Ieşirea Din MATRIX: Natura existenţei (19.11.2011)

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Natura existenţei (19.11.2011)

THE NATURE OF EXISTENCE (2011)

 Acesta este un documentar dedicat celor care cred ca exista o singura cale catre adevar, un singur drum catre fericire ... fanaticilor inchistati in dogme, indiferent ca acestea sunt de natura religioasa sau de alta natura.
Desi este un periplu intelectual destul de steril, este fascinanta multitudinea de conceptii si viziuni, extraordinara diversitate a ideilor despre realitate, existenta, adevar, Dumnezeu. Interesanta este si siguranta de sine a majoritatii celor care apar in film, fiecare crezand ca este detinatorul absolut al adevarului. Este o imagine comica, dar si dramatica totodata, care ne arata ca exista tot atatea cai si adevaruri si universuri cati oameni exista. Este o minune faptul ca, totusi, reusim sa comunicam unii cu altii ! ...
Individul care a realizat acest interviu nu a rezonat cu nici unul dintre raspunsurile aflate si din intreg talmes balmesul a iesit la fel de confuz pe cat a fost cand a plecat in demersul sau.
Pacat ca a ramas cu asa putine idei bune din calatoria sa si nu a aprofundat niciuna dintre caile studiate. A preferat sa se pastreze la suprafata lucrurilor, intreband in stanga si in dreapta, fara a se apleca cu adevarat, asupra niciunui raspuns.  Abordarea este superficiala, documentarul fiind astfel destul de usor de vizionat.
Iata ce spune el insusi despre acest film:
„După ce am întâlnit atâtia experti si întelepti, cu fiecare persoană nouă pe care am avut răbdarea să o cunosc, o altă parte din mine s-a desteptat.
Cu cât aflam mai multe despre oameni, cu atât îi plăceam mai mult si îi judecam mai putin. Am început să mă tem mai putin de diferentele dintre noi. Mi-am dat seama cât de mult ne asemănăm: cu totii vrem dragoste, pace si câteva răspunsuri care să ne facă viata mai usoară. Vrem doar să ajungem la clătite!
Cât mai suntem aici, cum să ne trăim viata mai departe?
De ce am fost pusi pe planeta aceasta? Să ne chinuim, să suferim si să reusim ... numai pentru a muri...
Sunt convins de un singur lucru: nimeni nu are răspunsul! Cel putin până acum. Dar ne apropiem pe zi ce trece. Singurul lucru garantat este clipa aceasta. Cum o voi folosi? Voi căuta în continuare, pentru că si tu si eu suntem într-o călătorie, iar când încetezi să înveti si să te dezvolti începi să mori."

VEDEŢI FILMUL, TRADUS, AICI:


2 comentarii:

  1. Buna.In primul rind creau sa va multumesc pentru toata munca depusa pentru a informa masele de oameni. Am o rugaminte la dumneavoastra,pe youtube a aparut un filmulet in care David icke explica foarte clar care este scopul din spatele miscarii Wall Street (Occupay Wall Street )- Stiu ca dumneavoastra cunoasteti multe persoane care se ocupa cu titrarea documentarelor,as dori sa luati in considerare si acest filmulet. David icke explica cine se foloseste de miscarea wall street pt a instaura un singur guvern mondial. Nu mai avem mult timp - pe internet a incepur deja aceasat urgenta de informare a oamenilor despre acest lucru pina nu e prea tarziu. As vrea ca si romanii sa cunoasca Adevarul. Va multumesc anticipat. Nuami bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Filmuletul cu David Aice aici: http://www.youtube.com/watch?v=gV9A2IGShuk

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...