Ieşirea Din MATRIX: Repararea Banilor

marți, 3 ianuarie 2012

Repararea Banilor


THE MONEY FIX (2009)

"Noi (bancherii) ar trebuie să avansăm cu prudenţă şi grijă, prin fiecare mişcare, pentru că deja există un număr mic de persoane care prezintă semne de agitaţie. Ar fi prudent, prin urmare, să demonstrăm o politică aparentă de cedare în faţa autorităţii populare, până când planurile noastre vor fi avansat atât de mult, încât să ne putem declara pe faţă modelele financiare, fără să ne temem de nici o rezistenţă organizată."
The Bankers' Manifesto of 1892

Produs în 2009 de Ethical Markets Media, The Money Fix explorează tiparele economice ale lumii naturale şi ale societăţii umane, demontând miturile monetare nedisputate ale sistemului financiar mondial, bazat pe credit bancar, probând înţelegerea eronată a mecanismelor sale intime, de care am ajuns să depindem aproape total, oferind însă, într-o notă perfect optimistă, trei tipuri de sisteme monetare alternative, destinate rezolvării problemelor economice ale unor comunităţilor locale sau chiar internaţionale şi eliminării alienării generate de climatul competiţional curent.

Ethical Markets Media este o companie independentă de film, desigur, care promovează apariţia şi dezvoltarea noilor sisteme economice mondiale, mult mai durabile, ecologice şi aşa cum spune şi numele, mult mai etice, un obiectiv nu prea greu de atins, totuşi, fiindcă sistemele monetare cămătăreşti, promovate de dinainte de revolta lui Isus din templu şi până în prezent, pot fi definite oricum, dar numai etice nu.

Opiniile prezentate în interviuri dinamice şi nesofisticate, se adresează publicului larg şi vin din partea unor rebeli consacraţi ca Noam Chomsky, Lynne Twist, Aqeela Sherrills, Elisabet Sahtouris ş.a., dar şi din partea unor foşti răsfăţaţi ai sistemului, care par să fi evadat din lanţurile bancare, ca Fritjof Capra, Gar Alperovitz sau Bernard Lietaer.

Michael Linton - creatorul LETSystem
Bernard Lietaer este un caz mai deosebit, fiindcă, înainte de a scrie, de exemplu, o carte al cărei titlu spune aproape tot despre esenţa sistemelor monetare, "Viitorul banilor: Dincolo de lăcomie şi deficit", a fost un personaj central al finanţelor mondiale, ocupând, vreme de aproape 40 de ani, diverse funcţii importante.

O dată cu publicarea tezei sale post-universitare la MIT, în 1971 - care includea descrierea aşa-numitelor "floating exchanges" - şi a lucrării "Nixon Shock", în acelaşi an, revelând eradicarea sistemului fundamentat de acordurile Bretton Woods, prin "eliberarea" dolarului de ultimele constrângeri datorate obligativităţii acoperirii în aur şi inaugurarea unei noi ere, a schimburilor menţionate mai sus - practicate, până atunci, doar de unele monede exotice ale Americii Latine - tinerelul consultant de management s-a trezit, peste noapte, o stea în devenire, intrată în atenţia mai marilor lumii financiare.

Tehnicile imaginate de el, pentru aceste monede marginale latino-americane, au devenit imediat singurele cercetări sistematice acceptate în tratarea tuturor monedelor majore ale lumii, Lietaer începând o cu totul altă carieră, plină de secrete, fiindcă nici până astăzi nu a dezvăluit care era "acea bancă importantă americană", care a negociat, la sânge, drepturile exclusive asupra noii abordări a ratelor fluctuante de schimb, care deschideau, cel puţin pentru FMI şi Banca Mondială, noi portiţe pentru perfectarea jafului planetar.

În timp ce la Banca Centrală din Belgia (Banca Naţională a Belgiei) a pus în aplicare mecanismul de convergenţă (ECU) către sistemul monedei unice europene, în aceeaşi perioadă a servit ca preşedinte al Sistemului Electronic de Plăţi al Belgiei, "experienţa" sa, de consultant în aspecte monetare de pe patru continente, fiind vitală pentru corporaţii.

Este ciudată convertirea acestui mogul al finanţelor mondiale, numit de Business Week, în 1992, "cel mai important comerciant mondial de valute" şi, eu personal - dată fiind afilierea sa la una dintre cele mai abjecte organizaţii mondiale, Clubul de la Roma, înfiinţat în aprilie 1968 de Aurelio Peccei, sub oblăduirea lui Dean Rusk şi a fundaţiei Agnelli - mă îndoiesc că este reală.

Deci, de unde provin banii ?

Este trist că până şi la această oră, după ce au fost realizate nenumărate filme destinate trezirii năucilor, ca acel prim şi excelent realizat documentar, The Money Masters, din ianuarie 1996, al avocatului Patrick S. J. Carmack, regizat şi narat de William T. Still, ca să nu mai vorbesc de întreaga serie Zeitgeist sau Money as Debt, marea majoritate a oamenilor continuă să răspundă, inocent, că guvernele creează banii, fără a realiza că aproape toate "băncile naţionale" ale lumii, sunt de fapt bănci private.

Culmea este că sub complexitatea teoriilor stufoase, generate de indivizi ca Milton Friedman şi Bernard Lietaer, se ascunde un adevăr de o simplitate descurajantă: 95-99% din rezerva monetară internaţională este creată din nimic, pe baza creditelor acordate de bănci, în baza mecanismului rezervei fracţionate.

Malefica Bank for International Settlements (BIS), pe care o menţionam într-un alt articol de pe blog, impunea în 1988, prin reglementările "Basel I", o rezervă standard de capital de 8%, pentru toate băncile centrale membre ale sistemului Rothschild, fapt care arunca aproape imediat Japonia într-o recesiune de circa 15 ani, deşi până atunci uimise lumea cu o balanţă excedentară, vreme de ani de zile.

În 2004, reglementările "Basel II" impuneau coordonarea cu piaţa a standardelor de evaluare a capitalurilor, respectând fluctuaţiile ce apăreau, de exemplu, în valorile stocurilor de acţiuni.

SUA a implementat aceste standarde în noiembrie 2007, iar o lună mai târziu piaţa de acţiuni a intrat în colaps şi creditele au început să dispară, pe măsură ce băncile înăspreau condiţiile de calificare, iar urmările crizei declanşate atunci nu au dispărut nici în ziua de azi.

De ce ?

Să dăm cuvântul cunoscătorilor !

Bruce Wiseman: "Scopul acestei crize financiare este de a doborî dolarul american, ca bază a unei finanţări stabile planetare şi, în mijlocul confuziei care va rezulta, se va pune în locul lui o autoritate monetară globală [GMA - administrată direct de bancherii internaţionali, eliberată de orice control guvernamental] - o organizaţie de control financiar planetar."

Oare greşeşte ?

Dr. Peter F. Krogh, decan al School of Foreign Service, completează:

"Puterile capitalismului financiar au avut un plan de anvergură, nimic mai puţin decât să creeze un sistem mondial de control financiar, în proprietate privată, capabil să domine sistemul politic din fiecare ţară şi economia lumii, ca întreg.[...] Secretul lor este faptul că au preluat, din partea guvernelor, monarhiilor şi republicilor, puterea de a crea banii lumii."

Aceleaşi personaje propun şi un plan uluitor de simplu de redresare a economiei americane, care cuprinde, ca să vezi, numai două măsuri:

1. Împuternicirea Trezoreriei SUA cu posibilitatea de a emite bancnote (la fel ca Greenbacks, dolarii verzi ai lui Lincoln, care i-au atras condamnarea la moarte din partea ocultei financiare), pentru a se putea plăti datoria naţională.

2. Creşterea simultană a rezervei de capital a băncilor private, de la valoarea actuală de 10% până la 100%, eliminând, ca atare, capacitatea lor de a emite monedă electronică şi absorbind în acelaşi timp fondurile astfel create, în contul datoriei naţionale.

Hmm... oare de ce nu s-au mai gândit şi alţii la aşa ceva ?

Cei doi paşi anteriori, pe care Congresul american are puterea să-i legifereze, ar elimina datoria naţională a SUA, fără inflaţie sau deflaţie şi ar pune capăt practicilor incorecte ale zarafilor moderni, de a crea bani din nimic, prin sistemul rezervei fracţionate, dispariţia dobânzilor anuale de 400 de miliarde de dolari conducând la o echilibrare rapidă a balanţei monetare.

Şcoala monetaristă, al cărei cap recunoscut este mai sus amintitul Milton Friedman, a fost criticată, pe bună dreptate, de către şcoala austriacă de economie, pentru incapacitatea de a recunoaşte faptul că în nici un sistem de bani discreţionari nu a durat, vreodată, prea mult timp înainte ca guvernul să cedeze tentaţiei de a umfla oferta monetară, ca un impozit indirect asupra oamenilor, prin scăderea proporţională a valorii economiilor lor şi a salariilor, precum şi transferarea bogăţiei lor în mâinile guvernului.

Pentru a fi corect faţă de Friedman, el a scris că: "[...] avem nevoie de angajamentul de a crea bani stabili. Cel mai bun aranjament, în prezent, ar fi să se impună autorităţilor monetare să menţină rata procentului de creştere a bazei monetare într-un interval fix. Acesta este un amendament deosebit de greu de impus, pentru că este atât de strâns legat de o anumită structură instituţională. O versiune ar fi: Congresul va avea puterea de a autoriza obligaţiile guvernamentale nepurtătoare de dobândă, sub formă de numerar sau intrări în registru, cu condiţia ca masa monetară rezultantă să nu crească cu mai mult de 5% pe an şi nu mai puţin de 3%."

Cu toate acestea, având în vedere imposibilitatea de a aproba o astfel de modificare constituţională, se poate susţine că Friedman nu are nici un mijloc practic (numai cel teoretic, enunţat mai sus) pentru a restrânge astfel de practici bancare, sub oblăduirea directă a guvernului.

Aşa stând lucrurile, sunt de acord în parte cu concluzia lui Friedman, că "nu este nici fezabil, nici de dorit restabilirea unui standard aur-argint", deşi tot el declara, mai târziu, că ar fi preferabil un astfel de standard, în locul mult detestatului sistem al rezervei fracţionate bancare.

Aş spune "Doamne ajută", dacă s-ar mai concretiza vreodată un astfel de standard, eliminat prin grija lui Roosevelt şi Nixon, iar până atunci putem spera şi la măsuri de tranziţie, cum ar fi cea propusă de candidatul independent la preşedinţia SUA, "teroristul" Ron Paul, de a elimina Rezerva Federală şi, implicit, toate băncile naţionale private subordonate BIS Rothschild.

Speranţa există, fiindcă în pofida legislaţiilor fasciste globale, comunităţile reuşesc să dezvolte sisteme locale de credit, lipsite de monstruozitatea numită dobândă, urmând tiparele naturale care se conformează mult mai mult cooperării şi simbiozei, decât concurenţei, afacerile americane în sistem de barter cifrându-se, de exemplu, la momentul filmării, la 30 de miliarde de dolari, sumă deloc neglijabilă pentru un început.

Soluţiile sunt valabile acum, iar The Money Fix ni le dezvăluie printr-o documentare istorică impecabilă şi convingătoare, fiindcă nu este deloc târziu să reintegrăm valorile reale în viaţa umană şi în natură, întărind legăturile comunitare, prin colaborare şi compasiune, eliminând vechea şi criminala paradigmă a profitului mai presus de orice, fiindcă mişcările locale bazate pe schimburi complementare de bunuri şi servicii ne reamintesc că suntem fiinţe interconectate şi că abundenţa ne este la îndemână, dacă vom realiza că trebuie să evadăm, cât mai curând, din sistemele monetare centralizate.

Şi dacă tot nu v-am convins sau litania mea financiară v-a făcut să uitaţi motivele, haideţi să ni le reamintim împreună, citând cuvintele profetice ale unui alt iniţiat convertit, Sir Josiah Stamp, director al Bank of England (numit în 1928), creditat unanim pe locul al doilea în clasamentul averilor britanice:


"Sistemul bancar a fost conceput în nelegiuire şi a fost născut în păcat. Bancherii sunt stăpânii Pământului. Luaţi-l de la ei, dar lăsaţi-le puterea de a crea bani şi cu o singură trăsătură de condei vor crea depozite suficiente ca să-l cumpere din nou. Cu toate acestea, luaţi-l de la ei şi toate averile mari, ca a mea, vor dispărea şi ele ar trebui să dispară, pentru că aceasta ar fi o lume mai fericită şi mai bună, în care am putea trăi. Dar, dacă doriţi să rămâneţi sclavii bancherilor şi să plătiţi costurile sclaviei voastre, lăsaţi-le în continuare puterea de a crea bani."

SURSA: Blogul Dezvăluiri http://antiiluzii.blogspot.com

Multumim Marian pentru inca un documentar tradus , ca de obicei, foarte bine si pentru un articol cu suflet! Multumim universului ca existi! La multi ani si tie!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI link



LA MULŢI ANI TUTUROR!

12 comentarii:

  1. Ce anume apreciati la blogul nostru? Apreciati si criticile aduse crestinismului? Ne bucuram totusi ca exista si subiecte cu care rezonati, insa nu prea ne intereseaza sa promovam site-uri crestine. Avem prea putine lucruri in comun cu dogma crestin ortodoxa.
    La multi ani si tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista posibilitatea sa se posteze si documentarul - "In umbra lui Hermes: Secretele comunismului", de Juri Lina?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca se va traduce va fi postat cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din inima, partajez sistemul de vindecare quantum K . Daca considerati, transmiteti mai departe
    http://www.quantumk.co.uk/quantumk_video_Romanian.htm
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ultimul Anonim
    Multumim. Pare foarte interesant. O sa-l dam mai departe...curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara,

    Pe langa materaialele prezentate pe blogul dvs., se poate realiza si un interviu cu domnul Toni Victor Moldovan ? Domina sa, a scris cartea: Programul Terra - Un atentat extraterestru asupra omenirii.

    Multe multumiri pentru bagajul informational de pe acest bog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am inceput cartea insa nu am reusit sa o terminam. Din cate am auzit Toni Victor Moldovan e medic in Stockholm.
    Noi nu prea avem resurse sa ne deplasam si nici experienta cu interviurile. Insa daca cineva are un interviu cu Toni Victor o sa-l publicam.
    Sa va fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutari,

    Nu cred ca este nevoie ca cineva sa se deplaseze tocmai pana in Suedia pentru interviu.
    Cred ca ar trebui intrebati fanii blogului daca sunt la curent cu cartea dl. Toni (ideea care se doreste sa fie transmisa si altor persoane care vad situatia cu totul altfel), colectate intrebarile acestora si transmise dl. Toni pe blogul personal, mail sau invitat la o discutie pe acest blog.

    Multumesc pentru timpul acordat.
    >Buburuza ofuscata<

    RăspundețiȘtergere
  9. http://toni-victor-moldovan.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  10. O idee straluciata in legatura cu interviul sau de ce nu, o invitatie la un dialog cu domnul Toni Victor M. pe acest blog.
    FreeYour Mind, apreciez modestia ta legata de interviuri dar in acest caz, trebuie depasita!
    Intrebari puse dintr-o "sete de cunoastere, de dincolo de noi", va crea un dialog colegial, amical pentru toti cititorii acestui blog.
    Nu trebuie sa fim cu totii jurnalisti si sa epatam cu tot felul de intrebari capcana sau discutia directionindu-se intr-o zona de penibil, ridicol si totul pentru nu mai stiu ce rating asa cum se petrece pe tot felul de forumuri, medii de info. Totul trebuie facut pentru cititorii acestui blog, daca doresc acest lucru.

    Cu intelegere,
    Cactus \|/

    RăspundețiȘtergere
  11. BUNA ZIUA. CUM POT SA PUN SUBTITRAREA IMPREUNA CU DOCUMENTARUL? DE CE TREBUIE SA FIE DESCARCATE DIFERIT? MULTUMESC DE AJUTOR

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa a ales autorul articolului si al subtitrarii sa le puna. Puneti subtitrarea si documentarul in acelasi folder, denumiti-le la fel si apoi redati-le cu un program gen vlc player sau kmplayer. Daca nu va descurcati atunci descarcati filmul direct de pe serverul youtoube, unde are subtitrarea pe film, conform instructiunilor de aici http://antiiluzii.blogspot.com/p/instructiuni.html .

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...