Ieşirea Din MATRIX: Shri Shivabalayogi Maharaj (25.08.2011)

joi, 25 august 2011

Shri Shivabalayogi Maharaj (25.08.2011)


"Balayogi - Yoghinul cristic al Indiei 


"Indiferent daca te nasti intr-o familie nobila sau intr-una umila, corpul tau fizic ramane supus legii temporalitatii. Indiferent care este statutul lor, numai cei care se vor darui in intregime lui Dumnezeu vor cunoaste sensul profund al Eliberarii spirituale." (din cele 18 stante enuntate de Balayogi)
Prezentam in cele ce urmeaza istoria cu totul exceptionala a acestei fiinte deosebite, cunoscuta sub numele de Balayogi, care a fost si a ramas absorbita ani intregi in Samadhi (starea meditativa de extaz divin) fara sa mai fie absolut deloc nevoie sa se hraneasca, sa bea, sa doarma sau sa vada lumina zilei. Mesajul vietii sale este simplu: fiinta umana este, inainte de toate, chemata sa fie perfecta, asa cum Tatal nostru, Dumnezeu, este vesnic perfect in ceruri. Nemiscarea si tacerea tainica a lui Balayogi ne invita aici si acum, pe fiecare dintre noi, sa ii urmam exemplul.
Balayogi ("copilul-yoghin") s-a nascut la data de 23 octombrie 1930, in satul Mummidivaram, pe coasta de est a Indiei. In afara celor patru caste cunoscute in India exista, mai prejos de acestea, cei intangibili (care nu trebuie sa fie atinsi de catre cei din "castele superioare"). Dar nu intamplator, Balayogi s-a nascut printre cei intangibili, tocmai pentru a spulbera ideea de casta. Unul dintre discipolii sai spunea: "Asa cum o mama isi iubeste deopotriva toti copiii, si Dumnezeu, la randul sau, isi iubeste deopotriva toate creaturile." Mama lui, o adoratoare a zeului Rama, era o femeie de o mare puritate si simplitate, motiv pentru care a si fost aleasa pentru a-i fi mama, caci avea toate calitatile pentru a da nastere unei incarnari divine. Ea a murit cand Balayogi avea trei ani, fara sa isi dea seama ca adusese pe lume o fiinta de exceptie.
Inca din cea mai frageda copilarie, Balayogi avea un fel de stralucire aparte a corpului, care ii uimea pe locuitorii din sat. Iubea foarte mult copiii si animalele, iar conversatiile sale cu adultii depaseau cu mult nivelul unui copil de varsta sa. Se juca cu copiii din casta brahmanilor, caci le ducea lapte in casele lor, iar brahmanii il numeau Pandu, un termen ce exprima afectiunea si respectul pentru unii copii. De foarte tanar, el a manifestat calitati sufletesti deosebite, ii proteja pe cei care se apropiau de el si vorbea deseori despre Dumnezeu si Suprema Cunoastere.
Durerea provocata de moartea mamei sale, impreuna cu conditiile extrem de grele de viata in care traiau cei din satul lui, au facut sa i se trezeasca in suflet o mare compasiune pentru oameni. Nu este intamplatoare paralela pe care unii o fac intre el si Iisus, fiind numit "Yoghinul christic" al Indiei.
In dimineata de 22 iunie 1946, Balayogi s-a asezat pentru a-si realiza un tapas de meditatie la poalele unui cocotier si a intrat intr-o stare profunda de samadhi pentru o lunga perioada de timp. Pentru a-l proteja de pelerinii care doreau sa il vada, aspirantii i-au construit un mic templu, dupa indicatiile sale stricte, numai din ofrandele care ii fusesera aduse. Dupa terminarea cladirii, el a fost gasit asezat in camera lui, in pozitia sa imperturbabila, fara ca cineva sa stie cum a ajuns acolo.
Era extrem de slabit cand a intrat in templu dar, pe parcursul anilor, fara sa manance, fara sa bea, fara sa vada lumina zilei, fara sa doarma, corpul sau a ajuns sa prinda totusi in greutate. Dupa 40 de ani de izolare si meditatie, parul sau a ajuns la o lungime de 5 metri; era imbracat doar cu o bucata de panza infasurata in jurul salelor, iar in timp culoarea pielii sale s-a transformat gradat, devenind aurie.
Timp de doi ani si opt luni, incepand din acea zi, la el au putut intra oricand oamenii care ii cereau binecuvantarea (darshan), dar Balayogi nu a deschis ochii si nu a vorbit cu nimeni. Cu cateva zile inainte de sarbatoarea Mahashivaratri din anul 1949, a dat cateva instructiuni pentru perioada urmatoare, cunoscand dificultatile ce vor aparea: "Aceasta este ultima nastere din ciclul reincarnarilor mele. Meditatia profunda pe care o realizez acum este extrem de intensa. In curand voi atinge perfectiunea divina si, pentru ca nimic sa nu ma deranjeze, va trebui sa incuiati cu cheia toate usile, astfel incat aici sa domneasca o liniste perfecta." La rugamintea unui discipol, a acceptat sa poata fi vazut o singura zi pe an, de sarbatoarea Mahashivaratri, timp de 20 de ore, de la 4 dimineata pana la miezul noptii. In noaptea de 27 martie 1949, la varsta de 18 ani, el a vorbit pentru ultima oara, comunicand instructiunile necesare si rostind cele 18 stante care rezumau intelepciunea sa.
Incepand din acea zi, el nu a mai vorbit cu nimeni, limitandu-se sa comunice prin semne (in cazurile strict necesare) cu cei care aveau grija de el. Timp de 364 zile pe an, el ramanea inchis intre cei patru pereti ai templului sau. Nimeni nu avea acces la el, zavoare uriase mentineau in permanenta usile exterioare inchise. Din 1949, el a aparut in fata oamenilor la fiecare Mahashivaratri, o zi pe an, pana in anul 1985 - anul in care si-a parasit invelisul fizic, la data de 13 iulie, la cinci luni dupa ultima sa aparitie in public.
Balayogi nu a fost un maestru (guru) in sensul obisnuit al cuvantului, caci el nu avea alta invatatura decat tacerea absoluta, cu exceptia celor 18 stante si a indicatiilor pe care le-a dat celor 14 discipoli alesi de el. El i-a invitat sa studieze cu atentie si sa integreze Bhagavad Gita, textul fundamental al Mahabharata-ei (care are ca motiv central tema detasarii) ca pe propria lui invatatura.
Mesajul sau este universal, caci esenta sa ultima este tacerea tainica, o tacere care vehiculeaza si proiecteaza Iubirea neconditionata si nelimitata pentru toate fiintele vii. Aceasta Iubire tacuta si atotputernica este substanta alchimica ce ne transforma din interior. In tacerea lui tainica exista o detasare absoluta, controlul total al celor cinci simturi si al celor cinci elemente. El a refuzat orice lucru omenesc, caci nu dorea altceva decat sa mediteze pentru a fi mereu unit cu Divinul, pentru binele umanitatii.
Tacerea tainica a meditatiei, puritatea intentiei, o credinta ardenta si sincera - sunt pentru orice om atributele esentiale pentru a intra in contact spiritual cu Balayogi.
"Este posibil sa mananci hrana in timp ce practici meditatia profunda, dar acest lucru va produce anumite fluctuatii mentale. Se poate medita asupra Atotputernicului Dumnezeu si in timp ce-ti indeplinesti indatoririle zilnice, inclusiv pe cele ale unui imparat, dar atunci cum mai poti atinge stabilitatea mentala? Agitatia nu va disparea niciodata complet. Din cand in cand, fiinta va trebui sa faca fata unor suferinte, care vor parea fara sfarsit. Ea nu va fi inundata de gratia infinita a lui Dumnezeu decat prin transcenderea completa a acestor griji."
"Pentru contemplarea profunda a lui Dumnezeu nu este neaparat necesara retragerea intr-o padure. Dumnezeu este permanent prezent aici, acolo si pretutindeni, El este imanent in orice obiect sau fiinta. Singura motivatie valabila pentru o eventuala retragere in padure este asigurarea pacii interioare." 
VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI 



SAU AICI - link 2


5 comentarii:

  1. Dragii mei, nu stiu ce se petrece, gasesc linkuri catre blogul meu, ceea ce nu este de loc dorinta mea de a ma vârâ în atenţia cuiva... Nu stiu cine face acest lucru, si nu stiu daca este acceptat de voi. Şi pe blogul meu apar astfel de situaţii şi nu întotdeauna este plăcut.
    Asadar, daca aceste linkuri nu sunt initiate de voi, invăţaţi-mă cum să procedez pentru a nu se mai petrece asemenea lucruri. Sincer, îmi crapă obrazul de ruşine... Fără nici o problemă, tăiaţi.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Multumesc si eu, cu aceasta ocazie, pentru toată activitatea voastra, vă doresc spor in tot ceea ce faceţi în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. E ceva automat. Nu stim cum apar aceste linkuri de intoarcere. Avem activa optiunea linkurilor de intoarcere, dar nu stim cum functioneaza. Daca te deranjeaza, scoatem acea optiune si poate nu or sa mai apara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos pt. raspuns... Nu ma deranjează, îmi face cinste, dar nu voiam sa va deranjez pe voi. De aceea îmi e ruşine... Daca voi considerati necesar, dezactivaţi, dacă nu - lăsaţi. Dacă îndrum oamenii spre echilibru şi modestie, eu nu pot face ceva altfel... de aceea am luat poziţie imediat ce am văzut.
    Toate cele bune !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. VOI îmi sunteţi de folos !!
    Mulţumesc !! Noapte bună !!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...