Ieşirea Din MATRIX: MONSANTO - Crima alimentelor modificate genetic (25.11.2010)

joi, 25 noiembrie 2010

MONSANTO - Crima alimentelor modificate genetic (25.11.2010)

MONSANTO - O Corporație Bolnavă

Am vorbit de multe ori despre aceasta malefica corporatie pe nume Monsanto si o sa tot vorbim, de fiecare data cand apar materiale interesante.
De aceasta data ii multumim din nou lui Matei Marian, pentru articolul deosebit de mai jos si pentru filmuletul tradus  (Monsanto - extinctia - 10 min). Le multumim de asemenea si anonimilor care au tradus celalalt film de astazi (de 46 min) despre produsele modificate genetic.
Iata si articolul preluat de pe blogul DEZVALUIRI (antiiluzii.blogspot.com):

"Şi m-am uitat şi iată un cal alb: iar cel care şedea pe el, se numea Moartea...şi Monsanto îl urma !"

Cu această parafrază a Apocalipsei Sfântului Ioan, începe acest mini documentar, pe care l-am postat pe blog, consacrat uneia dintre cele mai contestate corporaţii, Monsanto, despre care am vorbit tangenţial  cândva şi vă promisesem că îi voi dedica un articol special.

Subiectul, fireşte, nu este nou, numeroase documentare - care dezvăluie practicile malefice ale acestui conglomerat - fiindu-i dedicate, în timp. Parte din ele, le puteţi urmări, traduse, pe blogul Ieşirea din Matrix.

Din păcate, subiectul Monsanto rămâne de actualitate şi nu peste mări şi oceane, ci aici, în România. Administratorul unei societăţi agricole din jud. Botoşani, s-a trezit zilele trecute, cu 300 ha de soia modificată genetic, marca Monsanto, deşi cumpărase sămânţa de la distribuitori autorizaţi, care l-au asigurat de contrariu. Dacă se va confirma că este vorba de soia MG1, administratorul riscă o amendă între 50.000 şi 80.000 de lei.

Culturile de soia modificate genetic, au fost interzise în România, în 2007, când ne-am aliniat politicii agricole a UE. Dar stupiditatea politicienilor noştri este atotcuprinzătoare: importurile nu au fost interzise. Un studiu recent, efectuat în Rusia, pe cobai, a evidenţiat alterări masive ale organelor (ficat, rinichi, testicule), schimbări la nivel celular şi scăderi în greutate, în urma consumului de soia modificată genetic.

În 2002, Monsanto a înaintat guvernului canadian un proiect care prevedea cultivarea în masă a grâului modificat genetic Roundup Ready, fapt ce a dus la declanşarea de puternice proteste din partea producătorilor agricoli, a consumatorilor şi organizaţiilor societăţii civile. În data de 12 mai 2004 Consiliul Canadienilor a reuşit să blocheze această iniţiativă.

Una dintre principalele găselniţe ale Monsanto, este erbicidul Roundup, bazat pe glifosat, care a fost comercializat începând cu 1974. Plantele modificate genetic de Monsanto, sunt rezistente la acest erbicid, generând astfel un monopol, prin iniţierea unui cerc vicios. În anii '80 Enviromental Protection Agency descoperea că laboratorul IBT (Industrial Bio Test Lab) falsificase 30 de teste despre efectele nefaste ale glifosatului, declarat inofensiv de Monsanto. Explicaţia falsului ? Foarte simplă. Directorul IBT Paul Wright, fusese angajat al Monsanto, ca toxicolog. A fost condamnat pentru fraudă, dar asta nu a împiedicat corporaţia să continue campania de reclamă mincinoasă făcută erbicidului. În 1991 laboratorul Craven a fost de asemenea acuzat de falsificarea unor studii ce evaluau reziduurile Roundup în cartofi, prune, struguri şi în apele freatice. Tribunalul Suprem New York, interzicea în 1996 reclama mincinoasă a produsului, declarat ca fiind biodegradabil şi inofensiv pentru mediu, amendând însă corporaţia cu o sumă ridicolă : 75.000 $. 

Studii ştiinţifice, arată că în apele din Bretagne (în vestul Franţei), 95 % din eşantioane au o concentraţie de glifosat, de 34 de ori mai mare decât limita legală, sediul din Franţa al corporaţiei fiind amendat cu 15.000 E în 2007, din acest motiv. Monsanto România continuă însă să declare mincinos pe propriul site: "Aplicăm inovaţie şi tehnologie în lume, producem mai mult în timp ce conservăm mai mult. Noi îi ajutăm pe fermieri să obţină recolte din ce în ce mai mari, să producă alimente şi furaje mai sănătoase şi în acelaşi timp reducem impactul agriculturii asupra mediului înconjurător."

Unul dintre argumentele forte ale concernului, susţinut de un lobby fanatic al multor politicieni americani, este lupta pentru eradicarea foametei mondiale. Sprijinul politicienilor americani, printre ei numărându-se şi toţi preşedinţii SUA de la Ronald Reagan la George W. Bush, este uşor explicabil: fonduri uriaşe au fost virate politicienilor, de către Monsanto, în timpul campaniilor electorale şi nu numai. De asemenea, mulţi politicieni au fost angajaţii firmei înainte de cariera politică, sau au devenit angajaţii ei, la final de mandat. Un exemplu celebru este cel al lui Micky Kantor, Secretar de stat pentru comerţ, al preşedintelui Clinton, care era simultan şi avocat al concernului. La noi ministrul PDL al agriculturii, Valeriu Tabără este un susţinător înfocat al culturilor modificate genetic. Care i-or fi de fapt interesele ? În mod cert nu coincid cu ale noastre !

Mecanismul însuşi, al alterării genetice, pare grotesc: folosirea de viruşi şi bacterii (gen Escherichia Coli), declarate de asemenea inofensive, pentru a penetra membrana celulară. Monsanto "fabrică" plante programate genetic să moară după un an, pentru a obliga astfel producătorii să cumpere continuu seminţe modificate genetic. Declarativ, aceste plante nu-şi pot hibrida suratele naturale. Oare ?! La dispariţia câtor specii de plante naturale vom asista, dacă practicile monstruoase ale concernului nu vor fi stopate ?

SCURT ISTORIC MONSANTO

1. Compania a fost înfiinţată în 1901 de un veteran al industriei farmaceutice, John Francis Queeny. Numele companiei a fost dat însă de socrul acestuia, Emmanuel Mendes de Monsanto, un bogat portorican, patron al unor fabrici de zahăr.

Primul produs fabricat: zaharina, înscrisă în 1996 în SUA, pe lista produselor cancerigene, interzisă în Canada, dar larg accceptată în România. Monsanto a introdus zaharina, vanilina şi cafeina în compoziţia Coca-Cola, devenind unul dintre principalii furnizori ai companiei producătoare de toxine chimice, atent îmbuteliate.

2. 1919 - intră pe piaţa europeană, în parteneriat cu Graesser's Chemical Works. Produceau vanilină, acid salicilic şi cauciuc.

3. 1940 - devine unul dintre liderii producţiei de mase plastice, polistiren şi fibre sintetice. În aceeaşi decadă începe producţia de aspartam (alt îndulcitor, la fel de dăunător ca şi zaharina), DDT, Agent Orange (dioxina), PCB (un compus organic cu structură chimică şi toxicitate similară dioxinei) şi BST (hormon bovin de creştere - atenţie la obligativitatea folosirii lui impusă de Codex Alimentarius).

DDT a fost interzis de Congresul SUA în 1972, din cauza efectelor secundare. Despre celelalte invenţii  "benefice" Monsanto, de mai sus, cred că aţi auzit destule.

4. 1954 - se formează Mobay, din parteneriatul Monsanto-Bayer, pentru producţia de spumă poliuretanică. 

Pentru cei care cunosc Bayer doar ca pe onorabila firmă ce fabrică aspirină, precizez: Bayer, împreună cu alt concern inocent BASF şi cu Hoechst, au fost principalii acţionari ai monstruozităţii numită I.G.Farben, concern condamnat de Tribunalul de la Nuremberg pentru crime de război, în special pentru producţia de "aerosoli" pentru lagărele de concentrare naziste, sub numele de Zyklon B.

5. 1968 - devine prima companie care produce în masă LED-uri.

6. 1982 - devine prima companie care începe producerea de plante modificate genetic.

7. 1997-2002 - prin multiple fuziuni şi achiziţii face tranziţia de la chimie la biotehnologie.

8. 2004-2005 - demarează o serie de procese contra fermierilor canadieni, pentru încălcarea patentelor deţinute de Monsanto pentru patru plante.

9. 2005 - declară patentarea unei specii de porc şi proprietatea exclusivă asupra oricărui porc crescut printr-o tehnică similară.

10. 2006 - Public Patent Foundation atacă cele patru patente deţinute de Monsanto la United States Patent and Trademark Office. Procedura este în curs.


Vizionare plăcută !" - sursa Blogul Dezavaluiri!!!

AICI PUTEŢI URMĂRI MINI DOCUMENTARUL, TRADUS:

Monsanto - Extincţia


Și încă un filmulet tradus, BONUS

JOHN HAGELIN-  DESPRE PRODUSELE MODIFICATE GENETIC

S-ar putea să îţi placă si articolul urmator: http://ionut.ecosapiens.ro/monsanto-poluare-durabila-din-1901/


De asemenea va recomandam sa studiati toate articolele si documentarele din Categoria Sanatate, in special urmatoarele:

1) FOOD MATTERS

2) ALIMENTATIA - despre dieta vegana

3) FOOD INC

4) PUR SI SIMPLU CRUD

5)   ASPARTAMUL - Dulce Mizerie (O lume Otravita)

6) FUTURE OF FOOD

7) CORPORATIA - O "persoana" psihopata

8) PATTENT FOR A PIG

9) Petitie contra CODEX ALIMENTARIUS

ACTUALIZARE (26.11.2010) - am primit un email care spune asa:

Vedeti mesajul de la dr. Gabriel Cousens si invitatia lui de a trece la actiune in SUA dar si in Europa.

Daca doriti mai multe informatii despre dr. Cousens vizitati www.treeoflife.nu Eu am avut onoarea sa-l cunosc si sa urmez cursul de hrana vie cu el. Este un om cu adevarat exceptional.

cu drag,
Mihaela

Iata mesajul lui:

Trecerea Gradinaritului sub Ilegalitate?

Azi, senatul SUA va vota trecerea legii 510, bine cunoscutul déjà "Act al Modernizarii Sigurantei Alimentelor" (S510). Daca S510 este trecuta, controlul individual asupra gradinaritului personal va fi restrictionat in mod sever, iar pastrarea semintelor pentru anul viitor, va fi trecuta in ilegalitate, aceasta insemnand teoretic pregatirea pentru un complet monopol al firmei Monsanto si agedei sale de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic). Pe scurt, ii va oferi guvernului Statelor Unite o noua autoritate asupra drepturilor populatiei de a cultiva, comercializa si transporta orice fel de alimente. Productia de alimente de orice fel, va fi esentialmente sub autoritatea Departamentului de Siguranta Nationala si oricine va fi prins cultivand alimente fara permisiune, chiar si in gradina casei sale, va putea fi acuzat de ofensa criminala. Ia actiune acum impotriva Legii Senatului S510.

Daca Legea senatului 510 va trece, Statele Unite vor fi cu un pas mai aproape de situatia Europei unde Uniunea Europeana a acceptat o directiva care va fi aplicata in forta maxima din Aprilie 2011. Toate plantele medicinale si suplimentele minerale vor fi interzise, toate invataturile si metodele de vindecare ale medicinei alternative vor fi interzise iar toate colegiile si scolile de homeopatie vor fi dizolvate. Incepand cu aceasta vara, acum este interzisa vanzarea de carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Daca locuiesti in Europa sau cunosti oameni / ai familie din Europa, te rog raspandeste aceast email, intrucat este nevoie de 35 de milioane de semnaturi ACUM!

Indiferent unde in lume locuiesti, te rugam treci azi la actiune! Noi toti avem nevoie sa contribuim la stoparea acestui deznodamant care ne pune in pericol sanatatea si viata.

si versiunea in engleza:


The Outlaw of Gardening?

Today the U.S. Senate will vote to pass bill 510, the notorious "Food Safety Modernization Act". If S510 is passed, personal control over gardening will be severely restricted and saving seeds will be outlawed, theoretically setting the stage for a complete food monopoly by Monsanto and its GMO agenda. In short, it will grant the U.S. government new authority over the public's right to grow, trade and transport any foods. Food production of any kind will essentially be under the authority of the Department of Homeland Security and anyone caught growing food without permission, even in their own backyard, could be charged with a criminal offense. Take action against Senate Bill 510 now.

If Senate Bill 510 passes the United States will be one step closer to a situation akin to Europe's, where the European Union has passed a directive to come into full-force in April 2011. All herbal and mineral supplements are to be banned, all teaching of alternative healing methods will be banned, and all homeopathic colleges will be dissolved. As of this summer, it is now forbidden to sell books about using plants and minerals. If you live in Europe or know people/family in Europe, please help circulate this email, 35 million signatures are needed-NOW!


No matter where in the world you live, please act today! We all need to contribute to arresting this unfolding of events that threaten our health and lives.


ACTUALIZARE (26.04.2011)


"ARTICOLELE SAPTAMANII: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU

 
Valeriu Tabara a facut si astazi cu predicat si subiect o pledoarie pentru ca Romania sa cultive si sa consume plante modificate genetic. Presupun ca nu stie, spre exemplu, ca un cartof modificat genetic este de fapt o himera. Adica o combinatie intre un material genetic luat de la o bacterie si inserata in informatia genetica a cartofului. Zic sa-l manance domnia sa. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi explica, intr-un interviu acordat Formulei As in februarie 2008, de ce neamestecul speciilor este important. Lectura obligatorie pentru Valeriu Tabara.
- Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu?
- Ca sa intelegem esenta problemei, in primul rand ar trebui sa stabilim ce este un “organism” modificat genetic. Poate sa fie o planta, de acord. Dar poate sa fie si un microorganism sau un animal. De obicei, omitem acest aspect. Toata insulina care exista in lume este obtinuta dintr-un micro-organism modificat genetic.
Ca dimensiuni economice si financiare, cred ca piata de insulina o depaseste pe cea a produselor agricole modificate genetic. Si pentru ca vorbim despre ele, e cazul sa facem o precizare: nu este vorba despre legumele fara gust sau miros din piata.
Plantele cunoscute pana acum ca fiind modificate genetic sunt porumbul, cartoful si soia. Despre ele vorbim in mod curent, cand spunem OMG. Prin modificare genetica, plantele au devenit rezistente la anumite pesticide: soia la glifosat si glifosinat, porumbul la viermele sfredelitor si cartoful la gandacul de Colorado. In principal, acestea sunt OMG. Sunt plante care modificate dau anumite avantaje agricultorului, dar nu si consumatorului: rezistenta la frig, la seceta, la boli. Un OMG este o noua entitate vie, creata de om. O fiinta care nu a existat in contextul natural al fiintelor vii din biosfera pamantului. Ea este inventata de om.
- La o prima vedere, cand observam un stiulete de porumb sau un cartof modificat genetic nu vedem, totusi, nici o diferenta…
- Un cartof modificat genetic il vedem ca pe un cartof, dar el este o himera. Este o fiinta transgenica. Chiar daca nu vedem cu ochiul liber asta, la nivel genetic, asa stau lucrurile. O sa va explic de ce. Pentru a se obtine un OMG s-a luat material genetic, nu de la o planta, ci de la o bacterie, adica de la o fiinta foarte indepartata ca structura de cartof.
S-a luat acest material genetic, care codifica o toxina de la bacilul turingiensis, si a fost inserata in informatia genetica a cartofului. In felul asta, cartoful incepe sa produca o toxina care omoara gandacul de Colorado. Dar una dintre cele mai tari legi ale viului este ca speciile naturale nu se pot amesteca unele cu altele. Ele pot evolua, sa faci de exemplu din cal o alta fiinta, dar in milioane de ani. In mod natural, nu o sa vedeti pe strada om-morcov, iepure-sarpe sau alta grozavie, tocmai pentru ca natura ne-a separat pe regnuri si specii. Va dati seama ce ar insemna sa se amestece orice cu orice? Ar fi un continuum viu. Or, lumea vie nu este asa! Lumea vie este facuta din specii naturale, care nu sunt create de om si care nu se amesteca intre ele. Este ceea ce se cheama bariera sexuala. Or, omul, prin obtinerea OMG, a spart aceasta bariera a viului, cea mai tare lege a biologicului: a amestecat speciile, care in mod natural sunt separate prin bariera de reproductie, prin bariera sexuala. In mod natural, nu ar fi aparut asa ceva!
- Aceste lucruri s-au obtinut prin inginerie genetica. Nu este normal sa profitam de ultimele descoperiri ale stiintei?
- Sa luam exemplul porumbului. Pana acum, omul a incrucisat mai multe varietati, nici macar specii. A incrucisat mai multe varietati de porumb si a urmarit in interesul lui sa selecteze boabele care dau cea mai buna productie sau care au anumite caracteristici: sa fie mai colorate, sa contina ceva anume, sa fie rezistente la seceta etc. Dar am facut asta prin incercare si selectie, prin trierea lor in timp. Cand vorbim de OMG, se face altfel. Vorbim de un plan ingineresc: pun pe hartie ce vreau sa obtin si aceea voi obtine. Adica imi pun in minte sa obtin ceea ce avem acum pe piata: un porumb rezistent la viermele sfredelitor? Proiectez planta ca pe orice masina sau televizor. Proiectez si realizez. Creez fiinte noi. Si facem asta, fara sa stim ce este de fapt viata. Asta este cel mai grav! Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt. Pare paradoxal, dar asa stau lucrurile. Credeti ca stiinta moderna stie ce este viata? Stim ce este viata? Nu stim. Va dau ce vreti dvs., toate componentele nevii ale vietii. Si vreau sa stiu daca sunteti in stare sa faceti o singura celula vie. Poate cineva sa faca asa ceva pe pamantul asta? Nu, pentru ca nu stim ce este viata. Si daca nu stim ce este viata, cine ne da dreptul sa desfiintam legi atat de puternice ale vietii, cum este neamestecul speciilor naturale?
Stiinta a evoluat, sunt de acord, dar descoperirile ei sunt arme cu doua taisuri. Omul cred ca a facut o greseala aici: inainte de a cunoaste ceva, s-a grabit sa il modifice.

“In acest moment, nu avem nici macar un singur laborator in Romania care sa poata spune cu certitudine, pe baza analizelor, daca un organism, o planta sau un aliment este sau contine OMG”

– Care ar putea sa fie efectele utilizarii OMG-urilor cu atata graba?
- Din fericire, pana acum nu au aparut niste evenimente catastrofale. Dar nimeni nu ne poate asigura ca maine sau peste o mie de ani nu pot sa apara astfel de efecte. Nu stim. Aceste organisme ar trebui monitorizate, urmarite, testate. Dar cine poate monitoriza asa ceva? Cine poate monitoriza natura? S-a spus ca avem un sistem de urmarire a traseelor OMG. Si cu toate astea, s-au gasit culturi ilegale. Deci, iata ca nu stapanim ceea ce dam drumul in natura. Si, este doar un exemplu. In acest moment, nu avem nici macar un singur laborator in Romania care sa poata spune cu certitudine, pe baza analizelor, daca un organism, o planta sau un aliment este sau contine OMG. Cu toate astea cultivam OMG-uri din 1998!
- Oameni de stiinta din Franta, Italia, Anglia au demonstrat ca OMG-urile au efecte nocive asupra omului. Cu toate astea, autoritati din SUA si Europa, printre care si Romania, le accepta totusi. Cum se explica aceasta contradictie?
- Nu este surprinzator. Trebuie sa tineti seama ca traim intr-un context istoric, social, economic si asa mai departe. Personalitati, decizii, declaratii ale statelor sunt intotdeauna modificate de interese politice si economice. Putem sa luam exemplul aditivilor alimentari, celebrele E-uri. Pana acum un an, s-a spus ca E127 este sigur. Acum, el nu mai figureaza pe lista E-urilor, pentru ca s-a descoperit ca este cancerigen si a fost interzis.
Oamenii se pot intreba pe buna dreptate: cum e posibil sa il consumam 10-20 de ani, sa fie sigur atata vreme si acum sa nu mai fie sigur? Asa se poate intampla si cu OMG. Ar trebui gasiti responsabilii, dar nu doar din stiinta. Ar trebui gasiti si autorii morali, politicienii si ceilalti care au sprijinit asa ceva. Dar este foarte greu. Stiinta creeaza ceva, dar apoi intra sub tutela economicului, politicului… asta e realitatea.
- OMG-urile pot provoca boli?
- Inca nu stim sigur. Exista semnalele unor cercetatori, dar OMG-urile inca nu au trecut proba timpului. La fel ca in cazul E-urilor, OMG-urile nu au o toxicitate acuta. Cu alte cuvinte, nu mancam acum si imediat ni se face rau. Dar in timp, ele ar putea provoca boli grave. Efectele se vad pe termen mediu si lung. Nu stim ce ne rezerva viitorul, in ceea ce priveste OMG-urile. Sunt cercetatori din intreaga lume care trag semnale de alarma. Unii sunt luati in serios, altii nu. Franta, Austria, Ungaria au interzis OMG-urile. Alte tari nu tin cont si planteaza mai departe. Aceste lucruri ar trebui analizate si dezbatute. Ar trebui facuta o analiza a riscului. Politicul poate sa spuna: populatia nu vrea OMG, deci le refuzam. Sau, dimpotriva, poate spune: chiar daca populatia nu vrea, interesele mele economice si politice ma obliga sa fac asta, pentru ca beneficiile sunt mai importante decat riscul. Astfel de decizii suna cam asa: nivelul de risc e acceptabil pentru mine, ca administratie, om politic, partid sau guvern, pentru ca asta imi creste PIB-ul sau nivelul de trai etc. Si mi-l asum, chiar daca nu stiu ce se intampla. Este punctul in care se pot intampla derapaje. Mass-media ar trebui sa faca presiuni in acel moment.
- UE are ca principiu “dezvoltarea durabila”. Ce consecinte ar putea sa aiba OMG asupra mediului si cum se impaca prezenta lor cu filosofia europeana?
- Noi nu numai ca nu stim totul despre specii, dar nu stim cum interactioneaza intre ele, in cadrul ecosistemelor. Orice fiinta de pe pamantul asta exista pentru o ratiune si are o ratiune de a exista.
Dispare o umila bacterie din tubul digestiv si ne imbolnavim. Dispare un fluture, si in biosfera se intampla un dezechilibru care antreneaza un altul si nu stim care este efectul final. Or, noi inventam noi fiinte, care nu au existat niciodata, si probabil ca asta va avea efecte greu de imaginat asupra mediului. Sunt actiuni incontrolabile si noi ne jucam ca niste copii iresponsabili, asa cum ati spus, de-a Dumnezeu. Cat despre noua filosofie adoptata de UE, in conceptia mea, dezvoltare durabila inseamna obligatia noastra de a lasa celor ce vor veni natura asa cum este ea, sa le lasam si lor ceea ce am avut noi. Nicidecum sa ne apucam sa distrugem, in ideea ca ce urmeaza dupa noi nu ne intereseaza. Trebuie sa le lasam celor ce vor veni o sansa de a trai la fel ca noi. Nu cred ca se poate face dezvoltare durabila cu OMG. Respectul fata de natura si fata de legile ei, omenirea le-a invatat din tot ceea ce a facut gresit, de la industrializare poluanta, la agricultura intensiva. Trebuie sa ne intrebam cum vor trai copiii nostri, nepotii nostri. Daca dupa mine dispare o generatie sau ii stirbesc din viata, doar pentru ca eu vreau sa am de toate? Bioetica ar trebui sa aiba un cuvant greu de spus in problema OMG. Se umbla brutal la viata, la esenta ei.
Legaturi: 

4 comentarii:

  1. Salve tuturor,

    Continuati cu acest tip de documentare mai ales acum, cind incep sa vorbeasca voalat sau nu, si cei din Media. Pentru cei care doresc sa-i ajute si pe ceilalti semeni de-ai nostri, sa constientizeze ceea ce ni s-a planificat de catre acei "arhitecti" (si legiferat de catre acesti pungasi si cocote - intr-un cuvint numiti politicieni), ca Alimentatia este foarte importanta, daca nu viatala pentru un Om sanatos!!!
    Cei care sinteti, lucrati in domeniu, aveti prieteni si cunosc mai multe etc. etc., spuneti mai multe (chiar daca devine repetitiv) despre Codex Alimentarius, despre aditivii nocivi; E-urile.
    Gen - E621 (Glutamatul de sodiu), Propilen glicol etc. etc.

    Gindeste sanatos - Maninca sanatos.
    Cactus \|/

    RăspundețiȘtergere
  2. mai jos e linkul la care pot semna petitia si locuitori ai romaniei

    din ce am observat linkurile de mai sus sunt ambele pentru locuitorii Angliei.

    mesaj copiat dupa un website :

    "http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

    Este sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala. Sunt necesare 1.000.000 de voturi.

    Alatura-te si tu daca vrei sa mai avem acces la hrana sanatoasa si terapii naturiste ori pe baza de vitamine.

    PS: putem schimba ceva, dar numai daca actionam! Trimiteti mai departe tuturor cunoscutilor."

    oricum, n-are cum sa le reuseasca interzicerea produselor. Dar e bine sa semnam petitia ca sa fim absolut siguri ca nu are cum sa le reuseasca.

    Multa iubire tuturor
    Alin

    RăspundețiȘtergere
  3. Monsanto, afara din Romania!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...