Ieşirea Din MATRIX: BOICOTATI PETROM/OMV !!! (14.01.2011)

vineri, 14 ianuarie 2011

BOICOTATI PETROM/OMV !!! (14.01.2011)

Acum 2 ani faceam un apel asemanator.
http://fymaaa.blogspot.com/2008/10/boicotare.html

Efectul boicotului de atunci s-a simtit imediat. Pretul carburantului scazand cu 1 leu daca ne amintim bine. Insa efectul acelui boicot a disparut incet incet si acum, dupa 2 ani si ceva, preturile au tot urcat fara incetare. 
Pe net circula 2 mesaje legate de aceasta boicotare. Pe de-o parte este acesta:

"Stop Indiferenţei! Protestul de la benzinării trebuie să continue. Aşa că, români, haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani! Fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011 nu alimentaţi, nu intraţi în nicio benzinărie!  Mergem cu mijloacele de transport în comun, cu bicicletele sau pe jos, dar nu mai alimentăm maşinile pentru a nu le mai umple buzunarele".


Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona . Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul!!!! incaseaza 835.28 EUR/tona ASA CA, OAMENI BUNI, REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC,,,,

Pe de alta parte este acest mesaj:

 "Protestul din 17 ,18 shi 19 nu insemna mai nimic.. 3 zile nu vor muri ei .. O solutzie mai buna ar fi ca toata lumea sa nu mai cumpere de la o companie combustibil, aceasta fiind nevoita sa scada pretul ca sa nu falimenteze.. atragand apoi clientii si pierzand ceilalti , dupa care vor fi nevoiti sa scada si ei. Cel mai mare impact ar fi falimentarea OMV. IN PERIOADA 15 IAN-15 FEB SA NU MAI ALIMENTAM DE LA OMV. Dupa ce OMV va fi fortat sa scada pretul vom alimenta numai de la ei ... ceilalti vor fi si ei nevoiti sa intre in competitie si astfel vom avea cu adevarat o economie de piata... FORTATA DE NOI !Daca vrei sa ajuti la acest protest chiar daca nu ai masina .. raspandeste acest mass Va multumim si nu uitati UNITATE !"

Unii propun boicotarea OMV si Petrom chiar si cu 2-3 luni sau chiar 1 an.
http://www.informatia-zilei.ro/new/2011/01/14/transportatorii-pregatesc-impreuna-cu-soferii-boicotul-benzinariilor-omv-petrom/

Noi suntem de acord cu toate aceste proteste. Si nealimentatrea timp de 3 zile la nici o statie si cu o continuare a boicotului prin focalizartea asupra Petrom/OMV.

In fine ...

Adevartul boicot ar fi renuntarea completa  la combustibili fosili si folosirea unor surse alternative de energie si asta ar da peste cap tot sistemul si o mare parte din controlul elitelor asupra populatiei s-ar diminua.
Una din sursele de energie alternative (printre multe altele) ar fi cea obtinuta din fuziunea la rece.
Pentru a vedea cateva dintre detaliile acestei tehnologii va invitam sa vizionati documentarul COLD FUSION - Fire from water pe blogul DEZVALUIRI! http://antiiluzii.blogspot.com/2011/01/fuziunea-la-rece-foc-din-apa.html (un articol si un documentar marca Marian Matei) . Acest documentar vine , poate, ca o sincronicitate fericita pentru acest Boicot. Si poate nu intamplator, primul articol publicat de Marian Matei, pe blogul sau este legat tocami de BLOCADA PETROM !!! http://antiiluzii.blogspot.com/2010/08/blocada-petrom.html (un articol ce merita citit). Multumim Matei! Esti un vizionar ;)

5 comentarii:

  1. ...in urma cu cativa ani,confectionam rolete si jaluzele la o firma de profil,lacatus fiind...in oras erau doi mari producatori,plus alti cativa mai mici sau intermediari...patronul firmei la care lucram era un zgarcit notoriu si incerca sa-si maximizeze profiturile prin orice mijloace...fiind mai hatru de felul meu,mi-am permis sa-l iau intr-o zi in bascalie si sa-i zic ca daca vreau sa-mi comand pentru acasa rolete o sa apelez la concurentza ca e mai ieftin...raspunsul lui m-a lasat masca:mi-a zis ca desi sunt concurenti,tin legatura si au o solidaritate de breasla(orice numai sa nu iasa clientul in castig),astfel ca daca un client parea nemultumit de pretul anticipat si apela la firma concurenta,celalalt ii cerea mult mai mult astfel incat daca clientul se incapatana sa cumpere de acolo treaba lui...unii se intorceau spasiti la primul ofertant recunoscand ca acum pretul li se parea chiar convenabil;oricum decurgeau lucrurile ,''breasla''patronilor iesea in castig singurul pagubit fiind clientul;singura alternativa reala era sa-si confectioneze singuri bunurile ravnite sau sa renunte la ele;...LA FEL E SI CU BENZINA!NU FITI COPII!degeaba alergati de la o marca la alta...patronii nu sunt mai prosti sau naivi decat consumatorii...singura alternativa reala trebuie sa tina cont de legea cererii si ofertei:atata vreme cat exista cerere in exces preturile vor urma acelasi traiect...daca vreti sa-i loviti cu adevarat lupta trebuie dusa nu cu ei ci cu voi insiva(pe asta se si bazeaza exploatatorii);obisnuiti-va sa conumati mai putin,reduceti cererea,invatati-va sa economisiti,invingeti-va comoditatea si nu folositi masina pentru distante mici(am auzit de unii care-si duceau cu masina covoarele la batut in spatele blocului pentru ca erau grasi si ''oboseau''!!!)...si sunt sigur ca mai exista si alte solutii...fiti inventivi dar mai ales fiti cumpatati...nimeni nu se poate imbogati pe spatele unui om cumpatat...dintotdeauna ceea ce a fost exploatat de ''cei ce vand'' nu a fost nevoia reala cat nevoia indusa sau imaginata...BAFTA!JOS MONOPOLUL CARBURANTILOR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare adevar, experimentat pe pielea mea ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ramane de vazut ce va fi. Daca va fi o solidaritate mai mare s-ar putea sa fie o chestie iesita din tiparele obisnuite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarata solidaritate e sa il ajuti pe cel de langa tine si nu sa te gandesti mereu la buzunarul tau sau al altora. Nu o luati ca pe o critica, ci ca pe un sfat. Avem aici un exemplu http://www.youtube.com/watch?v=tGcwG-2owow

    Pace voua!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti ajuta pe altul in masura incare te ajuti pe tine insuti. Daca te tarasti de la o zi la alta si nu ai bani sa treci strada, cum sa mai ajuti si pe cel de langa tine? Daca nu te ajuti pe tine insuti mai intai cum poti ajuta pe altul?
    Si adeseori am vazut ca binele cu forta nu se face si ajutorul pe care il dai uneori celor de langa tine nu este intotdeauna un ajutor. Asa ca intr-ajutorarea este foarte relativa ca si efecte. Uneori ajutand pe cineva nu-l, ajuti de fapt, dimpotriva.

    Mesajul din Pay it forward e foarte frumos ca si sutele de mesaje pe care acest blog le transmite si este una dintre multiplele metode de a face aceasta lume mai buna.
    Si actiunea cu blocada petreom poate fi ceva benefic pentru lume...depinde de fiecare dintre noi.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...