Ieşirea Din MATRIX: PRĂBUŞIREA PETROLULUI - O Crudă Trezire La Realitate (27.06.2009)

sâmbătă, 27 iunie 2009

PRĂBUŞIREA PETROLULUI - O Crudă Trezire La Realitate (27.06.2009)


THE OIL CRASH
- A Crude Awakening (2006)

"OilCrash, produs şi regizat de laureaţii jurnalişti şi producători de filme europeni Basil Gelpke şi Ray McCormack, ne spune o poveste despre cum dependenţa civilizaţiei noastre faţă de petrol, o trimite pe aceasta într-o coliziune cu geologia.

Uşor de înţeles, inteligent şi foarte captivant, filmul ne prezintă numeroşi experţi de vârf care , cu toţii, ajung la aceeaşi concluzie greu de acceptat, dar logică:
societatea noastră industrială, construită cu ajutorul petrolului ieftin şi uşor accesibil, trebuie complet reimaginată.

Ideea că rezervele de petrol au ajuns la capăt sau vor ajunge în curând, câştigă tot mai multă credibilitate în lume.
Robert B. Semple, Jr., editor asociat la echipa editorială a New York Times, scrie în ziarul din 1 Martie 2006, ediţia online:


"Epoca petrolului de 100 şi ceva de ani care a determinat o uluitoare creştere economică şi asta datorită petrolului ieftin, abundent, s-ar putea încheia chiar fără ca noi să devenim conştienţi de asta, cu adevărat. Petrolul nu este infinit. La un moment dat, până şi vastele rezerve ale Arabiei Saudite vor seca. Dar înainte ca acest lucru să se întâmple, va veni o zi când cererea de petrol va fi mai mare decat oferta şi asta va determina o catastrofală creştere a preţului care ar putea face ca preţul de astăzi al petrolului să pară ieftin ca "braga". Bineînţeles, asta doar dacă nu începem să creem substituenţi pentru petrol sau să începem să trăim mai "strânşi la curea", sau ambele. Acest concept al terminării petrolului nu a fost abordat la scară largă, încă, dar oamenii vorbesc despre asta. Ar merita o mai mare atenţie deoarece, în mare măsură este corect.

Semple trage o concluzie: Acestea nu sunt scenarii apocaliptice ale unor teoreticieni ai conspiraţiei, ci fapte ştiinţifice dovedite, susţinute de cercetări foarte serioase.

Nu este nevoie să fii un teoretician al conspiraţiei să observi o conexiune între actuala obsesie a Americii cu Orientul Mijlociu şi securitatea naţională şi cu apropiata şi posibila criză globală a petrolului. Căutarea unor surse alternative de energie este principala preocupare a corporaţiilor energetice multinaţionale ]n ultima vreme (chiar şi strategiile de dezvoltare la nivel înalt, atât guvernamentale cât şi ale UE sau ale statelor G8, pun mare accent pe găsirea unor alternative energetice) asta ne arată foarte clar că există o credinţă de fond, conform căreia o criză a petrolului se apropie cu repeziciune.

Producătorul Basil Gelpke explică: dintr-odată, ştiri aparent fără legătură despre uraganele Katrina şi Rita care au lovit rafinăriile de petrol de pe coasta Golfului Mexic, războiul în desfăşurare din Irak şi Afganisthan (care are legătură şi cu conducta de gaze care traversează ţara), ambiţiile nucleare ale Iranului, politiciile populiste ale lui Hugo Chavez în Venezuela (una dintre marile producătoare de petrol), corupţia rapace din majoritatea ţărilor producătoare de petrol, naţionalizarea companiei Yukos din Russia; creşterea continuă a preţurilor la toate produsele care au legătură cu petrolul şi chiar şi creşterea preţurilor la produsele companiilor care oferă energie solară, eoliană sau nucleară, toate indică în aceeaşi direcţie : petrolul e pe terminate şi nimeni nu este pregătit pentru cataclismul care este menit să vină.

Filmul include interviuri care ne pun pe gânduri, cu Colin Campbell, Matt Simmons, Roscoe Bartlett, David Goodstein, Matt Savinar, Terry Lynn Karl, Fadhil Chalabi, Robert Ebel şi mulţi alţii. Filmat în locaţii de genul câmpurilor petroliere din Azerbaijan, Venezuela, din Orientul Mijlociu şi Texas, cu o muzică semnată Daniel Schnyder şi Philip Glass, filmul nu ridică numai întrebări, dar vine şi cu posibile soluţii la cea mai năucitoare şi importantă problemă economică, de mediu şi nu numai, o problemă a lumii din timpurile noastre."
- un comentariu în engleză găsit pe site-ul www.piratebay.org, adaptat şi tradus de noi.

VEZI FILMUL (tradus şi în premieră pe ţară) AICI:


 P.S. Destul de curios, acest documentar anticipează că petrolul se va termina tot în preajma lui 2012 ... iată încă o direcţie de abordare a problematicii 2012. Cei din documentar spun că totul se învârte în jurul petrolului, alţii spun că în jurul banilor, dar iată că totul se leagă, poate şi mai profund, de anul 2012. Să fie şi acesta un scenariu menit să inducă frică în populaţie şi astfel, populaţia să fie mai departe manipulată prin intermediul ei? Dacă da, de ce nu este mai cunoscut acest scenariu? De ce nu este "propovăduit" la scară mai largă?
P.P.S. Mulţumim din suflet traducătorilor inimoşi , echipa WaterPower (Chris and KY8). Să Fiţi iubiţi!

10 comentarii:

  1. Va rog sa il puneti si pe googlevideo asa cum faceati in trecut. De cand folositi stagevu nu mai pot vedea nimica :(.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe googlevideo nu se mai pot pune video-uri de aproximativ 3 luni...de loc ... http://schimbarea.blogspot.com/2009/04/inceput-cenzura.html
    Am mai urcat filmele pe vreo 4 servere ... pe doua dintre ele ne-au inchis conturile definitiv. Majoritatea servelor nu permit urcarea a mai mult de 100, 500 sau 800 MB de video (asta cu 800 MB e la fel ca si stagevu). StageVu merge mai greu este adevarat, trebuie sa ai instalat Online DivX Player, sa ai rabdare un pic, sa dai play de mai multe ori pana porneste si daca nu merge sa il downloadezi direct, exista si optiunea asta si apoi astepti sa se traga undeva in calculator. Noi avem conexiune de 4 MB si reusim sa le vedem ok PE TOATE, din stagevu ... incercati si alte browsere. Citit instructiunile de la sfarsitul articolului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, l-am instalat, dar sta si bufereaza la greu ramananad la 0%. Pe alte site-uri unde este nevoie de divx web player merge (conexiune UPC Large 20Mbit - browser IE8 sau Firefox 3.0.11) insa nu si de pe stagevu.

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi merge ...chiar daca sta si bufereaza mai mult ... dai play de mai multe ori ... nu numai odata si astepti ... dai play odata, de doua ori, va porni la un moment dat, apoi va bufera din nou si iar dai play, si la un moment dat va incepe sa mearga, la noi asa se intampla ....s au daca nu ai rabdare sa faci asta poti sa stai sa il downloadezi, ca etse si optiunea asta valabila. Asa cum am spus, nu am gasit un alt server pentru fisiere mari , care sa ofere si optiune de download si posibilitatea de emebed (sa putem pune imagine filmului direct pe site). Sunt curios de ceva ... am urcat mai mult filme pe supernovatube.com. Oare alea ti se incarca mai bine? Mergi sa vezi pe urmatoarele linkuri:
    EGIPTUL MAGIC -Partea a II-a
    http://www.supernovatube.com/play.php?viewkey=599fabc0888eeaa6a208
    Colapsul Economic al Argentinei
    http://www.supernovatube.com/human.php?viewkey=a8ead986cac7a5abcd0b
    Einstein's Ecuation of Life And Death http://www.supernovatube.com/human.php?viewkey=3dad8b07ab73e7c56132 ... se pare ca la noi nu mai merg de loc aceste filme ... Deci iata, inca un server care ne face probleme .Daca stiti voi altele mai bune suntm deschisi la sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am o conexiune grozava si n-am reusit sa vad vreun film online pe stage.vu.

    Solutia care a functionat in cazul meu a fost descarcarea filmelor folosind o extensie de Firefox, Video DownloadHelper.

    Filmele se pot descarca si fara ca divx sa fie instalat.. si dureaza destul de mult (cam 1-4 ore).

    Oricum calitatea este foarte buna pe stage.vu, pacat ca nu prea se pot rula filmele direct din browser.

    PS Filmele sunt grozave! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar butonul pe care scrie download nu functioneaza?

    RăspundețiȘtergere
  7. Si inca ceva ...filmele functioneaza in browser pentru majoritatea ...pentru unii se pare ca nu, din pacate. Cautam un nou server.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut inca o data!

    Eu zic sa continuati upload-ul pe stage.vu pentru ca pastreaza o calitate buna a filmelor.

    Cred fi indicat sa informati vizitatorii si de Video Download Helper.. desi am descoperit ca merge si butonul de download (initial nu mi-a mers.. sau n-am avut eu rabdare cu el)..

    PS Eu sunt multumit si asa.. oricum prefer sa le vad de pe calculatorul meu fara intreruperi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Faceti cumva sa putem vedea si filmele. Nu merge nici cu mozilla nici cu chrome.Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai daca nu cititi instructiunile normal ca nu va merge!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...