Ieşirea Din MATRIX: Frumusetea lumilor subtile si arta izvorata din starile de constiinta extinsa

luni, 3 decembrie 2012

Frumusetea lumilor subtile si arta izvorata din starile de constiinta extinsa

De curand am descoperit o serie de artisti  care surprind din ce in ce mai bine universurile subtile, mai ales cele din starile modificate de constiinta induse de diversele medicamente sacre cum ar fi Ayahuasca (ce contine DMT), ciupercutele magice mexicane (ce contin psilocibina), mescalina (din cactusul Peyote sau San Pedro), radacinile de Iboga (ce contin ibogaina)  si chiar si Acidul Lisergic obtinut din Cornul Secarei (LSD-ul).

Unii dintre artisti au experimentat unele din aceste substante, insa cel mai des pomenita este Ayahuasca. Consideram ca acest tip de arta este sacra si are un impact deosebit de pozitiv asupra noastra.

Despre acest tip de arta am mai vorbit in articolul : Arta Sacra si puterea ei vindecatoare unde v-am prezentat cateva din desenele lui Alex Grey dar si unele din picturile lui Pablo Amaringo. Ca si actualizare la acel articol am adaugat cateva imagini extraordinare facute de Cameron Grey.

O sa-l pomenin si astazi pe Cameron , dar si multi alti artisti deosebiti de talentati. Chiar daca sunt extrem de complexe imaginile ce vor urma, in realitatile subtile totul este animat, multidimensional si de asemnea exista o multime de perceptii auditive, tactile, gustative si olfactive, experienta in sine  fiind infinit mai complexa.

Iata mai jos cateva poze :
CAMERON GREY

- mai multe imagini create de Cameron Grey pot fi vazute aici.
LUKE BROWN
 

Mai multe desene realizate de Luke Brown gasiti aici..

 AUTUMN SKYE MORRISON




Mai multe imagini create de Autumn Skye gasiti aici.
 
MARK HANSON


Mai multe desene realizate de Mark Hanson gasiti aici.

RAUL CASILLAS ROMO


Mai multe desene create de RAUL CASILLAS ROMO gasiti aici.

AMANDA SAGE


Mai multe imagini realizate de Amanda Sage gasiti aici

MARK LEE




Mai multe desene create de Mark Lee gasiti aici

Krystleyez


Mai multe imagini create de Krystleyez gasiti aici.


 ANDREW (ANDROID) JONES



Mai multe desene realizate de Andrew Jones gasiti aici.

ADAM SCOTT MILLER



  
Mai multe desene ale lui Adam Scott Miller gasiti aici.  

MICHAEL DIVINE 

  
 Mai multe imagini create de Michael Divine gasiti aici.

XAVI PANNETON


Mai multe imagini realizate de Xavi Panneton gasiti aici

DARREN MINKE

 .
Mai multe imagini crate de Darren Minke gasiti aici.

CAREY THOMPSON


 Mai multe imagini realizate de Carey Thompson gasiti aici.

Noi v-am prezentat aici doar cateva imagini cu creatiile unor artisti. Am facut o selectie printre zecile de astfel de artisti gasiti la o prima cotrobaire a netului. Daca aveti mai multa rabdare decat noi va invitam sa mai cautati si aici sau aici .

In final, va vom prezenta inca o relatare a unui prieten care a experimentat ayahuasca.  De fiecare data cand vorbim despre psihedelice vom urmari sa va prezentam cate o astfel de experienta.  
Relatarea de astazi vine in completarea unei alte relatari care a starnit discutii aprinse pe blogul nostru la un articol despre Terrnece McKenna (vezi comentariile de aici) deoarece nu a fost una pozitiva sau plina de invataminte si revelatii asa cum spera toata lumea sa primeasca de la acest gen de experiente, ci una destul de tenebroasa si chinuitoare. Odiseea prietenului nostru care in primele 3 experiente nu prea a simtit mare lucru, continua cu inca 3 ceremonii (proaspete, din luna noiembrie) deosebit de intense si de bine descrise, care par a fi un pas inainte pentru el pe aceasta cale extrem de intensa a ayahuascai. Credem ca este posibil ca pentru unii oameni sa existe anumite blocaje de frecventa pe care ayahuasca le rezolva in primele 1-2-3-4-5... ceremonii. Din cate am inteles, ayahuasca iti amplifica frecventa de vibratie pana cand incepi sa rezonezi cu ea si abia apoi incep revelatiile. Pana in acel moment exista o purificare accentuata, rapida, perceputa uneori ca tensiuni sau dureri puternice sau nu in tot corpul si rau-mai intens sau mai putin intens. Asadar inarmati-va cu rabdare si ... mapacho (tutunul samanilor, un tutun deosebit folosit pentru purificarea subtila spatiilor si persoanelor) ...


 Si nu in ultimul rand va prezentam patru filmulete scurte traduse, pe care majoritatea dintre voi cei interesati de psihedelice si de ayahuasca in special, sigur le stiti, deoarece sunt clasice, dar vin foarte bine in contextul imagistic psihedelic al fotografiilor de astazi, ca o completare apoteotica.
Primele filmulete sunt niste fragmente din filmul BlueBerry, un film de duzina, cu buget redus, dar care contin  secvente care fac toti banii si scot filmul din obscuritate. Una din scene este cea in care un individ urmareste plin de lacomie nemurirea parca, sau nu stiu ce comoara, nu mai stim sigur, nu conteaza, nu este un aspect important, insa va primi o experienta la care nu se astepta, o doza dintr-un psihedelic puternic (presupunem ca este vorba de ayahuasca, deoarece langa paharul cu potiune este o liana asemanatoare ayahuascai, modelul palariei si hainei samanului si modul cum canta si susura sau suiera si da cu fumuri, este asemanator cu cel al samanilor shibipo din Amazon), iar viziualul este extrem de sugestiv. Tenebrele prin care umbla individul, sufletul lui chinuit se reflecta in experienta, mai ales la inceput. Pe masura ce intra mai adanc in experiente, insa, si cu ajutorul samanului, reuseste sa-si vindece anumite traume si rani din suflet. Interesant este ca ni se sugereaza ideea ca omul ar fi putut sa ramana blocat in tenebrele subconstientului sau daca nu-l ajuta samanul prin cantecul lui sa iasa la lumina. 

VEZI FRAGMENTELE TRADUSE, AICI:

Blueberry - viziunea 1

Aceasta este prima viziune ayahuasca pe care o are Mike personajul principal al filmului. Afla astfel care era comoara indienilor si isi constientizeaza umbrele (demonii, entitatile care-l parazitau, care se hraneau din fricile si alte emotii negative ale acestuia). Intelege cat de exorcizant si valoros este acest medicament si se hotareste sa protejeze indienii si secretul de raufacatorul pus pe jaf ...

Blueberry - viziunea 2 

Raufacatorul isi face aparitia si crede ca a descoperit o mina de aur. El bea potiunea cu lacomie crezand ca va obtine nemurirea. Urmeaza o confruntare epica la nivel subtil intre cei doi adversari , grafica fiind exceptionala (cu toate acestea nicio viziune nu este la fel, toate fiind unice si personale, asa cum sunt tablourile de mai sus). Raufacatorul moare prins in lumile astrale demoniace in care se balacea, iar Mike, cu ajutorul samanului reuseste sa-si vindece sufletul si sa se purifice. El trece foarte aproape pe langa moarte, insa deoarece a cerut ajutor totul a fost bine ... O lectie profunda la care sa tot reflectezi. Pentru noi este evident faptul ca cel care a facut scenariul experiementase si stia bine ce face ...

Un alt fragment este dintr-un documentar pe care l-am mai prezentat pe blog dar se merita revazut. Este vorba de documentarul OTHER WORLDS (ALTE LUMI - pe care-l gasiti tradus in intregime, pe blogul nostru). Va redam aici exact partea grafica legata de vizualul individului care este de asemenea f sugestiva. 


Inaninte de a va imbarca intr-o astfel de calatorie extrem de serioasa si transformatoare va recomandam sa cititi mai intai cartea „Ayahuasca'' de Ralph Metzner , dar si sa parcurgeti cu atentie categoria AYAHUASCA/DMT de pe blogul nostru.

ACTUALIZARE

Intuitia noastra a fost buna. Dupa cum ne spune Bunica Ayahuasca de la blogul http://ayahuasca-romania.blogspot.ro filmul BlueBerry este un film initiatic. Regizorul, JAN KOUNEN, este discipol al vestitului saman shipibo KESTENBETSA care apare si in film (chiar el in persoana). Deasemenea, Jan Kounen a realizat si filmul documentar "Other Worlds (2004)" (Alte lumi - O calatorie in inima samanismului).”

5 comentarii:

  1. chaoliciu nebuniciu6 decembrie 2012 la 11:08

    buna postare, salut mai fuctioneaza reclamele adsense google pe blog sau dau clik degeaba?

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca functioneaza. Cativa centi/zi tot se strang.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Sunt buni si aia ca valoare simbolica spirituala,ai dreptate google advense nu e afacere ,,trebuie sa ai multe clikuri de la vizitatori unici pe zi sa iti cumperi..un suc:P
    Fiti Binecuvantati frumosilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eeh... unii castiga bine cu AdSense deoarece au strategii mai agresive de plasare a bannerelor (pop up, linkuri mascate intre alte linkuri ok de pe blog, bannere care trebuie sa le inchizi ca sa ai acces la informatie si de multe ori nu nimeresti X-ul si dai click, sau X-ul e ascuns si pana il gasesti dai click samd). Noi am preferat sa le dam mai la dos (la sfarsitul articolelor) aceste reclame adsense fara se le ascundem sau sa le mascam (pentru cei care simt sa ne dea ceva rapid ca multumire si nu stiu cum ... Un click conteaza mai mult decat nimic.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...