RECLAMĂ

Gif 700x200

marți, 30 noiembrie 2010

DE CE CONTEAZĂ FRUMUSEȚEA (30.11.2010)

WHY BEAUTY MATTERS (2009)

" În noiembrie 2009, la BBC a rulat The Modern Beauty Season, o serie de şase filme privind estetica în arta contemporană, serie din care face parte şi acest documentar minunat, Why Beauty Matters.

Scriitorul şi filozoful britanic, Roger Scruton, prezintă un eseu provocator asupra importanţei frumuseţii în artă şi în vieţile noastre.

Biografia lui Scruton este impecabilă: profesor senior asociat la Oxford University’s Blackfriars Hall, profesor cercetător la Institutul pentru Ştiinţe Psihologice din Arlington, Virginia, membru corespondent al Academiei Britanice, autor a peste 30 de cărţi, cu problematică politică sau culturală.

Este recunoscut ca o personalitate conservatoare şi pentru libertatea sa de opinie şi nu în ultimul rând, ca un bon vivant şi gourmet, deci implicit un bun cunoscător al vinurilor de calitate (având contribuţii la The World of Fine Wine) şi un pasionat al vânătorii.

Naşterea lui Venus - Sandro Botticelli
Citându-l pe Platon şi pe Kant, sau luând interviuri unor artişti ca Michael Craig-Martin şi Alexander Stoddart, Scruton analizează direcţia greşită din arta şi arhitectura contemporană, făcând o pledoarie impersonală dar impresionantă, pentru restaurarea frumuseţii, în poziţia ei centrală, tradiţională, a civilizaţiei noastre.


"Unii spectatori m-au criticat, fiindcă am lasat impresia că nu există nimic bun în arta şi arhitectura modernă şi că aberaţiile ce ar trebui aruncate la lada de gunoi a istoriei (de exemplu colecţia Charles Saatchi), reprezintă tot ce se produce actual...

...Desigur că sunt mulţi artişti contemporani, care au ţeluri estetice şi spirituale şi care sunt izbăviţi de păcatul profanării naturii umane, ca esenţă a propriei opere...

...Dacă filmul a avut un oarecare succes, se datorează în mare parte regizoarei Louise Lockwood, care a descoperit imaginile potrivite vorbelor şi pe care le-a facut să grăiască sugestiv chiar şi atunci când vorbele au eşuat s-o facă",spunea Roger Scruton pe propriul blog, răspunzând semnalelor preponderent pozitive, receptate după difuzarea filmului a cărui concepţie îi aparţine.

S-au găsit şi voci care au protestat la aşa-zisele definiţii spirituale ale filozofului britanic, deşi el nu a făcut decât să citeze exponenţi iluştri ai filozofiei, ca Platon, Immanuel Kant sau contele de Shrewsbury.


Mişcarea artistică, ce decreta cândva "dematerializarea obiectului artei", cum spunea criticul pro-conceptualist Lucy Lippard în 1973, s-a pus actualmente, fără proteste, în slujba elitelor politice cu care altădată se afla în conflict deschis.Capitalismul a cooptat şi absorbit aşa-zisa artă conceptuală, care a devenit mai degrabă un fetiş modernist, sinonim cu preţurile astronomice preferate de snobii colecţionari miliardari şi de starurile cinematografice venale - motive suficiente pentru a fi respinsă în totalitate.

Pieta - Michelangelo Buonarroti
Documentarul nu a putut atinge într-un spaţiu restrâns, întreaga problematică a aservirii artei de către elite, care au exercitat un patronaj extrem de restrictiv în timp, de care artiştii s-au putut elibera parţial abia începând cu primii ani ai sec. XIX.

În concluzie, în opinia mea - şi nu invit pe nimeni să subscrie -, dadaism, suprarealism, cubism, modernism... toate pot fi rezumate printr-un singur cuvânt, ce rimează perfect... cretinism.


Impotenţa artistică a unora ca Picasso, de a crea în maniera academică, este ridicată la rang de sublim, incapacitatea expresivă este omagiată drept creativitate, impertinenţa de a promova sordidul şi urâtul, drept valori estetice şi de a folosi termenul de "conceptual" ataşat gunoiului ce ne este îndesat pe gât, drept artă, este considerată simbolism progresist.

Extazul Sf. Tereza - Gian Lorenzo Bernini
Per total, nu avem de-a face cu nimic altceva decât cu o altă formă de nonvaloare ierarhică, promovată de această dată în artă şi nu în politica subordonată cămătăriei (rebotezată finanţă), de unde provine, de fapt, această tendinţă.

Neaveniţii ce se simt bine în pielea lor, dar care caută doar compania altor nulităţi complete, incompetenţii căţăraţi pe scara socială în orice domeniu, îşi preamăresc idealul de frumos, constând într-un kitsch generalizat, complementar "culturii" cocacoliste şi fast-food.

Vă sugerez să urmăriţi un documentar ieşit din canoane, o pledoarie emoţionantă, un demers slujind ideii de frumos, în aceste vremuri în care am uitat aproape cu toţii, să ne mai extaziem de un simplu, dar perfect, răsărit de soare." - sursa Blogul Dezavluiri! http://antiiluzii.blogspot.com/

Iti multumim Marian Matei (blogul Dezvaluiri) pentru efortul tau neobosit de a traduce aceste filme exceptionale, pentru  articolele tale inspirate (la care subscriem in totalitate) si pentru tot. Iti multumim ca existi!

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
Why Beauty Matters - De ce contează frumuseţea De ce conteaza frumusetea de FYMaaa
 

S-ar putea să îţi placă şi: 
ARTA SACRĂ ȘI PUTEREA EI VINDECĂTOARE
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/arta-sacra-si-puterea-ei-vindecatoare.html


ACTUALIZARE (9.11.2012)

Intr-un raspuns la articolul de aici am spus asa:

In dex se zice asa : frumosul este o categorie fundamentală a esteticii prin care se reflectă însușirea omului de a simți emoție în fața operelor de artă, a fenomenelor și a obiectelor naturii etc. și care are ca izvor obiectiv dispoziția simetrică a părților obiectelor, îmbinarea specifică a culorilor, armonia sunetelor etc … Sunt de acord in mare masura cu aceasta definitie, dar mai cred intr-adevar ca exista si o armonie interioara generatoare de frumusete. Frumusetea exterioara fara armonie interioara este seaca, falsa, rece. Am intalnit oameni armoniosi interior, dar mai putin aspectuosi la exterior si totusi emanau o frumusete mai mare, mai atractiva decat cea a oamenilor frumosi dar pe dinanuntru gaunosi. Din pacate adeseori aparentele inseala: „printul” frumos este de multe ori o broasca in interior (se aplica si femeilor). Multi devin orgoliosi, capriciosi, vanitosi, narcisisti sau superficiali atunci cand au un corp frumos … si astfel transforma o virtute, o calitate, intr-un defect … din pacate.
Daca omul e orb frumusetea unde rezida? Si daca mai e si surd? Cred ca e vorba de o combinare a perceptiilor legate de un lucru … Si poate atunci cand ne gandim la ceva ca este frumos sa incercam sa-l analizam si din prisma altor simturi …
Natura poate fi si oribila … cand o hiena sfasie un cadavru in putrefactie, cand un leu ucide toti puii altui leu, resturile dintr-o padure sfartecata de vijelie, un desert dezolant lipsit de viata si multe alte astfel de scene pot parea niste peisaje urate. Sunt locuri naturale care nu atrag pe nimeni deoarece sunt urate, tenebroase, intunecate , reci oricat de autentice ar fi … Sau poate putem vorbi de o estetica a uratului naturii deoarece este autentica?
Totusi autenticitatea nu aduce numai frumusete cred … Adevarul, sinceritatea (autenticul interior) pot fi foarte dure sau foarte aspre cand sunt spuse sau manifestate cu duritate si lipsa de iubire, sau cu ura, sau condescendenta. Autenticitatea poate fi si morbida sau tenebroasa … Un criminal macabru este poate, autentic trairilor lui animale instinctuale si-si urmeaza cu sinceritate impulsurile canibale de ex … Putem vorbi de frumusete in acest caz?
Cred de asemenea ca avem innascut in noi un simt al frumosului si o aspiratie launtrica catre desavarsire, perfectiune si armonie (acest asa zis frumos) si mai cred ca poate fi cultivat acest simt, trezit , antrenat, sensibilizat. De asemenea consider ca aceasta perceptie a frumosului depinde si de frecventa de vibratie a fiecaruia dintre noi … Un om cu vibratie mai joasa (nu e vorba neaprat de ceva rau) va aprecia si lucruri de frecventa mai joasa. Unora le plac manelele de ex … manelele sunt adeseori de frecventa joasa , de vibratie mai joasa, mai lenta, mai aproape de grosierul materiei si al vibratiei fricii ca si emotie … si lor li se par frumoase. Astfel de creatii artistice nu vor atrage si nu vor place unor oameni cu o vibratie mai inalta …
Sunt foarte multe de spus iar timpul este limitat. ..

vineri, 26 noiembrie 2010

GREGG BRADEN - Matricea Divină (26.11.2010)
THE DIVINE MATRIX (2010) 

Bridging Time, Space, Miracles And Belief

(Conectând Timpul, Spațiul, Miracolele și Credința)


"Lumea in care traim nu este nici mai mult nici mai putin decat reflectia propriilor noastre stari de spirit din inima noastra. Iar daca alegem sa traim intr-o noua lume, dintr-o perspectiva interioara, decat sa persistam in cea externa, putem alege in interiorul nostru sa simtim si sa constientizam acele trairi, pe care stiinta le considera azi raspunzatoare de schimbarile din lumea exterioara, emotii pornite din inima, ganduri, dorinte, credinta ca suntem deja vindecati, ca ceea ce dorim deja s-a implinit, multumirea si aprecierea pentru timpul pe care il petrecem in aceasta lume. Pentru ca, fiind intr-un program de "simulare", nu putem sti cu adevarat cat timp vom fi aici.

In ceea ce ma priveste, in fiecare zi fac tot ce imi sta in putinta si imi pun intrebarea: "Cum pot face ca fiecare loc prin care trec azi sa fie un loc mai bun dupa plecarea mea?" Si, fie ca aceasta inseamna a curata chiuveta in toaleta unui aeroport, inainte sa plec, pentru a arata mai bine
decat am gasit-o cand am intrat acolo, sau atunci cand cineva ma opreste pe sala, cand am o conferinta importanta, si stiu ca trebuie sa ajung altundeva, si sunt prea ocupat sa vorbesc cu ei, le pot oferi un minut- un minut jumatate cu intreaga prezenta si concentrare, pentru a le onora intrebarea, privindu-i in ochi.
Acestea sunt lucruri marunte pe care le putem face pe parcursul unei zile: sa fim prezenti in orice
situatie si pentru oricine intra in viata noastra si oriunde alegem sa mergem si in orice alegem sa depunem energie, sa incercam sa lasam acele locuri in conditii mai bune decat le-am gasit.
Pentru mine, nu exista un mod mai bun de a trai aceasta simulare."

Multumiri speciale lui Cris pentru amabilitatea de a traduce aceste clipuri!

Urmariti mai jos toate cele cinci parti ale unui interviu foarte interesant a lui Gregg Braden despre Matricea Divina:
(Daca nu va apare titrarea apasati pe butonul CC de sub video pentru activare)Gregg Braden: 20 de chei pentru crearea realitatii...

1. Matricea divina este recipientul care contine universul, puntea dintre toate lucrurile si oglinda care ne arata ce am creat.
2. Orice lucru din lumea nostra este conectat cu orice alt lucru.
3. Pentru a avea acces la forta universului insusi, trebuie sa ne vedem pe noi insine ca fiind o parte a lumii, mai degraba decat ca fiind separati de aceasta.
4. Cand ceva a fost unit, el este conectat intodeauna, indiferent daca ramane sau nu legat la nivel fizic.
5. Actul de a ne concentra constiinta este un act de creatie. Constiinta creeaza!
6. Cu totii avem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegem sa le cream! Detinem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegen sa le cream!
7. Obiectul pe care ne concentram atentia constienta devine realitatea lumii noastre.
8. Nu este suficient doar sa spunem ca alegem o noua realitate!
9. Sentimentul este un limbaj pe care il intelege Matrica Divina. Simtiti-va ca si cum obiectivul vostru ar fi deja atins si rugaciunea voastra si-ar fi aflat deja raspuns.
10. Nu orice sentiment este potrivit. Sentimentele care creaza trebuie sa fie in afra ego-ului si sa nu emita judecati.
11. In viata noastra trebuie sa devenim exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam ca fiind lumea noastra.
12. Nu suntem limitati de legile fizicii, asa cum le cunoastem astazi.
13. Intr-un “ceva” holografic, fiecare bucatica din acel ceva oglindeste intregul care inseamna acel ceva.
14. Holograma cu conexiuni universale a constiintei ne asigura ca exact in momentul in care ne cream dorintele si rugaciunile, acestea sunt deja primite la destinatie.
15. Prin holograma constiintei, cea mai mica schimbare in viata noastra este reflectata peste tot in lumea noastra.
16. Numarul minim de oameni necesar pentru a “da startul” unei schimbari in constiinta este - radical din 1% - dintr-o populatie.
17. Matricea Divina oglindeste in lumea noastra relatiile pe care le cream in contextul credintelor noaste.
18. Radacina experientelor noastre “negative” poate fi redusa la una dintre cele trei frici universale (sau o combinatie a lor)
a. frica de abandon
b. sentimentul de nevrednicie
c. lipsa de incredere
19. Adevaratele noastre credinte sunt reflectate in cele mai intime relatii pe care le avem
20. Trebuie sa devenim in viata nostra, exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lumea noastra." - multumim blogului Dincolo De Limite pentru acest articol si pentru filmul tradus (ai facut o treaba extraordinara draga Gabriel si ii multumim si noi lui Cris).

Exista si cartea tradusa in limba română si aceasta poate fi cumparata de aici: http://www.divin.ro

Iata ce se spune despre carte pe divin.ro:

"Oare miracolele pe care le vedem în lumea cuantică ne arată, de fapt, posibilităţile noastre cele mai măreţe, mai degrabă decât limitările de natură ştiinţifică? Oare vindecarea spontană a unei boli, conectarea instantanee cu toată lumea şi cu tot ce există şi chiar şi călătoria în timp să reprezinte adevărată noastră moştenire în acest univers?

Există un loc unde încep toate lucrurile, locul de energie pură care "este”, pur şi simplu. În acest incubator cuantic al realităţii, totul este posibil. În 1944, Max Planck, părintele teoriei cuantice, a şocat lumea, spunând că această "matrice” este locul în care îşi au începutul ADN-ul vieţii, naşterea stelelor şi tot ce se află între acestea. Descoperirile recente ne aduc dovezi dramatice că matricea lui Planck - Matricea Divină - este adevărată. Această verigă ce lipseşte din cunoaşterea noastră este cea care oferă recipientul ce conţine universul, puntea dintre imaginaţia şi realitatea noastră şi oglinda - în lumea noastră - a ceea ce creăm în contextul credinţelor noastre.

Pentru a dezlănţui puterea acestei matrice în vieţile noastre, trebuie să înţelegem cum funcţionează ea şi să vorbim limbă pe care ea o recunoaşte. Timp de peste douăzeci de ani, Gregg Braden, fost proiectant de sisteme de calculatoare în industria aerospaţială, a căutat să înţeleagă cum să facă tocmai acest lucru. De la mănăstirile îndepărtate ale Egiptului, cele din Peru şi Tibet, şi până la textele uitate, care au fost editate de biserică creştină timpurie, secretul Matricei Divine ne-a fost lăsat în limbajul codificat al celor mai de preţ tradiţii ale noastre, iar astăzi, el este validat de descoperirile ştiinţei.

În această carte, care spulberă orice paradigmă, Gregg ne împărtăşeşte ceea ce a aflat. Prin douăzeci de chei ale creaţiei conştiente, ni se arată cum să transpunem miracolele din imaginaţia noastră, în ceea ce este real în vieţile noastre. Prin explicaţii ştiinţifice uşor de înţeles şi poveşti bazate pe fapte reale, Gregg ne arată că suntem limitaţi doar de credinţele noastre - şi că ceea ce am crezut odată, este pe cale să se schimbe!" - sursa http://www.divin.ro

joi, 25 noiembrie 2010

MONSANTO - Crima alimentelor modificate genetic (25.11.2010)

MONSANTO - O Corporație Bolnavă

Am vorbit de multe ori despre aceasta malefica corporatie pe nume Monsanto si o sa tot vorbim, de fiecare data cand apar materiale interesante.
De aceasta data ii multumim din nou lui Matei Marian, pentru articolul deosebit de mai jos si pentru filmuletul tradus  (Monsanto - extinctia - 10 min). Le multumim de asemenea si anonimilor care au tradus celalalt film de astazi (de 46 min) despre produsele modificate genetic.
Iata si articolul preluat de pe blogul DEZVALUIRI (antiiluzii.blogspot.com):

miercuri, 24 noiembrie 2010

MISTERELE DIN PADUREA BACIU (24.11.2010)

MISTERELE DIN PADUREA BACIU
de Daniel Roxin
un nou roman ezoteric

In data de 4.03.2010 va aduceam la cunostinta cartea "Magicianul Alb" de Daniel Roxin, un scriitor remarcabil, si un prieten al blogului nostru. Intre timp, Daniel s-a aliat cu Gabriel Vasilescu, de la blogul Dincolo De Limite si avem speranta ca ceva exceptional o sa se nasca in curand : un documentar deosebit despre Misterele din Padurea Baciu.
 Pana una alta avem sigur un roman. Romanul trateaza atat fenomenele misterioase care au loc in Padurea Baciu cat si multe informatii de mare importanta din medicina, biologie, psihologie si fizica cuantica. Se vorbeste printre altele si  despre Bruce Lipton, Nassim Haramein si altii...
 Iata ce spune autorul pe blogul sau:

"Suntem înconjuraţi de o lume profund miraculoasă. Fiecare clipă a vieţii noastre este încărcată de magie şi, cu toate acestea, adeseori ni se pare că trăim o existenţă anostă, fără perspective, ca şi cum am fi incapabili să vedem dincolo de limitele induse de civilizaţia bolnavă în care... nu noi trăim, ci care ne trăieşte pe noi.

Cu ochii spre cerul necuprins, dar cu picioarele încă înfipte adânc în pământ, căutăm uneori cu disperare acel impuls şi acea înţelegere capabile să ne smulgă din mâlul propriei frici şi ignoranţe, pentru a ne propulsa în spaţiul tainic şi vast al spiritului.

Dincolo de toate dificultăţile care ne jalonează calea, ştim totuşi, în adâncul sufletului, că mersul adevărat al existenţei noastre nu ţinteşte drumul larg al materiei, ci doar se foloseşte de acesta pentru a găsi cărarea rarefiată spre lumile spirituale.

Cu gândul la tine, prietene, oricine ai fi, mi-am propus prin această carte să-ţi provoc limitele şi prejudecăţile şi să te iau cu mine într-o aventură pe care sper că nu o vei uita...

Cartea poate fi comandată aici: 

comenzi.danielroxin@yahoo.com
Sunteţi rugaţi să vă scrieţi numele şi adresa cu exactitate (inclusiv codul străzii). Preţul cărţii este de 25 Ron, la care se adaugă taxele poştale de 5 Ron. Plata ramburs.Despre Pădurea Hoia-Baciu

Situată în apropierea oraşului Cluj-Napoca, Pădurea Hoia-Baciu se arată a fi o zonă profund misterioasă, despre care oamenii locului au creat un adevărat folclor. Sediu al unor fenomene neconvenţionale observate şi cercetate de 50 de ani, ea pare să fie punctul de întâlnire dintre lumea noastră şi alte lumi... Pădurea Hoia-Baciu nu este o pădure obişnuită. Nu trebuie decât să îi străbaţi potecile ca să îţi dai seama că aici este o altă atmosferă, că ai pătruns într-un tărâm tainic. În acest loc poveştile copilăriei tind să capete viaţă...

Echipele de cercetători care au studiat fenomenele misterioase de aici, în majoritate formate din oameni cu o temeinică pregătire ştiinţifică, au confirmat autenticitatea acestor manifestări. Miile de fotografii în care au fost surprinse fenomene ieşite din comun au stârnit interesul şi fascinaţia unui număr foarte mare de persoane.

Beneficiind de sprijinul domnului prof. univ. dr. Adrian Pătruţ (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, căruia îi mulţumesc încă o dată pe această cale, am început şi realizarea unui film documentar având ca subiect fenomenele misterioase din Pădurea Hoia-Baciu. Mai jos - un promo al filmului, urmând ca în aproximativ două săptămâni să puteţi viziona documentarul integral.

Mulţumiri şi prietenului meu Gabriel Vasilescu, administratorul blogului Dincolo-de-limite, pentru munca pe care o face în direcţia finalizării acestui  proiect.

Daniel Roxin


Daca ţi-a plăcut această carte, recomand-o prietenilor tăi! Articolul şi filmul pot fi postate pe siteul sau blogul tău. Mulţumiri!"

miercuri, 17 noiembrie 2010

ASPARTAMUL - Dulce Mizerie - O lume otravita (17.11.2010)

SWEET MISERY (2004)
A Poisoned World

Ca tot am vorbit de mizeria de la Coca Cola ieri ne-am gandit ca ar fi bine sa subliniem si efectul produselor "fara zahar"(Light - care de fapt contin aspartam ca si indulcitor) asupra sanatatii populatiei, mai ales ca am vazut si niste stiri pe la TV, in ultima vreme, prin care se subliniau "beneficiile!!!" acestei substante asupra sanatatii.
In aceasta directie va prezentam un documetar tradus (ca de obicei) si un articol preluat de pe site-ul AIM (Active Information Media)

" Adevarul despre aspartam - E 951

Aspartam este denumirea tehnica (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc. Aspartamul a fost descoperit accidental in 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.
Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali).
Despre "beneficiile" folosirii aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o deosebita atentie: doua numere (din oct. - nov.1995 si dec.1995 - ian.1996) au gazduit importante articole despre aspartam si ce se ascunde in spatele afacerii.

marți, 16 noiembrie 2010

Cazul Coca-Cola - Campania "Stop Killer-Coke ! (16.11.2010)

THE COCA COLA CASE (2010)


 Despre Coca Cola s-au scris multe . Multi sunt constienti ca bauturile carbogazoase, in special de la firma Coca Cola, Pepsi Cola si  altele asemanatoare sunt foarte daunatoare sanatatii. Este un subiect destul de "fumat" de multi, iar oameni si-au mai pierdut din interes in ceea ce priveste acest subiect mai ales ca o parte dintre miturile legate de efectele nocive ale Coca Cola (vezi aici) au fost , in aparenta, spulberate de cei de la MythBusters (vezi aici http://video.google.com). Noi nu avem incredere in Discovery si in mass media centrala in general, dar sa presupunem ca este adevarat ce spun ei. Insa ceea ce veti afla despre Coca Cola astazi este cu totul nou, oripilant si necombatut ... inca.
Inca odata ni se confirma (daca mai era necesar) ca aceste corporatii sunt niste  " persoane " psihopate si ar trebui bagate la "spitalul de nebuni", sau dezintegrate complet.

" În acest amplu film documentar de astazi, lansat la începutul acestui an, realizatorii German Gutierrez şi Carmen Garcia, aduc acuzaţii extrem de grave imperiului Coca-Cola, privind implicarea acestuia în răpirea, torturarea şi asasinarea liderilor sindicali de la fabricile de îmbuteliere din Columbia, Guatemala şi Turcia.
Realizatorii urmăresc odiseea avocaţilor specializaţi în dreptul muncii, Daniel Kovalik şi Terrence Collingsworth şi a energicului activist al campaniei "Stop Killer-Coke !" (Opriti Coca Cola Ucigasa!), Ray Rogers, în încercarea lor de face responsabilă corporaţia gigant, în această luptă legală privind drepturile omului.
Mulţi lideri sindicali de la fabricile de îmbuteliere ale Coca-Cola din Columbia, au fost ucişi, sute de alţi muncitori fiind răpiţi, sechestraţi şi torturaţi de violentele organizaţii paramilitare, în deplină complicitate cu directorii fabricilor.
Cei doi avocaţi au iniţiat o serie de procese în tribunalele federale americane, în baza unui foarte vechi act legislativ "Alien Tort Claims Act" din 1789 (care a stat la baza Constituţiei SUA), pentru crime, răpiri şi torturi aplicate muncitorilor din Columbia şi Guatemala.
Prin intermediului activistului Ray Rogers, au atacat şi imaginea gigantului din Atlanta cu devastatoarea campanie "Stop Killer-Coke !", provocând excluderea produselor corporației din zeci de campusuri universitare americane şi canadiene. Boicotul a trecut şi peste ocean, în Marea Britanie, Franţa şi Irlanda.
Procesele au fost iniţiate în SUA, în 2001 şi 2006, de United Steelworkers of America şi International Labour Rights Fund în numele sindicatului Sinaltrainal, ai cărui membri au fost sechestraţi şi torturaţi şi în numele familiilor supravieţuitoare ale celor doi lideri asasinaţi, Isidro Segundo Gil şi Adolfo De Jesus Munera.
Acuzaţiile au fost: contractarea sau implicarea forţelor paramilitare de securitate, care au utilizat măsuri de extremă violenţă, asasinând, torturând, sechestrând ilegal şi intimidând liderii uniunii sindicale. Atât procesele cât şi campania anti imagine, au avut drept scop forţarea Coca-Cola la a renunţa definitiv la vărsările de sânge, compensarea victimelor şi ameliorarea condiţiilor de muncă.
Campania a solicitat de asemenea recuzarea judecătorului Joseph E. Martinez, care a prezidat procesele iniţiale contra Coca-Cola, din cauza unor serioase conflicte de interese şi a declaraţiilor publice făcute de acesta, privind cazurile aflate pe rol.
"Stop Killer-Coke !"
Coca-Cola care s-a manifestat virulent anti sindical în toate ţările menţionate, a negat toate acuzaţiile aduse concernului şi îmbuteliatorilor săi.
Cu toate acestea, corporaţia s-a opus sistematic unei investigaţii independente, preşedintele acesteia făcând repetat declaraţii mincinoase, inclusiv la adunarea anuală a acţionarilor,  privind implicarea în anchetă a I.L.O. (International Labour Organization) de la Geneva, deşi reprezentantul SUA în această organizaţie, Ed Potter, este pe statul de plată al Coca-Cola, ca Director al Relaţiilor Globale de Muncă.
Acţiunea în favoarea sindicatului columbian Sinaltrainal a declanşat o avalanşă de acuzaţii la adresa Coca-Cola, privind violenţele, abuzurile şi exploatarea muncitorilor şi comunităţilor învecinate fabricilor din China, Salvador, Guatemala, India şi Turcia.
Guatemala
Pe 25 februarie 2010, un alt proces de încălcare a drepturilor omului de către Coca-Cola, a fost intentat la Curtea Supremă a statului New York, cazul fiind mutat ulterior la un tribunal federal districtual.
"Acest caz implică o campanie de violenţe - incluzând violul, asasinatul şi tentativa de asasinat - împotriva sindicaliştilor şi familiilor acestora, la porunca directorilor fabricilor de procesare şi îmbuteliere din Guatemala."
Merită amintit ce s-a întâmplat în anii '70 şi '80 în Guatemala City, potrivit unui raport publicat de Biroul Latino-American din Marea Britanie, în 1987:
"Timp de 9 ani, 450 de muncitori de la fabricile de îmbuteliere ale Coca-Cola din Guatemala City, au purtat o bătălie pentru posturile lor, sindicatele lor şi vieţile lor. De trei ori au ocupat fabrica - ultima dată pentru 13 luni. Trei secretari generali ai sindicatului au fost asasinaţi, împreună cu alţi cinci muncitori. Alţi patru au dispărut, fiind răpiţi. În pofida oricăror pronosticuri negative, au supravieţuit."
Turcia
În 2005, 105 muncitori de la fabrica de îmbuteliere din Istanbul s-au afiliat unui sindicat şi au fost concediaţi imediat. Ei au organizat o grevă tăcută, îndelungată, stând aşezaţi în faţa birourilor centrale ale Coca-Cola din Turcia. După câteva săptămâni de protest, muncitorii au intrat în sediu solicitând repunerea legală în drepturi.
În timp ce liderii muncitorilor se aflau la o întâlnire cu directorii companiei, trupele de poliţie, la solicitarea Coca-Cola, au atacat muncitorii adunaţi paşnic, conform tuturor mărturiilor, mulţi având cu ei soţiile şi copiii. Aproape 200 de oameni au fost bătuţi cu sălbăticie, majoritatea fiind spitalizaţi. Procesele se află pe rol.
China
Pe baza unor investigaţii sub acoperire, reporteri chinezi au raportat în decembrie 2008, că angajaţii Coca-Cola sunt "implicaţi în cea mai periculoasă, intensă şi obositoare muncă posibilă, lucrând multe ore peste programul declarat, dar primind cele mai mici salarii, afectate permanent de reţineri şi reduceri."

"Stop Killer-Coke !"
Unul dintre reporteri a afirmat că s-au încălcat legile chinezeşti ale muncii, angajaţii "lucrând adeseori 12 ore pe zi timp de o lună, fără nici o zi liberă."
Raportul "Violenţa în sistemul Coca-Cola din China" arată că pe 12 august 2009, doi muncitori studenţi care şi-au solicitat plata pentru orele lucrate înainte de a demisiona de la fabrica din Hangzhou, au fost bătuţi de directori, diagnosticul pus de spitalul Dongfang, în cazul lui Xiao Liang de 24 de ani, fiind: "ruptură de timpan, cu diminuare severă a capacităţii auditive."
Cu doi ani înainte, reporteri BBC au acuzat Coca-Cola din China că a folosit deţinuţi în fabricile sale.

Mexic
Mexicul, ca ţara cu cel mai mare consum de Coca-Cola, este un uriaş centru de profit, în detrimentul sănătăţii a milioane de copii şi adulţi care suferă de o proliferare neobişnuită a obezităţii., diabetului şi a altor maladii serioase.
Dr. Ann Lopez, Ph.D. la Colegiul Municipal din San Jose, California şi director al Centrului pentru Familiile Fermierilor, afirma:
"Populaţia din centrul şi vestul Mexicului este o pradă uşoară pentru un prădător precum Coca-Cola (...) care forţează ţăranii să-i consume produsele ce provoacă dependenţă, într-o zonă în care 1 din 10 ar putea avea un diabet nediagnosticat."
Cazul lui Angel Alvarado Aguero este celebru, procesul său fiind în curs de judecare. Probele aduse arată: concedierea nejustificată fiindcă a refuzat să promoveze practici ilegale de reclamă, monopoliste şi de asemenea înşelarea muncitorilor şi guvernului mexican cu sute de milioane de dolari, bani cuveniţi din cota de profit şi respectiv din impozite.
Reporterul Beverly Bell sublinia: "...peste 12 milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, în condiţiile în care preşedintele Mexicului, Vicente Fox, fost preşedinte Coca-Cola în America Latină şi Mexic, cu ajutorul Băncii Mondiale a privatizat resursele de apă şi zone masive de teren."
Salvador
Pe lângă abuzurile clasice asupra muncitorilor, Coca-Cola a fost implicată în exploatarea muncii copiilor pe câmpurile de trestie de zahăr din Salvador, fapte dovedite de Human Rights Watch în 2004 şi de un documentar al televiziunii naţionale britanice bazat pe cartea lui Mark Thomas: "Exorcizarea diavolului - Aventuri globale cu Coca-Cola", publicată în 2009 în SUA.
India
Dintre cele 200 de ţări în care se vinde Coca-Cola, India este piaţa cu cea mai rapidă creştere, dar impactul ecologic dezastruos al operaţiunilor lacomului concern, a provocat o furtună de critici şi proteste.

Practicile fabricilor de procesare şi îmbuteliere ale Coca-Cola, au dus la drenarea unor enorme cantităţi de apă freatică, sau la infestarea cu pesticide, transformând comunităţi întregi de fermieri în locuitori ai unor deşerturi efective. Rata sinuciderilor printre fermierii afectaţi este într-o creştere alarmantă.
Printr-o acţiune comunitară concertată, fabrica de la Plachimada, Kerala, a fost închisă şi a rămas astfel din martie 2004, în urma acuzaţiilor dovedite, de folosire abuzivă a resurselor de apă freatică.
Consideraţii finale
Încălcările repetate ale drepturilor omului, amintite mai sus, reprezintă doar un aspect al lumii ticăloase a Coca-Cola.
Informaţiile actuale de pe Internet, atât de deranjante pentru indolentul şi mincinosul preşedinte al corporaţiei, Neville Isdell, demonstrează că lumea Coca-Cola este un univers plin de escrocherii, imoralitate, corupţie, asasinate, muncă "la negru", violări ale legislaţiei de mediu şi ale drepturilor omului şi că marca însângerată poate fi asociată disperării accentuate a comunităţilor mondiale afectate de rapacitatea acestui trust infernal.
Braţele lungi ale "caracatiţei" Coca-Cola şi amploarea corupţiei din sistemul politic american sunt probate o dată în plus, de  penibila preocupare "McCarthy"-stă a stupidului congressman american Dan Burton - de la audierea lui Dan Kovalik - care era obsedat de comuniştii cubanezi şi de Che Guevara, în special, complet în afara problemei aflate în discuţie.

Produsul de bază comercializat  de companie, este o combinaţie criminală de fructoză obţinută din porumb (asociată tot mai des obezităţii şi diabetului), aspartam sau zaharină (produse cancerigene ale nu mai puţin abjectei corporaţii Monsanto) şi un acid mai agresiv decât acidul sulfuric, cel fosforic (asociat osteoporozei, ulcerului gastric şi duodenal ş.a.).
Nimic surprinzător până la urmă, de la una dintre exponentele de bază ale infectei "culturi a societăţii de consum", care făcea afaceri cu naziştii ce erau, de altfel, directori în consiliul de administraţie (Fanta este o marcă nazistă încorporată de Coca-Cola după război), pe vremea când "colega" ei mai tehnologizată, IBM, furniza aparatura pentru tatuarea şi înregistrarea deţinuţilor din lagărele de concentrare.'' 
multumim inca odata (pentru a enshpea oara) Marian Matei (Blogul DEZVALUIRI!!! www.antiiluzii.blogspot.com) pentru aceasta traducere (atat a articolului cat si a filmului). Efortul tau este incredibil si laudabil! Tine-o tot asa!

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
The Coca-Cola Case - Cazul Coca-Cola 

In completare va recomandam urmatoarele filme:
1) CORPORATIA - O Persoană Psihopată
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/corporaia-o-persoan-psihopat.html
2) MONSANTO 
http://fymaaa.blogspot.com/2009/10/monsanto-si-marea-afacere-geneticii.html
3) ZEITGEIST II - Addendum
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/spiritul-timpului-ii-adugire-complet.html

marți, 9 noiembrie 2010

Dezastrul irakian - Imperiul american în acţiune (9.11.2010)

DISPATCHES - Iraq's Secret War Files  (2010)
CRIMELE -  Dosarele Secrete Ale Razboiului din Iraq

"Vineri, 22 octombrie 2010, organizaţia rebelă Wikileaks a făcut publică cea mai mare scurgere de documente militare secrete, din istorie. Cele 391.832 de rapoarte ("Jurnalele războiului irakian"), sunt documente ale războiului şi ocupaţiei din Irak, din perioada 01.01.2004-31.12.2009 (cu excepţia lunilor mai 2004 şi martie 2009), întocmite de militari ai SUA, acronimul consacrat fiind de SIGACT - acţiuni semnificative, în război.

Rapoartele detaliază evenimente la care au participat sau au fost martori militarii americani staţionaţi în Irak şi reprezintă prima imagine reală a istoriei secrete a celui de-al doilea război irakian, cu toate ororile pe care guvernul american le-ar fi dorit ascunse de opinia publică mondială.

Wikileaks a acordat acces exclusiv la documente, postului de televiziune britanic Channel 4 şi reporterilor emisiunii Dispatches, care au realizat acest documentar şocant, "Dispatches - Iraq's Secret War Files", dovada crimelor comise de imperialiştii americani şi sateliţii lor în cei de şase ani de ocupaţie barbară, care la o populaţie echivalentă cu a Afganistanului, aflat în aceeaşi situaţie, s-au dovedit a fi de cinci ori mai letali pentru irakieni, cu un număr de peste 100.000 de victime înregistrate în rapoartele deconspirate.

Fiindcă vă rămăsesem dator cu o actualizare a  jafului planetar comis de corporaţia masonică SUA, haideţi să reamintim faptele care au condus la acest dezastru, pentru un popor a cărui singură vină este aceea de a locui într-o ţară cu prea mult petrol.

1. Primul război din Golf şi manipularea spiritelor

Primul război al SUA contra Irakului, fusese după cum se ştie astăzi, pregătit cu mul timp înainte. Ca de fiecare dată când americanii au în vedere o operaţiune militară profitabilă pentru interesele lor, aceasta face obiectul unei intense pregătiri psihologice a opiniei internaţionale, prin manevre de dezinformare în mass-media.

Toate elementele susceptibile, dacă nu de a justifica, măcar de a clarifica motivaţiile istorice şi actuale ale invadării Kuweitului de către Irak, au fost trecute sub tăcere în mod sistematic. Nu s-a spus nimic despre:

- revendicarea Kuweitului de către Irak încă din anii '30.
- fixarea graniţelor statelor arabe în secolul XX, funcţie de interesele particulare ale SUA şi Marii Britanii.
- petrolul şi intrigile conducerii statului Israel, care au jucat un rol primordial în decizia administraţiei Bush de a ataca Irakul (datorită creşterii puterii acestuia în regiune, era capabil virtual de a contracara planurile obscure americano-israeliene).
- motivele reale ale demonizării fostului aliat Saddam Hussein, în paralel cu reabilitarea paradoxală a fostului duşman, Hafez al Assad.
- minciuna "candidă" a atacului irakian surprinzător pentru americani, din 2 august 1990, în condiţiile în care sateliţii americani de spionaj, capabili să detecteze obiecte pe sol de mărimea unei monezi, au avut cataractă selectivă, omiţând să remarce masivele concentrări de trupe consecutive declanşării mobilizării irakiene şi premergătoare atacului în sine.
- exploatarea abuzivă de către Kuweit, a importantului câmp petrolifer de la Rumeilah, aflat în proporţie de 95 % pe teritoriul irakian.
- politica petrolieră necinstită a Kuweitului care nu a respectat preţul stabilit de statele arabe, vânzând mari cantităţi de petrol ieftin şi forţând Irakul să-i plătească datoria de 30 de miliarde $, din urma războiului  Irak-Iran, prin vânzarea în pierdere a petrolului la un preţ crescut.
- relatarea falsificată prin "mărturii spontane", a jafurilor soldaţilor irakieni în Kuweit, cea mai emoţionantă şi intens mediatizată fiind cea a unei "fete simple din popor", care s-a dovedit ulterior a fi fiica ambasadorului Kuweitului la Washington.
- reportajul televizat ce arăta soldaţi irakieni deconectând incubatoarele unei maternităţi din Kuweit, pentru a provoca moartea noilor născuţi, care fusese produsul comandat şi plătit de autorităţile kuweitiene şi fabricat de o societate de comunicaţii americană.
- încălcarea de către SUA a Convenţiilor de la Haga şi Geneva, prin organizarea unui embargo decretat de slugarnica ONU prin Rezoluţia 660 din 6 august 1990, simultan cu bombardarea instalaţiilor electrice şi a depozitelor de alimente, îngrăşăminte şi seminţe, privând populaţia irakiană de medicamente vitale, apă potabilă, hrană şi alte produse de primă necesitate, un genocid constând în moartea a peste un milion de civili irakieni.
- ignorarea şi ascunderea faţă de opinia publică, a celor şase propuneri de pace făcute de Saddam Hussein: două în 3 august 1990, una în 12 august, una în 15 şi alta în 23 februarie 1991, culminând cu cea din 26 februarie 1991, prin care Irakul accepta să se retragă necondiţionat din Kuweit.

2. Al doilea război din Golf

Urmând "glorioasa" tradiţie a unei familii asasine, îngălatul George W. Bush se dă de gol încă de la primele discursuri publice ulterioare înscenării din 11 septembrie 2001, când îl "identifică" pe fantomaticul Osama Ben Laden (prieten de familie şi tovarăş de afaceri, de altfel) ca fiind organizatorul mascaradei şi încercând să-şi afirme hotărârea de a-l urmări cu trupe în Afganistan, îşi dezvăluie adevăratele intenţii spunând că va ataca Irakul.

SUA urmează fără greş aceeaşi tactică rodată în sute de ani de tâlhării mondiale, orchestrând iniţial un atac înscenat, care să-i ofere pretextul declanşării ostilităţilor contra a două state ce ofereau satisfacţii financiare garantate: Afganistanul, a cărui contribuţie la producţia mondială de droguri a crescut de la circa 4 % la mai mult de 80% în timpul ocupaţiei americane şi Irakul, al cărui petrol trebuia să satisfacă poftele americane şi ale coaliţiei.

Fondarea coaliţiei anti-irakiene s-a realizat clasic, prin promovarea în mass-media a unui şir de declaraţii mincinoase ce-l identificau pe Saddam Hussein drept inamicul nr.1 al prosperului Occident, capabil să producă şi să folosească arme de nimicire în masă. Să ne reamintim:

- în 6 martie 2005, în urma raportului întocmit de inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, directorul general Mohamed ElBaradei afirmă, printre altele, că "documentele care ar fi trebuit să demonstreze că oficialii irakieni au cumpărat uraniu din Africa în urma cu doi ani nu sunt autentice", dovedind că programul nuclear irakian era inexistent, bazat doar pe documente falsificate ordinar de administraţia SUA. De asemenea, clădirile indicate de SUA în fotografiile din satelit ca fiind locaţii nucleare, nu aveau această destinaţie.
- Donald Rumsfeld, secretar de stat al apărării SUA (şi unul dintre preşedinţii Monsanto), minte cu neruşinare afirmând că racheta irakiană al-Samoud 2 ar avea o rază de acţiune de 500 km. Dovezile reale au arătat că racheta fusese testată pentru zboruri de 9 km.
- administraţia Bush a susţinut în repetate rânduri că Saddam are legături cu reţeaua Al Qaeda, aserţiune centrală pentru declanşarea războiului. Însă nici CIA, nici FBI nu au fost de acord cu această premisă. "Analiştii CIA s-au plâns că înalţi oficiali din Administraţie au exagerat semnificaţia unor rapoarte ale serviciilor secrete cu privire la Irak, în special în legătură cu implicarea acestei ţări cu terorismul, pentru a întări argumentele politice pentru declanşarea războiului", iar "la FBI, unii anchetatori susţin că sunt nedumeriţi de forţa cu care Administraţia insistă pe o legătură solidă între Irak şi reţeaua lui Osama ben Laden. Noi analizăm situaţia de mai bine de un an şi pur şi simplu nu credem că această legătură există".
- informatorul Al Qaeda care a susţinut că teroriştii transportaseră materiale radioactive în Irak, a picat la testul cu poligraful, fapt recunoscut public.
- preşedintele Cehiei a contrazis declaraţiile lui Bush, că serviciile cehe de informaţii ar fi în posesia dovezilor întâlnirii lui Mohammed Atta din Al Qaeda cu un agent irakian, la Praga, în aprilie 2001.
- Hans Blix, şeful comisiei de inspectori ONU, a conchis fără nici un fel de probe concrete că Irakul ar deţine 100 de tone de arme chimice ascunse, declaraţie contrazisă de fostul şef al aceleaşi comisii, Scott Ritter. Tot Hans Blix a declarat însă că nu a găsit nici un fel de dovezi că Irakul şi-ar specializa oameni în Siria şi Iordania, în producţia de arme chimice.
- aşa-zisa tentativă de asasinare a lui George Bush Sr., organizată de irakieni, a fost negată oficial de membrii fostei administraţii Clinton.

În concluzie, întreaga listă a argumentelor lui Bush împotriva lui Saddam Hussein, expusă în emisiuni televizate urmărite de toată lumea, s-a bazat pe interpretarea fragmentară şi câteodată de-a dreptul falsă a rapoartelor serviciilor de informaţii americane, oficialii CIA, FBI şi din Departamentul pentru Energie fiind presaţi să întocmească rapoarte care să susţină poziţia administratiei.

Invazia din Irak a fost urmată de atrocităţi inimaginabile la care a fost supusă populaţia civilă nevinovată, de militarii SUA şi proaspeţii lor acoliţi şi protejaţi, serviciile de securitate şi de poliţie irakiene şi miliţiile sectare.

Scandalul torturii aplicate prizonierilor de la închisoarea Abu Ghraib din Bagdad, nu a putut fi muşamalizat şi s-a soldat cu judecarea în Curtea Marţială a 11 militari americani şi demiterea şi degradarea ţapului ispăşitor, generalul de brigadă Janis Karpinski, care a fost înlocuită în funcţia de comandant al sistemului de detenţie irakian, de călăul de la închisoarea militară infamă Guantanamo din Cuba, gen.mr. Geoffrey Miller, nimeni altul decât cel care-i recomandase "colegial" când fusese numită în funcţie, "să trateze prizonierii ca pe nişte câini ce sunt, pentru a se asigura de obedienţa lor."

Asasinarea familiei Hassan
Sfidarea mondială a fost fără precedent, demagogi ca Bush şi Blair continuând să facă declaraţii optimiste, în numele poporului irakian, american sau englez, ce contraziceau flagrant situaţia de fapt din Irak, ţară adusă în pragul dezastrului de forţele coaliţiei.

Pentru noi românii este mai mult decât trist, că servilismul unui preşedinte vândut a implicat păgubos şi armata română în scrierea uneia dintre cele mai negre pagini ale istoriei mondiale."
- sursa Blogul DEZVALUIRI!!! http://antiiluzii.blogspot.com
Multumim Marian Matei si pentru acest material extraordinar si traducerea  acestui film foarte "fierbinte" , tinand cont ca a iesit pe "sticla"abia in 25 oct 2010. Tine-o tot asa!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Dispatches - Iraq's Secret War FilesP.S. In completare va invitam sa studiati si urmatoarele articole si documentare, traduse:


1) TRUPELE SE TREZESC - De ce luptam?
http://fymaaa.blogspot.com/2010/08/trupele-se-trezesc-28082010.html


2) WAR MADE EASY - - How Presidents and Pundits Keep Spinning Us To Death (2007)
http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/cine-beneficiaz-din-rzboaie.html

duminică, 7 noiembrie 2010

BASHAR - Circuite Sacre (7.11.2010) - ACTUALIZAT (23.06.2011)

BASHAR 
20Jun2010  
Sacred Circuitry and Wholeness of Being

ACTUALIZARE !
Am adaugat si sesiunea de seara din data de 19.06.2010

Continuam sa va prezentam astazi, inca un film tradus,  cu Bashar (un extraterestru care ne vorbeste prin intermediul lui Daryl Anka).
Celelate filme, articole si informatii cu si despre BASHAR de pe blogul nostru pot fi vizionate explorand categoria BASHAR de pe blogul nostru 

Multumim inca odata Danielei Grigore care si-a asumat aceasta munca titanica de a traduce cat mai multe dintre filmele si interviurile cu BASHAR.


joi, 4 noiembrie 2010

Legenda Atlantidei (documentar complet) 4.11.2010

THE LEGEND OF ATLANTIS (2000)
- SERIA COMPLETA - 

Iata in sfarsit si aceasta serie tradusa. Este ceva incredibil. 
Dupa o munca imensa si extenuanta, dragul nostru prieten si traducator Marian Matei, a reusit sa-i vina de hac. Un extraordinar volum de munca si o incredibila viteza de traducere. Este ceva uluitor si coplesitor. Iti multumim draga prietene ca existi, iti multumim pentru a nu stiu cata oara pentru tot ceea ce faci! Nu stim cum reusesti sa faci fata si speram ca acest efort al tau sa-ti aduca fericire!
 Cu aceasta ocazie preluam si noi de pe blogul lui Marian (Dezvaluiri!!!) recenzia facuta de el pentru acest documentar:

“De la Platon, această poveste tragică deşi foarte controversată, nu a încetat să ne stârnească interesul.

Această fabulă misterioasă şi tulburătoare ne-a entuziasmat, ne-a captivat atât de mult pentru că pare a fi corespuns unei aspiraţii tainice a sufletului omenesc; poate că este ecoul unei poezii nostalgice pe care o poartă în suflet fiecare om…Ea este Paradisul Pierdut în care toţi putem juca rolul dorit…”
Francis Bacon 
(1561-1626)

Cu siguranţă că vă este cunoscută povestea misteriosului continent dispărut Atlantida, pomenit pentru prima dată de filozoful grec Platon, discipol al lui Socrate, în cele două dialoguri, Timaios şi Critias

Documentarul postat, ajuns la episodul 4,  încearcă să scoată la iveală misterele Atlantidei. Cunoscătorilor le oferă poate posibilitatea să facă unele conexiuni între informaţii şi să tragă anumite concluzii, iar pentru toţi ceilalţi ar putea fi un documentar interesant numit... Legenda Atlantidei

Este recomandată o analiză critică şi obiectivă a informaţiilor prezentate, organizaţiile malefice ale planetei fiind prezentate uneori idilic, conspiraţiile lor fiind legitimate de pretextul moştenirii învăţăturii secrete atlante.  Predicţiile catastrofice sau alarmiste trebuie considerate ca fiind posibilităţi şi nu certitudini, multe dintre ele putând face parte din arsenalul de manipulare al elitelor, în scopul impunerii generalizate a unei stări de teamă şi inerţie în faţa transformărilor inerente ale planetei. Documentarul are o imagine de o calitate mai slabă, fiind opera de amator a celui care foloseşte pseudonimul "Profetul Elia" (Elijah, Ilie ca echivalente biblice).

Realizatorul filmului susţine despre acest film, următoarele:
"Cu mii de ani în urmă, zeii au coborât din stele pe Pământ, pentru a începe geneza. Civilizaţia umană s-a format şi a atins cele mai înalte culmi pe vremea Atlantidei. 
Episodul 1 - Era întunericul a început, iar batăliile zeilor Atlantidei au făcut ca aceasta să se scufunde. 
Secretul învăţăturilor Atlantidei, a fost mutat în Egipt, chiar înaintea scufundării acesteia, de către o Frăţie Secretă. De-a lungul tuturor civilizaţiilor, inspiraţi de către gardienii extratereştri, Frăţia Secretă din Atlantida a reuşit să gestioneze toate sistemele politice, printr-o aşa-zisă misiune educaţională. Documentarul  arată, pentru prima data, activităţile secrete ale Frăţiei în relaţiile cu zeităţi invizibile din Shambhala şi Agharta, precum şi secretul despre "hollow Earth" (teoria Pământului gol în interior).

Episodul 2 - În urma catastrofei din Atlantida, toate naţiunile au fost dispersate. O parte din învăţăturile secrete ale Atlantidei au supravieţuit în Egipt, India şi Tibet. Moştenitorii acestor secrete au fost cei care i-au condus pe oameni în Era întunericului. În timpurile moderne s-au format: francmasonii, Templierii şi cei numiţi Illuminati. 
După Primul Război Mondial, societăţile numite Neutemplerorden şi Thule, s-au format în Munchen şi Viena, ca noi secte oculte care l-au vazut pe "satana" în vechile loje ale francmasonilor. Cu ajutorul lui Hitler, aceste secte oculte au preluat puterea. Documentarul arată pentru prima dată adevărul despre Cel de-al Treilea Reich şi catastrofa celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Episodul 3 - Învăţăturile secrete ale Atlantidei ne spun legendele omenirii şi a acelor suflete obligate să treacă printr-o ciclicitate permanentă. Odată cu prăbuşirea Atlantidei, ciclul civilizaţiei super-inteligente a luat sfârşit. 

Toate profeţiile, precum şi recentele modificari care au loc pe Pământ, subliniază că omenirea a ajuns la capătul unui alt ciclu de experienţe. Până în anul 2011, cele mai mari modificări ale Pământului şi ale climatului, cutremure, schimbări sociale şi politice au fost deja prezise. 
Acest documentar senzaţional arată profeţiile lui Elia, despre reîntoarcerea profetului şi mesajul său pentru ultimele zile, întoarcerea lui Hristos şi a Frăţiei Spaţiale.  
Episodul 4 - Au trecut milenii de când marea cultură din Atlantida s-a scufundat, în urma unei catastrofe, datorita abuzului de putere al unor oameni de ştiinţă corupţi. Toţi oamenii din acea vreme, care au experimentat de asemenea trecerea în era întunericului, sunt reîncarnaţi astăzi. Documentarul arată întoarcerea copiilor luminii din Atlantida, arată de ce unele spirite reîncarnate astăzi sunt militanţi înfocaţi ai protejării mediului, terapeuţi, artişti, oameni atraşi de ezoteric etc
Episodul 5 - De milenii, secretele Creaţiei au fost rezervate excusiv unei elite aparţinând societăţilor secrete. Acum am intrat în Ultimele Zile când aceste societăţi secrete precum francmasonii şi lojile politice secrete, îşi pierd puterile. Acest documentar incitant va revela învăţătura secretă atlantă despre Pământul gol în interior şi civilizaţiile extraterestre care-l populează, secretele piramidelor, ale Sfinxului, sistemul mondial de tunele subterane, zborurile naziştilor în zona Polului Sud ş.a.m.d. Vă permite aflarea ultimelor secrete ale trecutului şi conexiunile cu extratereştrii."
 - sursa blogul DEZVALUIRI!!! - http://antiiluzii.blogspot.com/

Comentariul nostru:
Noi ramanem in continuare la parerea initiala despre acest film (VEZI AICI)
Ceea ce mai dorim sa adaugam este ca acest documentar este, din pacate, unul clasic de manipulare. O babilonie de informatii, de adevaruri (care te fac deschis, receptiv si increzator) combinate cu minciuni si idei ciudate, aberante uneori (traducatorul banuieste ca Elia, profetul vizionar, clarvazatorul aflat in spatele acestui film, este de fapt Jan Van Helsing .. se merita cercetat) . Ar fi o analiza mult prea complexa si complicata sa scoatem in evidenta toate ideile pe care le consideram adevarate (dupa discernamantul nostru)  si toate ideile aiuritoare. Limbajul de lemn newage-ist, combinat cu nenumaratele referiri biblice (ca sa atraga crestinii) dau adeseori un parfum respingator filmului, dar per general, este totusi un documentar ce merita vizionat , de dragul informatiilor valoroase expuse pe alocuri. Insa , MARE ATENTIE!!! "nu tot ce zboara se mananca" (in special elicopterele).

VEDETI FILMELE TRADUSE, AICI:

EPISODUL 1
Dawn of the Gods - Răsăritul zeilor


EPISODUL 2
The Secret Brotherhood of Atlantis - Frăţia secretă a Atlantidei 

 
EPISODUL 3
The Secret Prophecies of the Apocalypse - Profeţiile secrete ale Apocalipsei


EPISODUL 4
The Return of the Light Masters from Atlantis - Întoarcerea Maeştrilor Luminii din Atlantida

EPISODUL 5
The War of Armageddon - Armageddon


COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...