Ieşirea Din MATRIX: SINDICATUL - ADEVĂRUL DESPRE MARIJUANA (24.06.2009)

miercuri, 24 iunie 2009

SINDICATUL - ADEVĂRUL DESPRE MARIJUANA (24.06.2009)

THE UNION - The Business Behind Getting High (2007)
 Afacerea Din Spatele Obţinerii "Euforiei"

Iată un documentar curajos, menit să spulbere toate miturile nocivităţii marijuanei , mituri implementate cu grijă de-a lungul anilor, în subconştientul colectiv, de către numeroşi "oameni de ştiinţă" şi politicieni, care au avut mereu grijă de noi, de "sănătatea publică", uitând să ne precizeze care sunt şi marile afaceri din spatele dorinţei lor de bine, uitând să ne spună căror interese servesc cu adevărat.

"Marijuana este una dintre cele mai profitabile industrii, iar în acest documentar de ex., se demonstrează că este cea mai bună afacere cel puţin din zona British Columbia (una dintre provinciile Canadei, din zona de Vest a ţării), surclasând astfel pescuitul industrial, turismul care sunt cele mai profitabile, după marijuana, în zonă (de fapt afacerile cu droguri şi armament sunt cele mai profitabile industrii de pe mapamond).


Marijuana a depăşit de mult stadiul de hobby al stereotipicei culturi hippie a anilor 60 , cultura şi comerţul ilegal de marijuana , cel puţin in Columbia Britanică (BC) a devenit un gigant , o afacere de proporţii numită , în subteranul economiei, "UNIUNEA".
Afacerea aduce profituri de aproximativ 7 miliarde de dolari canadieni anual, iar rădăciniile "Uniunii" se întind foarte departe afectând direct sau indirect multe areale sociale.
Majoritatea marijuanei din zona BC , 65 - 85 %, ajunge în SUA şi drept urmare consecinţele depăşesc graniţele comunităţii din acea zonă devenind o problemă internaţională.

Acest documentar va răspune următoarelor întrebări:

De ce este marijuana ilegala?
Care sunt riscurile de sănătate la care ne expunem cu adevărat?
Funcţionează prohibiţia?
Ce s-ar întâmpla dacă ar fi taxată?
Din marijuana se obţin medicamente, hârtie, combustibil, îmbrăcăminte şi textile diverse, hrană, etc ... oare ne scapă ceva aici?

Urmaţi-l pe producătorul de film Adam Scorgie mai întâi în Canada, unde marijuana este cea mai acceptată activitate socială ilegală. Apoi, Adam demistifică piaţa subterană şi ne face să înţelegem cum poate funcţiona o astfel de industrie în ilegalitate.
Intervievând experţi de pe mapamond incluzând crescători, ofiţeri de poliţie, criminologi, economişti, psihologi, medici, politicieni şi icoane ale "show-bizului", Adam explorează natura cauzelor şi efectelor afacerilor din spatele obţinerii "euforiei".

Nimeni nu este inocent în această explorare a unei industrii care este mai profitabilă prin faptul că este ilegală. " - o traducerea şi o adaptare a sinopsisului de pe site-ul oficial al filmului http://theunionmovie.com/

Alte linkuri interesante:
1) In viitor, in loc de antibiotice, vom lua marijuana?
http://www.socat.ro/archives/1440
2) Prima cafenea cu liber la Marijuana in SUA 
http://www.libertatea.ro/stire/prima-cafenea-cu-liber-la-marijuana-in-sua-266004.html 


Puteţi semna petiţia pentru legalizarea marijuanei aici (click aici).

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS AICI - LINK 1 sau AICI - LINK 2


2 comentarii:

  1. Felicitari....am aflat si eu de vre-o 3 luni de pe site-uri americane....in SUA...lumea a inceput sa iasa in strada ptr a-si cere dreptul la medicamentul canabis.....e pacat sa stam sa ne uitam cum lumea se transfosrma in nimic din cauza unor oameni mult prea lacomi.....dati de veste la toti...in special celor de la tara....e timpul sa cultivam canepa...ca sa ne imbracam...sa ne tratam...si sa inlocuim tutunul cancerigen cu acest produs benefic....va iubesc pe toti...si fac asta ptr ca am inteles ca dragostea va salva planeta si omenirea de la instinctie....si...ptr ca asa imi pare normal :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari....am aflat si eu de vre-o 3 luni de pe site-uri americane....in SUA...lumea a inceput sa iasa in strada ptr a-si cere dreptul la medicamentul canabis.....e pacat sa stam sa ne uitam cum lumea se transfosrma in nimic din cauza unor oameni mult prea lacomi.....dati de veste la toti...in special celor de la tara....e timpul sa cultivam canepa...ca sa ne imbracam...sa ne tratam...si sa inlocuim tutunul cancerigen cu acest produs benefic....va iubesc pe toti...si fac asta ptr ca am inteles ca dragostea va salva planeta si omenirea de la instinctie....si...ptr ca asa imi pare normal :)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...