Ieşirea Din MATRIX: Conştiinţa Christică (4.06.2012)

luni, 4 iunie 2012

Conştiinţa Christică (4.06.2012)

”Un subiect spinos, fiind acoperit de atât de multe straturi de dogmă. Conştiinţa Christică este o stare de conştiinţă extinsă, un nivel colectiv al Fiinţei şi care, totuşi poate fi trăit personal. Conştiinţa Christică este un nivel al propriei noastre Fiinţe. “Caută-mă în Inima ta”, spunea El, “după ce vei fi închis uşa cămăruţei tale, şi voi fi acolo”. Conştiinţa Christică este o experienţă, chiar dacă din această experienţă ministerele credinţei au făcut o teorie şi o dogmă. Ea este accesibilă oricui are curajul de a trece dincolo de ficţiunile egotice ale personalităţii liniare, oricui are onestitatea de a se privi dincolo de orice negaţie şi de orice judecată, oricui are puterea de a rămâne transparent în faţa realităţii, în Acceptare.

De ce în Inimă trebuie căutată experienţa Christică? Pentru că Inima este spaţiul interior în care se încrucişează două moduri fundamentale de a percepe întreaga realitate: a gândi şi a simţi. Mintea nu poate accepta niciodată, căci natura ei este întrebarea, problematizarea şi dihotomia. Aceasta este gândirea. Alternativa este a simţi realitatea mai curând decât a o gândi. Acesta ste secretul, marea schimbare, marea transformare interioară pe care fiecare poate alege să o facă. Sau nu.

Cât de greu este să linişteşti mintea, pentru a putea simţi realitatea şi a deschide larg uşile percepţiei către conştiinţa Christică? E uşor. Eşti la distanţă de o respiraţie conştientă de marea poartă.

Acum 2000 de ani, cel cunoscut sub numele de Isus în lumea ortodoxă, trăia starea de conştiinţă numită Christos. Era Acela care semăna seminţele marilor transformări pe care le trăim astăzi în conştiinţa întregii umanităţi. Aceste timpuri nu ar fi fost posibile fără acest mare Maestru. A fost un revoluţionar extraordinar, un vizionar neconformist, un neascultător, o adevărată oaie neagră a timpului său. Cuvintele sale izvorâte din experienţa Christică au fost răstălmăcite şi răsucite până când au ajuns ceea ce el înfiera cel mai aspru: literă moartă a fariseilor şi cărturarilor. Dogmă. Cel mai important lucru care a fost omis din credinţa oficială ar putea fi doar o completare aparent neimportantă la celebrul citat: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Şi tu eşti asemenea.” Asta ar fi răsturnat totul. Oamenii ar fi căutat înlăuntrul lor în loc să caute înafară. Puterea ar fi rămas fără obiect.

Şi totuşi Umanitatea, această rasă superbă de îngeri care şi-au asumat experienţa de a fi în trupuri de pământ, ajunge în zilele noastre la o rezoluţie. Conştiinţa Christică erupe de pretutindeni, sub toate formele, în toate manifestările Conştiinţei, schimbând pentru totdeauna istoria Creaţiei. Sistemele puterii se prăbuşesc, doar din cauză că puterea este o iluzie. Frumuseţea, Adevărul, Libertatea erup şi ele din adâncurile acelui spaţiu interior pe care Maestrul umanităţii l-a indicat de atunci: din Inimă. O nouă Identitate, celestă este gata de a fi îmbrăcată de Umanitatea ce-şi recapătă

Conştienţa.

Fiecare dintre voi, cei care citiţi aceste rânduri simţiţi crescând din adâncuri acest adevăr care nu mai poate fi oprit. Altfel aceste rânduri nu ar fi ajuns până la voi. Sunteţi aceia aflaţi în Călătoria Inimii, care nu este altceva decât călătoria Sufletului aflat în experienţa umană, în drumul vostru către o nouă stare de conştienţă a ceea ce sunteţi cu adevărat. Voi sunteţi aceia în care creşte Conştiinţa Christică. Aceasta este marea transformare prin care trece Umanitatea, aceasta este “cea de-a doua venire”, acesta este “sfârşitul timpurilor”, aceasta este “noua conştiinţă şi noua energie”. O puteţi numi Conştiinţa Christică. Sunteţi la o singură respiraţie conştientă de această experienţă aflată dincolo de orice dogmă.”
SURSA: http://www.calatoriainimii.net

VEZI AICI, Conferinta "Constiinta Christica", Brasov, 29 martie 2012


Mai multe articole si filmulete despre/cu Horia Turcanu gasiti AICI.

2 comentarii:

  1. Imi plac invataturile astea foarte mult. Pacat ca in jurul meu sunt prea putini oameni cu care sa ma iau asa,familia,prietenii,anturajul,vecinii...toti sunt setati pe bani si de obicei in timpul liber,ei sunt preocupati tot cu munca,le fura viata. Daca facturile ne terorizeaza si biblia noastra este televizorul,ingerasul nostru pazitor e nu stiu ce frecventa radio,un glas dulce care ne influenteaza sa facem ce nu are nici o importanta,nici o relevanta. Multe vieti traite in van,imi vine sa spun. Degeaba ajungi la un nivel de informatii ca mai apoi sa te chinui sa le uiti,sa le ignori sau sa le tii doar pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din fericire exista internetul care umple un pic golul care poate exista intre noi si cei din jurul nostru. Ceea ce spui tu ne aduce aminte de un text antic, din Tantra Sara mi se pare: ''Mai presus de cei care nu stiu sunt cei care afla sau citesc;
    Mai presus de cei care afla sau citesc sunt cei care memoreaza;
    Mai presus de cei care memoreaza sunt cei care inteleg;
    Mai presus de cei care inteleg sunt cei care aplica;
    Mai presus de cei care aplica sunt cei care obtin rezultate;
    Mai presus de cei care obtin rezultate sunt cei care, atingand succesul, dobandirea puterii paranormale, se afla cei care ating Absolutul, dobandind astfel
    Intelepciunea prin care totul devine cu putinta.''
    ''Tantra Sara''

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...