RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

DE CE CONTEAZĂ FRUMUSEȚEA (30.11.2010)

20:10 Posted In , Edit This 1 Comment »
WHY BEAUTY MATTERS (2009)

" În noiembrie 2009, la BBC a rulat The Modern Beauty Season, o serie de şase filme privind estetica în arta contemporană, serie din care face parte şi acest documentar minunat, Why Beauty Matters.

Scriitorul şi filozoful britanic, Roger Scruton, prezintă un eseu provocator asupra importanţei frumuseţii în artă şi în vieţile noastre.

Biografia lui Scruton este impecabilă: profesor senior asociat la Oxford University’s Blackfriars Hall, profesor cercetător la Institutul pentru Ştiinţe Psihologice din Arlington, Virginia, membru corespondent al Academiei Britanice, autor a peste 30 de cărţi, cu problematică politică sau culturală.

Este recunoscut ca o personalitate conservatoare şi pentru libertatea sa de opinie şi nu în ultimul rând, ca un bon vivant şi gourmet, deci implicit un bun cunoscător al vinurilor de calitate (având contribuţii la The World of Fine Wine) şi un pasionat al vânătorii.

Naşterea lui Venus - Sandro Botticelli
Citându-l pe Platon şi pe Kant, sau luând interviuri unor artişti ca Michael Craig-Martin şi Alexander Stoddart, Scruton analizează direcţia greşită din arta şi arhitectura contemporană, făcând o pledoarie impersonală dar impresionantă, pentru restaurarea frumuseţii, în poziţia ei centrală, tradiţională, a civilizaţiei noastre.


"Unii spectatori m-au criticat, fiindcă am lasat impresia că nu există nimic bun în arta şi arhitectura modernă şi că aberaţiile ce ar trebui aruncate la lada de gunoi a istoriei (de exemplu colecţia Charles Saatchi), reprezintă tot ce se produce actual...

...Desigur că sunt mulţi artişti contemporani, care au ţeluri estetice şi spirituale şi care sunt izbăviţi de păcatul profanării naturii umane, ca esenţă a propriei opere...

...Dacă filmul a avut un oarecare succes, se datorează în mare parte regizoarei Louise Lockwood, care a descoperit imaginile potrivite vorbelor şi pe care le-a facut să grăiască sugestiv chiar şi atunci când vorbele au eşuat s-o facă",



spunea Roger Scruton pe propriul blog, răspunzând semnalelor preponderent pozitive, receptate după difuzarea filmului a cărui concepţie îi aparţine.

S-au găsit şi voci care au protestat la aşa-zisele definiţii spirituale ale filozofului britanic, deşi el nu a făcut decât să citeze exponenţi iluştri ai filozofiei, ca Platon, Immanuel Kant sau contele de Shrewsbury.


Mişcarea artistică, ce decreta cândva "dematerializarea obiectului artei", cum spunea criticul pro-conceptualist Lucy Lippard în 1973, s-a pus actualmente, fără proteste, în slujba elitelor politice cu care altădată se afla în conflict deschis.



Capitalismul a cooptat şi absorbit aşa-zisa artă conceptuală, care a devenit mai degrabă un fetiş modernist, sinonim cu preţurile astronomice preferate de snobii colecţionari miliardari şi de starurile cinematografice venale - motive suficiente pentru a fi respinsă în totalitate.

Pieta - Michelangelo Buonarroti
Documentarul nu a putut atinge într-un spaţiu restrâns, întreaga problematică a aservirii artei de către elite, care au exercitat un patronaj extrem de restrictiv în timp, de care artiştii s-au putut elibera parţial abia începând cu primii ani ai sec. XIX.

În concluzie, în opinia mea - şi nu invit pe nimeni să subscrie -, dadaism, suprarealism, cubism, modernism... toate pot fi rezumate printr-un singur cuvânt, ce rimează perfect... cretinism.


Impotenţa artistică a unora ca Picasso, de a crea în maniera academică, este ridicată la rang de sublim, incapacitatea expresivă este omagiată drept creativitate, impertinenţa de a promova sordidul şi urâtul, drept valori estetice şi de a folosi termenul de "conceptual" ataşat gunoiului ce ne este îndesat pe gât, drept artă, este considerată simbolism progresist.

Extazul Sf. Tereza - Gian Lorenzo Bernini
Per total, nu avem de-a face cu nimic altceva decât cu o altă formă de nonvaloare ierarhică, promovată de această dată în artă şi nu în politica subordonată cămătăriei (rebotezată finanţă), de unde provine, de fapt, această tendinţă.

Neaveniţii ce se simt bine în pielea lor, dar care caută doar compania altor nulităţi complete, incompetenţii căţăraţi pe scara socială în orice domeniu, îşi preamăresc idealul de frumos, constând într-un kitsch generalizat, complementar "culturii" cocacoliste şi fast-food.

Vă sugerez să urmăriţi un documentar ieşit din canoane, o pledoarie emoţionantă, un demers slujind ideii de frumos, în aceste vremuri în care am uitat aproape cu toţii, să ne mai extaziem de un simplu, dar perfect, răsărit de soare." - sursa Blogul Dezavluiri! http://antiiluzii.blogspot.com/

Iti multumim Marian Matei (blogul Dezvaluiri) pentru efortul tau neobosit de a traduce aceste filme exceptionale, pentru  articolele tale inspirate (la care subscriem in totalitate) si pentru tot. Iti multumim ca existi!

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
Why Beauty Matters - De ce contează frumuseţea 



De ce conteaza frumusetea de FYMaaa
 

S-ar putea să îţi placă şi: 
ARTA SACRĂ ȘI PUTEREA EI VINDECĂTOARE
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/arta-sacra-si-puterea-ei-vindecatoare.html


ACTUALIZARE (9.11.2012)

Intr-un raspuns la articolul de aici am spus asa:

In dex se zice asa : frumosul este o categorie fundamentală a esteticii prin care se reflectă însușirea omului de a simți emoție în fața operelor de artă, a fenomenelor și a obiectelor naturii etc. și care are ca izvor obiectiv dispoziția simetrică a părților obiectelor, îmbinarea specifică a culorilor, armonia sunetelor etc … Sunt de acord in mare masura cu aceasta definitie, dar mai cred intr-adevar ca exista si o armonie interioara generatoare de frumusete. Frumusetea exterioara fara armonie interioara este seaca, falsa, rece. Am intalnit oameni armoniosi interior, dar mai putin aspectuosi la exterior si totusi emanau o frumusete mai mare, mai atractiva decat cea a oamenilor frumosi dar pe dinanuntru gaunosi. Din pacate adeseori aparentele inseala: „printul” frumos este de multe ori o broasca in interior (se aplica si femeilor). Multi devin orgoliosi, capriciosi, vanitosi, narcisisti sau superficiali atunci cand au un corp frumos … si astfel transforma o virtute, o calitate, intr-un defect … din pacate.
Daca omul e orb frumusetea unde rezida? Si daca mai e si surd? Cred ca e vorba de o combinare a perceptiilor legate de un lucru … Si poate atunci cand ne gandim la ceva ca este frumos sa incercam sa-l analizam si din prisma altor simturi …
Natura poate fi si oribila … cand o hiena sfasie un cadavru in putrefactie, cand un leu ucide toti puii altui leu, resturile dintr-o padure sfartecata de vijelie, un desert dezolant lipsit de viata si multe alte astfel de scene pot parea niste peisaje urate. Sunt locuri naturale care nu atrag pe nimeni deoarece sunt urate, tenebroase, intunecate , reci oricat de autentice ar fi … Sau poate putem vorbi de o estetica a uratului naturii deoarece este autentica?
Totusi autenticitatea nu aduce numai frumusete cred … Adevarul, sinceritatea (autenticul interior) pot fi foarte dure sau foarte aspre cand sunt spuse sau manifestate cu duritate si lipsa de iubire, sau cu ura, sau condescendenta. Autenticitatea poate fi si morbida sau tenebroasa … Un criminal macabru este poate, autentic trairilor lui animale instinctuale si-si urmeaza cu sinceritate impulsurile canibale de ex … Putem vorbi de frumusete in acest caz?
Cred de asemenea ca avem innascut in noi un simt al frumosului si o aspiratie launtrica catre desavarsire, perfectiune si armonie (acest asa zis frumos) si mai cred ca poate fi cultivat acest simt, trezit , antrenat, sensibilizat. De asemenea consider ca aceasta perceptie a frumosului depinde si de frecventa de vibratie a fiecaruia dintre noi … Un om cu vibratie mai joasa (nu e vorba neaprat de ceva rau) va aprecia si lucruri de frecventa mai joasa. Unora le plac manelele de ex … manelele sunt adeseori de frecventa joasa , de vibratie mai joasa, mai lenta, mai aproape de grosierul materiei si al vibratiei fricii ca si emotie … si lor li se par frumoase. Astfel de creatii artistice nu vor atrage si nu vor place unor oameni cu o vibratie mai inalta …
Sunt foarte multe de spus iar timpul este limitat. ..

Post Comment

GREGG BRADEN - Matricea Divină (26.11.2010)

17:11 Posted In , , , , Edit This 3 Comments »



THE DIVINE MATRIX (2010) 

Bridging Time, Space, Miracles And Belief

(Conectând Timpul, Spațiul, Miracolele și Credința)


"Lumea in care traim nu este nici mai mult nici mai putin decat reflectia propriilor noastre stari de spirit din inima noastra. Iar daca alegem sa traim intr-o noua lume, dintr-o perspectiva interioara, decat sa persistam in cea externa, putem alege in interiorul nostru sa simtim si sa constientizam acele trairi, pe care stiinta le considera azi raspunzatoare de schimbarile din lumea exterioara, emotii pornite din inima, ganduri, dorinte, credinta ca suntem deja vindecati, ca ceea ce dorim deja s-a implinit, multumirea si aprecierea pentru timpul pe care il petrecem in aceasta lume. Pentru ca, fiind intr-un program de "simulare", nu putem sti cu adevarat cat timp vom fi aici.

In ceea ce ma priveste, in fiecare zi fac tot ce imi sta in putinta si imi pun intrebarea: "Cum pot face ca fiecare loc prin care trec azi sa fie un loc mai bun dupa plecarea mea?" Si, fie ca aceasta inseamna a curata chiuveta in toaleta unui aeroport, inainte sa plec, pentru a arata mai bine
decat am gasit-o cand am intrat acolo, sau atunci cand cineva ma opreste pe sala, cand am o conferinta importanta, si stiu ca trebuie sa ajung altundeva, si sunt prea ocupat sa vorbesc cu ei, le pot oferi un minut- un minut jumatate cu intreaga prezenta si concentrare, pentru a le onora intrebarea, privindu-i in ochi.
Acestea sunt lucruri marunte pe care le putem face pe parcursul unei zile: sa fim prezenti in orice
situatie si pentru oricine intra in viata noastra si oriunde alegem sa mergem si in orice alegem sa depunem energie, sa incercam sa lasam acele locuri in conditii mai bune decat le-am gasit.
Pentru mine, nu exista un mod mai bun de a trai aceasta simulare."

Multumiri speciale lui Cris pentru amabilitatea de a traduce aceste clipuri!

Urmariti mai jos toate cele cinci parti ale unui interviu foarte interesant a lui Gregg Braden despre Matricea Divina:
(Daca nu va apare titrarea apasati pe butonul CC de sub video pentru activare)







Gregg Braden: 20 de chei pentru crearea realitatii...

1. Matricea divina este recipientul care contine universul, puntea dintre toate lucrurile si oglinda care ne arata ce am creat.
2. Orice lucru din lumea nostra este conectat cu orice alt lucru.
3. Pentru a avea acces la forta universului insusi, trebuie sa ne vedem pe noi insine ca fiind o parte a lumii, mai degraba decat ca fiind separati de aceasta.
4. Cand ceva a fost unit, el este conectat intodeauna, indiferent daca ramane sau nu legat la nivel fizic.
5. Actul de a ne concentra constiinta este un act de creatie. Constiinta creeaza!
6. Cu totii avem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegem sa le cream! Detinem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegen sa le cream!
7. Obiectul pe care ne concentram atentia constienta devine realitatea lumii noastre.
8. Nu este suficient doar sa spunem ca alegem o noua realitate!
9. Sentimentul este un limbaj pe care il intelege Matrica Divina. Simtiti-va ca si cum obiectivul vostru ar fi deja atins si rugaciunea voastra si-ar fi aflat deja raspuns.
10. Nu orice sentiment este potrivit. Sentimentele care creaza trebuie sa fie in afra ego-ului si sa nu emita judecati.
11. In viata noastra trebuie sa devenim exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam ca fiind lumea noastra.
12. Nu suntem limitati de legile fizicii, asa cum le cunoastem astazi.
13. Intr-un “ceva” holografic, fiecare bucatica din acel ceva oglindeste intregul care inseamna acel ceva.
14. Holograma cu conexiuni universale a constiintei ne asigura ca exact in momentul in care ne cream dorintele si rugaciunile, acestea sunt deja primite la destinatie.
15. Prin holograma constiintei, cea mai mica schimbare in viata noastra este reflectata peste tot in lumea noastra.
16. Numarul minim de oameni necesar pentru a “da startul” unei schimbari in constiinta este - radical din 1% - dintr-o populatie.
17. Matricea Divina oglindeste in lumea noastra relatiile pe care le cream in contextul credintelor noaste.
18. Radacina experientelor noastre “negative” poate fi redusa la una dintre cele trei frici universale (sau o combinatie a lor)
a. frica de abandon
b. sentimentul de nevrednicie
c. lipsa de incredere
19. Adevaratele noastre credinte sunt reflectate in cele mai intime relatii pe care le avem
20. Trebuie sa devenim in viata nostra, exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lumea noastra." - multumim blogului Dincolo De Limite pentru acest articol si pentru filmul tradus (ai facut o treaba extraordinara draga Gabriel si ii multumim si noi lui Cris).

Exista si cartea tradusa in limba română si aceasta poate fi cumparata de aici: http://www.divin.ro

Iata ce se spune despre carte pe divin.ro:

"Oare miracolele pe care le vedem în lumea cuantică ne arată, de fapt, posibilităţile noastre cele mai măreţe, mai degrabă decât limitările de natură ştiinţifică? Oare vindecarea spontană a unei boli, conectarea instantanee cu toată lumea şi cu tot ce există şi chiar şi călătoria în timp să reprezinte adevărată noastră moştenire în acest univers?

Există un loc unde încep toate lucrurile, locul de energie pură care "este”, pur şi simplu. În acest incubator cuantic al realităţii, totul este posibil. În 1944, Max Planck, părintele teoriei cuantice, a şocat lumea, spunând că această "matrice” este locul în care îşi au începutul ADN-ul vieţii, naşterea stelelor şi tot ce se află între acestea. Descoperirile recente ne aduc dovezi dramatice că matricea lui Planck - Matricea Divină - este adevărată. Această verigă ce lipseşte din cunoaşterea noastră este cea care oferă recipientul ce conţine universul, puntea dintre imaginaţia şi realitatea noastră şi oglinda - în lumea noastră - a ceea ce creăm în contextul credinţelor noastre.

Pentru a dezlănţui puterea acestei matrice în vieţile noastre, trebuie să înţelegem cum funcţionează ea şi să vorbim limbă pe care ea o recunoaşte. Timp de peste douăzeci de ani, Gregg Braden, fost proiectant de sisteme de calculatoare în industria aerospaţială, a căutat să înţeleagă cum să facă tocmai acest lucru. De la mănăstirile îndepărtate ale Egiptului, cele din Peru şi Tibet, şi până la textele uitate, care au fost editate de biserică creştină timpurie, secretul Matricei Divine ne-a fost lăsat în limbajul codificat al celor mai de preţ tradiţii ale noastre, iar astăzi, el este validat de descoperirile ştiinţei.

În această carte, care spulberă orice paradigmă, Gregg ne împărtăşeşte ceea ce a aflat. Prin douăzeci de chei ale creaţiei conştiente, ni se arată cum să transpunem miracolele din imaginaţia noastră, în ceea ce este real în vieţile noastre. Prin explicaţii ştiinţifice uşor de înţeles şi poveşti bazate pe fapte reale, Gregg ne arată că suntem limitaţi doar de credinţele noastre - şi că ceea ce am crezut odată, este pe cale să se schimbe!" - sursa http://www.divin.ro

Post Comment

MONSANTO - Crima alimentelor modificate genetic (25.11.2010)

17:45 Posted In , , , , Edit This 5 Comments »
MONSANTO - O Corporație Bolnavă

Am vorbit de multe ori despre aceasta malefica corporatie pe nume Monsanto si o sa tot vorbim, de fiecare data cand apar materiale interesante.
De aceasta data ii multumim din nou lui Matei Marian, pentru articolul deosebit de mai jos si pentru filmuletul tradus  (Monsanto - extinctia - 10 min). Le multumim de asemenea si anonimilor care au tradus celalalt film de astazi (de 46 min) despre produsele modificate genetic.
Iata si articolul preluat de pe blogul DEZVALUIRI (antiiluzii.blogspot.com):

"Şi m-am uitat şi iată un cal alb: iar cel care şedea pe el, se numea Moartea...şi Monsanto îl urma !"

Cu această parafrază a Apocalipsei Sfântului Ioan, începe acest mini documentar, pe care l-am postat pe blog, consacrat uneia dintre cele mai contestate corporaţii, Monsanto, despre care am vorbit tangenţial  cândva şi vă promisesem că îi voi dedica un articol special.

Subiectul, fireşte, nu este nou, numeroase documentare - care dezvăluie practicile malefice ale acestui conglomerat - fiindu-i dedicate, în timp. Parte din ele, le puteţi urmări, traduse, pe blogul Ieşirea din Matrix.

Din păcate, subiectul Monsanto rămâne de actualitate şi nu peste mări şi oceane, ci aici, în România. Administratorul unei societăţi agricole din jud. Botoşani, s-a trezit zilele trecute, cu 300 ha de soia modificată genetic, marca Monsanto, deşi cumpărase sămânţa de la distribuitori autorizaţi, care l-au asigurat de contrariu. Dacă se va confirma că este vorba de soia MG1, administratorul riscă o amendă între 50.000 şi 80.000 de lei.

Culturile de soia modificate genetic, au fost interzise în România, în 2007, când ne-am aliniat politicii agricole a UE. Dar stupiditatea politicienilor noştri este atotcuprinzătoare: importurile nu au fost interzise. Un studiu recent, efectuat în Rusia, pe cobai, a evidenţiat alterări masive ale organelor (ficat, rinichi, testicule), schimbări la nivel celular şi scăderi în greutate, în urma consumului de soia modificată genetic.

În 2002, Monsanto a înaintat guvernului canadian un proiect care prevedea cultivarea în masă a grâului modificat genetic Roundup Ready, fapt ce a dus la declanşarea de puternice proteste din partea producătorilor agricoli, a consumatorilor şi organizaţiilor societăţii civile. În data de 12 mai 2004 Consiliul Canadienilor a reuşit să blocheze această iniţiativă.

Una dintre principalele găselniţe ale Monsanto, este erbicidul Roundup, bazat pe glifosat, care a fost comercializat începând cu 1974. Plantele modificate genetic de Monsanto, sunt rezistente la acest erbicid, generând astfel un monopol, prin iniţierea unui cerc vicios. În anii '80 Enviromental Protection Agency descoperea că laboratorul IBT (Industrial Bio Test Lab) falsificase 30 de teste despre efectele nefaste ale glifosatului, declarat inofensiv de Monsanto. Explicaţia falsului ? Foarte simplă. Directorul IBT Paul Wright, fusese angajat al Monsanto, ca toxicolog. A fost condamnat pentru fraudă, dar asta nu a împiedicat corporaţia să continue campania de reclamă mincinoasă făcută erbicidului. În 1991 laboratorul Craven a fost de asemenea acuzat de falsificarea unor studii ce evaluau reziduurile Roundup în cartofi, prune, struguri şi în apele freatice. Tribunalul Suprem New York, interzicea în 1996 reclama mincinoasă a produsului, declarat ca fiind biodegradabil şi inofensiv pentru mediu, amendând însă corporaţia cu o sumă ridicolă : 75.000 $. 

Studii ştiinţifice, arată că în apele din Bretagne (în vestul Franţei), 95 % din eşantioane au o concentraţie de glifosat, de 34 de ori mai mare decât limita legală, sediul din Franţa al corporaţiei fiind amendat cu 15.000 E în 2007, din acest motiv. Monsanto România continuă însă să declare mincinos pe propriul site: "Aplicăm inovaţie şi tehnologie în lume, producem mai mult în timp ce conservăm mai mult. Noi îi ajutăm pe fermieri să obţină recolte din ce în ce mai mari, să producă alimente şi furaje mai sănătoase şi în acelaşi timp reducem impactul agriculturii asupra mediului înconjurător."

Unul dintre argumentele forte ale concernului, susţinut de un lobby fanatic al multor politicieni americani, este lupta pentru eradicarea foametei mondiale. Sprijinul politicienilor americani, printre ei numărându-se şi toţi preşedinţii SUA de la Ronald Reagan la George W. Bush, este uşor explicabil: fonduri uriaşe au fost virate politicienilor, de către Monsanto, în timpul campaniilor electorale şi nu numai. De asemenea, mulţi politicieni au fost angajaţii firmei înainte de cariera politică, sau au devenit angajaţii ei, la final de mandat. Un exemplu celebru este cel al lui Micky Kantor, Secretar de stat pentru comerţ, al preşedintelui Clinton, care era simultan şi avocat al concernului. La noi ministrul PDL al agriculturii, Valeriu Tabără este un susţinător înfocat al culturilor modificate genetic. Care i-or fi de fapt interesele ? În mod cert nu coincid cu ale noastre !

Mecanismul însuşi, al alterării genetice, pare grotesc: folosirea de viruşi şi bacterii (gen Escherichia Coli), declarate de asemenea inofensive, pentru a penetra membrana celulară. Monsanto "fabrică" plante programate genetic să moară după un an, pentru a obliga astfel producătorii să cumpere continuu seminţe modificate genetic. Declarativ, aceste plante nu-şi pot hibrida suratele naturale. Oare ?! La dispariţia câtor specii de plante naturale vom asista, dacă practicile monstruoase ale concernului nu vor fi stopate ?

SCURT ISTORIC MONSANTO

1. Compania a fost înfiinţată în 1901 de un veteran al industriei farmaceutice, John Francis Queeny. Numele companiei a fost dat însă de socrul acestuia, Emmanuel Mendes de Monsanto, un bogat portorican, patron al unor fabrici de zahăr.

Primul produs fabricat: zaharina, înscrisă în 1996 în SUA, pe lista produselor cancerigene, interzisă în Canada, dar larg accceptată în România. Monsanto a introdus zaharina, vanilina şi cafeina în compoziţia Coca-Cola, devenind unul dintre principalii furnizori ai companiei producătoare de toxine chimice, atent îmbuteliate.

2. 1919 - intră pe piaţa europeană, în parteneriat cu Graesser's Chemical Works. Produceau vanilină, acid salicilic şi cauciuc.

3. 1940 - devine unul dintre liderii producţiei de mase plastice, polistiren şi fibre sintetice. În aceeaşi decadă începe producţia de aspartam (alt îndulcitor, la fel de dăunător ca şi zaharina), DDT, Agent Orange (dioxina), PCB (un compus organic cu structură chimică şi toxicitate similară dioxinei) şi BST (hormon bovin de creştere - atenţie la obligativitatea folosirii lui impusă de Codex Alimentarius).

DDT a fost interzis de Congresul SUA în 1972, din cauza efectelor secundare. Despre celelalte invenţii  "benefice" Monsanto, de mai sus, cred că aţi auzit destule.

4. 1954 - se formează Mobay, din parteneriatul Monsanto-Bayer, pentru producţia de spumă poliuretanică. 

Pentru cei care cunosc Bayer doar ca pe onorabila firmă ce fabrică aspirină, precizez: Bayer, împreună cu alt concern inocent BASF şi cu Hoechst, au fost principalii acţionari ai monstruozităţii numită I.G.Farben, concern condamnat de Tribunalul de la Nuremberg pentru crime de război, în special pentru producţia de "aerosoli" pentru lagărele de concentrare naziste, sub numele de Zyklon B.

5. 1968 - devine prima companie care produce în masă LED-uri.

6. 1982 - devine prima companie care începe producerea de plante modificate genetic.

7. 1997-2002 - prin multiple fuziuni şi achiziţii face tranziţia de la chimie la biotehnologie.

8. 2004-2005 - demarează o serie de procese contra fermierilor canadieni, pentru încălcarea patentelor deţinute de Monsanto pentru patru plante.

9. 2005 - declară patentarea unei specii de porc şi proprietatea exclusivă asupra oricărui porc crescut printr-o tehnică similară.

10. 2006 - Public Patent Foundation atacă cele patru patente deţinute de Monsanto la United States Patent and Trademark Office. Procedura este în curs.


Vizionare plăcută !" - sursa Blogul Dezavaluiri!!!

AICI PUTEŢI URMĂRI MINI DOCUMENTARUL, TRADUS:

Monsanto - Extincţia


Și încă un filmulet tradus, BONUS

JOHN HAGELIN-  DESPRE PRODUSELE MODIFICATE GENETIC



S-ar putea să îţi placă si articolul urmator: http://ionut.ecosapiens.ro/monsanto-poluare-durabila-din-1901/


De asemenea va recomandam sa studiati toate articolele si documentarele din Categoria Sanatate, in special urmatoarele:

1) FOOD MATTERS

2) ALIMENTATIA - despre dieta vegana

3) FOOD INC

4) PUR SI SIMPLU CRUD

5)   ASPARTAMUL - Dulce Mizerie (O lume Otravita)

6) FUTURE OF FOOD

7) CORPORATIA - O "persoana" psihopata

8) PATTENT FOR A PIG

9) Petitie contra CODEX ALIMENTARIUS

ACTUALIZARE (26.11.2010) - am primit un email care spune asa:

Vedeti mesajul de la dr. Gabriel Cousens si invitatia lui de a trece la actiune in SUA dar si in Europa.

Daca doriti mai multe informatii despre dr. Cousens vizitati www.treeoflife.nu Eu am avut onoarea sa-l cunosc si sa urmez cursul de hrana vie cu el. Este un om cu adevarat exceptional.

cu drag,
Mihaela

Iata mesajul lui:

Trecerea Gradinaritului sub Ilegalitate?

Azi, senatul SUA va vota trecerea legii 510, bine cunoscutul déjà "Act al Modernizarii Sigurantei Alimentelor" (S510). Daca S510 este trecuta, controlul individual asupra gradinaritului personal va fi restrictionat in mod sever, iar pastrarea semintelor pentru anul viitor, va fi trecuta in ilegalitate, aceasta insemnand teoretic pregatirea pentru un complet monopol al firmei Monsanto si agedei sale de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic). Pe scurt, ii va oferi guvernului Statelor Unite o noua autoritate asupra drepturilor populatiei de a cultiva, comercializa si transporta orice fel de alimente. Productia de alimente de orice fel, va fi esentialmente sub autoritatea Departamentului de Siguranta Nationala si oricine va fi prins cultivand alimente fara permisiune, chiar si in gradina casei sale, va putea fi acuzat de ofensa criminala. Ia actiune acum impotriva Legii Senatului S510.

Daca Legea senatului 510 va trece, Statele Unite vor fi cu un pas mai aproape de situatia Europei unde Uniunea Europeana a acceptat o directiva care va fi aplicata in forta maxima din Aprilie 2011. Toate plantele medicinale si suplimentele minerale vor fi interzise, toate invataturile si metodele de vindecare ale medicinei alternative vor fi interzise iar toate colegiile si scolile de homeopatie vor fi dizolvate. Incepand cu aceasta vara, acum este interzisa vanzarea de carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Daca locuiesti in Europa sau cunosti oameni / ai familie din Europa, te rog raspandeste aceast email, intrucat este nevoie de 35 de milioane de semnaturi ACUM!

Indiferent unde in lume locuiesti, te rugam treci azi la actiune! Noi toti avem nevoie sa contribuim la stoparea acestui deznodamant care ne pune in pericol sanatatea si viata.

si versiunea in engleza:


The Outlaw of Gardening?

Today the U.S. Senate will vote to pass bill 510, the notorious "Food Safety Modernization Act". If S510 is passed, personal control over gardening will be severely restricted and saving seeds will be outlawed, theoretically setting the stage for a complete food monopoly by Monsanto and its GMO agenda. In short, it will grant the U.S. government new authority over the public's right to grow, trade and transport any foods. Food production of any kind will essentially be under the authority of the Department of Homeland Security and anyone caught growing food without permission, even in their own backyard, could be charged with a criminal offense. Take action against Senate Bill 510 now.

If Senate Bill 510 passes the United States will be one step closer to a situation akin to Europe's, where the European Union has passed a directive to come into full-force in April 2011. All herbal and mineral supplements are to be banned, all teaching of alternative healing methods will be banned, and all homeopathic colleges will be dissolved. As of this summer, it is now forbidden to sell books about using plants and minerals. If you live in Europe or know people/family in Europe, please help circulate this email, 35 million signatures are needed-NOW!


No matter where in the world you live, please act today! We all need to contribute to arresting this unfolding of events that threaten our health and lives.


ACTUALIZARE (26.04.2011)


"ARTICOLELE SAPTAMANII: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU

 
Valeriu Tabara a facut si astazi cu predicat si subiect o pledoarie pentru ca Romania sa cultive si sa consume plante modificate genetic. Presupun ca nu stie, spre exemplu, ca un cartof modificat genetic este de fapt o himera. Adica o combinatie intre un material genetic luat de la o bacterie si inserata in informatia genetica a cartofului. Zic sa-l manance domnia sa. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi explica, intr-un interviu acordat Formulei As in februarie 2008, de ce neamestecul speciilor este important. Lectura obligatorie pentru Valeriu Tabara.
- Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu?
- Ca sa intelegem esenta problemei, in primul rand ar trebui sa stabilim ce este un “organism” modificat genetic. Poate sa fie o planta, de acord. Dar poate sa fie si un microorganism sau un animal. De obicei, omitem acest aspect. Toata insulina care exista in lume este obtinuta dintr-un micro-organism modificat genetic.
Ca dimensiuni economice si financiare, cred ca piata de insulina o depaseste pe cea a produselor agricole modificate genetic. Si pentru ca vorbim despre ele, e cazul sa facem o precizare: nu este vorba despre legumele fara gust sau miros din piata.
Plantele cunoscute pana acum ca fiind modificate genetic sunt porumbul, cartoful si soia. Despre ele vorbim in mod curent, cand spunem OMG. Prin modificare genetica, plantele au devenit rezistente la anumite pesticide: soia la glifosat si glifosinat, porumbul la viermele sfredelitor si cartoful la gandacul de Colorado. In principal, acestea sunt OMG. Sunt plante care modificate dau anumite avantaje agricultorului, dar nu si consumatorului: rezistenta la frig, la seceta, la boli. Un OMG este o noua entitate vie, creata de om. O fiinta care nu a existat in contextul natural al fiintelor vii din biosfera pamantului. Ea este inventata de om.
- La o prima vedere, cand observam un stiulete de porumb sau un cartof modificat genetic nu vedem, totusi, nici o diferenta…
- Un cartof modificat genetic il vedem ca pe un cartof, dar el este o himera. Este o fiinta transgenica. Chiar daca nu vedem cu ochiul liber asta, la nivel genetic, asa stau lucrurile. O sa va explic de ce. Pentru a se obtine un OMG s-a luat material genetic, nu de la o planta, ci de la o bacterie, adica de la o fiinta foarte indepartata ca structura de cartof.
S-a luat acest material genetic, care codifica o toxina de la bacilul turingiensis, si a fost inserata in informatia genetica a cartofului. In felul asta, cartoful incepe sa produca o toxina care omoara gandacul de Colorado. Dar una dintre cele mai tari legi ale viului este ca speciile naturale nu se pot amesteca unele cu altele. Ele pot evolua, sa faci de exemplu din cal o alta fiinta, dar in milioane de ani. In mod natural, nu o sa vedeti pe strada om-morcov, iepure-sarpe sau alta grozavie, tocmai pentru ca natura ne-a separat pe regnuri si specii. Va dati seama ce ar insemna sa se amestece orice cu orice? Ar fi un continuum viu. Or, lumea vie nu este asa! Lumea vie este facuta din specii naturale, care nu sunt create de om si care nu se amesteca intre ele. Este ceea ce se cheama bariera sexuala. Or, omul, prin obtinerea OMG, a spart aceasta bariera a viului, cea mai tare lege a biologicului: a amestecat speciile, care in mod natural sunt separate prin bariera de reproductie, prin bariera sexuala. In mod natural, nu ar fi aparut asa ceva!
- Aceste lucruri s-au obtinut prin inginerie genetica. Nu este normal sa profitam de ultimele descoperiri ale stiintei?
- Sa luam exemplul porumbului. Pana acum, omul a incrucisat mai multe varietati, nici macar specii. A incrucisat mai multe varietati de porumb si a urmarit in interesul lui sa selecteze boabele care dau cea mai buna productie sau care au anumite caracteristici: sa fie mai colorate, sa contina ceva anume, sa fie rezistente la seceta etc. Dar am facut asta prin incercare si selectie, prin trierea lor in timp. Cand vorbim de OMG, se face altfel. Vorbim de un plan ingineresc: pun pe hartie ce vreau sa obtin si aceea voi obtine. Adica imi pun in minte sa obtin ceea ce avem acum pe piata: un porumb rezistent la viermele sfredelitor? Proiectez planta ca pe orice masina sau televizor. Proiectez si realizez. Creez fiinte noi. Si facem asta, fara sa stim ce este de fapt viata. Asta este cel mai grav! Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt. Pare paradoxal, dar asa stau lucrurile. Credeti ca stiinta moderna stie ce este viata? Stim ce este viata? Nu stim. Va dau ce vreti dvs., toate componentele nevii ale vietii. Si vreau sa stiu daca sunteti in stare sa faceti o singura celula vie. Poate cineva sa faca asa ceva pe pamantul asta? Nu, pentru ca nu stim ce este viata. Si daca nu stim ce este viata, cine ne da dreptul sa desfiintam legi atat de puternice ale vietii, cum este neamestecul speciilor naturale?
Stiinta a evoluat, sunt de acord, dar descoperirile ei sunt arme cu doua taisuri. Omul cred ca a facut o greseala aici: inainte de a cunoaste ceva, s-a grabit sa il modifice.

“In acest moment, nu avem nici macar un singur laborator in Romania care sa poata spune cu certitudine, pe baza analizelor, daca un organism, o planta sau un aliment este sau contine OMG”

– Care ar putea sa fie efectele utilizarii OMG-urilor cu atata graba?
- Din fericire, pana acum nu au aparut niste evenimente catastrofale. Dar nimeni nu ne poate asigura ca maine sau peste o mie de ani nu pot sa apara astfel de efecte. Nu stim. Aceste organisme ar trebui monitorizate, urmarite, testate. Dar cine poate monitoriza asa ceva? Cine poate monitoriza natura? S-a spus ca avem un sistem de urmarire a traseelor OMG. Si cu toate astea, s-au gasit culturi ilegale. Deci, iata ca nu stapanim ceea ce dam drumul in natura. Si, este doar un exemplu. In acest moment, nu avem nici macar un singur laborator in Romania care sa poata spune cu certitudine, pe baza analizelor, daca un organism, o planta sau un aliment este sau contine OMG. Cu toate astea cultivam OMG-uri din 1998!
- Oameni de stiinta din Franta, Italia, Anglia au demonstrat ca OMG-urile au efecte nocive asupra omului. Cu toate astea, autoritati din SUA si Europa, printre care si Romania, le accepta totusi. Cum se explica aceasta contradictie?
- Nu este surprinzator. Trebuie sa tineti seama ca traim intr-un context istoric, social, economic si asa mai departe. Personalitati, decizii, declaratii ale statelor sunt intotdeauna modificate de interese politice si economice. Putem sa luam exemplul aditivilor alimentari, celebrele E-uri. Pana acum un an, s-a spus ca E127 este sigur. Acum, el nu mai figureaza pe lista E-urilor, pentru ca s-a descoperit ca este cancerigen si a fost interzis.
Oamenii se pot intreba pe buna dreptate: cum e posibil sa il consumam 10-20 de ani, sa fie sigur atata vreme si acum sa nu mai fie sigur? Asa se poate intampla si cu OMG. Ar trebui gasiti responsabilii, dar nu doar din stiinta. Ar trebui gasiti si autorii morali, politicienii si ceilalti care au sprijinit asa ceva. Dar este foarte greu. Stiinta creeaza ceva, dar apoi intra sub tutela economicului, politicului… asta e realitatea.
- OMG-urile pot provoca boli?
- Inca nu stim sigur. Exista semnalele unor cercetatori, dar OMG-urile inca nu au trecut proba timpului. La fel ca in cazul E-urilor, OMG-urile nu au o toxicitate acuta. Cu alte cuvinte, nu mancam acum si imediat ni se face rau. Dar in timp, ele ar putea provoca boli grave. Efectele se vad pe termen mediu si lung. Nu stim ce ne rezerva viitorul, in ceea ce priveste OMG-urile. Sunt cercetatori din intreaga lume care trag semnale de alarma. Unii sunt luati in serios, altii nu. Franta, Austria, Ungaria au interzis OMG-urile. Alte tari nu tin cont si planteaza mai departe. Aceste lucruri ar trebui analizate si dezbatute. Ar trebui facuta o analiza a riscului. Politicul poate sa spuna: populatia nu vrea OMG, deci le refuzam. Sau, dimpotriva, poate spune: chiar daca populatia nu vrea, interesele mele economice si politice ma obliga sa fac asta, pentru ca beneficiile sunt mai importante decat riscul. Astfel de decizii suna cam asa: nivelul de risc e acceptabil pentru mine, ca administratie, om politic, partid sau guvern, pentru ca asta imi creste PIB-ul sau nivelul de trai etc. Si mi-l asum, chiar daca nu stiu ce se intampla. Este punctul in care se pot intampla derapaje. Mass-media ar trebui sa faca presiuni in acel moment.
- UE are ca principiu “dezvoltarea durabila”. Ce consecinte ar putea sa aiba OMG asupra mediului si cum se impaca prezenta lor cu filosofia europeana?
- Noi nu numai ca nu stim totul despre specii, dar nu stim cum interactioneaza intre ele, in cadrul ecosistemelor. Orice fiinta de pe pamantul asta exista pentru o ratiune si are o ratiune de a exista.
Dispare o umila bacterie din tubul digestiv si ne imbolnavim. Dispare un fluture, si in biosfera se intampla un dezechilibru care antreneaza un altul si nu stim care este efectul final. Or, noi inventam noi fiinte, care nu au existat niciodata, si probabil ca asta va avea efecte greu de imaginat asupra mediului. Sunt actiuni incontrolabile si noi ne jucam ca niste copii iresponsabili, asa cum ati spus, de-a Dumnezeu. Cat despre noua filosofie adoptata de UE, in conceptia mea, dezvoltare durabila inseamna obligatia noastra de a lasa celor ce vor veni natura asa cum este ea, sa le lasam si lor ceea ce am avut noi. Nicidecum sa ne apucam sa distrugem, in ideea ca ce urmeaza dupa noi nu ne intereseaza. Trebuie sa le lasam celor ce vor veni o sansa de a trai la fel ca noi. Nu cred ca se poate face dezvoltare durabila cu OMG. Respectul fata de natura si fata de legile ei, omenirea le-a invatat din tot ceea ce a facut gresit, de la industrializare poluanta, la agricultura intensiva. Trebuie sa ne intrebam cum vor trai copiii nostri, nepotii nostri. Daca dupa mine dispare o generatie sau ii stirbesc din viata, doar pentru ca eu vreau sa am de toate? Bioetica ar trebui sa aiba un cuvant greu de spus in problema OMG. Se umbla brutal la viata, la esenta ei.
Legaturi: 

Post Comment

MISTERELE DIN PADUREA BACIU (24.11.2010)

18:41 Posted In , Edit This 6 Comments »
MISTERELE DIN PADUREA BACIU
de Daniel Roxin
un nou roman ezoteric

In data de 4.03.2010 va aduceam la cunostinta cartea "Magicianul Alb" de Daniel Roxin, un scriitor remarcabil, si un prieten al blogului nostru. Intre timp, Daniel s-a aliat cu Gabriel Vasilescu, de la blogul Dincolo De Limite si avem speranta ca ceva exceptional o sa se nasca in curand : un documentar deosebit despre Misterele din Padurea Baciu.
 Pana una alta avem sigur un roman. Romanul trateaza atat fenomenele misterioase care au loc in Padurea Baciu cat si multe informatii de mare importanta din medicina, biologie, psihologie si fizica cuantica. Se vorbeste printre altele si  despre Bruce Lipton, Nassim Haramein si altii...
 Iata ce spune autorul pe blogul sau:

"Suntem înconjuraţi de o lume profund miraculoasă. Fiecare clipă a vieţii noastre este încărcată de magie şi, cu toate acestea, adeseori ni se pare că trăim o existenţă anostă, fără perspective, ca şi cum am fi incapabili să vedem dincolo de limitele induse de civilizaţia bolnavă în care... nu noi trăim, ci care ne trăieşte pe noi.

Cu ochii spre cerul necuprins, dar cu picioarele încă înfipte adânc în pământ, căutăm uneori cu disperare acel impuls şi acea înţelegere capabile să ne smulgă din mâlul propriei frici şi ignoranţe, pentru a ne propulsa în spaţiul tainic şi vast al spiritului.

Dincolo de toate dificultăţile care ne jalonează calea, ştim totuşi, în adâncul sufletului, că mersul adevărat al existenţei noastre nu ţinteşte drumul larg al materiei, ci doar se foloseşte de acesta pentru a găsi cărarea rarefiată spre lumile spirituale.

Cu gândul la tine, prietene, oricine ai fi, mi-am propus prin această carte să-ţi provoc limitele şi prejudecăţile şi să te iau cu mine într-o aventură pe care sper că nu o vei uita...

Cartea poate fi comandată aici: 

comenzi.danielroxin@yahoo.com
Sunteţi rugaţi să vă scrieţi numele şi adresa cu exactitate (inclusiv codul străzii). Preţul cărţii este de 25 Ron, la care se adaugă taxele poştale de 5 Ron. Plata ramburs.



Despre Pădurea Hoia-Baciu

Situată în apropierea oraşului Cluj-Napoca, Pădurea Hoia-Baciu se arată a fi o zonă profund misterioasă, despre care oamenii locului au creat un adevărat folclor. Sediu al unor fenomene neconvenţionale observate şi cercetate de 50 de ani, ea pare să fie punctul de întâlnire dintre lumea noastră şi alte lumi... Pădurea Hoia-Baciu nu este o pădure obişnuită. Nu trebuie decât să îi străbaţi potecile ca să îţi dai seama că aici este o altă atmosferă, că ai pătruns într-un tărâm tainic. În acest loc poveştile copilăriei tind să capete viaţă...

Echipele de cercetători care au studiat fenomenele misterioase de aici, în majoritate formate din oameni cu o temeinică pregătire ştiinţifică, au confirmat autenticitatea acestor manifestări. Miile de fotografii în care au fost surprinse fenomene ieşite din comun au stârnit interesul şi fascinaţia unui număr foarte mare de persoane.

Beneficiind de sprijinul domnului prof. univ. dr. Adrian Pătruţ (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, căruia îi mulţumesc încă o dată pe această cale, am început şi realizarea unui film documentar având ca subiect fenomenele misterioase din Pădurea Hoia-Baciu. Mai jos - un promo al filmului, urmând ca în aproximativ două săptămâni să puteţi viziona documentarul integral.

Mulţumiri şi prietenului meu Gabriel Vasilescu, administratorul blogului Dincolo-de-limite, pentru munca pe care o face în direcţia finalizării acestui  proiect.

Daniel Roxin


Daca ţi-a plăcut această carte, recomand-o prietenilor tăi! Articolul şi filmul pot fi postate pe siteul sau blogul tău. Mulţumiri!"

Post Comment

ASPARTAMUL - Dulce Mizerie - O lume otravita (17.11.2010)

17:05 Posted In , , Edit This 2 Comments »
SWEET MISERY (2004)
A Poisoned World

Ca tot am vorbit de mizeria de la Coca Cola ieri ne-am gandit ca ar fi bine sa subliniem si efectul produselor "fara zahar"(Light - care de fapt contin aspartam ca si indulcitor) asupra sanatatii populatiei, mai ales ca am vazut si niste stiri pe la TV, in ultima vreme, prin care se subliniau "beneficiile!!!" acestei substante asupra sanatatii.
In aceasta directie va prezentam un documetar tradus (ca de obicei) si un articol preluat de pe site-ul AIM (Active Information Media)

" Adevarul despre aspartam - E 951

Aspartam este denumirea tehnica (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc. Aspartamul a fost descoperit accidental in 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.
Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali).
Despre "beneficiile" folosirii aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o deosebita atentie: doua numere (din oct. - nov.1995 si dec.1995 - ian.1996) au gazduit importante articole despre aspartam si ce se ascunde in spatele afacerii.
Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara. Un raport al FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) releva faptul ca peste 75% din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza aspartamului!
Multe dintre aceste reactii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar moartea, dupa cum se releva intr-un raport al DHHS (Departamentul de Sanatate si Servicii Umane) al SUA din 1994. Iata doar cateva din cele peste 90 de simptome documentate in raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panica, vorbire ingreunata, tahicardie, palpitatii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameteli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseala accentuata, iritabilitate, insomnie, respiratie ingreunata, etc.
Cercetatori care studiaza efectele aspartamului au aratat ca acesta declanseaza si agraveaza urmatoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroza multipla, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintala, fibromialgie, diabet, etc.
Aspartamul este fabricat din trei substante chimice: acidul aspartic, fenilalanina si metanol. In cartea "Prescription for Nutritional Healing", scrisa de James si Phyllis Balch, aspartamul se afla pe lista denumita "otravuri chimice". Dupa cum veti vedea, acesta este adevarul.
Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi, a publicat o carte in care arata detaliat care sunt efectele distrugatoare ale aspartamului, folosind aproape 500 de referinte stiintifice. De asemenea, el mai arata si distrugerile datorate glutamatului, aditiv care contine 99% acid glutamic.
Aspartatul si glutamatul sunt neurotransmitatori, adica faciliteaza transmiterea de informatii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibila a unor neuroni datorita unui influx excesiv de calciu in aceste celule. Acest "supliment" de calciu pe care neuronul il primeste, va determina formarea de radicali liberi in exces care ucid celula. De aceea aspartatul si glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimuleaza celulele neuronale pana le omoara!
Acidul aspartic este un aminoacid. In forma sa libera, el duce la cresterea nivelului din sange al aspartatului si glutamatului. Dupa consumarea unor produse care contin aspartam sau glutamat, creste nivelul din sange al acestor neurotransmitatori, adevarate excito-toxine.
Creierul primeste astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat si distrugerea neuronilor incepe galopant, iar marea majoritate (peste 75%) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morti inainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmatii sunt bine documentate si demonstrate de dr. Russell Blaylock in cartea sa.
Cateva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declansate de excito-toxine ca aspartamul si glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroza multipla, pierderea auzului, dementa, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglari hormonale.
Riscul este mult marit pentru nou-nascuti, copii, femei insarcinate, batrani si bolnavii cu probleme cronice de sanatate. Desi, in general, FASEB (Federatia societatilor americane pentru o biologie experimentala) este de acord cu toate hotararile FDA, in acest caz a declarat ca "este mai prudent sa se evite folosirea suplimentelor alimentare care contin acid glutamic de catre femeile insarcinate, nou-nascuti si copii."
Acidul aspartic din aspartam are aceleasi efecte nefaste ca si acidul glutamic. Dintre principalele efecte, amintim doar cateva: dureri de cap, greata, dureri abdominale, oboseala accentuata (prin impiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie, deficiente de vedere, atacuri de panica, depresie, astm si probleme severe de respiratie.
Persoanele care au consumat aspartam s-au plans cel mai adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, dupa numarul mare de cazuri.
Blaylock nu este singurul medic celebru care apare in aceste cercetari. Printre cei care au vorbit despre distrugerile cauzate de aspartat si glutamat se numara si dr. Adrienne Samuels, psiholog specialist in cercetare. Un altul este Olney, profesor in departamentul de psihiatrie de la scoala de Medicina din Universitatea Washington. El este unul dintre cei mai faimosi medici, o autoritate in acest domeniu. El chiar a informat compania Searle in 1971 despre faptul ca acidul aspartic provoaca gauri in creierul cobailor folositi la experimentele cu aspartam. Lista celor preocupati de efectele acestor excito-toxine este insa mult prea mare pentru a fi trecuta aici.
Un alt component al aspartamului este fenilalanina. Acesta este un aminoacid care se gaseste in mod natural in creier. Persoanele care sufera de fenilcetonurie, nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta duce la un nivel periculos de mare al fenilalaninei in creier, deseori mortal. S-a demonstrat ca prin consumul de carbohidrati asociat cu aspartam apare cresterea concentratiei de fenilalanina din creier, chiar si la persoane care nu sufera de fenilcetonurie! Aceasta nu este o teorie, toate experimentele facute pana acum demostreaza acest lucru cu prisosinta.
Odata cu marirea nivelului de fenilalanina din creier, concentratia de serotonina va scadea foarte mult, aceasta ducand la depresie si alte probleme emotionale grave.
Chiar si o singura folosire a aspartamului duce la cresterea cantitatii de fenilalanina din sange. O poveste impresionanta despre consumul de aspartam a fost recent publicata in "Wednesday Journal" in articolul "Un cosmar cu aspartam".
John Cook a inceput sa bea 6 - 8 racoritoare dietetice in fiecare zi. Simptomele de inceput au constat in pierderea memoriei si dureri de cap frecvente. Mai mult, simtea nevoia de si mai multe racoritoare dietetice. Starea de sanatate s-a deteriorat asa de mult incat a ajuns la schimbari comportamentale radicale si accese de furie violente. Desi nu suferea de fenilcetonurie, analizele de sange au aratat un nivel al fenilalaninei de 80 mg/dl. De asemenea, s-a constatat deteriorarea creierului si functionarea anormala a sistemului nervos central. Dupa ce a renuntat complet la consumul de aspartam, starea lui de sanatate s-a ameliorat dramatic.
Blaylock demonstreaza ca un nivel crescut de fenilalanina in creier duce pana la urma la schizofrenie. De aceea, folosirea regulata a aspartamului a dus la cresterea vanzarilor de Prozac pentru a controla schizofrenia. Toate acestea spre bucuria marilor concerne farmaceutice care au avut astfel un profit imens.
Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otrava mortala. Cu totii cunoastem cazuri de alcoolici impatimiti care au consumat metanol, ajungand orbi sau chiar murind. Metanolul este eliberat gradat in intestinul subtire sub actiunea enzimei chimotripsina.
Prin incalzirea aspartamului la o temperatura mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricarii de dulciuri dietetice - fara calorii - pe baza de aspartam) metanolul este eliberat si, deci, prezent ca atare in alimentul respectiv.
Odata ajuns in corp, metanolul de descompune in acid formic si formaldehida, care este o neurotoxina mortala. Cercetarile arata ca formaldehida este o otrava cumulativa pentru ca nu se mai elimina, odata ajunsa in corp.
Simptomele otravirii cu metanol includ migrene, ameteala, greata, dezordini gastrointestinale, slabire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglari comportamentale, etc.
Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otravirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micsorarea campului vizual, vedere in ceata, distrugerea retinei si orbire. (Probabil ca de aici vine numele gumei de mestecat ORBIT... fara zahar!)
Formaldehida este o substanta cancerigena cunoscuta care afecteaza ADN-ul si duce la malformatii congenitale. Datorita lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutorati in fata acestei toxine decat animalele. De aceea, testele cu aspartam facute pe animale nu reflecta realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!
Asa cum a aratat dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din Universitatea Statului Arizona, "nu exista studii care sa evalueze efectele mutagene, teratogene sau carcinogene ale administrarii metanolului, pe oameni." El chiar a dat in judecata FDA cerind sa interzica aspartamul, cel putin pana la noi cercetari, afirmand ca "odata ce aprobati aspartamul, nu se va mai putea face nimic pentru a repara greseala", asa cum a fost si cazul cu zaharina, cunoscut agent cancerigen, "sau cu Dumnezeu stie ce alte substante care insulta constitutia umana cu aprobare guvernamentala".
La putin timp dupa aceasta interventie, comisarul FDA responsabil cu aspartamul - Arthur Hull Hayes Jr. - a aprobat folosirea aspartamului, dupa care a demisionat din FDA fiind angajat la compania Searle, cea care fabrica aspartamul!
Nu este singurul nume care a beneficiat de pe urma aprobarii aspartamului. Donald Rumsfeld, cunoscuta figura din administratia Bush, a fost angajat al firmei Searle (director executiv) inainte de a-si oferi serviciile guvernului...
In actul "inconstient" din 1993, FDA a aprobat aspartamul ca ingredient in produsele alimentare preparate prin incalzire la mai mult de 30 de grade Celsius!!! Este vorba de celebrele - din pacate - dropsuri fara zahar, cu zero calorii (Orbit, Golia, Cool mint, etc.), si toata gama de produse dietetice de patiserie si cofetarie.
Si totusi, de ce nu auzim despre aceste lucruri? De ce nimeni nu spune nimic? Cauzele sunt:
1. Lipsa de interes din partea populatiei. Bolile si accidentele cauzate de aspartam nu apar in ziare asa cum este reflectat un accident aviatic in mass-media.
2. Majoritatea oamenilor nu asociaza simptomele lor cu folosirea aspartamului. Pentru ca odata ce omul si-a distrus o parte importanta a neuronilor sai si a ajuns la o boala cronica, nu poate nici macar sa se gandeasca sa asocieze boala lui cu aspartamul.
Modul in care a fost aprobat aspartamul este o lectie despre cum companiile chimice si farmaceutice manipuleaza agentiile guvernamentale ca FDA, mituiesc organizatii non-guvernamentale ca Asociatia Dietetica Americana, si inunda comunitatea stiintifica cu studii fraudate sponsorizate de industria beneficiara (fabricantii de aspartam).
Erik Millstone, cercetator la Science Policy Research Unit de la Universitatea Sussex a adunat sute de pagini de probe obtinute prin Legea de libertate a informatiei (23) din SUA aratand ca:
1. Testele de laborator au fost fraudate iar pericolele au fost ascunse;
2. Tumorile cerebrale au fost "eliminate" de pe cobai iar animalele care au murit au fost inregistrate ca fiind "bine mersi" in inregistrarile de laborator;
3. FDA a fost "hranita" cu declaratii false si eronate;
4. Cei doi procurori desemnati pentru a aduce in fata instantei fabricantul de aspartam pentru frauda informationala au fost anjajati imediat de fabricant pentru a nu-si duce la indeplinire misiunea;
5. Comisarul FDA a ignorat avertismentele propriei comisii stiintifice care a cercetat cazul aspartamului iar la scurt timp dupa aprobarea aspartamului i s-a oferit un post in firma care raspundea de relatiile publice ale companiei producatoare Searle;
6. In ianuarie 1993, American Dietetic Association a primit o donatie de 75.000 dolari de la compania NutraSweet. Multe alte organizatii "independente" au beneficiat de mari sume de bani din partea fabricantilor de aspartam. Asociatia mai sus-amintita a primit bani de la NutraSweet si pentru a organiza o scoala de bucatari in Chicago (pentru a-i invata cum sa foloseasca aspartamul in preparate culinare);
7. Un cercetator independent din New England care a demonstrat pericolele consumului de aspartam este acum consultant la compania Monsanto (sora cu Searle). Un alt cercetator din sud-estul SUA a marturisit despre pericolele aspartamului asupra copiilor. Un reporter de investigatii a descoperit ca i s-a spus sa-si "tina gura" daca vrea sa nu-si piarda sponsorizarea din partea unui producator de racoritoare dietetice care este membru in asociatia NutraSweet.
Aspartamul este vandut in peste 80 de tari din lume! El poate fi gasit in: mic-dejun instant, gume de mestecat fara zahar (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fara zahar, bauturi racoritoare, inghetata, gelatina, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, indulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.
Aspartamul a fost gasit si in produse care nu mentionau acest lucru pe eticheta. De asemenea, suplimentele alimentare si tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) contin aspartam.
Va recomandam sa consultati si cartile urmatoare:
1. "Excitotoxinele: gustul care ucide", (Health Press, 1994) de Russell Blaylock
2. "Aspartamul (NutraSweet), e sigur?", (prin Aspartame Consumer Safety Network) de H. J. Roberts
3. "Aspartamul amar - o deziluzie dietetica", de Barbara Mullarkey


Autor: Andrei Comănescu"
Sursa: Active Information Media

VEDETI FILMUL , TRADUS, AICI - link 1



SAU AICI - link 2


 

Dacă aveţi probleme în vizionarea acestui film, din stagevu, daţi click aici
http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/pentru-functionarea-filmelor-din.html


 Alte articole interesante in aceasta directie ar fi:

1) ASPARTAMUL - un pericol public?
http://www.mamepentrumame.ro/
2) Aspartamul este inclus în planul conspiraţiei planetare care vizează un genocid biologic
http://www.yogaesoteric.net/

3) Adevarul de loc dulce din spatele aspartamului
http://www.ziare.com/

De asemenea va recomandam sa studiati toate articolele si documentarele din Categoria Sanatate, in special urmatoarele:


1) FOOD MATTERS
http://fymaaa.blogspot.com/2009/08/mancarea-conteaza-02082009.html


2) ALIMENTATIA - despre dieta vegana
http://fymaaa.blogspot.com/2009/12/despre-dieta-vegetariana-editia-ii.html


3) FOOD INC
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/food-inc-un-documentar-soc-despre.html

4) PUR SI SIMPLU CRUD
http://fymaaa.blogspot.com/2010/03/pur-si-simplu-crud-08032010.html


 

Post Comment

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

ALTE FILME INTERESANTE

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din stânga și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1050 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...