Ieşirea Din MATRIX: GEORGE CARLIN - un comediant de exceptie

marți, 25 septembrie 2012

GEORGE CARLIN - un comediant de exceptie


George Denis Patrick Carlin (n. 12 mai 1937 - d. 22 iunie 2008) a fost un actor de comedie și scriitor american, care a câștigat cinci premii Grammy pentru albumele sale de comedie.[1]

Tema sa favorită a constituit-o critica adusă societății, clasei politice, religiei, limbii engleze și altor subiecte considerate tabu. Spirit controversat, nu a ezitat să utilizeze în exprimare cuvinte obscene, stârnind adesea indignarea publicului și ajungând chiar în fața instanței, care îi impune evitarea expresiilor indecente.

Multa mai multe despre George Carlin puteti citi aici: 


Prima oara am auzit de George Carlin in 2007 cand am vazut Zeitgeist 1 (el este vocea celui care explica comedia cu religia - vezi filmuletul de mai jos cu vrajeala religiei crestine).

Desi era ateu (unul simpatic si de bun simt totusi), adeseori badaran si cu un limbaj porcos (fiind folosit in exces, pentru a contrabalnasa pudibonderia ipocrita a societatii americane),  George avea momente de genialitate si o rebeliune antisistem foarte studiata care, desi era  ambalata intr-un stand-up comedy avea un impact si o adresabilitate mult mai mare (orice tzoparlan il putea intelege).  

Poate fi considerat un „Nebun” al scenei vietii,  insa unul onest, care prin clovneriile lui a reusit sa-si exprime libertatea interioara, viziunile, adevarurile dureroase intr-un mod care se doreste a fi comic, dar care in realitate este un haz de necaz, vorba romanului. Cine are urechi sa asculte, intelege ce este inteles si dincolo de rasul pe care-l poate provoca, nu poti sa nu ramai pe ganduri la ceea ce el spune.  Dincolo de zambete putem sesiza uneori adanca tristete ce razbate de dincolo de masca si jocurile de scena.  Se merita sa faceti un efort sa va depasiti prejudecatile, sa vedeti dincolo de forma pe care o imbraca discursul sau, profunzimea celor expuse de el. Nu suntem intotdeauna de acord cu el si va invitam sa va folositi discernamantul cand ii vizionati filmele, dar credem ca era sincer in credintele lui si nu servea niciunor alte interese. Aceea era gandirea lui limitata despre anumite subiecte abordate ...

Ii admiram insa curajul, forta, spiritul de observatie, sufletul sau liber, spontaneitatea si capacitatea de a exprima atat de expresiv multe din adevarurile lumii in care traim. Din pacate a plecat dintre noi in 2008 si altii ca el nu prea mai sunt. Lumea are nevoie de astfel de oameni.

Iata cateva dintr filmuletele pe care noi le consideram mai reprezentative:



Aici puteti vedea intregul film YOU ARE ALL DISISEAD (1999) 
sau aici George Carlin - Jammin' in New York [1992}

4 comentarii:

  1. Multumesc pt documentarele cu George.Am difuzat intr-un loc public documentarul Thrive si a fost un succes.Va rog ziceti un alt documentar care sa-l difuzez intr-un spatiu public sau sa mai difuzez tot doc Thrive.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thrive merita rulat cat mai mult deoarece e complet ... Alte filme importante din cele peste 600 din lista noastra de aici http://fymaaa.blogspot.ro/search/label/DOCUMENTARE CU SUBTITRĂRI (lista pe scurt)ar fi GasLand 1 si 2, What the Bleep - Down the Rabbit Hole (2006) , Bruce Lipton, Ph.D. - The New Biology - Where Mind and Matter Meet (2001)
    , ESOTERIC AGENDA (2008), ZEITGEIST - Addendum, Ungrip, Money Masters - How international bankers gain control over America, De la servitude moderne, Ancient Aliens, Earthlings, SIMPLY RAW (2009) - Reversing Diabetes in 30 Days, WAYNE DAYER - THE SHIFT - Ambition To Meaning (Finding Your Life Purpouse), NASSIM HARAMEIN - The Black Whole, LEGEA REZONANTEI, FAUX DEPART (2010) - Enquête sur les Expériences de Mort Imminente, DON'T WATCH THIS FILM, INNER WORLDS, OUTER WORLDS (2012), CANCER - The Forbidden Cures (2010) asa ca sa zicem cateva la super repezeala ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult si va doresc numai bine.Vreau sa fac Fundatia Eckhart Tolle Romania ce ziceti voi sa incerc si daca da de ce am nevoie,multumesc oricum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu avem idee ce este necesar pentru a crea o fundatie ...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...