Ieşirea Din MATRIX: MICHAEL FLATLEY - Reîntoarcerea Ca Un Lord Al Dansului (13.06.2011)

sâmbătă, 13 august 2011

MICHAEL FLATLEY - Reîntoarcerea Ca Un Lord Al Dansului (13.06.2011)

MICHAEL FLATLEY 
Returns As Lord Of The Dance (2011)


De mult timp am vrut să abordăm şi subiectul MUZICĂ pe blogul nostru, dar nu am găsit un prilej, poate şi pentru că acest blog s-a făcut remarcat în special prin documentare traduse şi prin informaţii alternative curentului media principal. Însă astăzi am găsit şi un mini-documentar tradus combinat cu un show şi  o muzică extraordinară.
Încă de la înfiinţarea blogului am avut totuşi, postate pe blog mai multe playere muzicale (programe cu muzica), care s-au schimbat în timp, deoarece serverele care intermediau accesul la peisele muzicale ba expirau, ba introduceau fel si fel de limitari si probabil că mulţi dintre voi aţi renunţat în timp în a mai asculta muzica din acele playere. Acele playere sunt inca accesibile pe coloana din dreapta a blogului, sub chat, pentru cine este interesat. Muzica este una pe sufletul nostru si este o selectie prin mii de piese din specificul ambiental, electronic, psy-trance, samd (instrumentale in esenta) + alte cateva piese arhicunoscute cu mesaj spiritual, de vindecare si unire sau cateva franturi din filmul Matrix (in concordanta cu mesajul blogului). Putem spune ca in acele playere este un best of the best of the best, o spuma foarte fina dintr-o colectie imensa de piese pe sufletul nostru, muzica ce ne-a influentat cel mai mult in ultimii 15 ani cel putin, o muzica care indeamna mai mult la meditatie, la reflexie, la introspectie, la echilbru interior, la armonizarea emisferelor cerebrale si o recomandam a se asculta cu atentie , eventual cu ochii inchisi, fiecare piesa putand sa ne deschida interior catre un univers de o mare frumusete si culoare.
Acest gen de muzica a fost si este in centrul preocuparilor noastre de peste 20 de ani si ne-ar fi extrem de greu sa descriem in cuvinte prin cate lumi si stari interioare am umblat in calatoria noastra de descoperire si explorare a acestor ritmuri si compozitori.
Arta (muzica in particular) poate fi o cale spirituala, o calatorie a inimii, o modalitate de a iesi din matrix. Multi dansatori au relatat experiente de natura spirituala in urma dansului. Starea de continua prezenta pe care dansul ti-o trezeste, abandonarea interioara pe ritmurile muzicale, i-a facut sa se simta canale prin care energia circula si danseaza, i-a facut sa perceapa o dimensiune de dincolo de corp si minte. Dansul si muzica pot fi niste instrumente utile pe calea catre sine, de reintoarcere la sursa. Ne bucuram sa va putem impartasi si voua cate putin din aceasta calatorie a inimii. Speram sa facem astazi un pas minuscul in aceasta calatorie.
Infiinţăm de asemenea şi o nouă categorie intitulată MUZICĂ DE SUFLET, unde vor fi grupate toate articolele care au o legătură directă sau indirectă cu muzica noastră de suflet.
Dacă nu aţi făcut-o deja (şi chiar de aţi fi făcut-o) vă invităm să ascultaţi de pe pagina dedicata muzicii (daca unele piese nu mai functioneaza, ca asa se intampla adeseori din motivele mentionate mai sus, in principiu pot fi gasite in playlist-ul din trilulilu - in masura posibilitatii, vom actualiza linkurile nefunctionale si din player):
 De asemenea am creeat un playlist (o lista de piese favorite din ultimii 10 ani) ce poate fi ascultat aici http://www.trilulilu.ro/FYMaaa/fisiere/playlist (pentru a avea acces la el trebuie insa sa va inregistrati pe site - dureaza 1 minut si se merita).
Pentru orice informaţie legată de muzica din aceste playere putem fi de găsit prin email (freeyourmindandheart@yahoo.com). În playlist-ul din trilulilu veţi găsi şi cântece cărora le lipseste titlul original, deoarece nu-l ştim. Multe cântece sunt preluate din fonoteca MISA (o selectie adeseori reusita), iar cei de acolo, au avut "bunăvoinţa" să le steargă titlul şi autorul, ca să li se piardă urma (pentru a evita copyrightul, probabil). Dacă descoperiţi printre piesele cu nume schimbat (exemplificare x, meditatie z, samd) autori cunoscuţi, ne-am bucura sa stim si noi cine sunt.
Astăzi însă, după cum probabil aţi realizat, vom vorbi un pic de Michael Flatley şi trupa lui de dans, LORD OF THE DANCE. Probabil ca multi dintre voi stiu si au auzit de LORD OF THE DANCE (sau poate ati auzit de FEET OF FLAMES) , mai ales că au fost şi prin Romania de câteva ori. Probabil e un subiect de mult fumat pentru mulţi şi acum ar părea o ciorbă reîncălzită. Însă, sperăm totuşi că printre cititorii blogului mai sunt câtiva care nu au auzit de ei şi descoperirea lor le va provoca aceiaşi încântare, fascinaţie şi extaz care ni l-au produs nouă în 1997 când am dat peste ei.
După o aventură de peste 14 ani, în care trupa LORD OF THE DANCE a trecut prin numeroase urcuşuri şi coborâşuri, perioadă în care au concertat în toată lumea, acum revin în forţă cu un nou show, dar filmat în 3d. Ne-ar fi plăcut să vi-l prezentăm în 3d (cei care au TV 3d se merită să-l vadă aşa dacă au ocazia), dar chiar şi aşa în 2d, este un oarecare salt faţă de concertul  din 1996, din punct de vedere vizual cel putin, concert pe care iniţial l-am văzut o o casetă video obosită şi destul de prost înregistrată (dar chiar şi aşa, printre scârţâituri de casetă, imagine cu vălurele în mariginile de sus şi de jos, efectul a fost incredibil de puternic - puteţi vedea acest concert aici, în calitate bună).
La acea vreme credeam că au venit îngerii din altă lume să danseze, dar chiar şi acum sunt inegalabili. Îmi ziceam atunci că se simte venirea epocii luminii, iar ăsta era începutul. Michael Flatley, chiar si la varsta de 53 de ani se misca incredibil. Nu suntem de acord ca acest show din 2011 este show-ul vietii lui, insa cel din 1996 a fost cu siguranta, o lovitura geniala, o creatie fenomenala, divina. Este un spectacol total, o combinaţie impecabilă de dans, lumini, costume, mitologie şi binenţeles muzică (compusă de Ronan Hardiman), o muzică fără de care show-ul ar fi fost cu mult mai sărac.
Muzica acestui show o puteţi asculta în întregime aici: http://www.trilulilu.ro/ (aveti nevoie de cont trilulilu).
Noi suntem totuşi mai nostalgici şi mai ataşaţi de prima versiune din 1996, a show-lui (pare mai cu suflet făcut, mai puţin extravagant, dar mai dulce ... e greu de spus în cuvinte). 
Cei interesaţi îi  pot vedea din nou, în Romania, la Iaşi, în 6 noiembrie 2011 : http://www.ecomunicate.ro/

DOWNLOAD RAPID ÎN CALITATE FOARTE BUNĂ AICI
(download valabil minim pana in data 2 NOV 2019)

VEDEŢI FILMUL, TRADUS, AICI:

sau AICI - link 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...