Ieşirea Din MATRIX: OPRITI SOPA, PIPA si ACTA! (24.01.2011)

marți, 24 ianuarie 2012

OPRITI SOPA, PIPA si ACTA! (24.01.2011)



STOP INTERET CENSORSHIP!!


Încă de când am pornit acest blog eram perfect constienti ca oculti pregatesc cenzurarea internetului si asta deoarece doresc sa elimine in primul rand, site-urile antisistem. Nu stim cat timp ne vom mai bucura de libertatea de care dispunem acum, insa cat mai exista este bine sa profitam de ea la maxim. CARPE DIEM!

Înainte de a începe articolul vă invităm să participați la sodajul online deschis de cei de la AIM (Active Information Media) în ceea ce priveste site-ul lui DAVID WILCOCK. 

Se pare ca cenzura a inceput deja si in Romania!


”PIPA sau PROTECT IP (Actul pentru Prevenirea Pericolelor Online Reale la adresa Creativității Economice și a Furtului Proprietății Intelectuale) este un proiect de lege propus în Senatul Statelor Unite Ale Americii care ar da guvernului SUA și deținătorilor de drepturi de autor puteri fără precedent asupra site-urilor bănuite că încalcă aceste drepturi, inclusiv asupra site-urilor aflate în afara SUA. Votul pentru aprobarea PIPA se va desfășura pe 24 ianuarie 2012.



SOPA (Actul pentru Stoparea Pirateriei Online) este o versiune similară a legii propusă în Camera Reprezentanților din SUA. Pe 15 ianuarie 2012, audierile privind SOPA au fost amânate până la „ajungerea la un consens” cu privire la ce se dorește de la o astfel de lege. Mai multe detalii aici.
Propunerea acestor legi a stârnit un val de proteste în rândul companiilor de tehnologie și al utilizatorilor de rând din SUA. Site-ul sopastrike.com a organizat o grevă pentru data de astăzi, 18 ianuarie 2012. Site-urile care doresc să participe sunt îndemnate să se închidă și să afișeze doar un mesaj de protest. Printre cele mai mari nume care participă sunt Google, Wikipedia, Fundația Pentru Software Liber, WordPress, Reddit, Mozilla, Flickr, Internet Archive și FailBlog dar lista site-urilor este imensă.
Personal, eu îl văd ca unul dintre cele mai mari proteste din istoria Internetului, având printre susținători unele dintre cele mai mari site-uri, companii și fundații, existând sute de reprezentanți din majoritatea statelor planetei. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în urma acestei inițiative. Din România mi-a atras atenția dexonline.ro care susține această mișcare.  

Wikipedia si Google, impreuna impotriva legii anti-piraterie online  


   
Varianta in engleza a popularei enciclopedii online a fost inactiva timp de 24 de ore pe data de 18 ianuarie, iar in locul bazei de date care contine nu mai putin de 3,8 milioane de articole, vizitatorii Wikipedia erau redirectionati catre o pagina cu informatii despre noua lege anti-piraterie online.

Cel mai mare motor de cautare din lume s-a alaturat protestului, cenzurandu-si bine-cunoscutul logo de pe pagina in limba engleza si adaugand un link prin care incuraja oamneii sa protesteze impotriva SOPA. Potrivit The Telegraph, David Drummond, Directorul Departamentului juridic al Google, a explicat pe blogul companiei faptul ca exista metode mai bune de stopare a pirateriei online care sa nu afecteze internetul in ansamblul sau, motiv pentru care Google sustine protestul.

Actul de Incetare a Pirateriei Online a fost conceput pentru a rezolva problema site-urilor care incalca drepturile de autor prin difuzarea de filme, muzica si programe TV, fara a cere permisiunea celor care le-au creat. Daca legea va fi adoptata de Congresul american, oficialii vor putea bloca sau inchide site-urile americane care ofera continut online in urma unei simple plangeri. In acelasi timp, daca un site acuzat de piraterie online nu este american, atunci motoarele de cautare americane vor fi fortate sa stearga link-urile catre site-ul respectiv iar companiile de publicitate americane nu vor mai putea sa incheie parteneriate cu acesta.

Opozantii legii anti-piraterie online considera ca actul SOPA va avea consecinte catastrofale asupra stabilitatii si securitatii internetului pentru ca ar permite inchiderea in mod arbitrar si fara un proces juridic in prealabil, a foarte multe site-uri cu continut util. 
Wikipedia, Google, Reddit, BoingBoing, Wordpress, Tucows si DEX Online sunt printre cei care protesteaza azi impotriva adoptarii proiectului de lege SOPA (Stop Online Piracy Act) propus spre discutie in House of Reprezentatives a Statelor Unite pe 26 octombrie 2011 de catre Lamar S. Smith (House Judiciary Committee Chair Representative), sprijinit de alt 12 co-sponsori. Protestele se indreapta si impotriva proiectul de lege PIPA (Protect Intellectual Propriety Act) propus in Senatul Statelor Unite pe 12 mai 2011 de catre senatorul Patrick Leahy si sustinut de 11 copartizani.

[UPDATE] Potrivit unui articol publicat de POLITICO, senatorul Marco Rubio co-sponsor al PIPA si-a retras sustinerea, iar Ben Quayle, co-sponsor al SOPA in House of Representatives, a incetat sa mai sprijine proiectul de lege. De asemenea, purtatorul de cuvant al congresmanului Lee Terry a declarat ca acesta din urma nu poate sustine SOPA in formula in care este redactat acum. Senatorul Jim DeMint a declarat intr-un tweet ca nu sustine proiectul de lege propus in Senat, Justin Amash, reprezentant in House of Representatives, si-a schimbat poza de profil de pe Facebook cu una care promoveaza cauza anti SOPA/PIPA, senatorul Robert Menendez a declarat printr-un tweet ca intelege problemele ridicate vizavi de proiectul PIPA, iar senatorul John Cornyn a cerut o amanare a votului pentru PIPA.
 
: Tinem sa va amintim ca acest protest a inceput in data de 18 ianuarie 2012 si va dura pana in data de 24 ianuarie 2012. Ne rugam cu totii ca aceasta lege sa nu fie aprobata niciodata, internetul trebuie sa fie o sursa libera pentru toata lumea!!!


 Update 2 : Votul SOPA/PIPA a fost amânat pentru moment 

SURSA: http://fymaaa.info/

VEDEȚI UN FILMULEȚ TRADUS, DESPRE SOPA ȘI PIPA



 
UPDATE 3 (24.01.2011):

Anonymous ameninţă cu primul război cibernetic mondial din cauza unui tratat mai dur decât SOPA şi PIPA

Dezbaterile privind legile antipiraterie, SOPA şi PIPA au fost amânate, dar internetul este ameninţat de o lege mai puternică decât cele două şi care a fost ignorată până în momentul de faţă: ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Aceasta este de fapt un tratat internaţional care să uniformizeze legislaţiile naţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva pirateriei.
Negocierile preliminare în privinţa ACTA au avut deja loc la mijlocul anilor 2000, iar o ceremonie de semnare a tratatului a avut loc pe 1 octombrie 2011 în Japonia. Până acum, Statele Unite, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud au semnat tratatul, în timp ce ţările din Uniunea Europeană, Mexic şi Elveţia au refuzat să semneze, dar indicând că ar putea să o facă în viitor, anunţă ibtimes.com
O petiţie a fost depusă la Casa Albă, semnată de 6.000 de oameni. „Este aparent similar cu SOPA şi PIPA, dar ACTA este un acord executiv între ţări şi poate fi aprobată fără acordul Congresului sau a Curţii Supreme.
Este un potenţial hazard pentru internet", au scris petiţionarii. În plus, forbes.com a făcut o listă cu pericolele pe care le-ar putea aduce ACTA şi a scris că „ACTA nu ia în considerare legile naţionale ale naţiunilor participante, forţând operatorii de internet să adopte măsurile draconice. În plus, se duce mult mai departe decât internetul. Va face patentele pentru alimente mai greu de luat şi va afecta industria farmaceutică prin legi împotriva drogurilor mai dure".



Răspunsul Anonymous

Hackerii de la Anonymous au ameninţat cu represalii dure dacă măsurile împotriva libertăţii pe internet nu vor fi anulate. Ei au ameninţat pe contul de Twitter şi pe YouTube că vor ataca marile site-uri în următoarele zile dacă MegaUpload nu va fi pus în funcţiune şi dacă legila SOPA, PIPA şi ACTA nu vor fi anulate.
În plus, într-un mesaj surprinzător pe YouTube, aşa-zişi membri Anonymous au ameninţat că vor închide Facebook pe 28 ianuarie. „Un război virtual a început între Anonymous, oameni şi guvernul Statelor Unite. Chiar dacă SOPA şi PIPA au fost amânate, acest lucru nu garantează libertăţile noastre virtuale". Alţi reprezentanţi Anonymous au declarat că acest zvon este o minciună şi nu va fi vorba despre niciun atac îndreptat împotriva Facebook, iar video-ul cu instrucţiuni ar fi un fals.
Video-ul postat ieri pe internet îi cheamă pe americani la „luptă" prin descărcarea programului „Low Orbit Ion Cannon", unealtă folosită pentru a da jos site-ul departamentului de justiţie al SUA, site-ul Universal Music şi site-ul televiziunii americane CBS. Cu ajutorul softului, utilizatorii trimit mai multe „pachete" de date deodată, suprasolicitând serverele şi blocând site-ul.
După ce acum trei zile anunţaseră că „Operaţiunea Global Blackout" a început, aceste noi mesaje fac parte tot din planul celor de la Anonymous de a cauza o „blocadă" generală în faţa legilor dure împotriva pirateriei. „Doriţi să faceţi parte din cele mai mari proteste pe interne şi primul război cibernetic oficial?", spun cei de la Anonymous.
Însă, un atac împotriva Facebook va fi foarte greu de realizat. Platforma socială are 60.000 de servere, dar organizaţia de „hacktivişti", Anonymous, consideră că o acţiune concentrată poate bloca site-ul pentru câteva minute bune.

Vezi aici invitaţia Anonymous de a participa la Operaţiunea Global Blackout”

SURSA: http://www.adevarul.ro/

VEDEȚI ȘI MESAJUL ANONYMUS  CĂTRE ROMANIA 

3 comentarii:

  1. Ceea ce nu s-a spus (sau nu se doreste), este ca industria muzicala si cinematografica sint in cadere libera. In mare parte preturile comercializate la CD-uri, DVD-uri au ramas la fel, doar intr-o mica masura s-au micsorat ceea ce nu le mai fac atractive!
    Cu inceputul anului 2000 cei de la Apple/Itunes au dat dat "Startul" (ulterior si alte companii) MP3-ului, promovindu-l oficial, legal. Incurajindu-se sa se foloseasca acest format in defavoarea dispozitivelor clasice (CD-uri, DVD-uri). Muzica, filmele, fiind descarcate direct in PC si/sau pastrate pe hard sau pe dispozitive portabile.
    Sper ca si alte site-uri, bloguri, firme, alte persoane din alte parti ale lumii etc. sa ia atitudine impotriva acestor forme retrograde ce se erijeaza in "promotori ai deontologiei".
    In continuare ca diversiunea sa fie completa, se confunda Pirateria cu File-sharingul.
    Fileile-sharing NU are nici o legatura cu pirateria! Materiale de pe retele sint puse de fiecare client si pt. altii. Totul se imparte, se transfera dintr-o parte in alta, NIMIC NU SE VINDE (nu se incita la vinzari ilegale, s.a.), insasi denumirea de FILE SHARING! ...aici este chichita de care multi incearca sa sugereze "raul"!

    Cactus \|/

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu si ei ca asa zisa piraterie e un pretext pentru a interzice intregul internet si implicit siteurile antisistem. Internetul este una dintre cele mai mari arme impotriva lor. Ei vor sa interzica si ideea de a imprumuta un produs. De ex. eu cumpar un produs si vreau sa-l imprumut la altii prin retelele de file sharing. Si asta vor sa interzica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie iesit in strada si pentru SOPA si pentru Rosia Montana si pentru exploatarea gazelor de sist acum cat se mai poate. Se pare ca vor sa ne inchida intr-un tarc nemernicii astia!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...