Ieşirea Din MATRIX: 2012 - Se vor întoarce Anunnaki anul acesta? (16.01.2012)

luni, 16 ianuarie 2012

2012 - Se vor întoarce Anunnaki anul acesta? (16.01.2012)

2012 - WILL THE ANUNNAKI RETURN? (2008)


"Zecharia Sitchin  (n. 11 iulie 1920, Baku, RSS Azerbaidjană, URSS - d. 9 octombrie 2010, New York, New York, SUA) este un autor ruso-american de cărți, el a tradus o parte din tăblițele sumeriene care promovează o explicație a originii omului care implică venirea unor călători din spațiu numiți annunaki, care au colonizat pământul și au creat omul, explicând ceea ce știința o numea veriga lipsă. Sitchin atribuie rasei Anunnaki crearea culturii sumeriene antice precum și a celorlalte popoare. Pretinde că acești annunaki ar fi o rasă de extratereștrii de pe o planetă ipotetică (recent descoperită și de NASA) dincolo de planeta Neptun, numită Nibiru, pe care o consideră a fi într-o orbită alungită, rotația ei fiind de aprox. 3600 ani. El afirmă că mitologia sumeriană reflectă acest punct de vedere, precum și originile noastre ca specie. Speculațiile lui Sitchin sunt ridiculizate de mulți oamenii de știință profesioniști, istorici și arheologi, care au remarcat foarte multe probleme cu traducerile sale ale textelor antice, clasificând activitatea sa ca pseudo-știință."
Sitchin este cel care a inspirat teoria conspiratiei reptiliene al carei reprezentant de seama este David Icke.

"Odată cu creșterea speculațiilor în ceea ce privește anul în care abia am intrat - 2012, majoritatea celor care trâmbițează asta interpretând greșit sau speculând pe baza revelațiilor aduse în cărțile sale de către Zecharia Sitchin, autorul a acceptat în 2008 să vorbească și să lămurească această problemă într-o lectură exclusivă și o prezentare de slide-uri de aproximativ 2 ore.
Deși interpretările lui bazate pe tăblițele de lut sumeriene privind învățăturile pierdute în negura vremurilor, ale celei mai vechi civilizații omenești ce a existat pe Pământ - Civilizația Sumeriană, precum și originile extraterestre ale mitologiei lor (Zeii Anunnaki) au fost respinse de ceilalți arheologi, cunoștințele sale de sumeriană,..., ne determină să punem în balanță teoriile sale cu punctul de vedere al arheologilor tradiționali.
Cu siguranță că la început ni se vor părea SF-uri teoriile din cărțile lui privind Anunnaki, Civilizația Sumeriană, practicile religioase și credințele acestor oameni ce locuiau în țara pe care grecii o denumeau Mesopotamia.
Dar cine suntem noi să judecăm munca de-o viață a unui om doar bazându-ne pe prejudecățile menținute și inoculate de mass-media, deoarece în majoritatea cazurilor marea dezinformare, o știm cu toții, se face prin intermediul ei. Sperând că măcar voi, cei care citiți acest articol, ați încălcat demult dictonul  "Crede și nu cerceta" și doriți ca și mine să aflați răspunsul la întrebările "Cine suntem?", "Ce suntem?", "De unde venim?", vă recomand să citiți seria de cărți Cronicile Pământului a lui Sitchin, multe dintre ele fiind traduse și în română (la acest link gasiti cateva carti traduse).
Iar celor care l-au ignorat pe Sitchin datorită controversatelor subiecte tratate, sau bazându-se pe recenziile negative ale diverșilor critici, le reamintesc cu bun simț că este total greșit să respingi ceva ce nu cunoști. De exemplu, pentru prima lui carte intitulată "A 12-a planetă", apărută în 1976 și tradusă până în prezent în peste 40 de limbi, i-au trebuit 30 de ani ca să se documenteze. Cum putem respinge munca de-o viață a unui autor fără să îi citim cărțile? Opera lui nu are pretenția de a conține toată înțelepciunea veacurilor trecute, dar ne oferă măcar o privire de ansamblu și asta contează. Trebuie să ne îndoim de tot ce credeam că știm până acum pentru a ne putea ilumina.
Teoria lui Zecharia Sitchin, potrivit căreia Anunnaki (locuitorii de pe Nibiru) au populat cândva Pământul, şi-a găsit adepţi în rândul celor care interpretau cam în acelaşi sens Biblia, mai precis Geneza, făcând corelări cu Enuma Elish, cartea creaţiei la babilonieni. Anunnaki ar fi existat pe Terra, la fel ca personajele din Sfânta Scriptură, stabilindu-se în zona de azi a Iranului, Irakului şi Egiptului şi construind totodată un centru spaţial subteran în Sinai şi două piramide, ca faruri pentru navigaţie, la Giza. După ce şi-au amestecat genele cu o rasă inferioară, Homo Erectus, dându-i naştere lui Homo Sapiens, au părăsit Terra, pentru a se întoarce pe planeta lor. Dar ar urma să se întoarcă, eveniment asociat de unii cu sfârşitul lumii, pus la rându-i în legătură cu ziua de 21 decembrie 2012, când se termină foarte precisul calendar mayaş, denumit Numărătoarea Lungă. Să fie oare anticiparea implicită a coliziunii dintre Pământ şi un alt corp ceresc (poate chiar Nibiru)? Sitchin susţine că Nibiru este o planetă cu o orbită eliptică în jurul Soarelui, care are o perioadă de revoluție ce variază între 3450 şi 3600 de ani.
În 1993, prin mediile electronice încep să circule veşti alarmiste despre faptul că o planetă de 4 până la 8 ori mai mare decât Pământul se deplasează spre Terra, ameninţarea fiind identificată cu ciudata planetă Nibiru, considerată ipotetic drept cel mai mare obiect din exteriorul sistemului solar. Pe acest fond, anunţul din 2003, publicat în revista “Science et Vie”, potrivit căruia a fost observată a douăsprezecea planetă în sistemul nostru solar, a dat apă la moară celor care aşteptau Apocalipsa, bazându-se pe scrierile sumeriene unde se vorbeşte despre 12 corpuri cereşti. “Planeta X”, cum i s-a spus noii descoperite, a primit, în august 2005, indicativul: 2003-UB-313. Ea a fost însă imediat identificată cu legendara Nibiru, dat fiind că ambele ar descrie aceeaşi traiectorie eliptică, perpendiculară pe planul sistemului nostru solar.
Reprezentată pe plăcuţele sumeriene sub forma unui glob cu aripi – transfigurat ulterior într-o acvilă- Nibiru ar avea, se crede, o viteză orbitală mai mare decât cea terestră, motiv pentru care timpul pe planeta respectivă ar fi dilatat. Asta ar însemna că Anunnaki – la rândul lor înfăţişaţi drept oameni cu aripi şi cap de pasăre sau reptilă, asemeni Şarpelui cu pene mayaş - Quetzaquatl - trăiesc mult mai mult decât pământenii. Sunt şi voci care susţin că, la trecerea lui Nibiru prin preajma Terrei, aceasta prinde să se rotească mai repede pe orbita solară, determinând dilatarea timpului şi pentru pământeni, ceea ce ar explica de ce personajele Vechiului Testament trăiau până la 900 de ani.
Interesant este că desenele păstrate de mii de ani arată fiinţe ciudate purtând ceva pe cap (un coif, o cască?) şi altceva la mână (un ceas, un sistem de comunicare?), unele ţinând în palme un fel de vase rituale, din care pulverizează lichid sau pulbere lângă un altar deasupra căruia staţionează un cerc cu aripi ( un OZN?). Amatorii de senzaţional consideră că Anunnaki erau de fapt reptilieni (vezi de exemplu cărțile lui David Icke), dar că le-ar fi interzis pământenilor să-i imortalizeze grafic în adevărata lor formă, motiv pentru care apar stilizaţi, ca oameni cu cap de reptilă sau de pasăre (căci veneau din cer). De altfel, scrierile sumeriene ar susţine că, la începuturi, un satelit al lui Nibiru a lovit planeta Tiamat, din care s-au format “Cerul” (centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter) şi Pământul.
Oferindu-ne o abundență de probe, Sitchin analizează și calendarele mayașe, profeția reîntoarcerii, apoi ghidează ascultătorul tălmăcindu-i profețiile biblice, pentru a concluziona și a extrage din noianul scrierilor antice, pe care le-a studiat o viață întreagă, predicții precise privind așa zisul "Sfârșit al Zilelor".
Ca un fapt divers, acum câțiva ani se tot vorbea în cercurile cinefililor de o viitoare superproducție americană, o trilogie de tipul StarWars, bazată pe opera controversatului Zecharia Sitchin și intitulată 1ANUNNAKI.
Deși acest proiect interesant a fost foarte bine pus la punct de regizorul-producător Jon Gress și validat și de producătorii asociați de la Hollywood, până la urma a fost abandonat fără explicații, nimeni nu l-a mai văzut pe Jon Gress, care "s-a retras intr-un loc ținut secret" și care a dat un scurt comunicat : "Proiectul original One Annunaki este mort". Informația se poate verifica ușor căutând pe google. Acum nu știu dacă a fost vorba sau nu de cenzură, dar în cazul în care un SF este cenzurat, pe mine mă determină să cred că nu e SF, e realitate!"
Multumim  Subhuman (Tone Tavi) pentru traducere!

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:



În completare vă învităm să studiaţi Categoria DAVID ICKE, seria ANCIENT ALIENS, seria LEGEND OF ATLANTIS , seria SECRET SPACE , Categoria 2012 si VENIREA PLANETEI NIBIRU.

AICI puteti cumpara cateva din cartile lui Sitchin, cu SUPER REDUCERI .

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...