Ieşirea Din MATRIX: Drumul catre tine (11.07.2012)

miercuri, 11 iulie 2012

Drumul catre tine (11.07.2012)

The Way To Yourself

Nu ne pricepem la Cabala (Kabbalah). Avem idee cat de cat despre ce e vorba insa am avut mereu o reticienta si o respingere fata de acesta cale spirituala (poate si pentru ca termenul Cabala are si o incarcatura negativa si poate si pentru ca este asociat cu evreii). Insa nu odata am regasit intelepciunea Kabbalah ca fiind foarte reala si totusi foarte ocultata. Nu prea s-a vorbit despre kabbalah  pe acest blog decat indirect (in filmele cu Nassim Haramein, din cate ne amintim). Ni s-a parut a fi o invatatura cam ermetica, potrivita mai mult mintilor „crete”, mult prea complicate pentru gustul nostru. In forul nostru interior am crezut mereu ca orice om il poate intelege pe Dumnezeu si ca adevarurile sunt suficient de simple sa fie intelese si de niste copii de 7 ani. Dumnezeu este accesibil tuturor nu numai unei elite atent alese ... dar asta e parerea noastra.
De putin timp insa, am descoperit un filmulet plin de intelepciune, un filmulet realizat cu ajutorul unui cabalist pe nume Michael Laitman, un film plin de esenta. Daca cineva care practica intelepciunea kabbalah ajunge la o astfel de viziune, inseamna ca e o cale spirituala veritabila ce merita poate, mai multa atentie din partea noastra. Exista asadar si evrei intelepti, luminati, vizionari, de bun simt care mai ard din karma multora dintre confratii lor. Din cate am inteles totusi, kabbalah este pentru evrei cum este sufismul pentru musulmani si ishiasmul pentru crestini, adica o esenta mai pura, mai putin dogmatica a acestor mari religii, adevarata intelepciune a acestor religii.
Nu vrem insa sa speculam prea tare caci nu stim.
„Cabala este o tradiție veche, ce s-a născut acum 5770 de ani. Termenul „Cabala” derivă de la cuvântul ebraic kabbalah, care înseamnă primire, receptare. De fapt, limba ebraică, considerată una din limbile sacre, a fost dezvoltată în mod special de către și pentru cabaliști, pentru a-i ajuta să comunice despre chestiuni spirituale. Accesul larg la esoterismul Cabalei este realizat de abia la sfârșitul secolului XII, prin Cartea lui Zohar. În viziunea cabalistului Baal HaSulam, însemnătatea vieții este „revelarea Dumnezeirii Sale către creaturile sale în această lume”. Deci, mai mult decăt în orice tradiție, în Cabala, care este mult mai abstractă și mai cifrată, revelarea Sinelui este o chestiune de dăruire din partea Divinității către om, atunci când acesta s-a corectat, iar omul e cel care primește, datorită trezirii ființei prin studierea înțelepciunii Cabala.
Sinele în Cabala este chiar Dumnezeu manifestat în om, și are un corespondent în inima spirituală. Trezirea punctului din inimă și apoi împlinirea completă a acestui punct până la desăvârșire, este scopul pe calea spirituală a Cabalei.”
SURSA si mai multe detalii aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Cabala
Daca sunt printre voi oameni care rezoneaza cu intelepciunea cabalista va invitam sa studiati site-ul http://www.shanti-spirit.ro si canalul youtube arcturian7 unde puteti vedea o multime de filmulete traduse despre kabbalah.

VEDETI  FILMULETUL TRADUS, AICI:

25 de comentarii:

  1. E foarte frumos ca si clip motivational dar nu difera cu nimic din tot ce spune biblia, coranul si alte carti "sfinte" . Personal nu am gasit nimic nou in acest film, Articolul ce il insoteste e mult mai interesant. Pace si iubire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cabala nu este singura 'cale spirituala' fata de care manifestati reticenta si respingere, ignoranta in adevaratul sens al cuvantului, contrar titlului blogului ...

    Mai multa deschidere fratilor, cercetati si iar cercetati si nu uitati, Adevarul nu se daruieste.

    RăspundețiȘtergere
  3. @primul Anonim
    Exact ... faptul ca mergand pe o anumita cale un individ ajunge la aceleasi adevaruri este ceea ce conteaza.
    @Al doilea Anonim
    Avem respingere fata de religiile ulta radicaliste si dogmatice care cu greu le putem considera cai spirituale. Oricum propaganda pro astfel de religii este puternica si nu simtim sa le promovam.
    Mia avem o respingere fata calea spirituala promovata de MISA, fata de modul cum interpreteaza ei anumite cai spirituale, trecand totul prin filtrul lor extrem de colorat si inflorat (adeseori infundat de balarii).
    Ce alte mai cai respingem ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi nu este tocmai politicos sa raspund la o intrebare cu o alta intrebare, ce puncte comune credeti ca sunt intre viziunea si atitudinea voastra fata de viata si viziunea partizanilor ‘ultra-radicali’ ai unei religii, dogmatice prin definitie, in cazul nostru religia crestin-ortodoxa, viziunea celor de la MISA si viziunea voastra?

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem si nu avem puncte comune cu acestea. De la religia ortodoxa ne atrag ideile propovaduite de IIsus in Noul testament, intelepciunea ce izvoraste adesea din parabolele lui Iisus si cam atat. Cu MISA impartasim multe puncte de vedere legate de viata si Univers insa pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte. Una propovaduieste MISA si alta face. Si ei dau dovada de fanatism new ageist bivolarian, sectarism, radicalism. Nu-i putem suge ciorapii lui Bivolaru asa cum fac MISAni. Mai avem in comun cu sectele de tine mentionate faptul ca percepem existtenta unei conspiratii si a unui razboi subtil intre fortele luminii si ale intunericului, desi totodata vedem si dincolo de acest razboi, acolo unde este liniste si pace deplina, in sanul lui Dumnezeu. Or mai fi si alte puncte de vedre comune, dar nu avem timp sa le dezbatem aici. De-a lungul timpului pe blog am spus ce nu ne convine la crestinsmul dogamatic si daca stii cate ceva despre MISA si ai citit blogul nostru ai fi vazut unde diferim ca viziune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sinele în Cabala este chiar Dumnezeu manifestat în Om. Salutam si respectam si aceasta cale/scoala spirituala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce mi-a sarit in ochi la prima vizionare: bogatii, conducatorii nu trebuie sa fie preocuparea noastra. Nu conteaza pentru noi cum si-au facut ei averile; noi trebuie doar sa impartim bucatica noastra de paine cu cersetorul din colt; trebuie doar sa daruim si astfel vom fi fericiti. Bogatii, conducatorii sunt alte organe ale fiintei numite lumea noastra pe care trebuie sa le sustinem pentru ca fiinta sa traiasca.

    Mi se pare cam simplista filosofia aceasta a fericirii, asa cum elimina total ideea de Dumnezeu si Satana... (Daca EGO-ul este chiar Dumnezeu manifestat in om, atunci nici nu ma mai intereseaza Cabala. Primii crestini luptau cu toate fortele impotriva Sinelui, si nu cred ca voiau sa lupte contra lui Dumnezeu...)

    RăspundețiȘtergere
  8. @laur

    Noi am inteles altfel acest film. Ideeea ce ne-a placut a fost cea legata de faptul ca suntem cu totii celulele acestui organism numit Umanitate, o idee formulata de noi exact asa pe blog de multe ori. Egoul este cancerul, egoul este cel care face celulele sa se simta separate unele de altele, desi in realitate sunt parte dintr-un mare organism si atata timp cat ele vor actiona doar in interes propriu uitand de celelalte va aparea disfunctia sau boala. Umanitatea este momentan un organism canceros, in care anumite celule, bogatii, se simt elite superioare si separate de restul celulelor, blocheaza resursele energetice doar pentru ei, dand cu taraita sau de loc celorlaltor celule accesul la aceste resurse. E ca si cum creierul s-ar considera superior celulelor din pancreas sau din anus din cauza ca au specializari diferite care par superioare. In realitate nu este asa, fiecare celula si organ depind de restul celulelor si al organelor. Crestinii luptau si lupta contra EGOULUI nu a SINELUI. Egoul este sinele fals, un sine al separarii, un sine al fricii. Sinele real este sinele Unimii si al iubirii. Si acest sine este esenta divina din OM, partea din DUmnezeu, scanteia divina, DUMNEZEU INSUSI.Caci Dumnezeu este prezent atat in tot cat si in parte la fel de plenar. Intregul se reflecta in parte si partea in intreg. Dumnezeu este in noi si noi suntem in Dumnezeu. In realitate, sinele nostru adevarat este UNUL si UNICUL DUMNEZEU care imbraca toate formele si patrunde intreaga manifestare. Pana una alta majoritatea oamenilor sunt blocati in Ego crezand ca acesta este sinele, in realitate nu este asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Prin intrebarea mea anterioara nu am vrut decat sa arat ca aveti puncte comune cu religiile ultra radicaliste si dogmatice, sau mai simplu spus cu religia, aceeasi religie in care dogma, invatatura de la care nu se permite abatere, este singura fereastra spre realitate, si nu admite niciun alt adevar in afara ei. Orice om intelept cunoaste ca o astfel de abordare nu va duce niciodata la cunoasterea Adevarului. Viziunea principala in cadrul unei invataturi spirituale, dogma religioasa in cazul nostru, este data, pe scurt, de raspunsurile la intrebarile: cine suntem, de unde venim, incotro ne indreptam.

    Nu e nevoie sa prezint ceea ce a-ti surprins si voi destul de bine, si anume viziunea ingusta a dogmei religioase in aceasta privinta, ideea pe care vreau s-o transmit este faptul ca din aceasta viziune principala se nasc celelalte nenumarate viziuni despre viata, reprezinta, oarecum, sursa celorlalte viziuni, exact ca radacina unui copac si fructele sale, iar atunci cand impartasiti puncte comune cu viziunea celor care imbratiseaza dogma religioasa trebuie sa va ridicati serioase semne de intrebare si sa cercetati mai aprofundat aceste aspecte.

    Principala cauza a viziunii, cunoasterii incomplete este ignoranta. Ignoranta este in ceea ce va priveste atunci cand nu stiti care este invatatura cabalei dar totusi manifestati respingere numai pentru simplul fapt ca cuvantul cabala are si un alt sens si pentru ca originea cabalei este evreiasca. Ignoranta ce se naste din prejudecata, in acest caz, combinata oarecum cu ignoranta naturala, efect al sentimentului de ermetism pe care-l simtiti la citirea invataturii, este ceea care va impiedica sa aflati de fapt care este invatatura cabalei; nu o sa va spun nici eu ceea ce voi nu simtiti impulsul interior sa aflati, nici nu este de fapt o invatatura care se transmite in acest mod, spun numai ca invatatura cabalei duce insasi la izvorul existentei, atat cat poate sa fie prezentat in cuvinte si simboluri in partea teoretica a cabalei, invatatura ce se regaseste in orice invatatura spirituala acolo unde nazuinta spre Adevar a fost si este mai presus de orice.

    RăspundețiȘtergere
  10. Teoria conspiratiei si conceptia de razboi intre fortele binelui si fortele intunericului, ca puncte comune cu cei care imbratiseaza dogma religioasa, reprezinta deasemenea viziuni limitate asupra Adevarului. Nu insist prea mult asupra acestora, in privinta aparentului razboi dintre bine si rau, spun numai ca este nevoie de intuneric pentru a se naste lumina, fiecare forta isi are rolul ei in Ordinea Creatiei iar din actiunea acestor doua forte opuse se naste unitatea, iar in privinta teoriei conspiratiei daca veti cerceta natura exterioara si interioara veti cunoaste ca Totul este manifestarea Legii, a Vointei Celui Fara Nume, si insasi miscarea firului de par este tot urmarea acesteia, fie ca este data de adierea vantului sau de efectul karmei.

    Cum a-ti putea crede ca Adevarul poate razbate liber spre inimile oamenilor in aceasta lume in care spiritualitatea este obiect de negot iar oamenii cauta cauza a tot ceea ce li se intampla rau sau bine in exteriorul lor si nu numai in interior nu, singurul loc unde sunt toate raspunsurile. Lume in care raul vine de la cabala, iluminati si orice alt grup, orice nume ar avea si de orice natura ar fi, iar salvarea, ascensiunea de la fiinte inalt spirituale, civilizatie extraterestra, federatie galactica sau orice alta forma de organizare, superioara bineinteles.

    Intr-o lume in care intalnim channeling privat cu anumiti arhangheli la comanda, cursuri de terapie cu ingeri, initieri mai mult sau mai putin traditionale, toate acordate contra cost bineinteles, de catre oameni care, in general, in ignoranta lor, imbratiseaza conceptul de schimb obligatoriu de energie, sub forma banilor sau nu, uitand ca efectul urmeaza implacabil cauzei, si ca Intelepciunea Legii si nu intelepciunea omului in mandria sa, este singura in masura sa stabileasca manifestarea efectului.

    Intr-o lume in care fenomenul inchizitiei Evului Mediu se manifesta in continuare, transformat si adaptat timpurilor, cu oameni participand orbeste sau constient, manati sau nu de ignoranta, la vanatoarea ereticilor si vrajitoarelor zilelor noastre, fratii lor, a caror invatatura le este mai mult sau mai putin necunoscuta. Se spune ca banii si religia sunt principalele forme de control pe aceasta planeta, banii ca forma de control a realitatii tangibile iar religia a realitatii intangibile, dar cu adevarat singura forma de control este religia.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nazuinta spre Adevar nu are nicio valoare daca nu este insotita de capacitatea de a recunoaste faptul ca adevarul pe care-l cunoastem este doar o treapta, una din infinitele trepte ale Adevarului in Eternitate. Religia si Masoneria au fost din totdeauna pe pozitii opuse si fiecare isi are rolul ei Intelept oranduit in evolutia omenirii. Daca in ceea ce priveste invatatura cabalei, ermetismul este principala cauza pentru care a fost ocolita, in general, de atacurile religiei, nu putini dintre cei care cred ca cunosc cabala neavand de fapt decat o vaga idee despre ce reprezinta ea cu adevarat, nu acelasi lucru putem afirma despre Masonerie, a carei invatatura este liber afirmata si deschisa oricui simte chemarea ei. In acest context, cu atat mai mare va este ignoranta cu cat judecati Masoneria numai prin prisma adversarilor ei. Daca nazuinta spre Adevar este impulsul ce va conduce in aceasta viata si vreti sa aflati ce este cu adevarat Masoneria:

    www.scribd.com/doc/100335819/Masoneria

    Pe masura ce cititi cercetati-va mai intai de toate interiorul si urmariti efectul ideilor exprimate asupra sinelui; pentru ca trebuie sa stiti, o idee este ceva Viu; apoi cercetati vasta opera a Masoneriei, este nevoie de disciplina, dedicatie, vointa si lipsa a prejudecatilor, care stiu, nu pentru putini dintre voi, reprezinta lanturi prea groase pentru a fi sparte. Cu timpul, pe masura ce veti cerceta exteriorul si mai ales interiorul, veti descoperi ca invatatura Masoneriei este aceeasi cu invatatura ce se afla in miezul tuturor invataturilor spirituale in care iubirea de Adevar a fost si este mai presus de orice. Abia atunci veti simti adierea libertatii si abia atunci veti pasi pe Cale, iar lumina Adevarului, ce vine din cunoasterea de sine, va va lumina drumul .

    Fie sa traiti Adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum am inteles ... masoneria este alte cale spirituala pe care o respingem. Asa e, uitasem de masonerie ... Intr-adevar nici de masonerie nu ne simtim atrasi, de loc, dimpotriva. Consideram ca propaganda pro masonica functioneaza desavasit in ciuida aparentei discretii de care da dovada. Noi ne consideram un site anti oranduire, anti sistemul actual asa cum este, iar masoneria este puternic interconectata cu aceasta oranduire. Asa ca da, avem un dintre contra masoneriei si o consideram responsabila (printre alte organizatii secreto discrete) pentru haosul in care se gaseste lumea actualmente.
    Masoneria ni se pare o cale a separarii din start deoarece ea observa din start separea, iar membriui acesteia se considera elite superioare, separate de profani. Atata timp cat exista acest spirit separatist elitist (preamarind astfel EGOUL) in sanul masoneriei nu vom rezona niciodata cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Rozicrucianismul este o alta cale pe care o respingeti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Unde am respins noi rozicrucianismul?
    Chiar nu am vorbit despre aceasta cale spirituala si poate si pentru ca prea adesea am gasit-o asociata cu masoneria si vestitii Illuminati, mergand mana in mana. Nu intamplator unul dintre gradele din francmasonerie se numeste Cavaler Rozicrucian. Sincer nu am acordat importanta si atentie acestei cai spirituale si poate , daca ne gandim mai bine, mai sunt si altele carora nu le-am dat prea multa atentie, cum ar fi gnosticismul (cu ale carei idei nu prea am rezonat), alchimia (cu aceasta am rezonat mai mult, insa nu am prea avut timp sa o studiem, insa am publicat un documentar despre ea)si or mai fi si altele. Am acordat mai multa atentie la acele cai care au venit catre noi si cu care am simtit ca rezonam mai mult. Nu suntem niste mici Mircea Eliadieni care sa cunoasca toate caile si cultele si care sa stie despre toate cu ce se mananca.
    Da-ne un material video tradus despre rozicrucieni, care sa exprime niste idei esentiale, sa vedem daca rezonam cu ideile exprimate si apoi mai discutam. Chiar nu avem timp sa studiem in detaliu toate religiile si cultele lumii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Referitor la rozicrucianism, nu este nevoie sa afirmati clar pe site, se vede foarte bine ceea ce respingeti si ceea ce acceptati. Faptul ca respingeti o invatatura numai ca este asociata cu o alta invatatura, este prejudecata in toata frumusetea ei, si v-o spun cu cele mai bune intentii; practic judecati inainte de a cunoaste, nu tocmai definitia cunoasterii, cae oricum ar fi trebuie sa fie proprie, directa. Sa-i lasam pe illuminati pentru mai incolo, in rest asa este, aveti dreptate, masoneria si rosicrucianismul, in special in ultimele doua secole se aseamana, aproape pina la asociere, in principal datorita faptului ca invatatura este aceeasi. Cum de altfel este aceeasi, cu miezul invataturilor cabalei, teosofiei, antroposofiei, invataturile misteriilor antice si altele. Iar alchimie si hermetism gasim in toate.
    Privitor la Masonerie, inainte de a continua vin cu o precizare, legata de comentariile anterioare: Masoneria si religia sunt pe pozitii opuse in ceea ce priveste dogma. Paradoxal in aceste vremuri in care informatia este libera pentru oricine vrea sa cunoasca, dezinformarea este cu atat mai mare. Respingerea nu este calea de a cunoaste; niciodata. In primul rand Masoneria nu este interconectata cu aceasta oranduire, starea Masoneriei de la noi din tara este departe de a fi asa simpla cum pare la prima vedere, exista masoni si Masoni, iar imaginea Masoneriei vazuta prin aceasta prisma nu este cea apropiata de realitate; este ca si cum a-ti vrea sa aflati care este invatatura lui Isus prin comportamentul preotilor zilelor noastre; sau am vrea sa aflam ce este spiritualitatea prin intermediul asa ziselor siteuri de spiritualitate. Si nu este propaganda pro masonerie, dimpotriva, cu toata activitatea anti masonica a ultimilor decenii, toate cartile anti masonice nu sunt decat o mica parte, ca procent, comparativ cu cartile invataturilor Masoneriei.
    Invatatura ca invatatura dar faptele sunt cele care vorbesc, iar din randurile masoneriei si rozicrucianismului, de-a lungul timpului au facut parte o multime de oameni, figuri proeminente ale stiintei, artei, filozofiei, literaturii, politicii ale caror fapte stau si vor sta marturie. Cercetati si veti descoperi rolul lor in perioada renasterii, si in timpurile ce au urmat, avantul pe care l-au dat stiintei si artei. Stiinta masonilor sta la baza constructiilor ce se gasesc pe cuprinsul intregii Europei, si nu numai, inclusiv impunatoarele catedrale gotice, minuni ale arhitecturii ce cu greu pot fi realizate chiar si astazi, de catre foarte putini.
    Cautati si cunoasteti realizarile si invatatura masonilor romani; incepand de anul acesta la Arhivele Nationale poate fi consultat fondul arhivistic Francmasoneria romana in anii 1921-1945, ce cuprinde o multitudine de documente care va vor revela cu adevarat ce este Masoneria: corespondenta, studii, cuvantari, procese verbale ale sedintelor si multe altele.
    In alta ordine de idei, banuiesc ca "dintele" pe care-l aveti contra masoneriei v-a impiedicat sa abordati si celelalte aspecte ale comentariilor.
    Privitor la materialul video despre rozacrucieni, imi para rau dar nu sunt adeptul cunoasterii astfel, cu atat mai mult prin documentare video, cantitatea mica de informatii prezentate si modul subiectiv in care pot fi combinate fiind adevarate minusuri; eventual va pot recomanda sau trimite carti in format electronic daca va intereseaza. Cel mai important este faptul ca atat documentarele cat si cartile sunt doar informatii, modul cum sunt percepute si mai ales interpretate, ceea ce tine de interiorul fiecaruia, este cel mai important. Si inca ceva, intr-adevar putem spune ca cunoasterea tine de timp in sensul ca este nevoie de rabdare, disciplina si mai ales vointa.

    RăspundețiȘtergere
  16. In privinta teoriei conspiratiei in ceea ce-i priveste pe "illuminati", cabala sau alt grup asemanator, totul porneste din sec. XVIII, din scrierile a doar doi oameni: John Robison si Augustin Barruel. Cercetati si descoperi singuri cat este adevar si cat fictiune privitor la ordinul Illuminati din Bavaria infiintat de Adam Weishaupt si cat este alimentat de ignoranta, bigotismul, subiectivismul si lacomia oamenilor care vor sa vada numai ceea ce vor, conform naturii interioare, si nu adevarul. Ca sa va faceti o idee in ceea ce priveste invatatura celui care a fost Adam Weishaupt, va prezint niste citate in engleza:
    "And of all illumination which human reason can give, none is comparable to the discovery of what we are, our nature, our obligations, what happiness we are capable of, and what are the means of attaining it."
    "The human race will then become one family, and the world will be the dwelling of Rational Men."
    "When man lives under government, he is fallen, his worth is gone, and his nature tarnished. "
    Stiu, propaganda pro iluminati, asta este primul impuls; in acest sens va pot ajuta cu carti electronice ale operei lui Adam Weishaupt, am atat in limba engleza, traduceri ulterioare, cat si originale in limba germana. Veti fi surprinsi de asemanarea dintre ideile voastre exprimate "contra oranduirii" si cele ale lui Adam Weishaupt.
    Privitor la afirmatia voastra din articolul initial "adevarurile sunt suficient de simple sa fie intelese si de niste copii de 7 ani" trebuie sa stiti ca cunoasterea este exoterica si esoterica. De ce? Sunt mai multe de spus aici, pe scurt, va prezint un citat din scrierea care v-am recomandat-o:
    "Există unii care resping ideea că ar exista secrete în privinţa adevărurilor spirituale, care, din moment ce sunt importante pentru toţi, ar trebui să aparţină tuturor. Secretul se află chiar în natura adevărurilor şi nicidecum în vreo pretinsă superioritate a câtorva minţi alese. Calificarea în cunoaşterea lucrurilor înalte este, şi trebuie să fie, o chestiune de conformare personală. Altă calificare nu există. Pentru cei care au această calitate, Doctrina Secretă e la fel de clară ca lumina soarelui, iar pentru cei care nu o au, adevărul va rămâne în continuare secret chiar dacă e strigat de pe acoperiş."
    Si pentru ca tot nu aveti timp sa va uitati pe ce v-am recomandat, ideile esentiale ale Masoneriei sunt urmatoarele, tot citate scrise acum aproape o suta de ani, pe care si asa mi-a fost foarte greu sa le aleg, va rog pe voi sa pastrati ceea ce credeti necesar si sa nu aprobati tot:
    "Dacă examinăm bazele Masoneriei, aflăm că ea se sprijină pe cel mai profund dintre toate adevărurile, primul şi ultimul adevăr, suverana şi suprema Realitate. Pe pragul Lojilor sale, fiecărui om, fie el prinţ sau ţăran i se cere să-şi mărturisească credinţa în Dumnezeu, Tatăl Atotputernic, Arhitectul şi Maestrul-Constructor al Universului. Acestea nu sunt simple înşiruiri de cuvinte, ci afirmaţia cea mai adâncă şi mai solemnă pe care buzele omeneşti o pot rosti. A fi indiferent faţă de Dumnezeu, înseamnă a fi indiferent faţă de cea mai mare dintre toate realităţile pe care se întemeiază aspiraţia a umanităţii.
    Într-adevăr, conştiinţa înrudirii omului cu Eternul (sau oricum s-ar numi el), ar putea să reducă la tăcere toate vorbele, şi încă mai mult, să reducă la tăcere toate argumentele şi anatemele. Posesia, nu recunoaşterea este singurul lucru important; şi dacă acest fapt nu e perceput corect, greşeala este cu siguranţă, în mare parte, a noastră.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu o unanimitate elocventă, gânditorii masoni proclamă unitatea şi iubirea de Dumnezeu - de aici şi viziunea lor despre unitate şi iubire ca fundament al omenirii - ca fiind marele adevăr al filozofiei masonice; unitatea în Dumnezeu şi nemurirea sufletului.
    Din această profundă credinţă se dezvoltă, printr-o logică inevitabilă, filozofia pe care Masoneria o predă în semne şi simboluri, în picturi şi parabole. Foarte lapidar, putem spune că în spatele expresiei exterioare a naturii, în ea şi deasupra ei, există Suprema Minte care generează, impulsionează şi guvernează totul. Că în spatele vieţii omului şi a pateticei sale istorii, în ea şi deasupra ei, se află o Voinţă dreaptă, Conştiinţa Inteligentă a Celui Preaînalt. Pe scurt, putem afirma că primul şi ultimul lucru din univers este minte, că cel mai înalt şi mai profund lucru este conştiinţă, şi că realitatea ultimă este iubire absolută. Mai sus decât această credinţa nu se poate zbura; mai jos decât această gândire nu se poate săpa.
    Casa Înţelepciunii - a demonstrat-o timpul - trebuie să fie întemeiată pe dreptate, justiţie, puritate, caracter, credinţă în Dumnezeu şi dragoste de oameni, altfel se va prăbuşi atunci când şuvoaiele vor cădea peste ea şi vânturile o vor bate. Când vrem ca visele sociale să devină realitate nu avem nevoie de legi mai muite, nici de dogme mai multe, nici de libertate mai puţină, ci de oameni mai buni, cu minţi mai limpezi, mai credincioase, cu idealuri mai înalte şi cu integritate morală; avem nevoie de oameni care iubesc dreptatea, cinstesc adevărul, venerează puritatea şi preţuiesc libertatea - oameni corecţi care se întâlnesc toţi pe orizontală într-un punct de vedere unic, asigurând virtutea şi stabilitatea ordinii sociale.
    Religia este una - putem spune poate un lucru, dar acest singur lucru include totul - viaţa lui Dumnezeu în sufletul omului, care găseşte expresie în toate formele pe care viaţa şi iubirea şi datoria le iau. Această concepţie despre religie alungă toată neînţelegerea, şi arată că ea este inspiraţia oricărei cercetări ştiinţifice, oricăror străduinţe pentru a obţine libertatea, a întregii virtuţi şi carităţi, spiritul întregii gândiri, motivul muzicii de geniu, sufletul întregii literaturi sublime. Biserica nu are nici un monopol asupra religiei, şi nici Biblia nu l-a creat. În schimb, religia - credinţa naturală şi simplă a sufletului într-o Putere de deasupra şi din interiorul lui, şi căutarea unei relaţii juste cu această Putere - a fost cea care a creat Biblia şi Biserica, şi, desigur, toată înalta noastră viaţă umană. Sufletul omului este mai mare decât toate cărţile, mai adânc decât toate dogmele, şi dăinuieşte mai mult decât toate instituţiile. Masoneria încearcă să elibereze oamenii de concepţia limitată despre religie, şi astfel să îndepărteze una din principalele cauze ale sectarismului. Ea însăşi este una din formele frumuseţii săpate de sufletul omenesc sub inspiraţia Frumuseţii Eterne, şi ca atare este religioasă.
    Nici o parte din misiunea Masoneriei nu este mai frumoasă şi mai înţeleaptă decât apelul său, nu la toleranţă, ci la fraternitate; nu pentru uniformitate, ci pentru unitatea spiritului în mijlocul varietăţilor de viziuni şi opinii. În loc de a critica Masoneria, să mulţumim lui Dumnezeu pentru un altar unde nici unui om nu i se cere să renunţe la libertatea sa de gândire şi să devină un atom indistinct într-o masă sectara.
    Deşi Masoneria nu este o biserică, ea a păstrat cu religiozitate unele lucruri de cea mai mare însemnătate pentru Biserică - printre ele, dreptul fiecărui suflet individual la propria sa credinţă religioasă. Ţinându-se deoparte de sectele şi credinţele separate, ea le învaţă pe toate cum să se respecte şi să se tolereze reciproc, afirmând un principiu mai înalt decât oricare din ele - sfinţenia sufletului şi datoria fiecărui om de a-l venera, sau cel puţin de a privi cu înţelegere ceea ce este sacru pentru semenii săi.

    RăspundețiȘtergere
  18. În cele din urmă, într-un viitor nu foarte indepărtat, vechile duşmănii dintre secte vor lua sfârşit fiind date uitării odată cu descoperirea faptului că oamenii cu o inimă dreaptă, curajoasă şi adevărată sunt pretutindeni de o singură religie, şi că atunci când măştile neînţelegerilor sunt date jos, ei se vor cunoaşte mai bine şi se vor iubi unul pe altul. Măruntele şi partizanele dogme se vor stinge, pierdute în virtutea unui mare adevăr: că toţi oamenii sunt una în micimea lor; una, totodată, şi în convingerea pe care o au despre caracterul divin al sufletului şi „bunătatea Tatălui tainic al oamenilor". Atunci oamenii, indiferent de numele pe care îl vor purta, nu vor mai intreba, atunci când se vor întâlni, „Care este crezul tău?", ci „Care este nevoia ta"?
    Deasupra tuturor dogmelor care separă, a întregului bigotism care orbeşte, a întregii amărăciuni care întunecă, vor fi scrise cuvintele simple ale unicei religii eterne - Paternitatea lui Dumnezeu, frăţia între oameni, legea morală, regula de aur şi speranţa neclintită într-o viaţă veşnică!
    Dacă acest suflet măreţ al omului este înrudit cu Sufletul Etern al tuturor lucrurilor, înseamnă că noi nu suntem amestecuri de noroi aşezate aici la întâmplare, ci fiii Celui Preaînalt, cetăţeni ai veşniciei, fiinţe fără de moarte, aşa cum este Dumnezeu, Tatăl nostru. Şi mai înseamnă că avem obligaţia de a trăi într-o manieră potrivită cu demnitatea sufletului - adică, tot ceea ce un om gândeşte, tot ceea ce simte şi tot ceea ce înfăptuieşte trebuie să fie neîncetat raportate la Cel Etern.
    Avem aici o filozofie care luminează universul ca un răsărit de soare, confirmând firavele şi mutele certitudini ale sufletului, dând sens misterului, şi aducând speranţă acolo unde, altfel, ar fi disperare. Ea pune în evidenţă culorile vieţii umane, învestind anii noştri vremelnici de oameni muritori cu semnificaţie şi frumuseţe care rezistă în timp. Ea dăruieşte fiecăruia dintre noi, oricât de neînsemnat ar fi, un loc şi un rol în extraordinara întreprindere istorică; ne face parteneri cu Cel Etern în opera Sa de mântuire a umanităţii, şi ne leagă de voia Lui atât pe pământ cât şi în cer. Ea îmblânzeşte intelectul, uşurează inima şi introduce în dorinţă acel sens al respectului de sine fără de care nu poate fi concepută o existenţă înaltă şi eroică. Aceasta este filozofia pe care Masoneria construieşte; şi din ea izvorăsc, la fel ca din stânca lovită în deşert, strălucitoarele şuvoaie de apă care străbat şi udă lumea aceasta.
    Pentru că aşa stau lucrurile: sufletul omului este înrudit cu Dumnezeu, şi e înzestrat cu puteri cărora nimeni nu le poate pune stavilă, şi este dreptul său să fie liber. Astfel, prin logica filozofiei sale, nu mai puţin decât prin inspiraţia dată de credinţa sa, Masoneria s-a simţit datoare să lupte pentru libertatea conştiinţei, pentru libertatea intelectului şi pentru dreptul tuturor oamenilor de a sta drept, neconstrânşi şi fără frică, egali în faţa lui Dumnezeu şi a legii, fiecare respectând drepturile confraţilor săi. Ceea ce trebuie să ne amintim este că - înainte de a fi fost susţinut de vreo autoritate sau de a fi fost întruchipat în vreo constituţie politică - acest adevăr a fost încrustat în voinţa lui Dumnezeu şi în constituţia sufletului uman.
    De-a lungul secolelor - deseori în vremuri când cea mai mare crimă nu era omorul, ci modul de a gândi - Masoneria a insistat, întotdeauna şi pretutindeni, asupra dreptului sufletului de a cunoaşte adevărul şi de a putea cerceta nestingherit de la poalele pământului până în faţa lui Dumnezeu. Nu libertate faţă de credinţă, ci libertate a credinţei era sloganul ei - căci Masoneria ştia că aşa cum despotismul deschide calea anarhiei, la fel dogmatismul bigot e sursa din care se iveşte scepticismul; şi ea mai ştia că neamul omenesc a făcut cele mai rapide progrese pe acele pământuri unde a fost liber timp îndelungat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Masoneria nu pledează doar pentru această libertate a credinţei care permite omului să considere ceea ce vede ca fiind adevărat, ci, de asemenea, şi cu aceeaşi putere, pentru libertatea pe care credinţa o oferă sufletului, eliberându-l de despotismul îndoielii şi din cătuşele fricii. De aceea, prin fiecare artă a culturii spirituale, ea caută să menţină vie în inimile oameni credinţa mare şi simplă în bunătatea lui Dumnezeu, în valoarea vieţii şi în divinitatea sufletului - o încredere atât de uşor de dărâmat de năvălirea anilor grei.
    Masoneria este Prietenie - prietenie, la început, cu marele Însoţitor, despre care propriile noastre inimi ne povestesc, care e întotdeauna mai aproape de noi decât ne suntem noi înşine, şi a cărui inspiraţie şi ajutor reprezintă cel mai mare act al experienţei umane. A fi în armonie cu scopurile Lui, a fi deschis sugestiilor Lui, a fi conştient de prietenia Lui - aceasta este Masoneria văzută din perspectiva lui Dumnezeu. Apoi, întorcându-ne la perspectiva umană, prietenia cuprinde totul. A fi prieten cu toţi oamenii, cu toate că se deosebesc de noi prin credinţă, culoare sau condiţie; a simţi fiecare relaţie umană prin spiritul prieteniei - există oare ceva mai mult sau mai bun pe care omul cel mai înţelept şi mai capabil poate spera să-l realizeze?
    Acest Spirit al Prieteniei nu este doar un sentiment păstrat de o fraternitate compătimitoare, care ar dizolva trăsăturile bine conturate ale umanităţii într-o vagă pată de emoţie tulbure. Nu; el îşi are rădăcinile într-o filozofie profundă, care vede că universul este armonios, şi că e necesar ca oamenii să înveţe să fie prieteni dacă vor să trăiască în armonie cu lumea în care vieţuiesc, precum şi cu propria lor origine şi cu propriul lor destin. Căci, din moment ce Dumnezeu este viaţa a tot ceea
    ce a fost, este şi va fi, şi dacă noi suntem cu toţii născuţi într-o lume a unei singure înalte înţelepciuni şi a unei singure mari iubiri, înseamnă că suntem fraţi cu ultimul om dintre oameni, pentru totdeauna! Mai buni sau mai răi, mai bogaţi sau mai săraci - cu toţii suntem ţinuţi împreună de legătura înrudirii spirituale, fii ai unui unic Prieten etern. Pe acest fapt se întemeiază fraternitatea umană, şi pe el se întemeiază pledoaria
    Masoneriei, nu numai pentru libertate, ci şi pentru prietenia dintre oameni.
    Astfel prietenia, departe de a fi un amalgam de concesii, este de fapt geniul constructiv al universului. Dragostea este adevăratul Constructor, iar cei care au făcut cel mai mult pentru a realiza Cetatea lui Dumnezeu pe pământ, au fost oamenii care şi-au iubit aproapele. Dacă acest spirit va prevala, sectele vor dispărea în marea adunare a celor care iubesc lucrând în serviciul celor care suferă. Nimeni nu va dispreţui credinţa în care vecinul lui găseşte ajutor pentru ziua de azi şi speră în cea de mâine; mila îi va pecetlui buzele, iar dragostea îl va învăţa că Dumnezeu poate fi găsit în multe feluri de cei ce îl caută cu inimile curate.
    În acelaşi timp, e nevoie să ne amintim întotdeauna - ceea ce atât de des şi de trist a fost uitat - că cel mai sacru templu de pe pământ este sufletul omului; şi că templul şi dependinţele sale nu sunt un scop în sine, ci doar căi minunate spre ţelul pentru care fiecare inimă umană poate fi un templu al păcii, purităţii, puterii, milei şi speranţei!

    RăspundețiȘtergere
  20. Când spiritul Masoneriei îşi va croi drum pe întregul pământ, aşa cum în cele din urmă îşi va face sigur, societatea va fi o mare comuniune a bunătăţii şi dreptăţii, afacerile - un sistem în slujba serviciului uman, legea - o conducere benefică; căminul va fi mai sfânt, râsul copilăriei mai vesel şi templul rugăciunii mai întărit prin credinţă fierbinte. Răul, nedreptatea, bigotismul, lăcomia şi fiecare lucru care poluează şi defăimează umanitatea, se vor ascunde în întuneric, incapabile să suporte lumina unei ordini mai drepte, mai înţelepte şi mai îndurătoare. Religia nu va fi o nălucă, ci o Prezenţă reală, căci omul s-a făcut cunoscut celuilalt om şi a învăţat să-l cinstească pe Dumnezeu prin slujirea fraţilor săi. Când acest spirit va învinge, orice tiranie va cădea, fiecare închisoare se va ruina şi omul nu va fi eliberat doar în mintea şi lucrarea sa, ci eliberat chiar şi în inimă pentru a putea păşi drept în lumina şi libertatea adevărului.
    Aici se află marele secret al Masoneriei - să-l facă pe om conştient de divinitatea dinlăuntrul lui, de unde întreaga lui viaţă îşi ia frumuseţea şi sensul, şi să se lase inspirat de ea, să o urmeze şi să o asculte. Odată ce omul a învăţat acest secret profund, viaţa se va înnoi şi lumea veche va deveni o vale scăldată de roua zorilor. Nu a existat nicicând un proverb mai adevărat decât cel care spune că: „religia unui om este cel mai însemnat lucru care îl priveşte".
    Prin religie se înţelege, nu crezul la care un om aderă, sau la care îşi dă consimţământul; nu! religia unui om este cea în care el crede la modul practic, pe care o aşează în inimă, acţionând în conformitate cu ea, şi aflând astfel despre acest misterios univers şi despre datoria şi destinul pe care le are de împlinit aici. Acesta este, în toate cazurile, lucrul cel mai însemnat din lăuntrul lui, care determină la modul creativ tot restul; aceasta e religia. Apoi este de o importanta vitală ce credinţă, ce viziune, ce concepţie de viaţă aşează omul în inimă, şi în virtutea căreia acţionează.
    Dumnezeu lucrează pentru om prin om şi numai rareori în vreun alt fel. El cere ca vocile noastre să rostească adevărul Său, ca mâinile noastre să împlinească lucrarea Sa, aici, jos - şi astfel libertatea şi iubirea vor prevala în faţa nedreptăţii şi urii. Viaţa ne oferă şansa de a îndeplini cele mai înalte lucruri. Să facem din ea o modalitate de a urmări lucrurile cele mai înalte - o nerăbdătoare şi neîncetată căutare a adevărului, o utilitate nobilă, o onoare înaltă, o libertate înţeleaptă, o slujire adevărată.

    RăspundețiȘtergere
  21. Când este un om mason? Când poate privi peste râuri, dealuri şi îndepărtatul orizont cu un simţ profund al propriei micimi în marele plan al lucrurilor, şi totuşi să aibă credinţă, speranţă şi curaj - rădăcina tuturor virtuţilor. Când ştie că adânc, în inima sa fiecare om este la fel de nobil, la fel de josnic, la fel de divin, la fel de diabolic şi la fel de singur ca el însuşi, şi caută să-l cunoască, să-l ierte şi să-l iubească pe acest frate al său. Când îi compătimeşte pe oameni pentru suferinţele lor, da, chiar şi pentru păcatele lor - ştiind că fiecare om luptă din răsputeri împotriva multor neînţelegeri. Când a învăţat cum să-şi facă prieteni şi să-i păstreze, şi mai presus de toate, cum să fie prieten cu el însuşi. Când iubeşte florile, când poate să vâneze păsările fără armă, şi poate simţi vibraţia unei vechi bucurii uitate la auzul râsului unui prunc. Când poate fi fericit şi cu mintea limpede în mijlocul strădaniilor de pe drumul vieţii. Când coroana copacilor şi licărul luminii soarelui pe curgerea apelor îl liniştesc precum gândul la fiinţă iubită demult. Când nici o voce îndurerată nu atinge urechile sale în zadar, şi nici o mână nu îi cere sprijinul fără să-l primească. Când găseşte binele în orice credinţă care-l ajută pe om să cuprindă lucrurile divine şi să descopere înţelesurile maiestuoase ale vieţii, oricare ar fi numele acestei credinţe. Când poate să privească la o baltă aflată pe drum şi să vadă ceva dincolo de noroi, şi la chipul celui mai nenorocit muritor şi să vadă ceva dincolo de păcat. Când ştie cum să se roage, cum să iubească şi cum să spere. Când şi-a păstrat credinţa faţă de el însuşi, faţă de prietenii săi, faţă de Dumnezeul său; în mâna sa, o sabie pentru rău, în inimă, o fărâmă de cântec - bucuros să trăiască, dar fără frică de moarte! Acesta este omul care a găsit unicul secret adevărat al Masoneriei, şi care se străduieşte să-l ofere lumii întregi."

    Ultimul paragraf este cel care va va ajuta sa faceti diferenta dintre un mason si un Mason. Sper ca ati inteles. si mai presus de toate simtiti, de ce invatatura Masoneriei nu este iubita de religia timpurilor noastre si de ce nu ajunge cu usurinta la inimile majoritatii oamenilor.

    Ultimul paragraf este cel care va va ajuta sa faceti diferenta dintre un mason si un Mason. Sper ca realizati ca nu o sa gasiti in invatatura Masoneriei spiritul separatist elitist pe care din ignoranta i-l atribuiti, si ca intelegeti, si mai presus de toate, simtiti, de ce invatatura Masoneriei nu este iubita de religia timpurilor noastre si de ce nu ajunge cu usurinta la inimile majoritatii oamenilor. Si nu este singura invatatura spirituala ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumim pentru comentarii si pentru timpul sacrificat si dorinta de a ne trezi la realitate. O vine de la Oreste? Oreste este un mason pe care-l placem si mai sunt si alti masoni care ne plac (Emil Streinu, Gen. Chelaru, Sorin Ovidiu Balan, Tudor Gheorghe). Noi nu am fost niciodata 100% impotriva masonilor si a masoneriei si nici a rozicrucienilor si nici nu am promovat vanatoarea de vrajitoare si da, suntem de acord, exista masoni si masoni. Insa in ultima instanta un mason cui este loial? Juramintelor facute fata de neam si tara sau fata de fratii masoni si capii lojei mame de prin tari straine? Caror interese serveste in ultima instanta? Un judecator mason va fi cu adevarat obiectiv in privinta unui frate mason pe care-l judeca? Un politist mason va face scapat un criminal frate mason? In fine ... cuvintele rostite de tine sunt frumoase si cu multe din ele rezonam (om fi si noi masoni si nu stim ;)), insa omul se cunoaste dupa fapte si nu dupa vorbe. In prezent ce fapte minunate au facut fratiorii tai masoni sa se ridice la inaltimea textelor frumoase pe care se pare ca le stapaniti? Niciodata nu vom imbraca sortuletul si sa trecem prin acele ritualuri care noua ni se par puerile, facute pentru minti crete ... niste jocuri pentru copii adulti care se cred interesanti si plini de importanta, o elita superiora, separata de prostimea profana. Asta este ceea ce razbate dinspre masonerie, din pacate ... Poate ca da, suntem plini de prejudecati, Dumnezeu sa ne ierte ignoranta, insa asta e ceea ce simtim legat de masonerie.
    Daca tu te simti fericit si implinit cu aceatsa cale spirituala, mergi pe ea pana la capat. Nu esti convins de cale? Doar cel care nu este convins de ceva incearca sa-i convinga pe ceilalti. Pe noi nu ne atrage ... de loc. Insa vom continua ca si pana acum sa fim moderati in comentarii in ceea ce priveste comentarile pro sau contra masoneriei. Nu este vorba de un dinte impotriva masoneriei ci de o intreaga lucrare (stomatologic vorbind).
    Suntem curiosi ce exemple de tarani si oameni fara o stare materiala deosebita exista in masonerie? Din cate stiam, in loja franceza, orientala, nu este nevoie sa crezi in Dumnezeu. Va simtiti superiori femeilor? Din punctul nostru de vedere Dumnezeu nu este patriarhal sau patern sau un Dumnezu Tata, este DUMNEZEU TATA/MAMA/COPIL si poate imbraca in esenta orice forma.
    Sunt tone de filme, siteuri, carti contra masoneriei. De ce nu veniti cu contraargumente pe siteurile contra masoneriei. De ce nu va aparati? Considerati prea triviale sau sterile aceste discutii in contradictoriu? Postati comentarii care sa combata argumentele aduse de detractorii masoneriei la articolele dedicate contra masoneriei si nu numai asa la modul generalist ca acum. De exemplu, pe site-ul nostru avem cateva documentare care abordeaza problema masoneriei aici: INSIDE THE BROTHERHOOD http://fymaaa.blogspot.ro/2008/11/n-interiorul-friei.html , INTERVIU CU LEO ZAGAMI http://fymaaa.blogspot.ro/2009/08/interviu-cu-leo-zagami-26082009.html, SIMBOLISM IN UNIUNEA EUROPEANA http://fymaaa.blogspot.ro/2012/03/david-icke-simbolism-in-uniunea.html

    RăspundețiȘtergere
  23. In primul rand, la intrebarea voastra privind loialitatea unui mason si modul de a trai al unui mason raspunsul meu este diferit de ceea ce sugerati prin insasi textul intrebarilor si diferit si de raspunsurile oferite de documentarele promovate pe site, prin intermediul oamenilor gen Zagami si Icke. Si un sfat legat de acest aspect, daca aveti vreodata vreo intrebare nu asteptati raspuns de la altii, oricat de frumos si adevarat ar suna raspunsul lor.

    In al doilea rand nu sunt mason, deci nu sunt Oreste, iar O nu este litera, este figura geometrica, un simbol mai exact. Daca prezentam cabala mai intai, probabil eram catalogat cabalist si probabil conversatia noastra nu mai era aceeasi.

    Este un scop in aceste comentarii, la un articol al carui titlu se potriveste perfect cu mesajul principal pe care vreau sa-l transmit. Siteul vostru il urmaresc de ceva timp, din perioada cand inca mai urmaream documentare, dar nu legate de teoria conspiratiei, si a fost pentru mine un barometru al spatiului virtual privind spiritualitatea si viziunea despre viata a celor putini dintre fratii nostrii, ce poposesc pe asemenea siteuri. Va multumesc pe aceasta cale pentru tot ceea ce ati facut si faceti in continuare, nu o data am gasit in documentarele promovate de voi, imbolduri noi in cautarea mea. Si eu aveam aceeasi viziune ca si voi, cu ceva ani in urma, si stiu foarte bine care sunt ’dintii’ care i-am avut si eu.

    De ceva timp nu mai simt nevoia sa urmaresc acest barometru al spatiului virtual, printre care si siteul vostru, un blog cu un numar destul mare de vizitatori, dar am tot amanat momentul final. Pina acum. Ceea ce am vrut sa realizez prin intermediul comentariilor pe blogul vostru, s-a nascut din intentia sincera de a va ajuta in ceea ce vreti sa faceti prin intermediul acestui site.

    Masoneriei i-a revenit onorea de a fi primul ’dinte’ abordat, dar atitudinea voastra nu arata nici cel mai mic semn ca doriti cu adevarat sa faceti ceva in privinta lui. Aceeasi atitudine ce v-a facut sa sariti cu vederea celelalte aspecte mentionate in comentariile mele anterioare, ce nu faceau referire la masonerie. Sincer, nu mai simt imboldul de a continua ceea ce am vrut initial sa fac; si nici macar nu am abordat alte invataturi, cum ar fi invataturile ’caii mainii stangi’. In orice caz, comentariile mele nu va erau adresate numai voua.

    Sper sa nu va suparati daca imi voi permite a va mai da un mic sfat inainte de incheiere: mai putina reclama, mai putine documentare si mai multe articole scrie de voi insiva, din gandirea, experienta proprie. Candva ati avut si un forum, stiu ca nu a avut succesul dorit, dar cu siguranta era un pas in plus in directia buna.

    Inchei prin a spune ca, majoritatea covarsitoare a mesajelor transmise prin channeling, promovate pe siteul vostru si siteurile partenere, transmise de diferite entitati gen, Bashar, Matei, Kryon, Ramtha, fondatorii de lumina, arcturieni, pleiadieni si multi altii, in care se afirma, in principal, ideea de ascensiune, salt in a 4a dimensiune in viitorul apropiat, si orice alta idee asemanatoare, nu se va realiza, iar voi, fratii mei, veti trece prin poarta catre Viata numita moarte si nimic din ceea ce este prezis de aceste entitati nu se va indeplini. Timpul imi va da dreptate. Iar invataturile asa zisilor invatatori spirituali gen Wilcock, Drunvalo si altii, nu au nimic de-a face cu invatatura esoterica, este doar o invatatura exoterica, ambalata in cuvinte frumoase si idei asemenea, invatatura ce ofera oamenilor, fratii nostri in Eternitate, ceea ce vor sa auda si, mai important, ceea ce pot sa auda. Dar si aceste transmisiuni de channeling, ca si religiile, isi au rolul lor.

    Fie ca lumina Adevarului, ce vine din cunoasterea de sine, sa va lumineze drumul. Si nu uitati, Adevarul nu se daruieste, se traieste.

    RăspundețiȘtergere
  24. Legat de chanelleri, Drunvalo si Wilcock tindem sa-ti dam dreptate. Nu suntem inchistati in mesajele lor si am precizat adeseori in ultima vreme ce nu ne convine la ele. Le-am prezentat, dar le-am si criticat. Incercam sa ne mentinem echidistanti si obiectivi , in masura posibilului.
    In ceea ce priveste masoneria nu putem fi nici 100% contra nici 100% pro, asa ca am mai plombat unii dinti, degeaba zici tu :))
    Ne bucuram ca ai gasit si lucruri folositoare pentru calea ta pe la noi pe blog. La fel ne-au spus si Basharistii, si yoghinii si musulmanii si ateii si crestinii si iata ca pana si admiratorii masoneriei. E greu totusi sa impaci pe toata lumea ...

    RăspundețiȘtergere
  25. cabbalah adevarata este una ,multi cred ca stiu ce este cabbalah dar se insala, o fundatia veritabila de cabbalah este infintata de Dr. Lightman bnei baruch fundatia are ramura si in romania http://www.kabbalah.info.ro/

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...