Ieşirea Din MATRIX: IN MEMORIAM - WAYNE DYER - Schimbarea

joi, 3 septembrie 2015

IN MEMORIAM - WAYNE DYER - Schimbarea

"Părintele motivaţiei" Wayne Dyer,  a părăsit trupul său în timpul somnului în noaptea din data de 25 august 2015. Întotdeauna a spus că abia așteaptă următoarea aventură și că nu se teme de moare. Suferim după el, însă zâmbim când ne găndim cât de mult îi va plăcea pe lumea celalată. Te vom iubi pentru totdeaună”, a scris familia lui Dyer pe pagina lui de Facebook, fără să dezvăluie cauza morții.
Wayne Dyer a ajuns celebru după ce și-a publicat prima carte, în 1976, "Your Erroneous Zone". Cartea a ajuns un bestseller internațional și a marcat începutul carierei lui Dyer ca autor și conferențiar. Discursurile sale i-au adus o mulțime de fani care l-au numit ”părintele motivației”.

Mesajul său era unul simplu: "Gândește-te la lucruri bune, și lucruri bune și se vor întâmpla. ”Rezervă-ți cinci minute din zi pentru a te concentra asupra lucrurilor pe care vrei să le atragi în viața ta: ”Sunt bine. Sunt vindecat. Am o sănătate bună. Am tot ce am nevoie. Sunt fericit”. Spune-ți aceste lucruri o dată pe zi. După opt ore la lucru te vei trezi și vei vedea că începi să atragi lucrurile care se regăsesc în subconștientul tău”, a spus Dyer pentru CBS, într-un interviu din 2014.

Viața lui Dyer este în sine o poveste motivantă. Bărbatul s-a născut în Michigan și și-a petrecut o parte din copilările în orfelinate. A ajuns să obțină un doctorat în consiliere educațională de la Universitatea Wayne State și preda la Universitatea Sfântul John din New York, când prima lui carte a ajuns un succes internațional.

THE SHIFT (2009)

"Iniţial numit “Ambition to Meaning: Finding Your Life’s Purpose”, filmul The Shift vorbeşte despre schimbarea ce trebuie să aibă loc în viaţa noastră când ne descoperim adevăratul nostru scop. Purtătorul mesajelor din film este Wayne Dyer, psiholog considerat de mulţi americani drept „părintele motivaţiei” şi totodată iniţiatorul mişcării de self-development din SUA.

Filmul urmează 3 fire narative ce se dezvoltă la un centru de recreaţie din California.

În film, Wayne Dyer tratează şi problema ego-ului. Noi venim pe lume ca o creaţie perfectă a lui Dumnezeu. În timpul celor 9 luni în care suntem concepuţi, ni se dă tot ce avem nevoie fără ca noi să ne zbatem. Nu ne îngrijorăm ce culoare vor avea ochii sau pielea noastră, nu ne gândim ce înălţime sau păr vom avea. Însă după cele 9 luni apărem pe lume, iar părinţii încep să ne educe. Wayne Dyer descrie acest fenomen ca Edging God Out şi înseamnă apariţia ego-ului.

Iar ego-ul se identifică prin lucrurile pe care le posedăm şi prin acţiunile pe care le facem. Şi o întreagă viaţă ne chinuim să avem cât mai multe lucruri, să fim mereu pe locul unu, însă partea aceea din noi care se cere împlinită o ignorăm cu totalitate.


"In acest film, Wayne Dyer m-a facut sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva, m-a facut sa imi doresc sa ii indrum si pe altii spre a-si gasi dharma (scopul vietii, menirea), a-si da seama ca toate resursele de care au nevoie sunt in ei.

Wayne spune:

"Daca Dumnezeu in cele 9 luni cand ai fost in burtica mamei ti-a dat tot ce ai avut nevoie de ce crezi ca dupa ce te-ai nascut nu mai ai toate resursele?"

Am aflat ca nu atragi ceea ce iti doresti ci atragi ceea ce esti. Insa in ziua de azi este dificil sa stai de vorba cu tine si sa afli cine esti… mai usor este sa alegi varianta zonei de confort si sa dormi prin viata, cum spun eu.

Cel mai greu imi este atunci cand vad ca oamenii nu vor sa faca nimic pentru ei, mi-a fost greu sa inteleg de ce unii aleg sa le fie rau pentru ca “asta este viata”, mi-a fost greu sa inteleg ca exista si oameni care nu isi asuma responsabilitati. Eu ma adresez acelor suflete care stiu ca viata poate fi altfel si fac demersurile pentru a reveni pe drumul lor. Pe acestia ii admir si ma bucur de fiecare succes a lor.

In viata putem fi de multe ori pe un Titanic, un vas mare care poate reprezenta tot ceea ce ai crezut ca vrei: bani, casa, masina, statut, lux etc. Un vas unde poti fi chiar tu capitanul, crezi ca deja totul este aranjat in viata ta… si se intampla ca acesta sa se scufunde.

Ce aleg atunci? Unii raman acolo si tin cu dintii de ceea ce “au” pana vasul se scufunda. Altii aleg sa paraseasca vasul la timp.

Asa e si cu schimbarea, o facem de multe ori doar pentru ca ne scufundam… cand deja esti amenintat ca vei fi dat afara, cand deja relatia nu mai mege si afli ca esti inselat, uneori chiar ajungi sa te scufunzi. Si atunci ai nevoie de aer sa poti iesi la suprafata, uneori chiar ajungi “sa mori” si ai nevoie de o renastere care implica multa munca, vindecarea unor rani etc."

Descriere de Delia Muresan
Sursa http://dincolo-de-limite.blogspot.com

VEDETI FILMUL TRADUS, AICI  - link 1 sau AICI - link 2


 
BONUS

REZOLVAREA LA ORICE SITUATIE O GASIM IN INTERIORUL NOSTRU


Câteva din cărţile lui WAYNE pot fi cumpărate de AICI (TRANSPORT GRATUIT)

Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, desi sunt foarte cunoscute consideram ca merita reamintite. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo. De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 13.11.2010, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

10 comentarii:

  1. Inregistrati-va pe http://misterelelumii.forumgratuit.ro/ si veti afla despre multe mistere si secrete

    RăspundețiȘtergere
  2. @anomim, si daca raman pe acet blog interesant fara sa ma inregistrez, care-i povestea?
    Ce, aici sint expuse intr-o nota de diletantism?
    Asa ca raman aici.
    Accesul la informatii de acest tip trebuie facut fara conditionari! Asa ca-i felicit inca odata pe cei FYMAAA - Iesirea din Matrix!

    Altul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu adevarat motivational:x s-o tineti tot asa baieti !

    RăspundețiȘtergere
  4. Scarry07
    Wow ! Un documnetar ca acesta face cat 100 de miliarde la un loc.

    Cred ca fiecare crestin modern arid ar trebui sa-l vada si sa inceapa sa-si deschida ochii. In acest documentar ni se arata ce inseamna adevarata credinta - A crede ,a avea incredere in Sursa din care provenim cu totii. Sa incetam sa mai controlam noi totu;, in schimb sa ne lasam purtati de valul divinitatii ,deoarece Dumnezeu are un plan pt noi, iar noi il ignoram. In asta consta Adevarata Credinta.

    Pentru cei care nu stiau Dr. Wayne Dyer a fost recent diagnosticat cu leucemie. El a facut aceasta stire public, el a spus asa: "Ceea ce va voi spune acum va fi o surpriza pentru toti. Am fost diagnosticant recent cu Leucemie cronica . Nu va spun asta pt a primi simpatie sau altceva. Ceea ce vreau sa spun este ca aceasta boala nu are nici o importanta pentru mine. Eu consider ca ma simt implinit, iar acest lucru face parte din Calatoria mea pina azcum.

    Sa nu se inteleaga gresit Dr Wayne nu e pe moarte, are de a face cu o leucemie cronica, ci nu acuta. Chiar si asa acest om da dovada de credinta adevarata, el stie ca Totul vine de la Dumnezeu.

    Avem multe de invatat de la Dr .Dyer Wayne.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna initiativa voastra cam acelasi lucru incerc sa fac si eu pe blogul meu ,bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu totii asteptam schimbarea... anul 2012 este deicisiv...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...