Ieşirea Din MATRIX: STANISLAV GROF - Potentialul Vindecarii in Starile Neobisnuite de Constiinta

miercuri, 31 octombrie 2012

STANISLAV GROF - Potentialul Vindecarii in Starile Neobisnuite de Constiinta

Stan Grof and the Healing Potential of Non Ordinary States of Consciousness (2010)

Avem placerea sa va prezentam  astazi, in premiera pe tara, un nou interviu de exceptie cu  Stansilav Grof, un alt om extraordinar cu care rezonam 100%. Filmul a fost tradus de prietenul blogului nostru Andrei Alexandu si ii multumim din nou si de aceasta data, pentru promptitudinea si daruirea lui. Sa fii sanatos Andrei si tine-o tot asa!

Despre Stanislav Grof am mai scris pe blogul nostru si chiar i-am dedicat o categorie deoarece apare in numeroase documentare. Studiati categoria STANSILAV GROF aici.
Pentru cei care inca nu stiu cine este Stanislav Grof iata cateva date pe scurt:

Stanislav Grof (n. 1931, Praga, Cehoslovacia) este unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale şi un pionier în domeniul cercetării stărilor de conştiinţă modificate, folosite cu scopul de a vindeca, a evolua şi a cunoaşte. Grof şi-a luat doctoratul la Praga, în 1957, şi a absolvit Academia Cehoslovacă de Ştiinţe în 1965, devenind la vremea aceea un psihanalist freudian. În 1967, a fost invitat ca asistent la Johns Hopkins University School of Medicine din Baltimore, după care a ajuns cercetător-şef la Maryland Psychiatric Research Center, unde a lucrat, printre alţii, cu Walter Pahnke şi Bill Richards. În 1973, dr. Grof a fost invitat la Esalen Institute din Big Sur, California, unde a rămas până în 1987, dezvoltându-şi ideile. Fiind preşedinte fondator al Asociaţiei Transpersonale Internaţionale (înfiinţate în 1977), a devenit apoi membru al Departamentului de Filozofie, Cosmologie şi Conştiinţă de la California Institute de Studii Integrale. Grof este cunoscut în special pentru studiile sale timpurii legate de utilizarea LSD şi efectele acestuia asupra psihicului uman — psihoterapia psihedelică. El a construit un cadru teoretic pentru psihologia pre şi perinatală, precum şi pentru psihologia transpersonală. După interzicerea folosirii LSD, la sfârşitul anilor 1960, Grof a descoperit că multe dintre aceste stări de spirit puteau fi explorate şi în absenţa drogurilor, cu ajutorul anumitor tehnici de respiraţie, într-un mediu propice. El continuă şi astăzi aceste cercetări, sub denumirea de „respiraţie holotropică".

Printre cele mai cunoscute lucrări publicate de Stanislav Grof de-a lungul timpului, se numără:

Cand imposibilul devine posibil (2008), Psihologia viitorului (2007), Calatoria Ultima, Realms Of The Human Unconscious: Observations From LSD Research (1975),  LSD Psychotherapy (1980), The Holotropic Mind: The Three Levels Of Human Consciousness And How They Shape Our Lives (1992) (împreună cu Hal Zina Bennet).” 

SURSA:  STANISLAV GROF - Dincolo De Ratiune

Ca si noutate, din ceea ce spune Grof in film, LSD-ul este o substanta semi-sintetica, nu complet sintetica, deoarece este produsa de Ergot care exista in natura si seamna ca si structura cu substantele psihedelice din America Centrala. 

Recomandam din tot sufletul cartea lui Grof numita Cand imposibilul devine posibil (2008) , o carte de capatai pentru noi, in acest moment.

Si ca veni vorba de psihedelice, asa cum v-am obisnuit, va mai prezentam o experienta cu ayahuasca: Experienta lui Ender (un cititor al blogului nostru).

VEDETI FILMUL TRADUS, AICI

Pentru a vedea filmul, oferiți o donație și cereți accesul. Mulțumim!

In completare studiati categoriile STANISLAV GROF, PSIHEDELICE, AYAHUASCA/DMT, in special:

1) LSD - Acel dincolo din interior
2) DMT - Molecula spiritului 
3) Manifestarea mintii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...