RECLAMĂ

Gif 700x200

marți, 30 august 2011

Legea Rezonanţei (30.08.2011)

Das Gesetz der Resonanz (2010)


În multe dintre articolele şi filmele de pe acest blog s-a vorbit, într-un mod mai mult sau mai puţin direct, despre această importantă lege a rezonanţei, o lege fundamentală a manifestării, a lumii create. Cel mai direct am vorbit în articolul de la filmul "SECRETUL - Legea atracţiei", iar filmul de astăzi o face într-un mod foarte direct şi fără ocolişuri de marketing.
In acest film apar din nou, nume mari si ne bucuram sa descoperim la un loc toate aceste minti. Asa si este normal sa fie intr-o lume din ce in ce mai unitara, o lume in care ideile despre viata si spiritualitate devin tot mai apropiate si mai clare. Viziuni aparent diferite se contopesc una cu cealalta, ca niste piese complementare dintr-un puzzle gigantic.
Pentru cei care nu au auzit inca de Legea Rezonantei iata si un articol interesant care abordeaza si Teoria Morfogenetica a lui Rupert Sheldrake, despre care am mai vorbit pe blog la articolele despre Bruce Lipton si Matriea vie. Articolul se intitulează "Legea rezonanţei -  Teoria morfogenetică" şi este preluat de pe http://www.roportal.ro :

 "Un intelept spunea ca daca ar trebui sa scriem toate marile adevaruri ale Creatiei, ele ar incapea pe o carte postala. Legea rezonantei este unul dintre aceste adevaruri fundamentale, care se regaseste in toate aspectele Manifestarii, de la comportamentul undelor si particulelor nucleare, viata fiintelor si pana la legile care guverneaza galaxiile.
Totul creaza rezonante: felul in care gandim, timbrul vocii, tinuta corporala, mediul in care ne desfasuram viata, persoanele langa care suntem, mancarea pe care o mancam, emisiunile la care ne uitam, muzica pe care o ascultam, etc. Nu trebuie sa ne miram daca o persoana care gandeste preponderent negativ va constata ca din ce in ce mai multe aspecte din viata ei nu merg asa cum trebuie. Este clar in aceasta situatie ca gandurile negative ale acelei persoane au atras catre ea rezonantele corespunzatoare. Daca acea fiinta si-ar orienta gandurile intr-un mod benefic, optimist, atunci dupa o perioada de timp va constata in mod natural ca multe aspecte din viata ei se vor orienta in bine.
Un alt mod de a trezi o noua rezonanta este de a o evoca mental, atragand-o astfel catre noi (a se vedea in acest sens articolul despre Teoria Morfogenetica = o fiinta vie nu mai este doar un ansamblu biologic, material, ci este cuplata la un camp morfic mult mai general si care este de natura energetica, vibratorie. Aici trebuie sa fim bine intelesi: TM nu postuleaza direct existenta sufletului ci ne referim la un camp energetic transindividual, o obisnuinta colectiva in care se incadreaza fiecare individ, atat fizic cat si psihic. Informatiile structurale sunt inregistrate de fapt intr-un camp morfic care actioneaza asupra tuturor proceselor biologice. ADN-ul devine astfel in special un receptor (e drept foarte complex) pentru campuri morfice care sunt mult mai complexe si care pastreaza mult mai multa informatie decat ar fi capabil doar ADN-ul singur sa o faca. Daca o fiinta vie ar fi o constructie, am putea compara ADN-ul cu executantii simpli care lucreaza la acea constructie, iar campurile morfice cu echipa formata de arhitecti si ingineri constructori). Diverse tehnici cum ar fi Programarea Neurolingvistica, sunt de fapt metode care pornesc de la imitarea unei persoane alese ca model.
Iubirea este forta suprema de atractie din Creatie - intr-adevar, desi iubirea este un aspect inefabil, dincolo de orice definitie, putem totusi sa caracterizam multe dintre manifestarile ei ca fiind manifestari ale unei irezistibile forte de unificare si coeziune.
Iubirea trebuie exersata pentru a putea fi perfectionata - Acesta este un mare secret al iubirii, de care putini oameni sunt constienti. Multi s-au obisnuit sa creada ca iubirea este ceva care le vine pe neasteptate si complet independent de vointa lor. De fapt lucrurile nu stau deloc asa ci iubirea, ca orice alta energie, poate sa fie atrasa sau respinsa in si din fiinta noastra. Datorita legii rezonantei, noi putem atrage in noi o iubire corespondenta cu propria noastra iubire interioara. Este ca si cum iubirea noastra interioara este un magnet care pe masura fortei sale atrage tot mai multa iubire din Creatie. Chiar daca la inceput iubirea noastra s-ar putea sa fie mica, sau aproape inexistenta, daca vom persevera in a amplifica in noi starea de iubire, gradat ea va deveni mare si chiar coplesitoare. Multe persoane (si in special cele egoiste si uscate sufleteste) au tendinta sa spuna ca ele nu vor iubi pana nu vor simti "marea" si "unica" mare iubire care le este destinata lor. Astfel aceste persoane nu vor face aproape nimic pentru a-si amplifica iubirea iar peste o anumita perioada de timp petalele sensibile ale sufletului lor se vor atrofia din ce in ce mai mult si atunci vor deveni cu adevarat incapabile sa mai iubeasca. Iubirea fata de o alta fiinta umana este un aspect foarte complex, fiindca ne pune la grea incercare orgoliul, egoismul, obisnuintele noastre negative sau partile inca nematurizate ale fiintei noastre. Din acest motiv nu toti oamenii sunt de la inceput capabili sa iubeasca o alta persoana. In aceste cazuri, nu trebuie sa asteptam sa ne vina marea iubire fara sa facem nimic ci trebuie sa actionam gradat dar perseverent pentru a ne trezi propria noastra iubire. De exemplu putem sa avem o floare pe care sa o ingrijim, un acvariu cu pesti, animale de casa, etc. Toate aceste fiinte necuvantatoare sunt mult mai usor de iubit decat oamenii si constituie o buna pregatire pentru amplificarea iubirii noastre. Totodata este foarte bine sa ne propunem sa ne manifestam in cat mai mare masura dezinteresat, actionand din iubire pentru alte persoane din jurul nostru. Astfel propria noastra iubire va creste si vom deveni capabili sa avem o relatie chiar exceptionala de iubire si cu o alta fiinta umana. In acest sens trebuie sa tinem minte urmatorul proverb: "Cine iubeste putin, putin va fi iubit. Cine iubeste mult, mult va fi iubit, iar cine iubeste infinit, infinit va fi iubit".
 
Dar să revenim însă la documentarul de astăzi. Iată ce se spune pe un site german despre acest film:

"Trăim în vremuri interesante! Pentru prima dată în istoria descoperirilor ştiinţifice recente se arată faptul că înţelepciunea învăţăturilor antice  a avut dreptate: gandurile noastre au un efect - tot timpul şi în tot universul. Totul este conectat la tot şi această idee se găseşte reflectată  în multe domenii ale vieţii, deoarece "Legea Rezonanţei" este de fapt un aspect fundamental al existenţei noastre.
În film sunt ridicate la fileu  nişte întrebări :
Daca dorim ceva - cum functioneaza aceasta lege si ce ar trebui facut pentru a avea succes in implinirea acestei dorinte? Care sunt dovezi stiintifice ale puterii gandurilor, sentimentelor şi viziunilor noastre?
Autorul de succes Pierre Franckh pune aceste întrebări şi multe altele la 25 de cercetători şi experţi din întreaga lume şi a creat un film documentar revoluţionar care să conecteză două lumi: lumea spirituală şi cea ştiinţifică. Pe parcursul unui an, el a călătorit în jurul lumii, a luat interviuri multor oameni faimoşi,  oameni de stiinta şi experţi foarte importanţi  printre care enumerăm pe : Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, dr. Eric Pearl, prof. dr. Hans-Peter Dürr, Dr. James L. Oschman, Dr. John Hinwood, Dr. James M. Sigafoose, Patricia Atanas, Dr. Peter Bancel, Renée Coltson, dr. Desiree Hurtak, Anna Rocker, Isabelle de Fallois, Michaela Merten, Julia Franckh, Fantuzzi, Lionel Wharton şi Max Alberti. 

Peter a filmat în Canada, Anglia, America, Polul Nord, Islanda, Thailanda, Italia, Spitzberg, Egipt, Africa, Bangkok şi Germania. Calităţiile sale de actor şi orator, succesul ca şi autor şi abilităţiile sale artistice l-au ajutat pe Pierre Franckh  in producerea acestui documentar . In plus, el a combinat si arta de a scrie şi a regiza pentru a gazdui acest film, rezultatul fiind unul surprinzător şi remarcabil. "

- traducerea si adaptarea de aici http://www.subliminals-home.com

Mulţumim traducătorului oricine ar fi el şi mulţumim Angelei că ne-a semnalat acest film!  


DOWNLOAD RAPID (de la fastupload.ro)

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICIVă invităm să vizionaţi şi:
1) THE SECRET - Law Of Attraction
2) THE LIVING MATRIX
3) Articolele şi documentarele din Categoria BRUCE LIPTON

vineri, 26 august 2011

Dincolo de 2012 - Perspective evolutive în următoarea eră (26.08.2011)

BEYOND 2012 - Evolving Perspectives On the Next Age (2011)

" O serie de 11 mici documentare animate, au fost reunite în acest film, Beyond 2012 - Evolving Perspectives On the Next Age, în regia lui Joao Amorim şi a lui Nikos Katsaounis, readucând în dezbatere concepte ce definesc conştiinţa globală şi tehnicile ce ar putea sta la baza transformărilor sociale şi ecologice, oferindu-ne o viziune optimistă asupra viitorului foarte apropiat, privit din perspectiva multiplă a şamanismului, durabilităţii, sistemelor energetice alternative, calendarului Maya, fizicii cuantice şi sincronismului.

Ideile sunt prezentate concis şi dinamic, de către vechi cunoştinţe ale blogului, ca Daniel Pinchbeck, dr. Dean Radin sau dr. Neal Goldsmith, fundalul distractiv-animat, pe alocuri caustic, oferind suport şi unor voci noi, ce dau glas propriei experienţe avute pe tărâmul spiritualităţii şi al societăţii umane, aşa-zis moderne: Kevin Danaher, dr. Rick Doblin, dr. Jim Fournier, Ken Jordan, James O'Dea, Rabbi Abraham, Maria Alice Campos sau Bia Labate.

Concepte abstracte şi, poate, confuze, pentru majoritatea dintre noi, devin accesibile, revelându-şi secretele, o dată reintroduse în contextul lor firesc, iniţiat de mişcările culturale radicale şi schimbările politice din anii '60, care ne-au condus cumulativ, se pare, către un punct critic, printr-o combinaţie de sinergii susţinute în esenţă de generaţia, pe atunci, tânără, în baza experimentelor cu substanţele care asigură accesul în stări alternative ale conştiinţei sau, mai prozaic spus, psihedelice.

Este atacat, o dată în plus, chiar dacă nu tocmai coroziv, mitul "încălzirii globale", atât de drag elitelor oculte, Jim Fournier oferind mici străfulgerări către tehnologii ale prezentului, prea puţin valorificate şi mult mai puţin mediatizate, care îşi propun să ne scape de "coşmarul" excesului de dioxid de carbon atmosferic, prin intermediul biocarburanţilor moderni, ce pot genera energii, desigur, regenerabile.

Toată această nouă paradigmă energetică pare să contrazică, de asemenea şi mitul "plauzibil" al existenţei noastre materiale sau, mai degrabă, materialiste, deşi prin prezenţa agreabilă a dr. Neal Goldsmith ni se reaminteşte, dacă mai era necesar, că fizica modernă, prin latura sa cuantică, ar fi trebuit să ne convingă decisiv până acum, că diferenţa dintre energie şi materie se mai manifestă doar în minţile noastre.

Aşa-numitele "Legi ale lui Murphy", o colecţie de cugetări ironic-pesimiste, par să-şi fi găsit ilustrarea strălucită în experimentele parapsihologice derulate de dr. Dean Radin, încă de când era angajatul laboratoarelor Bell, experimente desfăşurate în prezent sub umbrela Institutului de Ştiinţe Noetice şi în colaborare cu dr. Roger Nelson, directorul Proiectului Conştiinţei Globale, cu care făceam cunoştinţă la începutul acestui an, când el şi David Sereda încercau să ne convingă de rolul conştiinţei colective, grefată pe realitatea holismului cuantic.

Minte şi materie, sunt două asocieri paradoxale încă, în concepţia închistatei comunităţi academice mondiale, ce neglijează realitatea fenomenelor de influenţă mentală asupra materiei, care sunt demonstrabile experimental, fireşte, aşa cum am amintit în ultimele articole dedicate lui Nassim Haramein şi Bruce Lipton.

Şi atunci se ridică întrebarea tulburătoare:

Cum de este posibilă această influenţă, dacă materia este aşa cum ne-o descrie ştiinţa convenţională?

Cum de există compatibilitate între gând şi materie?

De ce aflăm atât de târziu despre astfel de experimente, ce se derulează încă din copilăria fizicii cuantice ?

Dean Radin ne dă şi răspunsurile, confirmând implicarea CIA în experimentele parapsihologice, la vremea când batjocorea public domeniul, dovedind simultan şi ipocrizia comunităţii "ştiinţifice", de asemenea implicată până peste cap în aceste cercetări, în timp ce, în public, se arăta a fi oripilată de un astfel de concept, distrugând cu ferocitate carierele celor ce îndrăzneau să se abată de la tabuul oficial, fără a avea în spate şi finanţarea vreunei instituţii descrisă de un acronim cu trei litere, "stabiliment" care recunoştea senin, pe de altă parte, într-un documentar Discovery, că se folosea în anii '70 de serviciile echivalentului a două divizii de paranormali, pe care, "desigur" că i-a pus pe liber, o dată cu stingerea războiului rece.

Efectul cuantic Zeno, amintit în documentar, este o denumire inventată în 1977 de doi fizicieni de la Universitatea Texas, George Sudarshan şi Baidyanath Misra, în baza unei analize experimentale asupra unei particule instabile, care observată continuu fiind, uita să se mai dezintegreze, concluzia generică fiind şi mai halucinantă: o persoană poate "îngheţa" realmente evoluţia unui sistem cuantic, dacă îi măsoară prea des caracteristicile, plecând de la starea sa iniţială.

Semnificaţia termenului a căpătat amploare, de atunci încoace, conducând la o definiţie mult mai tehnică a fenomenului, în care evoluţia temporală a unui sistem poate fi suprimată, nu numai prin măsurare continuă: efectul cuantic Zeno este efectul suprimării evoluţiei temporale unitare a unui sistem cuantic, cauzată de o incoerenţă cuantică a sistemului, provocată de o diversitate de factori - măsurători, interacţiuni cu mediul, câmpuri energetice aleatorii ş.a.m.d.

Ca rezultat al studierii efectului cuantic Zeno, a devenit clar că aplicarea unei serii de pulsuri suficient de puternice şi de rapide, având simetria potrivită, poate de asemenea decupla un sistem cuantic de mediul său, ce poate induce incoerenţe.

Celor uimiţi, le voi spune că fenomenul nu este deloc nou, descrieri teoretice fiind publicate încă din 1954, de către Alan Turing, un matematician şi criptanalist britanic.

În aceeaşi ordine de idei, poate că nu este deloc hazardată teama lui Dean Radin, că o evoluţie a societăţii umane către dezvoltarea capacităţilor previzionare "paranormale" ale populaţiei, până la integrarea într-o conştiinţă globală precognitivă, ar putea crea un colaps al viitorului şi scoaterea civilizaţiei umane în afara dimensiunii temporale a Universului actual.

Kevin Danaher vorbeşte la rândul lui doar despre trei principii, care ar putea fundamenta o societate viitoare durabilă: restaurare ecologică, echitate socială şi durabilitate financiară.

Dacă ne mai aducem aminte şi imperiile au scris în cărţile de istorie despre inechitatea socială, ca principală cauză a revoluţiilor - a se citi: procese de revopsire a gardului social - dar, prin cosmetizare, de fiecare dată ni s-a recreat iluzia libertăţii, extrem de insidios la ultima actualizare, capitalismul, fiindcă am fost convinşi că oricine poate avea acces la avere, cu o singură condiţie "minoră", fireşte, să fim şi capabili s-o facem, ceea ce a indus în noi acceptarea tacită a elitismului, singura piedică în calea "propăşirii" noastre nemaifiind cadrul social abuziv-restrictiv, ci propria noastră neputinţă - de regulă, determinată genetic.

Câţi paşi mai erau de făcut, până la promovarea spre acceptare a ideii de suprapopulare planetară şi a necesităţii aplicării teoriilor eugenice ?

Nici unul !

Teoriile eugenice fuseseră concepute încă din zorii civilizaţiei umane, mult înainte ca oculta planetară să se mai şi obosească să ne dea şi explicaţia istorică şi socială a "legitimizării" lor.

Îmi permit să-l şi contrazic pe Danaher, cel puţin în privinţa ultimului principiu, al durabilităţii financiare, fiindcă întreaga istorie planetară ne arată cu claritate, că prezenţa banilor în ecuaţie conduce inexorabil la acumularea lor în mâinile anumitor indivizi, ce vor promova, pentru a-şi menţine averile, un climat competiţional-belicos şi ne-am întoarce extrem de rapid la situaţia actuală, a unei stratificări sociale absurd de inechitabilă.

Actualul sistem social, competitiv, selectează la modul obiectiv asociali - ca să nu spun sociopaţi - în funcţii ierarhice superioare, prezenţa unei ierarhii excluzând din start posibilitatea existenţei vreunei "democraţii", Jiddu Krishnamurti sintetizând genial:

"Nu este semn de sănătate, adaptarea perfectă la o societate profund bolnavă."

Documentarul trebuie privit uneori cu circumspecţie, aşa cum am recomandat şi cu alte ocazii, fie şi numai prin prezenţa pe ecran a numelui francmasonului Edgar Mitchell, ca fondator al Institutului de Ştiinţe Noetice, cel de-al şaselea astronaut care a reuşit performanţa incredibilă de a păşi pe Lună, fără a ajunge vreodată acolo, mitul acestor călătorii ale americanilor, trecând prin "cuptorul cu microunde" al Centurii de radiaţii Van Allen, cu mijloacele tehnologice ale anilor '70, fiind absurd şi a fost combătut destul de bine în articolul publicat pe blogul Ieşirea din Matrix.

Abandonul tabuurilor ştiinţifice este cea mai scurtă cale de reconciliere dintre ştiinţă şi spirit, deoarece compartimentalizarea individuală şi fragmentarea socială şi-au dovedit din plin caracterul distructiv, prin separarea noastră de natura profund spirituală umană, prin ruperea de textura holistică Universală, evadarea din "hologramă" conducând, implacabil, la impasul a cărui rezolvare o aşteptăm, prin schimbarea ce se prefigurează în lumea post modernă, dincolo de limita deloc apocaliptică a anului 2012.

"O dată iniţiată o schimbare socială, ea nu mai poate fi oprită. Nu poţi răpi educaţia unei persoane, care a învăţat să citească. Nu poţi umili o persoană, care simte ce este mândria. Nu poţi oprima oameni, care nu se mai tem. Am văzut viitorul şi viitorul ne aparţine."
César Estrada Chávez (1927-1993)
activist social
Fondator al "National Farm Workers Association"
SURSA: Blogul Dezvaluiri http://antiiluzii.blogspot.com
Mulţumim Marian pentru încă un articol de excepţie şi un documentar tradus deosebit de interesant şi important prin valoarea informaţiilor conţinute! Munca ta este foarte apreciată! Mulţumim că exişti.
 

VEDETI FILMUL TRADUS; AICI:
Beyond 2012 - Evolving Perspectives On the Next Age


Pentru mai multe filme despre Anul 2012 verificati Categoria 2012.

joi, 25 august 2011

Shri Shivabalayogi Maharaj (25.08.2011)


"Balayogi - Yoghinul cristic al Indiei 


"Indiferent daca te nasti intr-o familie nobila sau intr-una umila, corpul tau fizic ramane supus legii temporalitatii. Indiferent care este statutul lor, numai cei care se vor darui in intregime lui Dumnezeu vor cunoaste sensul profund al Eliberarii spirituale." (din cele 18 stante enuntate de Balayogi)
Prezentam in cele ce urmeaza istoria cu totul exceptionala a acestei fiinte deosebite, cunoscuta sub numele de Balayogi, care a fost si a ramas absorbita ani intregi in Samadhi (starea meditativa de extaz divin) fara sa mai fie absolut deloc nevoie sa se hraneasca, sa bea, sa doarma sau sa vada lumina zilei. Mesajul vietii sale este simplu: fiinta umana este, inainte de toate, chemata sa fie perfecta, asa cum Tatal nostru, Dumnezeu, este vesnic perfect in ceruri. Nemiscarea si tacerea tainica a lui Balayogi ne invita aici si acum, pe fiecare dintre noi, sa ii urmam exemplul.

miercuri, 24 august 2011

RIDICAREA VĂLULUI - Obama şi eşecul democraţiei capitaliste


LIFTING THE VEIL (2011)
Obama and the Failure of Capitalist Democracy "Lifting the Veil este un film apărut cu mare întârziere, care expune puternic şi definitiv, ipocrizia mortală a politicii interne şi externe a SUA, în secolul XXI, chiar dacă imprimă spectatorului un sentiment al urgenţei extreme şi al unei speranţe actuale, de a determina schimbări sistemice reale, în timpul care i-a mai rămas la dispoziţie omenirii, pe această planetă. Priviţi acest film !"
Larry Pinkney,
Editorialist şi membru al Comitetului
"The Black Commentator"

Ultima creaţie Metanoia şi Scott Noble, Lifting the Veil, subintitulat "Barack Obama şi eşecul democraţiei capitaliste", este un film din 2011, care explorează rolul istoric al Partidului Democrat, de "cimitir al mişcărilor sociale", masiva influenţă a mediului financiar-corporatist asupra procesului electoral, absurdele diferenţe de avere din SUA, continuitatea şi chiar escaladarea politicilor neo-conservatoare sub administraţia Obama, insuficienta influenţă a procesului votării, privit ca o cale de reformare socială şi diferite concepţii privind însăşi "democraţia".

miercuri, 17 august 2011

O LUME FĂRĂ CANCER - Povestea Vitaminei B17 (17.08.2011)

WORLD WITHOUT CANCER (1985)
The Story Of Vitamin B17
(By G. Edward Griffin)

Vă prezentăm astăzi un alt documentar tradus care ne prezintă un alt tratament alternativ al cancerului, un documentar făcut după cartea cu acelaşi nume a lui Edward Griffin. Filmul este facut in 1985, ceea ce este uimitor pentru acea vreme, cand accesul la informatie era mult mai restrictionat decat acum, efortul lui Griffin fiind astfel cu atat mai mult de apreciat. Despre Griffin am mai vorbit pe blog cand am publicat documentarul Creatura de la Jekyll Island.
Cine este totuşi Edward Griffin?
G. Edward Griffin este scriitor si producator de film documentar cu multe titluri de succes la activ. Este listat in Who’s Who in America si este bine cunoscut datorita talentului de care a dat dovada in cercetarea unor probleme dificile si prezentarea lor simpla si clara pe intelesul tuturor. S-a aplecat asupra unor subiecte diverse ca arheologia si istoria veche a Pamantului, Sistemul Federal de Rezerve si sistemul bancar international, terorism, subversiune interna, istoria taxarii, politica externa a Statelor Unite, stiinta si politica in terapia cancerului, Curtea Suprema si Organizatia Natiunilor Unite. Cele mai cunoscute lucrari ale sale sunt The Creature from Jekyll Island, World without Cancer, The Discovery of Noah’s Ark, Moles in High Places,The Open Gates of Troy, No Place to Hide, The Capitalist Conspiracy, More Deadly than War, The Grand Design, The Great Prison Break, si The Fearful Master.
Griffin a absolvit Universitatea din Michigan cu o teza in libertatea expresiei si comunicatii. Pregatindu-se sa scrie cartea despre Sistemul Federal de Rezerve, s-a inscris la Colegiul de Planning Financiar din Denver, Colorado. Scopul sau nu era sa devina un profesionist in acest domeniu ci sa inteleaga mai bine adevarata lume a investitiilor si piata bancara. A obtinut diploma CFP (Certified Financial Planner) in 1989.
Griffin a primit ravnitul Telly Award pentru excelenta in productia de televiziune, este creatorul Reality Zone Audio Archives, si este Presedintele American Media, o editura si companie de productii video in California. A fost membru al Comitetului Director al The National Health Federation si The International Association of Cancer Victors and Friends. Este fondatorul si presedintele The Cancer Cure Foundation. De asemenea, este fondatorul si presedintele organizatiei Freedom Force International (www.freedomforceinternational.org)

Iată şi câteva informaţii despre această vitamină virtual necunoscută.
"Vitamina B17 - Amigdalina, Laetrile

După ani de cercetari, in 1950, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat o noua vitamina pe care a denumit-o B17 - cunoscuta şi sub numele de amigdalina (sau laetrile).
Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.
Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin aceasta substanţă, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi de caise previne apariţia cancerului.
Se face din ce in ce mai auzita opinia conform careia cancerul ar fi o boală cauzata de o deficienţa nutriţionala. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxina misterioasa, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.
Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.
Această metodă nu este acceptată de medicina ortodoxă, care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei ca vitamină este contestată.
Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.
Cert este, că în prezent numărul oamenilor care trăiesc din cancer este mult mai mare decât cei care mor din această cauză. Tratarea cancerului cu modul convenţional, în ciuda statisticilor de vindecare extrem de scăzute, este o afacere profitabilă, de ordinea miliardelor de dolari.
Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveţia etc."

"Și totuși, cum poate Vitamina B17 lupta împotriva cancerului? Autorul cărţii “O lume fără cancer”, G. Edward Griffin explică acest fenomen. Molecula Vitaminei B17 este compusă din două componente, o aldehidă benzoică (benzaldehida) și o cianură. Dacă despre aldehida benzoică, probabil, puţini au auzit, despre cianură cred că majoritatea au citit măcar câte ceva. Privite aparte cele două substanţe sunt foarte toxice, în componenţa Vitaminei B17 devin însă inofensive. Astfel de exemple în natură se întâlnesc destul de des. De exemplu clorul (Cl) este toxic în formă pură, dar este inofensiv în sarea de bucătărie (NaCl).
Până în prezent se cunoaște numai o singură substanţă ce poate dezbina Vitamina B17 în cele două componente ale sale. Aceasta substanţă este o enzimă și se numeşte Beta-Glucosidase. Conform lui Griffin în majoritatea celulelor corpului (excepţie făcând organe ca splina, ficatul și glandele endocrine) această enzimă se găsește în cantităţi foarte mici, dar abundă în celulele și ţesuturile cancerigene.  Ca consecinţă Vitamina B17 este foarte efectiv descompusă în componentele sale anume în regiunile afectate de cancer și cu mult mai neefectiv în restul corpului. Astfel ţesuturile cancerigene au un conţinut foarte mare de cianură și aldehidă benzoică în vecinătatea lor. Și ce fac? Exact! Mor!
Deci conform acestei teorii, Vitamina B17 este, de fapt, miracolul căutat de medicină de sute de ani: o posibilitate de a distruge celulele cancerigene fără a dăuna țesuturilor sănătoase. Acestea din urmă conţin totuși o cantitate mică de  Beta-Glucosidase, ceea ce ar însemna că Vitamina B17 poate distruge latent și ţesuturile neafectate de cancer, mai ales organele amintite mai sus (splina, ficatul și glandele endocrine), care conţin cantităţi importante de Beta-Glucosidase.
De ce totuși celulele sănătoase splina, ficatul si glandele endocrine nu sunt atacate de Vitamina B17 + Beta-Glucosidase? Fiindcă, conform aceluiași Griffin, în celulele sănătoase se află o cantitate mare a unei alte enzime cu denumirea de Rhodanese, care are proprietatea de a neutraliza cianura și aldehida benzoică și a le transforma din substanţe nocive in substanţe necesare celulelor. Această enzimă “protectoare” se află în cantităţi foarte mici în ţesuturile cancerigene, deci ele nu pot fi protejate.
Conclusionând putem afirma că, pe de o parte, trophoblastul stă la baza vieţii, fiind necesar și indispensabil în primele săptămâni ale unei sarcini.  Pe de altă parte, nu trebuie să iasă de sub control, fiindcă riscă să se transforme în ceea ce numim noi “cancer”. Pancreasul are funcţia de a regla trophoblastul prin intermediul enzimelor pe care le generează. Dacă totuși pancreasul nu se poate isprăvi cu această funcţie, există o a doua redută, care se numeşte Vitamina B17. Această vitamină este compusa din două componente care, privite aparte, sunt foarte toxice, dar în componenţa Vitaminei B17 devenind inofensive. Ţesuturile cancerigene, trophoblastul, conţin o cantitate mare de Beta-Glucosidase care desface Vitamina B17 în componentele sale iniţiale și astfel intoxicându-le. Celulele sănătoase, pe de altă parte, conţin de asemenea Beta-Glucosidase, dar in cantităţi mult mai mici. Plus la aceasta, ele mai conţin o altă enzimă, Rhodanese, care are funcţia de a neutraliza substanțele toxice generate la descompunerea Vitaminei B17. Rhodanese însă se află in ţesuturile cancerigene în cantităţi mici, efectul toxic al componentelor Vitaminei B17 neputând fi stopat."
SURSA: http://www.invata-in.eu/

Există şi un site foarte complet si complex, dedicat acestei vitamine si acesta se numeste :
DOWNLOAD RAPID

VEDEŢI DOCUMENTARUL, TRADUS, AICI - LINK 1:


SAU AICI (DOWNLOAD DIRECT) - LINK 2

SAU AICI (link 3)

Pentru mai multe informaíi alternative legate de cancer citiţi şi:

1) DAR DACĂ MARIJUANA A VINDECAT CANCERUL?

2) VINDECÂND CANCERUL DE LA INTERIOR SPRE EXTERIOR

3) Bomba ultimului Congres Mondial al Cancerului de la Paris

4) MMS Vindeca Cancerul Si Sida

5) Dr Lester Packer - Miracolul Antioxidant

6) LECTIA DOCTORULUI
JOEL WALLACH

7) Franciscan care trateaza CANCERUL

8) FOOD MATTERS

9) ALIMENTATIA - despre dieta vegana

10) FOOD INC

11) PUR SI SIMPLU CRUD - vindecarea diabetului in 30 de zile

12) CANCERUL - Tratamentele  interzise 

13) RUDOLF BREUSS - Tratamentul Total al Cancerului

14) CANCERUL ESTE O CIUPERCA SI SE POATE VINDECA


15) TERAPIA GERSON - Dovada din spatele vindecarii naturale 

16) BURZYNSKI - Canerul este o mega afacere 

17) ALIMENTE CARE COMBAT CANCERUL

ACTUALIZARE (22.08.2011)

  Un Tratament natural Pentru Vindecarea Cancerului

marți, 16 august 2011

BASHAR - Conectarea cu sufletul părinte şi meditaţia Holotopului (16.08.2011)

BASHAR - CONNECTING TO THE OVERSOUL (2010)


Vă prezentăm astăzi sesiunea de seară a unei întâlniri cu Bashar din august 2010, desfasurată în Sedona, Arizona, SUA. În fimul de astăzi este cuprinsă şi meditaţia Holotopului, ghidată de BASHAR.
"Această meditaţie este concepută să vă ajute să vă conectaţi Sufletul Părinte şi toate versiunile sinelui dvs. în toate formele şi dimensiunile şi să vă conectaţi cu Tot Ceea Ce Este, mărindu-vă capacitatea de a accesa alte dimensiuni ale sinelui dvs. Fiecare expresie a conştiinţei dvs. este un cristal minunat în oceanul etern de conştienţă. Urmând meditaţia, Bashar ne împărtăşeşte o profundă explorare a a naturii Sufletului Părinte ca fiind o parte a unui multivers, iar relaţia dvs. specifică cu acest Suflet reprezintă semnătura dvs. vibraţională."
- traducerea şi adaptarea de aici http://www.demonoid.me

duminică, 14 august 2011

LOUISE HAY - Poţi să-ţi vindeci viaţa (14.08.2011)

YOU CAN HEAL YOUR LIFE (2007)
- FILMUL-

„Aproape orice boală poate fi vindecată prin practicarea atitudinii mentale potrivite."
Louise L. Hay

Poţi să-ţi vindeci viaţa, cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecării, a transformat viaţa a milioane de oameni. Foarte mulţi cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepţia asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic şi asupra bunăstării psihice.

În această lucrare inspirată, autoarea de renume mondial Louise L. Hay îşi prezintă viziunea profundă legată de relaţia care există între minte şi corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile şi ideile limitative şi ne ajută să înţelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor şi ale disconfortului.

Plin de idei şi de strategii care şi-au dovedit eficienţa pentru milioane de oameni din întreaga lume, acest ghid practic îţi va schimba în bine, pentru totdeauna, modul de a gândi."
SURSA: cartidesuflet.ro (de aici puteţi şi să cumpăraţi cartea)

Puteţi citi cartea AICI:
Poti Sa Ti Vindeci Viata Louise L Hay
Filmul bineînţeles se bazează pe carte şi este prezentat de însăşi Louise Hay.
"Filmul oferă înţelegeri foarte profunde din povestea personală şi fascinantă a lui Louise şi dezvăluie privitorilor viziuniile ei despre aprecierea de sine, abundenţă şi cauzele metafizice din spatele bolilor fizice. De asemenea ne explică cum a aplicat aceste concepte vieţii ei emoţionale, spirituale şi profesionale.
În film apar şi Wayne Dyer (67), Greg Branden, Esther and Jerry Hicks, Louise Hays (80), Cheryl Richardson, Doreen Virtue, Candace Pert, Mona Lisa Schulz, Christiane Northrop, Gay Hendricks, and Leon Nacson (pe unii dintre ei îi ştiţi deja de pe blogul nostru), aceştia fiind nişte luminaţi în domeniul auto ajutorării, filozofiei, sănătăţii, spiritualităţii, care ne oferă viziunea lor în ceea ce priveşte succesul, fericirea şi nenunmăratele căi prin care oamenii îşi pot vindeca propriile vieţi." - Traducerea şi adaptarea de aici: http://www.amazon.com/

Vă invităm de asemenea să revedeţi :
1) Gregg Braden - Matricea Divină
2) WAYNE DYER - Schimbarea


VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:
sâmbătă, 13 august 2011

MICHAEL FLATLEY - Reîntoarcerea Ca Un Lord Al Dansului (13.06.2011)

MICHAEL FLATLEY 
Returns As Lord Of The Dance (2011)


De mult timp am vrut să abordăm şi subiectul MUZICĂ pe blogul nostru, dar nu am găsit un prilej, poate şi pentru că acest blog s-a făcut remarcat în special prin documentare traduse şi prin informaţii alternative curentului media principal. Însă astăzi am găsit şi un mini-documentar tradus combinat cu un show şi  o muzică extraordinară.
Încă de la înfiinţarea blogului am avut totuşi, postate pe blog mai multe playere muzicale (programe cu muzica), care s-au schimbat în timp, deoarece serverele care intermediau accesul la peisele muzicale ba expirau, ba introduceau fel si fel de limitari si probabil că mulţi dintre voi aţi renunţat în timp în a mai asculta muzica din acele playere. Acele playere sunt inca accesibile pe coloana din dreapta a blogului, sub chat, pentru cine este interesat. Muzica este una pe sufletul nostru si este o selectie prin mii de piese din specificul ambiental, electronic, psy-trance, samd (instrumentale in esenta) + alte cateva piese arhicunoscute cu mesaj spiritual, de vindecare si unire sau cateva franturi din filmul Matrix (in concordanta cu mesajul blogului). Putem spune ca in acele playere este un best of the best of the best, o spuma foarte fina dintr-o colectie imensa de piese pe sufletul nostru, muzica ce ne-a influentat cel mai mult in ultimii 15 ani cel putin, o muzica care indeamna mai mult la meditatie, la reflexie, la introspectie, la echilbru interior, la armonizarea emisferelor cerebrale si o recomandam a se asculta cu atentie , eventual cu ochii inchisi, fiecare piesa putand sa ne deschida interior catre un univers de o mare frumusete si culoare.
Acest gen de muzica a fost si este in centrul preocuparilor noastre de peste 20 de ani si ne-ar fi extrem de greu sa descriem in cuvinte prin cate lumi si stari interioare am umblat in calatoria noastra de descoperire si explorare a acestor ritmuri si compozitori.
Arta (muzica in particular) poate fi o cale spirituala, o calatorie a inimii, o modalitate de a iesi din matrix. Multi dansatori au relatat experiente de natura spirituala in urma dansului. Starea de continua prezenta pe care dansul ti-o trezeste, abandonarea interioara pe ritmurile muzicale, i-a facut sa se simta canale prin care energia circula si danseaza, i-a facut sa perceapa o dimensiune de dincolo de corp si minte. Dansul si muzica pot fi niste instrumente utile pe calea catre sine, de reintoarcere la sursa. Ne bucuram sa va putem impartasi si voua cate putin din aceasta calatorie a inimii. Speram sa facem astazi un pas minuscul in aceasta calatorie.
Infiinţăm de asemenea şi o nouă categorie intitulată MUZICĂ DE SUFLET, unde vor fi grupate toate articolele care au o legătură directă sau indirectă cu muzica noastră de suflet.
Dacă nu aţi făcut-o deja (şi chiar de aţi fi făcut-o) vă invităm să ascultaţi de pe pagina dedicata muzicii (daca unele piese nu mai functioneaza, ca asa se intampla adeseori din motivele mentionate mai sus, in principiu pot fi gasite in playlist-ul din trilulilu - in masura posibilitatii, vom actualiza linkurile nefunctionale si din player):
 De asemenea am creeat un playlist (o lista de piese favorite din ultimii 10 ani) ce poate fi ascultat aici http://www.trilulilu.ro/FYMaaa/fisiere/playlist (pentru a avea acces la el trebuie insa sa va inregistrati pe site - dureaza 1 minut si se merita).
Pentru orice informaţie legată de muzica din aceste playere putem fi de găsit prin email (freeyourmindandheart@yahoo.com). În playlist-ul din trilulilu veţi găsi şi cântece cărora le lipseste titlul original, deoarece nu-l ştim. Multe cântece sunt preluate din fonoteca MISA (o selectie adeseori reusita), iar cei de acolo, au avut "bunăvoinţa" să le steargă titlul şi autorul, ca să li se piardă urma (pentru a evita copyrightul, probabil). Dacă descoperiţi printre piesele cu nume schimbat (exemplificare x, meditatie z, samd) autori cunoscuţi, ne-am bucura sa stim si noi cine sunt.
Astăzi însă, după cum probabil aţi realizat, vom vorbi un pic de Michael Flatley şi trupa lui de dans, LORD OF THE DANCE. Probabil ca multi dintre voi stiu si au auzit de LORD OF THE DANCE (sau poate ati auzit de FEET OF FLAMES) , mai ales că au fost şi prin Romania de câteva ori. Probabil e un subiect de mult fumat pentru mulţi şi acum ar părea o ciorbă reîncălzită. Însă, sperăm totuşi că printre cititorii blogului mai sunt câtiva care nu au auzit de ei şi descoperirea lor le va provoca aceiaşi încântare, fascinaţie şi extaz care ni l-au produs nouă în 1997 când am dat peste ei.
După o aventură de peste 14 ani, în care trupa LORD OF THE DANCE a trecut prin numeroase urcuşuri şi coborâşuri, perioadă în care au concertat în toată lumea, acum revin în forţă cu un nou show, dar filmat în 3d. Ne-ar fi plăcut să vi-l prezentăm în 3d (cei care au TV 3d se merită să-l vadă aşa dacă au ocazia), dar chiar şi aşa în 2d, este un oarecare salt faţă de concertul  din 1996, din punct de vedere vizual cel putin, concert pe care iniţial l-am văzut o o casetă video obosită şi destul de prost înregistrată (dar chiar şi aşa, printre scârţâituri de casetă, imagine cu vălurele în mariginile de sus şi de jos, efectul a fost incredibil de puternic - puteţi vedea acest concert aici, în calitate bună).
La acea vreme credeam că au venit îngerii din altă lume să danseze, dar chiar şi acum sunt inegalabili. Îmi ziceam atunci că se simte venirea epocii luminii, iar ăsta era începutul. Michael Flatley, chiar si la varsta de 53 de ani se misca incredibil. Nu suntem de acord ca acest show din 2011 este show-ul vietii lui, insa cel din 1996 a fost cu siguranta, o lovitura geniala, o creatie fenomenala, divina. Este un spectacol total, o combinaţie impecabilă de dans, lumini, costume, mitologie şi binenţeles muzică (compusă de Ronan Hardiman), o muzică fără de care show-ul ar fi fost cu mult mai sărac.
Muzica acestui show o puteţi asculta în întregime aici: http://www.trilulilu.ro/ (aveti nevoie de cont trilulilu).
Noi suntem totuşi mai nostalgici şi mai ataşaţi de prima versiune din 1996, a show-lui (pare mai cu suflet făcut, mai puţin extravagant, dar mai dulce ... e greu de spus în cuvinte). 
Cei interesaţi îi  pot vedea din nou, în Romania, la Iaşi, în 6 noiembrie 2011 : http://www.ecomunicate.ro/

DOWNLOAD RAPID ÎN CALITATE FOARTE BUNĂ AICI
(download valabil minim pana in data 2 NOV 2019)

VEDEŢI FILMUL, TRADUS, AICI:

miercuri, 10 august 2011

RĂZBOIUL PARAPSIHOLOGIC (2) - Protecţia psihică (10.08.2011)

RĂZBOIUL PARAPSIHOLOGIC (2011)
Partea a II-a
Protecţia Psihică

Aşa cum au promis, Daniel Roxin şi Gabriel Vasilescu ne oferă astăzi, la liber, necondiţionat,  o muncă colosală: partea a doua a documentarului RĂZBOIUL PARAPSIHOLOGIC pe care o aşteptam cu toţii. Munca lor poate fi considerată de pionierat din multe puncte de vedere, iar gestul lor arată că se poate. Da se poate şi fără fonduri super gigantice şi fără super echipamente şi fără super echipă de super profesionişti. Important este să existe voinţă şi interes în acest sens. Este mai mult decât evident, că în mass media principală nu se doreşte şi nu se susţin astfel de iniţiative. Iată că atunci când se vrea se poate.
Prima parte a acestui documentar, RĂZBOIUL PARAPSIHOLOGIC - Dezvăluiri, poate fi văzut aici http://fymaaa.blogspot.com/2011/06/razboiul-parapsihologic-partea-i_14.html .
Se pare că sunt pe cale să mai realizeze şi altele cât de curând (inclusiv, mult aşteptatul Regăsirea Interioară, dar pentru acela mai trebuie aşteptat deoarece se doreşte a fi o încoronare a muncii lor).  
Aşa cum am mai spus şi data trecută, este o iniţiativă extrem de curajoasă, dezinteresată şi plină de sacrificu de sine. Ştim cât de limitate sunt resursele lor şi este uimitor cât de profesionist este rezultatul. Aceşti bravi români demonstrează tuturor că atunci când ai un vis, acesta poate deveni realitate. Ei au crezut în visul lor şi au reuşit. Bravo vouă dragi prieteni. Mulţumim că existaţi!
Dacă simţiţi să sprijiniţi în orice fel munca lor, citiţi aici http://danielroxin.blogspot.com/2011/03/noi-filme-documentare.html . Merită încurajaţi şi susţinuti, protejaţi şi iubiţi!
  Iată ce spune Daniel Roxin  despre acest nou documentar:
"Pentru ca o forţă ostilă să obţină controlul unei alte ţări sau asupra populaţiei respectivei ţări, fără luptă fizică, o primă etapă constă în crearea unui cadru social, economic şi politic capabil să producă în mod constant emoţii negative populaţiei, în distrugerea din interior a valorilor morale, etice şi spirituale ale respectivei comunităţi. Pe un astfel de fond, oamenii sunt receptivi la anumite influenţe exterioare negative iar emoţiile şi gândurile lor pot fi uşor modelate şi controlate.
Este foarte greu să controlezi oameni echilibraţi, fericiţi, mulţumiţi de viaţa lor, care îşi trăiesc zilele cu calm şi optimism şi care, în plus, mai au timp şi disponibilitate să se ocupe de aspectele spirituale ale vieţii, de cunoaşterea de sine. În schimb, o masă de oameni frământaţi de grijile zilei de mâine, o masă de oameni temători, nemulţumiţi, stresaţi şi care privesc viitorul în culori cenuşii, fiind mai ales preocupaţi de probleme materiale, devin uşor manipulabili.
Dacă privim la societatea în care trăim constatăm că principiile antice ale lui Sun Tzu, din “Arta Războiului”, sunt aplicate cu punct şi virgulă împotriva noastră şi a valorilor noastre. Prin urmare, e momentul să devenim mai conştienţi şi să facem ceva pentru noi şi pentru cei apropiaţi nouă. Aşadar, putem învăţa principiile protecţiei psihice şi anumite metode de apărare.
Filmul documentar “Războiul parapsihologic – Protecţia psihică” aduce o serie de informaţii importante, cu valoare practică, de un real folos celor care le înţeleg necesitatea. În cadrul acestui film sunt prezentate metode de echilibrare emoţională şi de protecţie psihică care sunt accesibile majorităţii celor interesaţi, atât din punct de vedere al înţelegerii “tehnice” a acestora, cât şi din perspectiva costurilor financiare.
Cu siguranţă “cheile” puse la dispoziţie în acest film documentar vor deschide pentru mulţi “uşi” către o cunoaştere mai profundă a naturii umane şi a relaţiei misterioase dintre noi, oamenii, şi restul Universului.

SURSA: Blogul Dincolo De Limite http://dincolo-de-limite.blogspot.com/
 VEZI FILMUL AICI (RĂZBOIUL PARAPSIHOLOGIC 2 - Protecţia Psihică):AICI  puteţi viziona primul documentar făcut de echipa Daniel Roxin - Gabriel Vasilescu intitulat,
PĂDUREA BACIU - Un Triunghi Românesc Al Bermudelor

DE UN REAL AJUTOR IN PROTECTIA PSIHICA POT FI SI DISPOZITIVELE DE LA AIMGROUP SI POATE CEL MAI INDICAT IN ACEST SENS AR FI VITALPROTECT. ACESTA ESTE UN PRODUS CARE:
  • genereaza o frecventa benefica la nivelul creierului;
  • creste rezistenta la oboseala si stres;
  • amplifica forta vitala;
  • fortifica sistemul imunitar;
  • creste potenta;
  • amplifica spiritul de observatie (astfel, evenimente care în mod normal trec nesesizate sunt integrate armonios printr-un proces sinergic);
  • protejeaza impotriva influentelor subtile nocive (ganduri negative proiectate spre subiect, magie neagra, etc.);
  • mareste rezistenta la poluare fonica;
  • protejeaza campul vital al oricarei persoane care se afla in apropierea unor locuri cu energie joasa (spitale, cimitire, zone in care se produc frecvent accidente, etc.)

sâmbătă, 6 august 2011

Economia fericirii (6.08.2011)


THE ECONOMICS OF HAPPINESS (2011)


"Este într-adevăr o veste bună, să descoperi o explicaţie atât de convingătoare a bolii de care suferă lumea noastră, în The Economics of Happiness. Acest film uneşte punctele dintre haosul climateric, degringolada economică şi stresul nostru personal, singurătatea şi depresia. Prezintă atât mişcarea de localizare economică, în lumina unei alternative viabile la globalizarea corporatistă, cât şi strategii ce ar putea conduce la comuniune umană şi la un sens mai profund al propriilor noastre vieţi."
Joanna Macy,
autoare a cărţii " World as Lover, World as Self"

O viziune integrată, ce lasă loc la prea puţine interpretări, este prezentată de o fostă studentă a lui Noam Chomsky, Helena Norberg-Hodge, prin acest film documentar lansat în ianuarie 2011, The Economics of Happiness, care expune convingător viciile ascunse sau vizibile ale globalizării economice, vedeta politicii contemporane, ce a condus la o concentrare fără precedent a puterii, în mâinile rapace ale consiliilor de administraţie ale marilor corporaţii transnaţionale şi ale băncilor, acutizând practic orice problemă cu care se confruntă societatea actuală: conflictele militare, fundamentaliste şi etnice, instabilitatea financiară şi şomajul, extincţia speciilor regnului viu ş.a.m.d.

Filmul descrie o lume dezbinată, care se mişcă simultan în două direcţii divergente: pe de o parte, guvernele şi marii afacerişti continuă promovarea iresponsabilă a globalizării şi consolidării puterii corporatiste iar, pe de altă parte, oamenii din întreaga lume încep să se opună acestei politici cupide, solicitând revenirea la reglementările comerciale şi financiare şi începând să configureze un viitor complet diferit, bazat pe cooperare umană şi o economie complet diferită, bazată pe noua paradigmă a localizării.

Un cor de voci - dirijat de Helena Norberg-Hodge pe şase continente, incluzând personalităţi ca Samdhong Rinpoche, prim-ministrul guvernului tibetan aflat în exil, Vandana Shiva şi Bill McKibben - ne vorbeşte despre eşecurile ecomico-financiare şi declinul petrolier, care ne lasă la îndemână o opţiune aproape unică: necesitatea localizării, a atragerii activităţii economice cât mai aproape de natură şi de casele noastre, redându-ne încrederea în oameni şi provocându-ne să credem că încă mai este posibil să ne construim o lume mai bună.

Alegând inspirat o societate cândva idilic patriarhală, dintr-o regiune îndepărtată a lumii, Ladakh, ce aparţine politic de India, deşi, spiritual vorbind, este mai mult înrudită cu Tibetul, pe care a vizitat-o începând cu anul 1975, Norberg-Hodge a fost martoră - în anii ce au urmat "deschiderii către dezvoltarea economică" - a unui declin accentuat al unei societăţi în care sentimentul apartenenţei la comunitate era valoarea supremă, ce a condus la exacerbarea tuturor tarelor, ce caracterizează economia falsei pieţe libere: inflaţie, poluare, alienare, accentuarea tensiunilor rasiale, sărăcie şi pierderea identităţii.

În genere, lumea economico-financiară şi căutarea fericirii, sunt privite ca sfere complet disjuncte ale activităţii umane, dar aşa cum sugerează titlul filmului, realizatoarea susţine existenţa unei conexiuni între economie şi spiritul uman, o singură strategie unificată fiind suficientă pentru a le ameliora pe amândouă.

Prin imagini convingătoare şi informaţii furnizate de experţi, juxtapuse punctelor de vedere ale oamenilor obişnuiţi din întreaga lume, filmul construieşte o argumentaţie persuasivă, privind natura distructivă a globalizării la nivel personal, naţional şi internaţional.

De exemplu, la un nivel personal, spălarea creierului prin reclamele deşănţate ale agenţiilor de publicitate, care prezintă la modul romanţat viaţa unei minorităţi din occident, impune sentimente de inadecvare la oricine altcineva, astfel încât mulţi oameni urmăresc obiective materiale de neatins  şi acumulează datorii de nerambursat, care nu fac decât să le accentueze depresia.

Şi, la nivel global, migrarea foştilor mici fermieri deposedaţi, către mediul urban, în urma falimentării provocate de incapacitatea de a lupta cu produsele subvenţionate ale marilor corporaţii agricole, specializate în monoculturi mamut, nu a făcut decât să-i pună faţă în faţă cu realitatea crudă a şomajului, aflat în rapidă creştere, fiind obligaţi să trăiască în condiţiile îngrozitoare ale mahalalelor insalubre, dezvoltate la periferia marilor metropole.

Un punct forte al filmului este că se luptă cu unele dintre argumentele-cheie avansate de către partizanii necesităţii şi, mai ales, ai inevitabilităţii globalizării, care este susţinută furibund pe plan internaţional, prefigurând cadrul politic al unui stat fascist mondial, în care, atunci când interesele economice dictează, aşa-zisele drepturi ale omului se vor dovedi a fi doar simple privilegii temporare.

La fel ca în cazul tuturor celorlalte minciuni ce caracterizează discursul politic - fiindcă nu a existat, niciodată, pic de adevăr în acest limbaj infect - globalizarea este caracterizată exact de contrariul "virtuţilor" pe care propaganda oficială le glorifică.

Ca membri ai Uniunii Europene, am început să simţim noi înşine falsitatea sloganelor ce par să-i justifice existenţa, deşi "teoreticienii unificării globale" continuă să susţină cu îndărătnicie că ne aflăm pe drumul cel bun, singurele impedimente fiind create de simpla aplicare necorespunzătoare a teoriei.

Vă sună cunoscut, cumva, această tiradă ?

În cazul celuilalt experiment social "modern", orchestrat de oculta mondială începând de la 1917, bazat pe ideologia stupidă a lui Karl Marx, există voci, încă, ce susţin că eşecul s-a datorat în exclusivitate aplicării incorecte a unei teorii, altminteri perfectă.

Pentru naivii ce cred în unul sau altul dintre aceste două mituri, mă văd obligat să specific: dacă o anume teorie dă greş în toate cazurile în care este aplicată, atunci este cazul să-i contestăm cu tărie genialitatea, un "guru" politic sau economic, indiferent că se numeşte Marx, Smith sau Taylor, având obligaţia de minim bun simţ, de a lăsa instrucţiuni detaliate, care să împiedice orice eventuală deviere.

Şi chiar mai mult de atât, în cazul societăţii de consum, ar trebui să nu uităm nici o clipă, că negarea "beneficiilor" capitalismului nu vine din partea unor partizani nostalgici ai lui Marx sau Engels, ci din partea unor personalităţi ce trăiesc acum, în intimitatea sistemului, filozofi, lingvişti, economişti etc., care se văd obligaţi, în bloc, să recunoască eşecul şi falsitatea iniţiativei private, în condiţiile monopolului corporatist, favorizat de eliminarea reglementărilor care ar fi putut, cândva, jena activitatea bancară sau a transnaţionalelor.

Documentarul se înscrie, începând cu partea a doua, în aceeaşi viziune optimistă promovată şi de alte filme de pe blog, fiindcă vine cu soluţii concrete la aproape orice problemă generată de "consumerismul" curent, dar mă văd nevoit să recunosc că, din anumite puncte de vedere, dă dovadă de o mare naivitate.

Un prim semn de inocenţă este întrebarea pe care şi-o pun realizatorii, privind susţinerea de către politicieni a globalizării, deşi este tot mai evident pentru oricine, că este o forţă distructivă ce accentuează galopant toate problemele sociale şi economice actuale.

Sincer vorbind, o asemenea opacitate a început să mă obosească, fiindcă nu ştiu de câte dovezi am mai avea nevoie, privind faptul că mascarada democratică electorală este organizată periodic, exact ca o licitaţie, sumele implicate în jocul politic, parlamentar sau prezidenţial, fiind atât de mari, încât este mai mult decât evident că cei care le-au investit - corporaţiile şi băncile - se aşteaptă la un regim preferenţial ulterior alegerilor, ceea ce se şi întâmplă, de fapt, prin dereglementarea intensivă a climatului economic internaţional, ce înlătură orice eventuală piedică din calea neocolonialismului financiar.

Analizată în acest context, speranţa unora în participarea guvernamentală la descentralizarea şi implicit localizarea sistemelor bancare este efectiv penibilă - excepţiile de la regulă fiind minore - când avem şi dovada practică, că administraţiile statale poartă fără scrupule războaie interminabile, în orice colţ al planetei, pentru profitul aceleaşi corporatocraţii.

Nu voi mai repeta argumentele defavorabile ideii de încălzire globală şi propagandei nivelelor "letale" de dioxid de carbon, dar voi reitera necesitatea abandonării combustibililor fosili şi a domeniului energetic nuclear, pe de o parte, fiindcă poluarea şi riscul accidentelor grave sunt clare, mai ales acum prin perspectiva catastrofei de la Fukushima, iar, pe de altă parte, menţinerea monopolului energetic sugrumă proliferarea opţiunilor energetice alternative sau a energiei libere, menţinând artificial un nivel tehnologic primitiv.

Helena Norberg-Hodge a demarat lucrul la documentar acum şase ani, după succesul primei ei cărţi despre Ladakh, având credinţa că actuala cale de globalizare economică a început acum peste 500 de ani, când colonialismul, industrializarea şi sclavagismul au împins întregi populaţii agricole la periferia marilor oraşe, adâncind decalajul dintre bogaţi şi săraci, versiunea modernă a sclaviei putând fi "admirată" constant în ţările lumii a treia, în care dezvoltarea economică nu a reuşit să rezolve nici una dintre problemele sociale presante:

"După cel de-al doilea război mondial, Banca Mondială, FMI şi GATT au fost înfiinţate. Au semnat imediat acorduri privind tarifele şi comerţul, exercitând presiuni asupra guvernelor pentru a dereglementa domeniul economic, deschizând larg porţile, pentru bănci şi corporaţii. Supermaket-urile au prosperat şi consumerismul a fost creat. "

Norberg-Hodge a fost însă criticată de unii nativi tibetani, pentru viziunea ei patriarhală şi simplistă, spun ei, asupra societăţii locale.

Jamyang Norbu, de exemplu, autorul eseului "Beyond the Lost Horizon", comenta astfel:

"... un asemenea partizanat ignoră, convenabil, climatul geopolitic extrem de dur, în care o asemenea societate fragilă există. Să soliciţi oamenilor din societăţile subdezvoltate un trai pasiv, tradiţional şi corect ecologic... nu sună prea bine, din partea cuiva care ar putea poseda un autoturism sau care are apă curentă, caldă şi rece, în casă."

Dincolo de controverse, realitatea celor, deocamdată, opt adevăruri incomode despre globalizare, mă îndoiesc că poate fi contestată, soluţia ieşirii din alienare şi consumerism, constând întoarcerea la un mod de viaţă comunitar, prin refacerea legăturilor interumane complexe şi a conexiunii cu natura, negând "binefacerile" industrializării şi ale agriculturii corporatiste impersonale şi recâştigându-ne independenţa energetică prin ruperea de sistemele centralizate şi aplicarea tehnologiei energiilor regenerabile.

"The Economics of Happiness oferă o perspectivă unică asupra unei mişcări care este adesea minimalizată eronat. Filmul ne spune povestea localizării ecologice, ce a răsărit din fisurile generate de şovăielnica economie globală, în orice colţ al lumii, oferindu-ne ocazia de a spera într-un viitor mai bun."

Anuradha Mittal,
Executive Director,
The Oakland Institute"
SURSA: Blogul Dezvaluiri! http://antiiluzii.blogspot.com
Mulţumim Marian pentru încă un articol senzaţional şi un documentar de excepţie tradus, ca de obicei, la cele mai înalte standarde de profesionalism! Mulţumim că existi! 

Economia fericirii(Documentar,2011)SAU AICI - link 2

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...