Ieşirea Din MATRIX: Preluarea

miercuri, 15 iulie 2015

Preluarea

THE TAKE (2004)

Deoarece exista multi oameni care confunda anarhia cu haosul, violenta si dezordinea, simtim nevoia sa reulam prezentarea acestui documentar, pentru a intelege mai bine ce este de fapt Anarhismul.

In data de 25.05.2009 va prezentam documentarul intitulat "Colapsul Economic Al Argentinei", un film facut in 2003 despre evenimentele din Argentina din 2001, cand practic, un stat, a falimentat din cauza FMI.

Care este situatia in prezent din Argentina nu stim exact, insa documentarul de astazi, facut in 2004, ne arata cum unii oamenii au preluat fraiele unor fabrici sau companii falimentare si au inceput sa se autoguverneze (mai multe informatii pot fi aflate de pe site-ul oficial al filmului http://www.thetake.org/)

Efectiv, au inventat un alt sistem, fara lideri, fara patroni, fara sefi care sa le dicteze una alta, un sistem anarhic care pare mult mai uman si mai corect. Astfel au aratat lumii intregi ca se poate si altfel, ca aceasta ordine ierarhica, structurala, piramidala, existenta in societatea noastra de zi cu zi, in toate domeniile, nu este singura posibila sau functionala.

Acest film a fost difuzat si la TVR1 iar pe site-ul lor exista urmatoarea descriere:

"„Rezistaţi. Ocupaţi. Produceţi."

Sloganul muncitorilor argentinieni care au ocupat fabricile închise şi abandonate de patroni rezumă tema primului documentar de lung-metraj al regizorului canadian Avi Lewis. Lucrătorii concediaţi în urma închiderii unei fabrici producătoare de maşini transformă fostul lor loc de muncă într-o cooperativă pe care o controlează în mod anrhist, cu adevarat corect, asumându-şi toate riscurile şi complicaţiile ce decurg din această situaţie."

Multumim din suflet traducatoarei WannaHelp pentru efortul ei inimos. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!


VEDETI FILMUL, TRADUS,   AICI 

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (de preferat lunară) prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

  În completare studiaţi categoria ANARHISM de pe blogul nostru (pe care o puteţi explora mai uşor în CUPRINS).

Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo. De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 17.07.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

8 comentarii:

  1. Acest film este propaganda ANARHO-SINDICALISTĂ! Nimic nou sub soare: acest lucru s-a mai petrecut şi în Spania republicană. Dar ce carnagiu a avut loc în acelaşi timp! Dar de ce nu spune acel Iţic de a produs filmul despre MIILE de patroni care s-au trezit cu conturile goale? Despre acei patroni care au fost îminşi în pragul sinuciderii? Despre acei patroni sau directori de firme care au făcut atac de cord pentru că nu mai aveau cu ce să-şi plătească salariaţii?
    Acesta a şi fost scopul crizei: ridicarea unei noi stângi la putere. Şi ne întrebăm dacă nu cumva este şi scopul crizei mondiale în care ne aflăm? Este dictatura MASSEI asupra întreprinzătorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana una alta asistam la o dictatura corporatrocrata in care mariile corporatii conduc cu adevarat lumea. Dorinta de profit si dominatie globala a unor bolnavi psihici care stau in spatele finantelor si a marilor corporatii alea acestei lumi poate fi echilibrata temporar cu o perioada de dictatura a maselor, daca despre asta este vorba cu adevarat, desi nu cred asta. Se poate si altfel. Nu le plang de mila marilor rechini, saracutilor intreprinzatori , care tind mereu si mereu catre monopol. De cand e lumea asta a fost dictatura bogatilor asupra saracilor, chiar si in asa zisul comunism, dictatura sefilor asupra restului "pulimii", dictatura unei elite asupra "goimilor". Pe majoritatea sefilor acestor mari intreprinderi ii cam doare la pixul din penar de angajatii lor. Mai ales in cazul marilor corporatii. Poate chiar asta isi doresc..tinerea populatie la limita subzistentei, sclavii, pentru a fi controlati mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. si vazui si filmul asta si ramansai uimit sau cu gura cascata cum vine vorba /uite cineva spune cam pe la min 79.45 << si povestea noastra nu are un final fericit.Va fi ca in filmul MATRIX. Va urma... >> / doamne cat adevar a spus, si noi stim finalul Matrix,un compromis de toata frumusetea adica - noi muncitorii punem pe picioare sistemul, economia si voi ne lasati in pace!!! / incredibil / Sa nu uitam ca ELITA nu degeaba ne conduc, ei sunt extrem de inteligenti si au o minte sclipitoare, motiv pt care la fel pot fi si extrem de vicleni / numai o minte f.inteligenta poate fi si f.vicleana / nu intamplator, au lasat netul liber pt ca acei oameni care cat de cat incep sa se trezeasca, sa fie luati din fasa, caci cea mai periculoasa informatie este ceva adevar combinat cu ceva minciuna un fel de cocteil servit / nu toate documentarele sunt curate,marea majoritate sunt pt a te face sa nu mai stii ce sa mai crezi bagandu-te in ceata / dar asta e cat se poate de bine caci iti pune la incercare stabilitatea ta interioara /Elita isi va scoate in final artileria grea, in materie de manipulare, astfel incat constiinta omului sa treaca testul / multi oameni din ELITA ar avea doar un mic pas de facut ca sa devina un buddha sau un christos pt ca mintea lor e la apogeu, e ca un fruct copt, dar care se agata f.tare de pom si asta este alegerea lor si existenta se foloseste din plin de ei / nimic nu este fara un rost / cred ca daca nu ar exista aceasta elita , acest sistem , toti acestia ar trebui inventati pt ca sunt necesari / OSHO spunea << cu cat noaptea este mai profunda, cu atat zorii sunt mai aproape.Zorii unei noi lumi se arata la orizont printr-o cunoastere spirituala care nu se va produce decat numai prin intermediul fiecaruia dintre noi / prima data te-ai nascut din parinti din mama acum ne vom renaste din noi insine / nimeni nu o poate face in locul tau / nimeni >> ///multumesc nelunnn///

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranţă că şi paraziţii, viruşii, boala, cancerul au rolul lor în vindecarea spirituala a celor care vor să vadă rolul lor benefic mai înalt de dincolo de aparenţa imediată, totuşi, ce e prea mult strică adeseori. Daca e să ne luăm din ceea ce spune OSHO, identificarea cu mintea este boala. Aşa că indiferent că mintea este la apogeul ei, ca "un fruct copt" vorba ta, indiferent că ne identificăm cu o minte măreaţă sau una inferioară, tot bolnavi suntem. Ei se identifică cu mintea lor super genială în sens machiavelic, minte care îi face să se simtă zei, superiori, dar totuşi separaţi de restul omenirii. Asta nu este adevărată inteligenţă, ci ignoranţă. Cred că se poate evolua spiritual şi cu şi fără ei, iar prezenţa lor nu este absolut necesară.

    RăspundețiȘtergere
  5. în loc să vă inflamaţi degeaba mai bine aveţi curajul să puneţi întrebarea esenţială:

    bun, acum suntem în 2009 ... ce s-a mai întâmplat între timp cu fabrica aia preluată democratic de muncitori?

    a rezistat? mai mişcă? mai produce ceva? sau între timp tot a dat faliment, indiferent că a fost condusă de patroni jmecheri sau muncitori plini de bune intenţii ...

    să nu uităm un lucru simplu ... falimentul îl declari tu sau îl declară CREDITORII tăi în momentul în care nu mai ai baniii necesari achiziţionării materiilor prime necesare continuării procesului de producţie ... atât şi nimic mai mult ... poţi să fii isus cristos în persoană dacă nu mai poţi face minuni şi nimeni nu îţi dă pe gratis materiile prime tot dai faliment! adică opreşti producţia!

    iar partea cu falimentul declarat avant la letre, adică înainte de a muri de tot, din cauză că nu mai ai piaţă de desfacere ţine tot de prima parte ... produci ca să vinzi ca să faci rost de bani ca să produci din nou ca să vinzi ca să faci rost de bani ca să ... iar între timp speri să rămâi cu ceva bani în plus în buzunar ... şi se cheamă ciclu de producţie ... şi crearea băncilor necesare finanţării acestui ciclu de producţie a dus la crearea ... ghici ghicitoare a ce ... a capitalismului!

    lol!

    eu credeam că în 20 de ani am învăţat chiar şi noi, vechi activişti de partid cu carnetul roşu încă în buzunar, bazele elementare ale economiei ...

    aşa că aştept continuarea filmului ... episodul 2009 ... tot în criză suntem şi acum ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Va salut pe toti.
    Tocmai am vazut un documentar interesant pe youtube despre atrocitatile comise de unguri in Transilvania la sfarsitul primului razboi mondial cand la intelegerea marilor puteri s-a decis ruperea Transilvaniei de Romania si cedarea acesteia ungariei. un film emotionant cu istoria unei generatii de localnici care au trait un cosmar ce speram cu totii sa nu se mai repete vre-odata. Bine centrat pe latura emotionala, este un documentar cu sunet de calitate si imagini de arhiva. Va doresc vizionare placuta (pe cat se poate) si daca considerati ca isi are locul pe acest site, facetii un link.
    Comentariile despre acest documentar spun ca este instigator dar eu sper ca cei ce-l vor vedea sa inteleaga adevaratul sens. Acela ca atrocitati s-au intamplat si la noi si in alte parti dar important ar fi SA NU SE MAI REPETE.
    Daca mesajul meu si acest documentar nu-si au locul aici, le puteti posta voi unde credeti ca isi au locul pe acest site. (sau deloc)...
    Iata link-ul mai jos: (tot textul):
    Un documentar cutremurator -A fost odata in Transilvania -- de Manuela Morar

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu merge nici un link cu documentarul

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...