Ieşirea Din MATRIX: VOCEA - Conexiunea cuantică universală

vineri, 7 ianuarie 2011

VOCEA - Conexiunea cuantică universală

THE VOICE (2007)
 
Documentarul EVIDENCE - the Case For The NASA UFO's facut de David Sereda in 2001, documentar tradus de noi acum vreo 3 ani, a fost unul dintre cele mai impresionante si mai revelatoare filme vazute vreodata. Din 2001 pana in 2007 cand a fost realizat documentarul de azi (produs de acelasi Sereda), atat informatia cat si David Sereda au evoluat mult si totul capata noi dimensiuni si profunzimi. Documentarul de azi, poate fi incadrat, dupa cum ne spune traducatorul acestuia, Marian Matei (de la Blogul DEZVALUIRI), in seria celor de top, A MUST SEE. Promitem sa-l vedem si noi draga Marian! Asadar, inca un documentar si un articol marca Marian Matei (numele sau devine deja o marca, un brand), recomandarea venind de la sine pentru cei care ii cunosc munca si preferintele.
 
 Articolul este unul pe masura filmului, deosebit de muncit si bine realizat, cu pasiune si obiectivitate. Asadar, fara nici o alta prezentare va prezentam articolul si filmul tradus, asa cum sunt pe blogul lui Marian:

"Toată materia, îşi are originile şi continuă să existe, doar în virtutea unei forţe. Suntem nevoiţi să presupunem că, în spatele acestei forţe, există o Minte, conştientă şi inteligentă. Această Minte, este matricea întregii materii."
Max Planck - Părintele fizicii cuantice
(1858 - 1947)

David Sereda, se aventurează din nou, pe tărâmurile fascinante ale fizicii spirituale şi ale ştiinţei conştiinţei, în căutarea căii către suprema Iluminare, în acest documentar fascinant, care încearcă, în ceva mai mult de trei ore, să ne deschidă ochii, asupra adevăratei realităţi a Universului şi voi scrie mereu cu majusculă şi acest cuvânt, fiindcă Universul, nu poate fi decât una dintre multiplele manifestări, vizibile, ale sublimului Dumnezeu şi poate, cea mai apropiată - prin diversitatea, complexitatea şi haosul său, doar aparent, cu siguranţă - de esenţa divină.

David Sereda
Se reiterează multe dintre întrebările, cu adevărat importante, pentru noi, cei ce ne considerăm a fi "trestii gânditoare", în scurtul răgaz pe care ni-l oferim, între două războaie:

Care este adevăratul potenţial, al fiinţei umane ?

Ce înseamnă, pentru om, experienţa înălţării, a adevăratei Iluminări divine ?

De ce sunt oamenii dispuşi să renunţe, la aproape tot ce au, pentru a descoperi răspunsul întrebării anterioare ?

Cum a realizat Buddha, că de fapt nu renunţase la nimic, într-un final şi totuşi a atins Nirvana, mergând pe aşa-zisa "Cale de Mijloc" ?

Vă veţi îmbarca, vizionând acest documentar, într-o călătorie halucinantă, de la aura atomilor, la ADN, de la plante şi oameni, la aura planetelor, învăţând tainele meditaţiei budiste şi explorând sferele înalte, stelele şi cosmosul şi dincolo de cosmos, câmpul Conştiinţei Universale Divine.

Veţi descoperi, rând pe rând, cum poate ştiinţa, această fiică ingrată a cunoaşterii, să testeze totuşi, metodele prin care conştiinţa umană, poate accesa sferele înalte şi câmpul Conştiinţei Divine şi care este calea, de a transcende tuturor suferinţelor, călcând pe urmele marilor maeştri ai Iluminării, din trecut şi de azi, extinzându-ne aparent limitata, aură umană, până la fuziunea cu divinitatea, pentru a putea, într-un final, ajuta întreaga omenire, să facă următorul salt evolutiv - prefigurat de multe minţi cu adevărat vii, ale acestei epoci - într-un viitor din ce în ce mai apropiat, de ceea ce percepem ca fiind prezentul.

Când Dalai Lama a fost întrebat, dacă el însuşi a atins Iluminarea, a răspuns corect, "nu", fiindcă adevărata Iluminare este - folosind vorbele pozitiv exaltate, ale lui David Sereda - ca o supernovă de iubire, extaz, pace, putere, frumuseţe, înţelepciune, cunoaştere şi graţie divină, care explodează din interior, provocând contopirea "insignifiantei" aure umane, cu cele nouă câmpuri cosmice potenţiale ale conştiinţei, ce transcend Pământului, sistemului solar şi chiar întregului cosmos.

Despre Dalai Lama, se spune că este încarnarea uneia dintre fiinţele angelice, Bodhisattva în mitologia hindusă, fiinţe care şi-au refuzat intenţionat accesul, în cel de-al şaptelea nivel al Raiului, Jnana sau Samadhi, pentru a putea continua să sprijine toate fiinţele conştiente, din Univers, fiindcă această trecere este ireversibilă.

De la Enoch, Krishna şi Radha, Rama şi Sita, Buddha şi Yasodhara, Padma Sambhava şi Yeshe Tsogyal, Iisus şi Maria, Dante Alighieri şi Beatrice, Mahomed, prea puţini au mai reuşit să traverseze cel de-al şaptelea văl.

În concluzie, documentarul reprezintă o laborioasă muncă de restaurare, a naturii reale, pur spirituale a fiinţei umane şi paradoxal, se foloseşte de mituri, pentru a demitiza una dintre cele mai mari mistificări, din istoria umană, regizată de Putere - indiferent de forma înşelătoare, sub care ni s-a prezentat, în timp, laică sau ecleziastică - impunând, peste secole, aberaţia necesităţii unui intermediar, Biserica, între noi şi Dumnezeu.

Prevalându-se, iniţial, de teoria atomistă, enunţată de Leucip şi continuată de discipolul său, Democrit şi de alţii, s-au folosit mai apoi, în perioada Renaşterii, de noua invenţie a lui Gutenberg, tiparul, promovând o nouă "ştiinţă", materialistă - o enigmă a istoriei, lipsită de orice valoare de întrebuinţare, cum magistral sublinia, genialul Ioan Petru Culianu - care despuia fiinţa umană, de spirit, făcându-ne să uităm, timp de câteva secole, de filozofia lui Parmenide şi de existenţa astrologiei şi alchimiei, care se centrau pe fiinţa umană şi nu pe o himeră, particula fundamentală a materiei.

Materialismul, impus cu îndărătnicie, a avut drept efect separarea umanităţii de spirit şi simultan, de latura feminină a naturii umane, promovându-se tot mai agresiv ideea supremaţiei masculine şi conducând, în vreme, aşa cum putem constata astăzi, la o escaladare a violenţei, sub orice formă şi la o însingurare tot mai accentuată a oamenilor, convinşi prin fraudă şi ameninţare, că nu reprezintă decât efemeride, neglijabile la scara istoriei, ce şi-au acceptat soarta aparent implacabilă, în Matricea dualităţii, bine-rău, ce i-a transformat în sclavi.

În acest context, declaraţia sfidătoare a unui nemernic ca Bill Gates, ascuns în spatele averii strânse printr-un monopol infam, că omenirea se cade a mai fi redusă numeric, cu intenţie, pentru a nu se mai împiedica ele, elitele, de atâtea miliarde de anonimi, care le zădărnicesc planurile, nu mai este deloc surprinzătoare, aşa cum nu ar trebui să ne mire, nici lipsa de reacţie a aşa-ziselor "autorităţi", fiindcă declaraţia ipochimenului anterior menţionat, reprezintă în mod clar, o instigare la crima supremă, genocidul, faptă ce este condamnată sever - şi doar teoretic, în cazul de faţă - de orice legislaţie mondială.

"Argumentele" favorabile materialismului, sunt pure sofisme, bazându-se pe neştiinţa sau inerţia oamenilor, ambele obţinute, cu mare trudă, de către artizanii puterii, prin contribuţia unor masoni malefici (de parcă ar exista alţii), ca Newton sau Darwin şi dintr-o disciplină, ce integra sublim, divinul, cu aparenţa materială a lumii, alchimia - în care subzistă fragmente, ale unei ştiinţe, de mult dispărute, greu de înţeles şi integrat, lipsind contextul - cămătarii istoriei nu au reţinut decât ideea unei pietre filozofale, bună la preschimbat plumbul în aur, idealul lor de frumos şi util, în viaţă.

Gaia
Efectele dezastruoase, ale polarizării societăţii umane şi a lumii, ne sunt din păcate extrem de familiare: dezbinare, rasism, războaie fratricide, foamete şi mai grav, decât toată această listă, pe departe epuizată, este încercarea de a ne distruge propria mamă, Gaia, planeta care ne menţine în viaţă.

Tot din polarizare, s-au născut copii ai groazei, precum medicina alopată şi implicit complicea şi sponsorul ei, în lungul şir al crimelor chimice, industria farmaceutică, care au continuat să susţină ideea tratării fiinţei umane, nu prin spirit, ci divizat, pe fiecare organ în parte, neglijându-se cu intenţie şi rea voinţă, funcţionarea integrată a mecanismelor biologice şi spirituale şi ideea, mai mult decât evidentă, că organismul uman reprezintă mult mai mult, decât simpla însumare, a organelor componente.

Prin fizica cuantică, cercul se închide şi ne întoarcem la alchimistul, a cărui implicare sufletească, într-o repetiţie incalculabilă a experimentului, simplu în sine, conducea simultan, la o transfigurare a materialului experienţei şi a experimentatorului însuşi şi la accederea în sfere existenţiale, de care începem, încet dar sigur, să ne aducem aminte.

Tot mai des, se fac auzite conceptele de "integrare cuantică" sau "conexiune cuantică" (quantum entanglement), sau pe scurt, holism, singurele care pot să explice, emisia de biofotoni, de către organismele vii şi ADN-ul uman, trasmiterea instantanee, la orice distanţă, a informaţiei, între particulele subatomice, comportamentul aparent aberant al fotonilor, care par a fi inteligenţi, explorând mediul aproape la bunul plac şi nu liniar, cum afirmă "savanţii", quarcurile fantomatice, ce se pot dematerializa, după tipare pare-se aleatorii, dispărând în cine ştie ce Universuri paralele, pentru a se reintegra în atomi, la momente doar de ei hotărâte ş.a.m.d.

Fizica cuantică şi conceptele holistice, prin munca unor colective ştiinţifice admirabile, reprezentate impecabil, de unii dintre protagoniştii acestui documentar superb şi de toţi ereticii actuali, ai ştiinţei, în frunte cu un Nassim Haramein, ne dau răspunsul concret, la două dintre neliniştile fundamentale ale umanităţii: nu suntem singuri în Univers şi nu suntem muritori.

"Ordinea Conştiinţei Cosmice şi cea a materiei, nu este ireductibilă, ci se integrează într-un spectru de ordine generală, care se întinde de la ordinea mecanică, până la cea spirituală. Dacă materia şi Conştiinţa Cosmică, au ca origine un spectru comun, devine clar că dualitatea lor este o iluzie, datorată faptului că nu se iau în consideraţie, decât aspectele mecanice ale materiei şi calitatea intangibilă a Conştiintei Cosmice."

Jean Guitton (1901 - 1999)


VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
The Voice - The Cosmos And The Quantum Universe

Partea I si Partea a II-a

sau AICI (dintr-o bucata)
Pentru versiunea dintr-o bucată oferiți o donație! Mulțumim!

Un comentariu:

  1. Multe informatii extraordinare in blogul tau, il citesc cu placere de fiecare data.
    Daca vrei sa faci un schimb de link cu blogul meu.
    http://www.mosulica.blogspot.com "spiritualitate

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...