va prezentam un film care ne prezinta si  alte idei ce merita implementate in societatiile de tranzitie de la sistemul actual, la o noua viziune si abordare a vietii. 
Si in Romania apar tot mai multi oameni care vor sa se rupa de sistem si ca de obicei, cand vorbim de astfel de subiecte, va aducem noi informatii despre o alta comunitate, de data asta una in curs de aparitie si anume comunitatea de la Brasov.

Dar mai intai cateva cuvinte despre acest film:


„Este un film despre mișcarea de tranziție, cu și despre cei care o înfăptuiesc.
Oameni de pe întreg globul răspund fenomenului Peak Oil și schimbărilor climaterice cu creativitate, imaginație și umor. Filmul documentar In Transition 1.0 prezintă modul în care țările dezvoltate promovează un nou tip de gândire sustenabilă, din ce în ce mai necesar în ziua de azi, ce poate fi implementat în anii ce urmează peste tot in lume. Mișcarea de tranziție se bazează pe crearea de comunități reziliente, cu soluții ce vin de la oamenii de rând, pentru a se dezvolta mai apoi și a atrage și autoritățile locale în schimbare. Soluțiile propuse în mișcarea de tranziție  implică permacultură și hrană locală, meșteșuguri vechi și noi, educație alternativă, biciclete, construcții ecologice, energii verzi, economie alternativă, și mai presus de toate, legături puternice între oameni.
Durata filmului: 50 minute”

SURSA: http://timisoara.intranzitie.org/ 
Mai multe despre tranzitia din Romania gasiti pe facebook in contul România În Tranziţie - Comunitatea Transition Towns România

In urma primului Festival al Comunitatilor Autosustenabile din Romania organizat la Brasov de Asociatia CESAN, in perioada 15-16 dec 2012 (puteti urmari toate prezentarile de la acest festival aici), au inceput sa se miste lucrurile si va invitam pe cei interesati in faurirea unei comunitati autosustenabile in zona Brasovului (si nu numai) la o intalnire unde sa aprofundam ideile discutate la festival. Dupa cum spune Flavian (organizatorul intalnirii) aici „va fi o intalnire mai putin formala decat cea de la festival si organizata doar cu persoanele interesate de implicarea efectiva in viitoarea comunitate.
La primele intalniri cred ca principalul scop ar fi sa ne cunoastem, sa aflam cine suntem si care este motivul pentru care vrem sa pornim impreuna pe acest drum, iar apoi sa facem un inventar al pasiunilor si intereselor fiecaruia. Sa aflam cu ce deprinderi sau resurse poate contribui fiecare si cum le putem utiliza mai bine la indeplinirea scopurilor propuse. Pentru discutii mai organizate se poate folosi un talking stick sau ceva de genul. Pentru cei din afara localitatii putem aranja sesiuni skype sau alte modalitati de videoconferinta. Ar fi util de ales in prima faza un nume pentru comunitate, poate ar merge construit un site sau forum sau grup de discutii. Putem apoi stabili un program al urmatoarelor intalniri sau macar care sa fie frecventa acestora si temele ce vor fi abordate. Sunt multe lucruri de luat in vedere si cred ca o sa iasa multe discutii interesante.” Mai multe detalii gasiti pe blogul lui Flavian.
Cu aceasta ocazie mai inauguram o categorie numita COMUNITĂȚI ECO fiind un termen generic dat tuturor informatiilor despre comunitatiile care exista sau sunt in curs de formare , comunitati care vin cu alternative sustenabile/autosustenabile, ecologice si/sau in armonie cu natura, informatii de pe acest blog, bineinteles. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:


SAU AICI - link 2
SAU AICI - link 3

DOWNLOAD RAPID
Subtitrare in limba română, februarie 2012,  Alexandru Gava. Multumim.

FILMUL ESTE OPEN SOURCE, DAR DACA VI S-A PARUT UTIL PUTETI SA SPRIJINITI INITIATIVA SI SA CUMPARATI DVD-UL DE AICI.

Cu aceasta ocazie dorim sa mentionam si un alt blog deosebit de bun, un blog axat pe informatii despre permacultura, locuinte ecologice si alte informatii necesare intr-o comunitate autosustenabila, un site intitulat Agricultura Sustenabila (felicitari creatorilor acestui blog),.

De asemenea va prezentam o carte deosebita intitulata "Nebunia aratului", scrisă de agronomul Edward H. Faulkner în anii '40!!! O carte care va spulbera multe mituri referitoare la sol și, mai ales, la atitudinea noastră față de el. Multumim grupului inimos de la TEI care a tradus aceasta carte.

De asemenea anuntam aparitia ultimului volum, al 10-lea, din Seria Cedrii Sunatori Ai Rusiei intitulat Anasta (pe  care o puteti cumpara cu 15% reducere de pe site-ul editurii daca folositi cand cumparati, voucherul-cod FYM1). Totodata salutam aparitia unui nou filmulet tradus despre o alta comunitate inspirata de cartile cu Anastasia ale lui Vladimir Megre. Multumim Editurii Dianusa pentru traducere.

VEDETI FILMULETUL, TRADUS AICI:


Un comentariu:

  1. Multumim inca o data pentru ajutor. Saptamana aceasta are loc prima intalnire a celor interesati de crearea unei comunitati sustenabile si in zona Brasovului. Asteptam in continuare doritori care sa ni se alature.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...