Ieşirea Din MATRIX: TULBURAREA AFECTIV BIPOLARĂ - Seria a II-a (Este trezirea spirituala o boala psihica?) - 07.04.2012

sâmbătă, 7 aprilie 2012

TULBURAREA AFECTIV BIPOLARĂ - Seria a II-a (Este trezirea spirituala o boala psihica?) - 07.04.2012

Bipolar Affective Disorder 
Episoadele 12-23

 In 13.11.2011 v-am prezentat primele 11 episoade ale acestei serii foarte interesante de filmulețe care abordeaza problematica tulburării afective bipolare (tab). Conform site-ului sfatulmedicului.ro, tab este: ”... o afectiune psihiatrica caracterizata prin tulburari emotionale. Exemple: tulburarea maniaco-depresiva, tulburarea afectiva sezoniera” si se  poate trata asa: ”In tratarea tulburarilor depresive majore, psihoterapia in asociere cu tratamentul medicamentos cu antidepresive este mai eficienta decat oricare din aceste tratamente aplicate izolat.”
Daca ar fi dupa sistem, toti maestrii iluminati ar trebui bagati la spitalul de nebuni si indopati cu pastile pana ar deveni niste legume.  Mai nou, pentru sistem, pe langa cei care urmaresc cu obsesie sa  manance sanatos, cei care iubesc si cei care cred in teoria conspiratiei , potrivit OMS, sufera de o boala psihica sau alta. Noi am spus-o de la inceput ca suntem nebuni in comparatie cu standardele sistemului ... acum e oficial ;).
Dupa cum am aflat deja, din articolul anterior, tab este de fapt de o ”nebunie” cu origini spirituale, cu potențial eliberator si vindecator, insa din cauza prejudecatiilor si a friciilor este mai usor (in special pentru cei din jurul celor care sufera de astfel de tulburari) sa se bage „sub pres” sau sa se inhibe prin pastile astfel de trairi. Daca am trai intr-o societate mai normala la cap si la suflet, poate mai multi dintre noi ar reusi sa scape din chingi, asa cum a reusit sa o faca, de ex. OSHO.
Una dintre experientele care ne-au ramas intiparite in minte si pe care le consideram de referinta pentru acest tip de tulburare este cea traita de OSHO inainte de iluminarea lui spirituala. 
„Osho s-a nascut in 1931 si a fost crescut in primii ani de bunicii din partea mamei, care i-au acodat o libertate totala in a-si construi propriul sistem de gandire:
Bunicii mei (spunea Osho) m-au lasat sa fiu natural, mai ales bunica. Ea a fost cauza – acel lucru marunt care influenteaza o viata – ea a fost cauza pentru care am un profund respect pentru femeie. Era o femeie simpla, fara educatie, dar deosebit de sensibila. Ea a fost cea care a vorbit cu sotul ei si cu servitorul: “Noi am trait o viata care nu ne-a dus nicaieri. Suntem tot atat de departe de adevar, si clipa mortii se apropie continuu.” A insistat: “Sa nu influentam acest copil. Ce sa afle de la noi? Nu putem decat sa-l facem asemeni noua, si noi nu suntem nimic. Sa-i dam posibilitatea sa fie el insusi.”
Ii placeau linistea si singuratatea. La sapte ani bunicul sau a murit, iar el s-a mutat la parinti – o familie de negustori cu multi copii, in care n-a dorit niciodata sa se integreze. Inclinatia sa spre polemica si spiritul dreptatii i-au adus inca de atunci mari necazuri – atat in familie cat si la scoala.
Prima sa experienta extracorporala a avut-o in urma unei cazaturi din copac. Osho descrie greutatile cu care s-a confruntat in cautarile sale.
De cand ma stiu am cautat poarta iluminarii. Din copilarie. Cred ca aduceam cu mine aceasta idee din viata anterioara, pentru ca nu-mi amintesc sa fi trecut o zi din aceasta viata fara aceasta cautare. Toti ma credeau nebun, bineinteles. Nu ma jucam cu alti copii. Nu am gasit niciodata cai de comunicare cu copiii de varsta mea. Mi se pareau cam prostuti, faceau tot felul de lucruri fara noima. N-am jucat fotbal, volei sau hochei. Bineinteles ca toti ma credeau nebun. In ceea ce ma priveste, pe masura ce cresteam, imi devenea tot mai clar ca lumea era nebuna. 
In ultimul an (de universitate), cand aveam 21 de ani, am facut o cadere nervoasa. Cei care ma iubeau – familia, prietenii, profesorii – nu intelegeau nimic din ceea ce se petrecea cu mine.
Anul acela a fost teribil. Am fost inconjurat de nimic, de gol. Am pierdut contactul cu lumea. Daca mi se aducea aminte sa fac baie, ma duceam si faceam baie ore intregi. Trebuiau sa vina sa bata la usa: “Iesi din baie! Gata! Te-ai spalat cat pentru o luna. Gata!”
Daca imi aduceau aminte sa mananc, mancam. Altfel, treceau zile intregi pana sa-mi amintesc sa mananc. Nu posteam, nu stiam nimic despre post. Singura mea preocupare era sa patrund cat mai adanc in mine. Acea poarta era atat de magnetica, ma atragea intens, ca o gaura neagra, asa cum vorbesc despre ea fizicienii.
Dupa un an, Osho a reusit sa iasa din ceea ce el numeste “zona non-mintii’ si sa atinga starea de iluminare (in anul 1953). Din intreaga carte, paginile in care descrie experienta legata de acest fenomen mi s-au parut cele mai frumoase, si va recomand cartea macar pentru aceste cateva pagini.
Dupa ce a terminat filozofia, Osho a predat ca profesor la colegiu si apoi la universitate (din 1957 pana in 1970). In acesti ani a tinut in toata India discursuri la care participau zeci de mii de oameni si a organizat tabere de meditatie. S-au publicat carti dupa conferintele sale si astfel a devenit cunoscut in intreaga lume.
A infiintat in India un ashram in care alaturi de indieni au venit si multi occidentali, si ideile pe care le-a promovat au starnit multe discutii. De aceea a hotarat sa construiasca un ashram in America, in desert. Autoritatile americane nu au fost de acord, in plus unii dintre membrii ashramului au fost implicati in activitati ilegale, au urmat procese si pana la urma Osho a fost expulzat din America in 1985, dupa ce o vreme fusese chiar arestat.
Mai multe tari au refuzat sa-l primeasca drept urmare a celor petrecute in America, astfel ca Osho s-a intors in India, unde a intemeiat un alt ashram pe a continuat sa il dezvolte pana la trecerea sa in nefiinta, in 1990.” - SURSA http://www.damaideparte.ro
In articolul citat exista fragmente din cartea : „Autobiografia unui mistic non conformist!” 

VEDEȚI AICI EPISOADELE 12-23:
(Mul'tumim hopeforbipolars pentru traduceri!)

12. Rezolvarea puzzelului Tulburarii Bipolare 
In acest episod veti vedea un scurt rezumat al tuturor filmelor de pana acum despre Tulburarea Bipolara cu cum toate acestea impreuna formeaza o imagine de ansamblu, ca un puzzle, care insa este numai pe jumatate completat deocamdata. Urmeaza continuarea in filmele urmatoare, iar ceea ce veti intelege in final despre noi cei etichetati "Bipolari" este poate mai mult decat va asteptati.

13. Evolutia spirituala a Tulburarii Bipolare. Partea 1. Iubirea, frica si spiritualitatea
Descoperiti de ce este necesar sa ne deschidem iubirii din noi pentru a trece de la un nivel de constiinta la altul, pentru a evolua spiritual si cum acestea pot conduce la vindecarea noastra spirituala profunda.

14. Evolutia spirituala a Tulburarii Bipolare. Partea 2: Dovada (Spiritualitatii) 
In acest episod veti vedea o scurta descriere a fiecarui nivel de constiinta pornind de la cel feudal la cel de-al saptelea, nivelul puterii prezentului. Veti vedeam cum putem trece de la un nivel la urmatorul si faptul ca o criza psihotica ne pune acest proces de evolutie intr-o super viteza.

15. Partea intunecata a constiintei tribale/Bipolaritate/Ken Wilber/Dinamica Spiralei
Descoperiti in acest episod latura intunecata a constiintei tribale, modul de gandire la acest nivel si ce spun Ken Wilber si teoria Dinamica Spiralei in aceasta directie.

16. Samanismul pentru Tulburarea Afectiv Bipolara 
Aflati cum samanul din interiorul nostru ne poate ajuta sa ne vindecam de Tulburarea Bipolara. Daca intelegem mintea samanica si invatam sa "inotam" in dimensiunea de dincolo, denumita de psihiatrie, psihoza acuta, avem toate sansele sa ne vindecam.

17. De ce crezi ca esti Isus: Iluziile spirituale ale Bipolaritatii
 Decoperim cum accesam constiinta Cristica... ceea ce ne determina sa ne credem Isus in perioadele de psihoza acuta. Cum putem trece prin psihoza acuta fara a aplela la psihiatrie.

18. Paranoia Bipolara!!! 
Aflati din acest episod ce este paranoia bipolara, cum se manifesta, care-i sunt simptomele, de ce conduce la un comportament atat de ciudat, daca si cum pot oamenii trece peste aceasta problema.

19. Halucinatiile: viziunile si vocile bipolaritatii si schizofreniei
Psihiatria medicheaza halucinatiile ca pe semne serioase ale unei boli mentale. Dar sunt ele oare intradevar asa? Multi oameni care sufera de Tulburare Afectiv Bipolara sau Schizofrenie le pot gasi benefice atata timp cat nu se tem de ele.

20. Trezirea spirituala vs. Tulburarea Afectiv Bipolara (1/3) 
Dupa trei ani de cercetari, in aceasta serie de filme autorul impartaseste cu noi ceea ce el crede ca este diferenta dintre Trezirea Spirituala si Tulburarea Afectiv Bipolara ...

21. Trezirea spirituala vs. Tulburarea Bipolara (partea 2/3) 
In episodul de fata veti cunoaste nivelurile de constiinta cunoscute in prezent pe Pamant, veti vedea o scurta descriere a fiecarui nivel precum si modul in care spectrul constiintei se suprapune cu cel al fricii si iubirii. Tot pe aceste doua spectre vor fi analizate si manifestarile Schizofreniei, Bipolaritatii si Emergentei Spirituale.

22. Trezirea spirituala vs. Tulburarea Bipolara (3/3_Traumele)
In acest film vei afla cu ce traume te poti confrunta atunci cand te scufunzi in subconstientul mintii tale si cum poti sa faci fata acestor provocari.

23. Cum vindecam Tulburarea Afectiv Bipolara (Moartea Egoului si Sfarsitul "Normalului") 
Acest video explica cum vindecam Tulburarea Afectiv Bipolara prin a deveni mai buni decat "NORMALI".

VEDEȚI AICI ÎNTREGUL PLAYLIST
(CELE 11 EPISOADE DE AZI)


2 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...