Ieşirea Din MATRIX: Un om, o vacă, o planetă (28.11.2011)

luni, 28 noiembrie 2011

Un om, o vacă, o planetă (28.11.2011)

ONE MAN, ONE COW, ONE PLANET (2007) 
How To Save The World
 
Acesta este un documentar multipremiat, tradus, despre cum poti sa schimbi lumea printr-un altfel de agricultura. Parintele agriculturi biodinamice Peter Proctor  ne invata cum sa readucem Pamantul la viata. Ne arata  cum sa traim fara chimicalele care au saracit si otravit solul.
Din fericire în România tradiţia îmbogăţirii solurilor cu bălegar a mai rămas, cel puţin printre ţăranii oneşti şi inteligenţi, care au realizat că chimicalele sunt nişte porcări, iar sănătatea vine de la natură. Cel puţin asta se întâmplă prin zonele în care am umblat noi şi asta ne bucură.
Aşadar, iată ce se spune pe site-ul filmului:

"Cum arată de fapt un sistem de alimentaţie biodinamic prietenos cu mediul capabil să hrănească pe toată lumea?
Acest film este un plan pentru viitorul post industrial şi te duce în inima celei mai importante renaşteri a lumii.
Rezultatul bătăliei pentru controlul agriculturii din India ar putea dicta viitorul Pământului.
Existenţa noastră pe planetă este precară.
 Agricultura industrială modernă distruge Pământul: deşertificarea, lipsa apei, cocktailurile toxice din chimicalele agricole pătrund  în lanţul hranei, colapsul ecosistemului oceanic, eroziunea solurilor, şi pierderea masivă a fertilităţii solului.
Ecosistemele noastre sunt copleşite. Cererile crescute ale umanităţii depăşesc capacitea de a duce a Pământului. Există o simplă reţetă de a salva lumea? Un bătrân şi o găleată de bălegar de vacă.
Aţi înebunit?

Agricultura modernă determină solul de la suprafaţă să se erodeze cu 3 milioane de tone/ oră (asta înseamnă 26 miliarde de tone/an). Masa umană înlocuieşte biomasa şi alte specii. Capacitatea de susţinere a Pământului este aproape terminată. Pentru a menţine zona de confort a stilului nostru de viaţă vom avea nevoie în curând de 5 Pământuri pentru a ne susţine !
Există o cale mai bună! Agricultura biodinamică poate fi unicul răspuns care ne-a mai rămas."- Traducerea şi adaptarea de aici http://onemanonecow.com/

DOWNLOAD RAPID

VEZI FILMUL, TRADUS, AICI:


7 comentarii:

  1. Salutare din nou, si bine v-am regasit Copii ai Luminii. Avem aici intradevar, un documentar care i-ti descide si mai mult Fereasta Constiintei, care, pe mine m-a impresionat profund. M-a ajutat in sfarsit sa inteleg atat mecanologia, pe etape, a culturii biodinamice cat si latura energetic-spirituala a acestui mod de a trai; care estre tntradevar cu mult superior, din toate punctele de vedere, modului de a trai a statelor "superdezvoltate" economic.
    Documentarul face legaturi si aluzii formidabile cu toate descoperirile recente alternative ale energiei apei, talentul formidabil al Mamei Natura de a se autoregla singura, mai ales in cazul in care si noi devenim elemente componente ale acestui mecanism formidabil, care devine astfel autosuficient de la sine.
    De fapt, sincer sa fiu, nici nu poate fi exprimat in cuvinte; trebuie sa traiesti, trebuie sa simti, ca sa realizezi ceea ce se intampla in comunitatile care practica agriculura biodinamica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca punctul meu de vedere a fost refuzat. Mda, e clar, nu ma mai "chinui" sa scriu comentarii, oricum n-are rost ... Atata timp cat faci discriminare de opinii, nu te deosebesti cu nimic de un Dumnezeu care judeca, m-ai ales ca nu cred ca am injurat, caracterizat, epitetizat nimic. Unde a ramas ideea ca: "Parerea fiecaruia conteaza" si " punctul de vedere al fiecaruia e sacru" ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    ne cerem scuze. Primisem in ziua respectiva multe emailuri, am citit anuntul tau si am avut impresia ca i-am dat acceptul pentru publicare.
    De ce nu am fi aprobat comentariul tau? Este un comentariu cu care suntem in asentiment 100%. Multumim pentru comentariu si ne pare rau pentru aceasta neatentie.

    Te rugam sa continui sa comentezi!

    Cu drag, Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sunt in permanenta un om care, cel putin, incearca sa-si pastreze o minte deschisa in permanenta; observ foarte clar ca v-am fortat sa acceptati ceva care nu se afla pe acelasi "drum" cu "drumul vostru".
    Cum niciodata n-am fost adeptul principiului "Las ca e bine si daca vad si juma de Far" (deoarece aceasta ar incalca insasi principiul "Punctul de vedere al fiecaruia e sacru" si n-as mai fi in stare sa vad toate aspectele problemei ca un intreg), aspir, cu mare drag, sa-mi impratasiti si Punctul vostru de vedere (sau multiplele puncte ale voastre de vedere).
    Desigur ca mi le-ati prezentat in proportie de 5% cu afirmatia: "Este un comentariu cu care suntem in asentiment 100%." Presupun ca acest lucru l-ati spus, presupunand ca eu n-as fi o persoana obiectiva, etc. etc. ( toate epitetele de rigoare).
    Daca acesta este cazul, fara a avea nici un pic de EGO in simtiriile mele, vreau sa va imaginati ca a-ti paria acest lucru si v-ati apuca sa invartiti un TITIREZ marcat undeva pe disc. Acest titirez s-ar invarti, in mod bizar, cu o turatie electronica, iar cand in final ... se va opri, marcajul de pe disc va arata 180 grade in partea opusa :)
    Din dorinta si vointa de a ne intelege in continuare, vreau din suflet sa-mi impartasiti si cei 95% ramasi din punctele voastre de vedere, si sa inteleg concret in ce a constat acest ASENTIMENT, deoarece, asa cum am spus si mai sus, vreau sa fiu luminat si de cealalta "jumatate de far".
    Accept, cu inima deschisa, epitetele si adjectivele de rigoare, deoarece, "Este o perioada in care va accept cu adevarat orice DAR" (Budha).
    Cu aceasta ocazie va urez un sincer La Multi Ani !!! si Craciun Fericit !!!

    P.S. Doresc si acest comentariu facut public deoarece n-am nimic de ascuns in fata nimanui. De aceea las aici si toate datele mele de contact:
    Sir_Scorpion696@yahoo.com
    (activ pe mess)
    Vodafone: 0726/380-902
    Cosmote: 0785/546-521

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ne-ai fortat de loc draga Scavita sa-ti publicam comentariile. Asa cum am mai explicat a fost o neatentie pe care sincer, o regretam. Comentariile tale au fost apreciative si foarte obiective. Nu am oprit noi comentariile acide, provocatoare, si chiar jignitoare. De ce am opri niste comentarii asa de apreciative si de bun simt? Intr-adevar acest documentar are menirea de a trezi, de a sensibiliza sufletele noastre de a ne reaminti cat de inteleapta este natura si cat de indepartati suntem in aceasta asa zis "civilizatie" de un mod sanatos, spiritual si implinitor pentru suflet.

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Atata timp cat am publicat acest documentar inseamna ca-l apreciem cel putin la fel de mult ca tine si suntem, macar in ceea ce priveste acest documentar pe acelasi drum si pe aceasi frecventa de unda.

    RăspundețiȘtergere
  7. P.P.S. Sarbatori cu fericire si un an nou mai bun iti dorim si noi tie!
    Cu drag,
    Echipa FYMaaa

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...