Ieşirea Din MATRIX: ALTERNATIVE LA SISTEMUL MONETAR (3.12.2011)

sâmbătă, 3 decembrie 2011

ALTERNATIVE LA SISTEMUL MONETAR (3.12.2011)

DINCOLO DE SISTEMUL MONETAR
 - BARTERUL ŞI TROCUL 

În ultima vreme primim tot mai multe solicitări să popularizăm diverse retele de barter si asta ne bucura. Ne bucura ca oamenii au inceput sa gaseasca solutii, sa le aplice sa aiba initiative. Inainte de a va face cunoscute cateva retele de barter  sa intelegem despre ce e vorba:

"Barterul este, fara indoiala, cea mai veche forma de activitate care poate fi incadrata sub termenul generic de “economie”. Desigur, in zorii istoriei, nu puteai vorbi de barter, ci mai mult de troc: schimbul de produse sau “servicii” intre membrii unei comunitati sau intre comunitati.
De aceea e bine sa definim termenii.

Definitii

TROC, trocuri, s.n. Schimb în natura, constituind forma cea mai simpla a comertului. – Din fr. troc.
(sursa)
bárter s.n. Acord, în practica comerciala, prin care partile convin sa schimbe între ele marfuri de valori egale. (< engl. barter).
(sursa)
Iar in sistemul comercial international:
BARTER(com.) – este o forma de compensare a valorilor prin marfurile exportate si importate de un grup restrans de parteneri din doua tari diferite, cu scopul de a evita plata lor in valuta. In aceste cazuri, schimbul de marfuri are loc simultan sau la intervale mici de timp, in baza unui singur contract ce contine clauze referitoare si la exportul si la importul marfurilor. Acestea nu se factureaza in devize convertibile, si deci, nu are loc un transfer valutar. Spre deosebire de cliring, care se incheie prin acorduri guvernamentale, operatiunile de barter au la baza conventii incheiate cu firme comerciale participante.
(sursa)
Indiferent daca se realizeaza intre  doua sau mai multe persoane (troc) sau firme (barter), acest proces de schimb reciproc de produse sau servicii se face in lipsa banilor.

Trocul si barterul in istorie si cultura

Schimbul de bunuri si servicii a aparut foarte devreme in istorie.
In interiorul comunitatilor primitive, aproape ca nu se poate vorbi de troc. Comunitatile asigurau, prin munca in comun, impartirea resurselor la toti membri. In schimb, existau schimburi intre membri, care se pot asimila la nivelul schimbului de daruri. Eu iti dau o masura de mere iar tu imi dai mie o ulcica de lapte de capra.
Acest sistem de schimb se bazeaza pe tendinta naturala  a omului, de a reintoarce un dar. Tendinta a fost  subliniata si prin practici culturale, reguli scrise sau necrise in comunitate, fie ca ele erau de ordin religios sau moral. Aproape fiecare civilizatie primitiva are asemenea reguli, ele perpetuindu-se pana in zilele noastre in anumite comunitati religioase (de exemplu obiceiul construirii unui hambar,  in comunitatile Amish sau Menonite din America de Nord).
Plecand de la acest tip de obicei, intracomunitar, s-a dezvoltat un obicei similar, intercomunitar. Se vorbeste chiar de economia darului, care studiaza acest gen de comportament economic.
Trecand peste aceste aspecte, intervine urmatoarea faza a schimbului, trocul. Odata cu distrugerea comunitatilor primitive, in istorie a aparut trocul, mai ales intre indivizi. Acest mod de schimb s-a realizat preponderent inainte de aparitia banilor, dar a supravietuit odata cu introducerea monedei.
Chiar si in timpurile moderne, atat in interiorul statelor cat mai ales la nivel international, exista schimburi in barter, in care bunurile isi schimba “stapanul” fara prezenta banilor. Conform statisticilor International Reciprocal Trade Association, in 2008 peste 400.000 de firme au tranzactionat in barte bunuri de peste 10 miliarde de dolari (sursa)

De ce troc?

Lasand la o parte activitatile de barter intre firme, observam ca trocul se mentine si in zilele noastre. Cauza este foarte simpla: existenta a doua elemente…
  • abundenta unei resurse (bun sau serviciu)
  • necesitatea (unui bun sau a unui serviciu)
In plus, cum spuneam anterior, se bazeaza pe un reflex psihologic uman: daca primim ceva in dar, ne simtim “obligati” sa dam inapoi ceva persoanei de la care am primit darul. Aceasta tendinta este atat de puternica incat ea este folosita ca tehnica de marketing (vezi obiceiul “mostrelor gratuite”)
In plus, in timpuri de criza economica, din cauza lipsei banilor, trocul si barterul realizeaza intensificari marcante, devenind o buna metoda de a-ti procura cele necesare traiului.

Trocul si darul in zile noastre

Chiar si in epoca moderna, trocul este mult mai intalnit decat ai crede. Pentru ca se manifesta sub forma unor comportamente acceptabile social, nici nu te-ai gandi ca e vorba de troc.
De exemplu, daca ai un prieten bine “conectat” la sistemul administrativ local, pentru ca lucreaza “la primarie”, vei avea tendinta de a-i face daruri sau mici servicii, in eventualitatea ca vei avea nevoie de un ajutor. Din punct de vedere cultural si social nu e acceptabil sa-i dai bani pentru asemenea favoruri, dar va accepta cu placere orice atentie din partea ta. Acest gen de comportament se poate incadra in categoria “economiei darurilor”.
In timpul in care economia functioneaza si lumea are resurse financiare, trocul este putin intalnit. In schimb, mai ales in zilele noastre, de cand cu criza economica, devine foarte prezent. Termenul de “blocaj financiar” este la moda, fiind o realitate. Ca atare, mai ales intre detinatorii de mici afaceri sau intre micii meseriasi, se dezvolta in mod natural un gen de troc. Nu se poate numi barter, pentru ca nu este implicata afacerea lor per se, ci doar abilitatea afacerii de a produce ceva. De exemplu, un medic poate face un consult de specialitate, iar mecanicul auto, la schimb,  ii poate face o revizie la masina. Acest gen de schimb este mult mai intalnit decat ai crede.

Trocul “ecologic”

Mai nou, odata cu aparitia curentului ecologic, tot mai multi oameni, mai ales din patura tanara, imbratiseaza trocul din ratiuni ecologice. Orice obiect care ajunge la groapa de gunoi constituie un poluant. In economia consumista de  azi, fiecare dintre noi avem o multime de lucruri de care “ne-am plictisit” sau care pur si simplu nu sunt atat de folosite pe cat am crezut ca vor fi. Aceste bunuri, perfect functionale, decat sa fie stocate in casa sau aruncate la gunoi, pot fi schimbate prin activitati de troc.

Comunitati virtuale de troc

Odata cu aparitia internetului, ca mediu de comunicare, s-au cristalizat comunitati virtuale destinate exclusiv schimbului sub forma de troc. Am vorbit detaliat despre acest subiect in acest articol.

Avantajele financiare ale trocului

La nivel interpersonal, trocul  poate avea avantaje deosebite:
  • nu necesita existenta banilor, pentru a procura produse sau servicii de care ai nevoie (foarte important mai ales in timpuri de criza economica)
  • poti fructifica produse in exces sau de care nu mai ai nevoie
  • poti sa-ti valorifici talente pe care le ai, prestand servicii in domeniile in care ai cunostinte si aptitudini
  • spre deosebire de procesul de vanzare-cumparare, trocul devolta mult mai usor relatiile interpersonale
  • trocul nu presupune plata taxelor, care apare in orice schimb in care sunt folositi banii

Dezavantaje

  • persoanele pe care le cunosti sau retelele de troc din care faci parte ar putea sa nu posede bunul sau serviciul de care ai nevoie, in acel moment, si va trebui sa astepti pana acesta apare
  • s-ar putea sa existem mai multe persoane care ofera un produs sau un serviciu similar cu tine, in acelasi timp
  • dificultate in aproximarea valorii produselor sau serviciilor
Trocul si barterul, insasi prin faptul ca supravietuiesc in zilele noastre, arata ca pot functiona eficient in afara sistemului monetar, iar in cazul unei crize financiare, pot completa nevoile personale chiar si in lipsa banilor. Este bine sa iei in seama aceste calitati si sa folosesti trocul de cate ori avantajele acestuia surclaseaza dezavantajele."  SURSA: http://milionarulmioritic.com/

Vă prezentăm o retea de barter, creata de Oprea Alexandru, cel care a realizat lucrarea de licenta  Cercetare asupra saltului in constiinta si blogul Salt in Constiinta". Retelele locale sunt create de oamenii cu initiativa din Bucuresti, Cluj, Galati, Brasov, Timisoara, etc. Daca credeti in ideea de barter va invitam sa intrati si sa va invitati prietenii pe aceste retele.:

"Adresa grupului Barter-Romania: http://www.facebook.com/groups/Barter.Romania/








Barter Sighisoara, Brasov, Mures: http://www.facebook.com/groups/195882333826717/

Barter Timisoara: http://www.facebook.com/groups/170301846400088/

Pe acest grup vom crea un sistem diferit de sistemul actual bazat pe profit, acumulare, bani fictivi, lacomie, bogatie care se aduna in varful piramidei, contracte preferentiale, taxe, consumerism, corporatism, interventia guvernului in economie, suprimarea surselor alternative de energie si a altor produse benefice pentru omenire, finantarea razboaielor sau a furtului de resurse prin campanii de lobby si de manipulare, produse ieftine modificate genetic dar care au costuri ascunse asupra sanatatii, ignoranta, institutii secrete finantate din banii nostrii, etc.

Vom crea un sistem de barter bazat pe cooperare si intelegere, nevoi reale, schimburi directe de bunuri/servicii/ informatii intre oamenii de pe grup, piata libera si constientizarea faptului ca fiecare om creaza sistemul, fiind interconectati. Sistemul financiar actual nu mai poate supravietui, pentru ca in esenta este o schema piramidala Ponzi, in care cei de la varf acumuleaza banii celor de la baza prin intermediul bancilor. De aceea diferenta de venit dintre bogati si saraci a crescut foarte mult si in prezent suntem intr-o criza economica. Chiar daca se vor crea noi bani, chiar daca Romania o sa imprumte noi bani de la FMI, tot nu vom rezolva problema economica. Va fi acelasi sistem, cu aceleasi probleme, dar cu bani fictivi mai multi. De aceea este nevoie de o gandire noua, bazata in primul rand pe intelepciune spirituala.

Pe acest grup vor fi sterse toate mesajele cu vanzari-cumparari, promovare, reclame, MLM-uri, afaceri, inginerii financiare, recuperari, promotii, tombole, oferte, reduceri si orice care aparent seamana cu barterul dar se simte si se vede ca in spate exista alta intentie. Nu inseamna ca nu se pot promova anumite produse, ci doar ca trebuie sa existe o forma de schimb in sistem barter, de exemplu ofer produse naturiste la schimb cu promovare pe blog sau site.

Noi trebuie sa fim persoane mai bune in interior, schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume. Sistemul de barter va functiona pe anunturi, cine doreste scrie pe grup ce ofera - produse, servicii, informatii, dar fara a cere bani. Poti cere un produs/serviciu la schimb si atunci negociezi direct cu persoana care ti-l poate oferi. Poti si sa oferi un produs fara a cere nimic in schimb, dar stiind ca la un moment dat cineva iti va oferi ce ai nevoie. Poti oferi de ex. 10% din produsele tale in sistem de barter, cerand in schimb servicii de care ai nevoie. Depinde de noi.

Cateva exemple de forme de schimb:

1) oferi ceva fara sa astepti in mod direct ceva in schimb sau ceri ceva fara a oferi in mod direct ceva in schimb. In general se face cu lucruri de care nu mai ai nevoie. Ele pot sa fie noi, aproape noi sau second hand.

2) oferi ceva si ceri altceva in schimb. Produse contra produse, servicii contra servicii, sau produse contra servicii.

Produsele se echivaleaza natural, de exemplu 5 paini = 2 kg de mere. Sau poate sa fie 5 paini = 3 kg de mere, ideea e ca nimeni nu stabileste echivalentele, ele se regleaza firesc.

La servicii se poate echivala dupa orele de munca de exemplu 2 ore babbysiting = 1 ora masaj.

Produse contra servicii, de exemplu 10 paini = 1 ora de masaj.

Daca este o inventie de care beneficiem toti, poti sa ceri produse sau servicii in schimbul a viitoarelor beneficii de pe urma inventii. La fel cu informatiile practice, schimbi informatii practice pe servicii sau produse.

3) Oferi o parte din produsele firmei tale, sa zicem 10% sau 5%, fara a astepta in mod direct ceva in schimb, stiind ca daca vei cere la un moment dat un produs/serviciu/informatie il vei primi.

Oferi o parte din produsele firmei tale, sa zicem 10% sau 5%, cerand produse/servicii/informatie in schimb.

Oferi o parte din produsele firmei tale, sa zicem 10% sau 5% la schimb cu produse/servicii/informatii, realizezi schimbul si de bucurie oferi o parte din produse fara a astepta direct ceva in schimb. Exemplu. Sa zicem ca o editura mica gaseste un blog sau site care o poate ajuta sa vanda 100 de carti in sistemul actual. Se realizeaza schimbul, si atunci editura de bucurie ofera sa zicem 5 carti fara a astepta in mod direct ceva in schimb, blogul sau site-ul de bucurie ofera promovare mai restransa altei firme/persoane iarasi fara a astepta in mod direct ceva in schimb, si toata lumea castiga. Cele 5 carti ajung la cititori care poate le recomanda prietenilor, blogul sau site-ul poate o sa aiba mai mult trafic, etc.

Ideea e ca daca realizezi un schimb, este in avantajul ambelor mici firme sa ofere o parte din produse in sistem barter, fiindca astfel vor stimula circulatia de bunuri/servicii/informatii. Daca tot nu platesti taxe pentru tranzactie, zic ca e ok sa oferi in sistem barter. Oricum daca vor fi noi oameni in sistem, noi firme, vei putea tu/firma ta sa faca mai multe schimburi.

Am spus firma mica, fiindca ideea e sa vorbim direct cu persoana care are firma, nu cu cineva de la relatii publice, departamentul de clienti, etc. Scopul barterului este de a crea o comunitate de prieteni in care sunt incurajate initiativele individuale.

4) Barter cu sustinerea sistemului actual. Daca vrei un produs oferit de o persoana din alt oras, de exemplu o carte, si singura solutie ok este de a fi trimisa prin posta, platesti taxele postale si primesti cartea.

Schimburi cat mai multe si reusite!"

Aici gasiti si un UPDATE http://salt-in-constiinta.blogspot.com/2011/12/prima-intalnire-grupului-de-barter-din.html la reteaua creata de Alexandru.

IATĂ ŞI UN FILMULEŢ FĂCUT DE CEI DE LA BarterPedia.ro



ŞI O ŞTIRE DESPRE TROC


Semne bune anul are ....  Satenii se intorc la troc

15 comentarii:

  1. Felicitari a ideie buna care i-ar ajuta pe cei din mediul rural.Sper sa functioneze acesta "alternativa" a sistemului monetar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare ideea! Nu stiam de existenta acestei initiative si deja am organizat ceva similar oferind un curs de auto-hipnoza fara bani. In schimb, cei care participa trebuie sa ofere mie sau celor din grup un produs sau un serviciu, in principiu ceva care deriva dintr-o pasiune a lor si evident din dorinta de a impartasi acea pasiune cu ceilalti.

    Mai multe detalii vor fi la seminarul despre Hipnoza Sociala de saptamana viitoare (http://psihoterapeut-online.blogspot.com/2011/11/seminar-hipnoza-sociala.html) si intr-o postare ulterioara pe blog.

    Felicitari pentru toata munca voastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel putin in stadiul actual al civilizatiei umane, trocul/barterul nu este o alternativa la sistemul monetar, el functionand doar in paralel si intr-o "cantitate" infima pt a duce la schimbari sociale, morale, etc. Deci nu e o alternativa, ci o ... diversificare a modului de valorificar a productiei.

    Cand nu veti mai avea nevoie de bani pentru necesitatile energetice, (fara ca asta sa insemne renuntarea la sursele respective, adica inapoierea in Evul Mediu), mai vorbim despre inlocuirea sistemului monetar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentan este una din alternative nu un inlocuitor. Sistemul monetar sub forma actuala va pica cat de curand ... Nemernicii care conduc acest sistem financiar vor fi doborati curand.
    In ceea ce priveste necesitatea energetica aceasta iti poate fi asigurata de un dispozitiv care sa dea energie, gen eoliana, micro hidroturbina, panou fotovoltaic si de ce nu, noile dispozitive care extrag energia din vid, sau dispozitivele pe baya de magneti . Daca cineva alege sa-ti ofere un astfel de dispozitiv la schimb cu altceva, o masina, o garsoniera ceva, asta ar inseamna ca ai folosit trocul sa renunti la dependenta energetica de sistem , fara sa te intorci in Evul Mediu.
    Think big my friend ... out of the box!
    Iti recomandam filmul Thrive http://fymaaa.blogspot.com/2011/11/prospera-oare-e-asa-de-greu-23112011.html .

    RăspundețiȘtergere
  5. Prin "alternativa" inteleg posibilitatea de a alege intre doua situatii, solutii care se exclud.

    In ce priveste sistemele de energie "alternativa" ;) sunt mult prea inaccesibile pt majoritatea dintre noi (spune-mi si mie cum sa produc acasa o celula fotovoltaica, din nisip si ... rasini), atat ca nivel tehnologic, cat si financiar. Deci e exclusa independenta totala. Iar despre energia "din vid"... sa ne anunti cand iti fabrici acasa (din materii prime accesibile) o masinarie dintr-aia de ai vaz't prin filme.
    (Era mai "practica" varianta cu "autotrofismul" :)) )

    P.S. da, am vazut filmul, dar nu mi-a produs decat imaginea unui cal troian. Informatii adevarate mixate cu dezinformari... Nimic nou sub soare... in arta de conducere a turmei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nimic nou sub soare, intr-adevar, rautaciosi care sunt gigi contra la orice argument rezonabil sunt pe toate drumurile. Sceptici, negativisti, pesimisti ... avem podul plin.
    Intelegi ce vrei prin alternativ.
    Exista pe internet multe materiale care ne invata cum sa fabricam orice din materialele existente, dar asta nu are legatura cu ce discutam.
    Am spus doar ca exista posibilitatea ca cineva care produce ceva sa schimba acel produs pe altceva.
    Cand o sa avem acces la astfel de tehnologie o sa anuntam.
    As vrea sa ne spui si noua care sunt dezinformarile din filmul Thrive. Chiar suntem curiosi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca fiecare dintre noi intelegem un cuvant dupa cum ne taie capu' - ne-am ars! Ce rost mai au dictionarele?!?

    Eu am facut observatia ca trocul e doar o alta metoda de ... marketing. Dar un sistem bazat pe o marfa de schimb universala (ca-s monede de aur, sau bancnote de hartie/plastic, sau cifre in niste registre bancare, nu conteaza), nu va disparea.

    Inghitirea pe nemestecate a "tot ce zboara" nu inseamna scepticism.

    Am dat un search rapid pe goagal, si ghici ce? Am gasit exact cuvintele mele, decat ca in english: "The Thrive movie has big advertising. Big names. Big message. Big budget...and it has big "disinformation" mixed with truth." Pe helpfreetheearth.com. Feel free to find yourself.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca tie contraargumentele de aici http://helpfreetheearth.com/news461_thrive.html ti se par bune este problema ta. Noua ni se par subtiri, ca sa nu spunem altfel. 666 nu se vede cu adevarat in poster si nici cobra in ochiul tipei. Daca unul se uita pe cer si cauta printre nori iepurasi, aia va gasi, altul 666, altul elefanti :)) . In ceea ce priveste relatia lui Foster cu restul familiei sale este dezbatut subiectul atat in articolul postat pe langa film cat si in in filmul propriuzis.

    RăspundețiȘtergere
  9. Se simte nevoia unei alternative

    Problema apare in alta parte: Statul ca forma de organizare are la baza moneda prin intermediul taxelor si impozitelor.

    In momentul in care nu mai ai o tranzactie monetara destabilizezi stemul actual.

    in momentul acela se produce un schimb de putere catre cel care este generator de valoare .

    dpdv evolutiv omul se afla in alta faza .
    Trocul din trecut nu va functiona in aceiasi forma pentru ca omul a evoluat.

    Stduiati teoria sistemele lor (telecom/IT , spirituale, financiare, .........)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca sistemul rezervei fractionate practicat de banciile din intreaga lume este un semn al evolutiei umanitatii sau un semn al decaderii spirituale si morale. Cert este ca sistemul monetar actual e varza si putred in intregime. Varianta cu trocul sau barterul este cel putin mai cinstita. Nu ne jmekerim cu bani creati din nimic.
    Pot exista mai multe sisteme in paralel, inclusiv acesta cu torucl/barterul. important este sa renuntam la sistemul monetar asa cum e gandit acum, cel putin.
    Cateva alternative monetare pot fi studiate aici http://blog.flavian.ro/2010/11/alternative-monetare-si-energetice.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut voua "iesirea din matrix"! La cat mi-ati oferit aveti "dreptul" sa-mi cereti orice (apropo de barter-troc). Utilizez destul de bine un pc, inteleg engleza... si acum am ceva timp. Deci, va stau la dsipozitie! florinilici@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim Florin! Ne bucuram ca ti-am putut fi de folos :) Iubirea se ofera neconditionat :P

    RăspundețiȘtergere
  13. 1) Din cate stiu, barterul este ilegal pt ca statul nu il poate impozita, deci ministerul de finante ar urma sa dea faliment. Daca cunoaste cine drept comercial ca sa ne lamureasca...
    2) Banii nu mai au nici o valoare. Ei aduc satisfactie doar celor care ii emit (tiparesc).
    "08.08.2011. Alan Greenspan, fost şef al Trezoreriei americane, a declarat că nu există nicio şansă ca SUA să intre în incapacitate de plată (default), în urma deciziei S&P de a retrograda ratingul de ţară al Americii, scrie CNBC.
    “SUA pot plăti orice datorie au, pentru că putem întotdeauna să tipărim bani pentru asta. Deci probabilitatea de incapacitate de plată este zero”, a declarat Greenspan, într-o conferinţă de presă de duminică.
    Alan Greenspan (născut în 1926) este un economist american care în prezent are o firmă de consultanţă economică, Greenspan Associates LLC. El a fost numit şef al Trezoreriei în 1987, de către Ronald Reagan, şi a deţinut această funcţie până în 2006, fiind cel mai longeviv trezorier-şef din istoria SUA. Tatăl lui Greenspan, Herbert, este un evreu de origine română care a emigrat în SUA.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu cautam detalii despre barter si printre articolele deschise era si asta. desi am ajuns la troc pe directia originea banilor>valoarea banilor>aurul etc.. si am avut o mica idee de a oferi picturi la un moment dat pentru a ridica o casa. desi informatia din articol e similara cu celelalte.. comentariile au fost interesante

    succes

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...