Ieşirea Din MATRIX: BBC - POVESTEA CREIERULUI - Seria Completă

marți, 18 ianuarie 2011

BBC - POVESTEA CREIERULUI - Seria Completă

BBC - BRAIN STORY(2000)
- 6 Episoade - 

Va propunem astazi o serie de documentare de sorginte pur materialista, dar totusi utila in cunoasterea intelectuala, de sine. Cu ajutorul acestui documentar vom intelege mai bine care este influenta creierului asupra mintii si invers, putem intelege mai clar ce  apartine acestui complex corp-minte si prin excludere, ce nu apartine. Sa intelegem poate, ceea ce transcende , ce este dincolo de acest mecanism extraordinar, sa aflam cine suntem noi cu adevarat si poate, sa nu ne mai halucinam si sa ne identificam cu cine stie ce stari mistico-extatice (crezand astfel ca ne-am realizat sinele sau cine stie ce altceva) stari care pot fi pure reactii biochimice in corp (in special in creier).

Documentarul se straduieste din rasputeri sa ne convinga ca noi suntem creierul nostru si ca de fapt, constiinta este un produs al creierului si o face destul de bine. Insa, in acest documentar nu se explica telepatia, decorporalizarea, proiectia astrala constienta, vederea la distanta, viziunile din vietile anterioare si multe ale fenomene extracorporale ce demonstreaza clar ca aceasta misterioasa constiinta este mai mult decat creierul.
Reiese clar din acest documentar ca si gandurile sunt niste aspecte palpabile , ca exista un feedback intre creier si ganduri. Asadar si gandurile (mintea) fac parte din acelasi mecanism. Identificarea cu niste aspecte asa de subtile , cum ar fi gandurile sau cu alte stari emotionale datorate acestor ganduri , inseamna o identificare cu masina. Totusi constiinta transcende gandurile , este mai mult decat gandurile.

Faimosul "Cogito ergo sum" (gandesc deci exist) a lui Derscartes este fals, caci noi nu suntem masina. Gandurile pot disparea, creierul poate muri, dar noi sa  existam in continuare.

Sa intelegem asadar masina, ce este masina si cine este cel care conduce masina, cel care experimenteaza lumea cu ajutorul masinii. Exista un martor suprem care transcende toate starile mintii si care nu este un produs al creierului. Acest lucru este demonstrat si para demonstrat de stiintele de frontiera..

Va recomandam sa studiati urmatoarele documentare si articole  pe tema constiintei:

1) Categoria Eckhart Tolle
http://fymaaa.blogspot.com/search/label/Eckhart%20Tolle
2) PETER RUSSEL - The White Hole In Time
http://fymaaa.blogspot.com/2009/12/peter-russell-gaura-alba-in-timp.html
3) PETER RUSSEL - Global Brain
http://fymaaa.blogspot.com/2009/11/creierul-global-20112009.html
4) PETER RUSSEL - From Science To God
http://fymaaa.blogspot.com/2009/11/de-la-stiinta-la-dumnezeu-1112009.html
5) SPIRIT SPACE 
http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/ce-este-contiina.html
6) PROIECTII ASTRALE
http://fymaaa.blogspot.com/2010/03/proiectii-astrale-17032010.html
7) UN ATAC CEREBRAL ILUMINATOR
http://fymaaa.blogspot.com/2009/11/un-atac-cerebral-iluminator-24112009.html

Multumim Gheorghe Mariana si Costin Stirbu pentru efortul depus in traducerea acestor documentare! Multumim ca existati!


VEDETI SERIA TRADUSĂ, AICI:

EPISODUL I - All In The Mind
(Totul este in minte)

(Sub presiunea momentului)

EPISODUL III - The Mind's Eye
(Ochiul Minții)

EPISODUL IV - First Among Equals
(Primul Printre Egali)

EPISODUL V - Growing The Mind
(Crescând Mintea)

EPISODUL VI - The Final Mystery
(Misterul Final)

 BONUS



5 comentarii:

  1. Lasane mesaj cu blogul tau il inscriem gratuit
    http://top66.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Parerea mea este ca faci un efort destul de mare traducand acest material, dar probabil materialul pe care il pui la dispozitia vizitatorulu, este inaintat istoriei. Media alternativa ar trebuii sa constientizeze oamenii, si sa-i faca sa vada cu adevarat natura razboaielor, si tot raul ce ce petrece in zilele noastre. Sunt putin dezamagit ca nu se pune mai multa atentie pe materialul wikileaks. De exemplu http://www.youtube.com/watch?v=PvmfOaZ34Pk . Sa se vorbeasca putin mai mult despre Bradley Manning. Nimic nu se face, ati luat documentele, am dezvaluit misterul din Irak ,oarecum, am luat informatia de la oameni care si-au sacrificat viata, si cand ei au nevoie din partea noastra de tot ajutorul posibil ce facem noi? si mai ales voi cu vizitatori zilnici, ce faceti? Vorbim de meditatie cand glanda noastra pineala sufera atacului de fluor din apa... in fine
    Deci acum serios sunt oameni care chiar sunt torturati, tic tac, da in momentul asta, si noua ne arde de POVESTEA CREIERULUI??

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand nu l-am tradus noi ci niste prieteni ai blogului. E pacat ca vezi doar bobul de neghina din acest blog, de parca pana acum am stat cu mainile in san.
    Materialele wikileaks sunt , din punctul nostru de vedere chestionabile si indoielnice prin scopul lor, o furtuna intr-un pahar cu apa. Suntem curiosi si noi care sunt extraordinarele dezvaluiri wikileaks care te-au facut sa te zgudui interior atat de tare? Si daca esti asta un mare fan wikileaks de ce nu traduci te rugam frumos, un documentar ceva insotit de un articol pe tema wikileaks ca sa se zguduie si altii? Iti promitem ca-l publicam.
    Am publicat nenumarate documentare socante, zdrobitoare la adresa lumii in care traim si tu te legi de un amarat de documentar care ne vorbeste despre creier. Esti chiar rautacios, pe bune acum.
    Nu suntem mafalzi si nici nu avem tot timpul din lume sa publicam mai multe articole /zi. Publicam si noi in masura posibilitatilor. Nu-ti convine, fa un blog. Expune-ti punctele de vedere. Poate altii au facut-o deja pana acum. Despre glanda pineala si flor s-a mai vorbit pe acest blog in mai multe documentare. Vrei sa ramanem fixati la nesfarsit pe aceleasi subiecte? Suntem adeptii diversitatii. Cui nu-i place sa schimbe canalul.Asadar, da-ne un material cu wikileaks, ce merita publicat si un film tradus si o sa-l publicam daca o sa consideram ca merita , cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu aduc o critica web-siteului, asa cum o intelegi tu. Nici nu as putea sa fac asta, atata timp cat am putut invatata cate ceva din el. Neintelegera este ca eu probabil nu inteleg cu adevarat acest blog si scopul lui. Este media alternativa bazata pe trecut 100%? Un amarat de link updatat la zi, chiar strica?
    Iar eu nu sunt fanul nimanui, wikileaks era doar un infim exemplu si o anticipare a unui viitor sau eventual post pe acest gen de bloguri peste 15 luni etichetat "Revelator", si ca tema "moartea celui care a fundat wikileaks", repet e doar un exemplu. Dupa umila mea parere, daca are sau nu dreptate wikileaks, asta nu conteaza. MOR OAMENI SI SUNT FILMATI, NE UITAM LA EI CUM MOR MANCAND FLORICELE, IAR NOI NE SCUFUNDAM IN MEDITATIE SI EU STIU CE INVATATURI EZOTERICE, CARE DEFAPT INCURAJEAZA O BUNA SI CONSTANTA CRESTERE A IGNORANTIEI, IAR ADMINISTRATORUL BLOGULUI IMI SPUNE CA A POSTAT SI EL CAT A PUTUT, DAR PREFERA DIVERSITATE.... MOR OAMENI CA TINE! Asta e, daca nu am fost inteles nu am fost, ce pot sa mai fac...

    Asta e tot ce am vrut sa zic. Materialul pe care l-am tradus eu, nu isi are locul aici pentru ca politica blogului tau accepta material tradus doar in limba romana este asa sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Scopul acestui blog este sa prezinte si niste puncte alternative fata de ceea ce este prezentat in mass media principala, sa ne faca sa gandim , sa ne trezim simtul critic, sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si de ce nu, sa evoluam spiritual. Pe unii ii ajuta pe altii nu. Niciodata nu vom putea multumi pe toata lumea si nu pentru a multumi pe ceilalti facem acest blog , ci este o pura pasiune, un hobby al nostru, ajutandu-ne pe noi insine in primul rand. Daca aceasta munca, acest efort ii ajuta si pe alti f bine, daca nu asta e, noi orium mergem mai departe.
    Blogul nostru s-a facut remarcat prin faptul ca ofera documentare alternative traduse in limba romana(cenzurate de mass media, in general) . Asta a atras si atrage in continuare. Este un blog adresat romanilor, in special.
    Da-ne te rugam ceva materiale traduse wikileaks (in special filme, documentare, filmulete, dar si articole revelatoare, te rugam frumos!). Unde anume mor oamenii si cine manaca floricele? Chiar nu inteleg ce spui? Oamenii mor zi de zi cu milioanele, nu vad unde e problema? Altii mor unii se nasc.
    Acum ce sa fac ? Sa ma tavalesc in chinuri pe podea ca mor oamenii in Africa , sau ca din cauza sistemului totalitar si inechitabil se intampla milioane de drame zilnic? Fiecare face ceva intr-un fel sau altul. Unii devin activissti de diverse naturi (in partide, in miscari de aparare a animalelor, de protectie a mediului, volunatriat, merg la lupta pentru "democratie"samd).
    Repetam, daca ai niste materiale revelatoare trsaduse sau care crezi tu ca merita traduse, 100% , niste articole bulversante, esti invitatul nostru sa ni le faci cunoscute. Pe noi nu ne-a impresionat f mult Wikileaks, dar asa cum am mai spus, nici noi nu le stim pe toate. Ilumineaza-ne! Bulverseaza-ne!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...