Ieşirea Din MATRIX: ÎN CĂUTAREA CIVILIZAŢIEI DISPĂRUTE - Serialul Complet

luni, 16 martie 2009

ÎN CĂUTAREA CIVILIZAŢIEI DISPĂRUTE - Serialul Complet

QUEST FOR THE LOST CIVILIZATION (1997)
Part I - Heaven's Mirror
 - Oglinda Cerurilor

Nu am mai întâlnit până acum un documentar aşa de coerent, de riguros, de bun simţ şi de revelator ca acesta, care să ne ajute să legăm aşa multe piese din acest misterios puzzle al istoriei universale. Considerăm aceste informaţii ca fiind cele care explică cel mai bine unele dintre enigmele istoriei şi care aduce lumină în locuri aparent misterioase şi de nepătruns.

În această primă parte a acestui documentar, istoricul Graham Hancock , autorul cărţilor "Amprentele zeilor" şi "Enciclopedia Civilizaţilor " descoperă nişte corelaţii uluitoare între Piramidele şi Sfinxul din Egipt şi templele din Cambodgia (Ankor Wat şi restul). Ele au legătură cu mişcarea de precesie a Pământului, o altă mişcare a planetei despre care noi nu am învăţat nimic la şcoală, o mişcare descoperită destul de recent se pare sau poate doar a fost ţinută secret, o mişcare cunoscută însă de toate marile civilizaţii străvechi ale acestei lumi. De unde o ştiau, prin ce mijloace au aflat de ea, acesta este un mister, la care se urmăreşte să se dea un răspuns în acest documentar.

Aceste trei mari construcţii antice sunt orientate foarte interesant:


Piramidele din Egipt reprezintă o oglindire pe Pământ a Centurii Orion, formată din cele trei mari stele, "cei trei regi" după cum sunt numite în documentarul Zeitgeist. Această descoperire a fost făcută de Robert Bauval şi pare foarte logică.

În plus, canalul ce strabate piramida, ce porneste dinspre camera reginei spre exterior, este orientat catre steaua Sirius (care corespunde simbolic zeitei egiptene Isis), iar canalul ce strabate piramida, dinspre camera regelui catre exterior, este orientat catre constelatia Orion (care este simbolic asociata cu Osiris, contrapartea lui Isis).

Mai mult de atat, piramidele oglindesc centura lui Orion, care se afla spre Sud, asa cum aceasta era aceasta acum 12.500 de ani (10.500 î.Ch).

Ca să vă faceţi o idee despre locurile din Egipt despre care se vorbeşte în acest documentar vă recomandăm un frumos PPS despre Egipt.

Sfinxul este orientat către Est, iar acum 12 500 de ani, la Est era constelaţia Leului şi se pare că Sfinxul este cu mult mai vechi decât se afirmă oficial, deoarece pe acesta se văd urme de eroziune care nu puteau fi făcute decât de o expunere îndelungată la apă, la ploi torenţiale. În Egipt, perioada ploilor abundente a încetat acum vreo 7-8000 de ani. Despre acest lucru ne-a mai vorbit şi David Serada în minunatul documentar EVIDENCE - The Case For The NASA UFO's, care aduce si alte argumente convingătoare care se leagă extraordinar de cele din acest documentar.

Complexul de temple Cambdogiene, deja de loc surprinzător, sunt o oglindă cerului , a constelatiei Draco, care se afla catre Nord acum 12 500 de ani.

Ce reprezinta aceasta perioada de acum 12 500 de ani? Se pare ca este un "inceput" a ceva. Datele stiintifice confirma ca atunci s-a incheiat era glaciara si este posibil ca urmare a acestei topiri agheturilor, nivelul oceanului sa fi crescut foarte mult si tot atunci sa fi avut loc vestitul Potop al lui Noe si poate, cine stie, scufundarea Atlantidei.

Toate aceste informaţii se leagă şi de anul 2012. Nu se specifică asta în acest documentar de astăzi, dar vom posta în curând un alt documentar, numit 2012 Science or Superstiton în care apare şi Graham Hancock şi Robert Bauval şi mulţi alţii care aduc mai multă lumină în ceea ce priveşte mişcarea de precesie, ciclicitatea erelor si alte lucruri fascinante, menite sa ne ajute sa unim punctele, sa refacem marele puzzle!

Dacă până acum aceste construcţii păreau făcute la întâmplare, iată că există o influenţă comună şi o conexiune între ele.

În partea doua şi a 3 a a documentarului se vor descoperii şi alte conexiuni la fel de uluitoare, cu tempele mayase, liniile nazca, Insula Paştelui, niste temple din polinezia franceza şi nu în ultimul rând cu o construcţie subacvatică, din largul costelor de Sud ale Japoniei care se pare că este cea mai veche construcţie de pe pământ, având o vechime de peste 10.000 de ani, deoarece abia atunci acele structuri se aflau la suprafaţa pământului.

VEDEŢI PRIMA PARTE TRADUSĂ, AICI:



Part II - Forgotten Knowledge
Partea a II-a - Cunoaşterea Uitată

În esenţă, ideea de bază a acestei a doua părţi a documentarului, este că există o influenţă comună a tuturor civilizaţilor străvechi, mai cunoscute, o influenţă a unei civilizaţii foarte avansate, pierdută în negura timpurilor, o civilizaţie veche de cel puţin 12 500 de ani.

Se aduc în continuare argumente care ne demonstrează o vastă cunoaştere astronomică a acestor civilizaţii antice, o cunoaştere uitată de civilizaţia actuală.

Privit doar prin prisma istoriei oficiale, care se ştie că a fost scrisă şi influenţată de învingători, o astfel de cunoaştere nu ar fi fost posibilă deoarece există prejudecata conform căreia, în trecutul îndepărat, oamenii erau doar nişte primitivi sălbatici. Însă dovezile aduse de acest documentar sunt mai mult decât convingătoare, ni se arată că nu este chiar aşa şi că imaginea noastră despre trecutul umanităţii şi astfel, despre realitatea în care trăim, este foarte deformată şi credem că, intenţionat manipulată în direcţia greşită, adeseori în cea evoluţionistă şi implicit, materialistă, a lumii (cum că noi am evoluat de la maimuţă la "robot" şi aşa mai departe, teoria cunoscută).

Sunt uluitoare şi conexiunile între Teotihuacan "locul unde oamenii au devenit zei" şi civilizaţia egipteană. Ştiaţi că baza piramidei principale din Teotihuacan are aceaşi lungime cu baza piramidei din Gizeh? Întâmplare?

Spiritualitatea acestor civilizaţii străvechi, incluzând aici egiptenii, druizii, maiaşii, incaşii, civilizaţia din zona Cambodgia de care am vorbit data trecută, împlica credinţa în nemurirea sufletului, în reîncarnare şi considerau aceste construcţii porţi ale sufletului către stele.

În plus, există şi o venerare a "zeilor şarpe", a şerpilor înaripaţi cum li se mai spunea.

Fabulaţii? Fantezii împărtăşite? Halucinaţii în masă? Să fim serioşi ...

Câteva informaţii despre acest uluitor oraş ale cărui origini şi scop este încă un mister puteţi găsi aici: Teotihuacan şi aici Teotihuacan - Oraşul Zeilor

Se descoperă deasemenea nişte legături între liniile de la Nazca din Peru cu stelele. Şi deasemenea se pare că şi în acea zonă există urme ale unor piramide care indică deasemenea o civilizaţie despre care nu ştim mai nimic.

Sunt oare aceste linii un mesaj similar ca cel trimis în spaţiu cu naveta Pioneer 10?

Primele două navete spaţiale care au părăsit Sistemul Solar, Pioneer 10 & 11 duceau cu ele acest mesaj încrustat pe o placă de aur, pe suprafaţa exterioară a navelor.

Se descoperă deasemenea conexiuni cu mişcarea pe boltă a stelelor, a Lunii şi a Soarelui şi ale Pământului în sanctuarul de la Stonehenge din Anglia, la cel din Callanish din Scoţia şi la cel din Carnac , Franţa.

Şi deasemenea se găseşte o legătură între constelaţia Taurului şi imaginea acelui aşa zis cal alb de pe Dealul Dragonului din Anglia.

În documentar sunt mult mai multe spuse şi mai detiliat. Şi cu toate astea, multe dintre conexiuni nu sunt făcute nici aici, producătorul Graham Hancock evitând, poate, să speculeze mai mult decât a făcut-o, păstrând o decenţă.
Asta o putem face noi însă ... la greu. Cert este că există o legătură între stele, planete, Lună, Soare şi mişcarea pământului şi toate aceste monumente, construcţii, temple ... important este să le găsim. Misterele sunt multe ...

Mulţumim din suflet, Dana G. pentru subtitrare ...

VEDEŢI PARTEA A II-A AICI:



PART III - ANCIENT MARINERS 
-  Marinari Străvechi

Aceste 3 documentare nu au făcut altceva decât să ne deschidă apetitul de a căuta şi a cunoaşte mai mult. Căutând informaţii pentru aceste articole am descoperit cu surprindere, că există deja mult mai multe informaţii revelatoare, care indică o uluitoare conexiune între civilizaţii aparent disparate, un mod de a gândi asemănător, o spiritualitate asemănătoare şi o orientare a construcţiilor lor astfel încât să reflecte o parte a boltei înstelate. Adeseori, Soarele, Luna şi celelate planete din sistemul Solar ocupa un loc central, iar dimensiuniile pământului sunt luate şi ele în considerare. Deci nu suntem primii care au măsurat dimensiunile Pământului. Anticii era conştienţi nu numai că pâmântul este rotund, că se învârte, ci şi de locul acestuia într-un cosmos mai vast, interconectat, neseparat, în care toate au legatură cu toate. Cine ar fi putut avea o viziune spaţială, atât de exactă a Pământului, atât de vastă, în preistoria civilizaţilor, rămâne de aflat.

Şi poate ce ne-a surprins şi mai mult este că şi în spaţiul dacic, civilizaţiile antice au avut aceaşi tip de orientare după stele şi un acelaşi tip de spiritualitate (credeau în reîncarnare şi în reîntoarcerea la stele a sufletului, considerând etapa evolutivă de pe Pământ o experienţă necesară). În acest sens vă recomandăm să citiţi articolele KOGAYONONUL - Mit şi realitate  şi articolul DE LA TOPOGRAFIA COSMOGONICĂ LA KOGAYONON

Revenind la documentarul de astăzi, vă vom spicui câteva idei esenţiale din el, idei ce merită reţinute. În primul rând, ideea principală este că există dovezi geologice care confirmă ideea, conform căreia acum 12.500 de ani a avut loc un mare potop, care ar fi determinat dispariţia unei civilizaţii avansate, străvechi , dar că au existat supravieţuitori ai acestei catastrofe, 7 înalţi preoţi care, din câte se pare, s-au separat şi au mers fiecare pe câte un continent şi au influenţat cultura, civilizaţia şi spiritualitatea zonelor respective.

Aceste idei pot fi regăsite şi în documentarul "LEGENDA ATLANTIDEI"(click aici pentru a vedea documentarul).

Povestea unei civilizatii stravechi aflate pe o mare insula inconjurata de un ocean imens, civilizatie care a fost distrusa de o imensa revarsare de ape, este regasita si in Templul lui Edfu din Egiptul de Sus, si probabil de acolo a preluat-o si Platon care ne vorbeste in acelasi fel despre Atlantida.

Unul dintre cele mai vechi oraşe din lume, poate cel mai vechi, Tiahuanaco, dupa asezarea de la Caral (vom posta un documentar despre piramidele din Caral in curand) si templele aflate sub apa de la Yonaguni (vezi mai jos), este considerat un alt leagăn al civilizaţiilor şi legendele locale spun că a fost construit de oameni albi (giganţi) cu barbă, Viracocha. Şi poate nu surprinzător, este o aşezare orientată după soare asa cum era el la orizont, acum 12500 de ani.

In plus, exista dovezi conform cărora oraşul Tihuanaco era pe malul Lacului Titicaca, aflat în prezent la 16 km departare (s-au descoperit urme ale unor docuri de ancorare ale barcilor). Dovezile geologice spun că lacul era aşa de mare acum 10 - 12.000 de ani. Iar modul de construcţie al bărcilor din zona, este foarte asemănător cu cel din Egipt.

Mai mult chiar, celebrul comandant şi explorator Jaques Yves Cousteau a descoperit, cu unul din submarinele sale, un zid de piatră, construit de mîna omului, pe fundul lacului Titicaca. Situat la nu mai puţin de 2.000 de metri adîncime, zidul înalt de 20 de metri arată direcţia spre oraşul Tiahuanaco ... cine l-a construit acolo si de ce asta este un alt mister ...

O altă conexiune interesantă este făcută între Insula Paştelui , Piramidele din Egipt şi Templele din Cambodgia. Privit din spatiu, de deasupra Polului Nord, Insula Pastelui se afla la 144 grade Est de Templele Cambodgiene si la 144 grade Vest de Piramidele din Egipt (144 înseamnă 72 x 2, doua grade precesionale şi noi ştim acum cât de importantă este mişcarea de precesie la toate aceste civilizaţii străvechi ... oare întâmplător sunt puse acolo? ).

O conexiune foarte interesantă între Tihuanaco şi Insula Paştelui poate fi citită în articolul Despre Insula Pastelui pe siteul esoterism.ro

Sunt descoperite şi alte semne ale unor civilizaţii străvechi, aflate acum sub apă, la Nan Madol în Micronezia (orice activitate umană are un sens utilitar sau simbolic, economic sau religios, dar Nan Madol scapă total de această logică) şi în acest sens vă recomandăm să studiaţi cu atenţie articolul NAN MADOL - O Lectie de Arhitectură, de pe siteul energobiologie.ro şi deasemenea sunt descoperite semne ale civilizatiei, in adancime, sub ape, pe Insula Pastelui. Ceea ce se vede acum este doar varful vulcanului si ramasite ale unei civilizatii mult mai extinse (se pare ca in urma Potpoului, nivelul oceanelor s-a inaltat cu 120 de metri).

Toate aceste civilizatii aflate sub apa, rescriu practic, istoria deoarece se dovedeste astfel ca sunt mai vechi decat orice civilizatie de pe uscat, deoarece nivelul Oceanelor a crescut abia dupa Epoca Glaciara, acum 12.500 de ani.

O alta ipoteza extraordinara, ce merita studiata, este aceea ca civilizatia antica super-spirituala care a existat inainte pe Pamant, era constienta de geometria sacra a pamântului, despre care ne vorbeste foarte elaborat Nassim Haramein in conferintele sale (vezi aici Teoria Unificarii Campurilor) si au amplsat aceste locatii in zone ale pamantului ce corespund unor puncte focar de putere si electromagnetism ...

De asemenea se analizează în detaliu misterioasele formaţiuni aflate sub apă în largul Coastelor Japoniei, de la Yonagunicare sunt amplasate pe anticul Tropic al Racului, adica pe locul unde se afla Tropicul Racului acum mii de ani (datorita faptului că înclinaţia pământului se modifică în timp din cauza mişcării de precesie , se schimbă astfel şi linia tropicului).

Dovezile sunt multe în sprijinul existenţei unei civilizaţii prediluviene, adică de cel puţin 12.500 de ani, iar concluzia de final a autorului acestui documentar, Graham Hancok, este înălţătoare :

Pot exista multe explicatii pentru asemãnãrile şi conexiunile gãsite care leagã toate aceste locuri. Dar cred cã cea mai bunã explicaţie e cea a unei civilizaţii pierdute, pierdutã în negura timpului, care cândva le-a influienţat pe toate celelalte.

Cred cã e posibil ca acea civilizaţie sã fi ştiut ceva ce noi nu ştim azi şi cã supravieţuitorii ei de dupã cataclismul care a încheiat ultima Erã Glaciarã, au mers extrem de departe pentru a pãstra vie acea cunoaştere.

Erau fundamental cunoştinţe spirituale care priveau misiunea umanitãţii pe Pãmânt.

Sã nu ne pierdem în iluzia lucrurilor materiale, lãcomie şi ambiţii materiale, ci sã înţelegem cã viaţa materialã e o şansã preţioasã pentru ca fiecare individ sã înveţe, sã creascã şi sã se dezvolte, sã-şi pregãteascã sufletul pentru viaţa veşnicã.

Învãţãturile existã încã, încuiate în mituri, monumente şi astronomie şi pot fi recuperate.
La cumpãna dintre milenii, dupã un secol de rãutate şi vãrsãri de sânge fãrã precedent, poate cã avem nevoie de înţelepciunea celor din vechime mai mult ca oricând."

Cartea în care Graham Hancock  explică toate informaţiile din această serie de documentare se numeşte Amprentele zeilor şi poate fi cumpărată de aici http://www.aldopress.ro/
Mulţumim ALDO PRESS!

VEDEȚI PARTEA A III-a AICI





5 comentarii:

  1. Ete un documentar excelent care desluseste(in sfarsit)date din protoistoria omenirii.Dr Zahi Hawass cu ceata lui de egiptologi ma amuza tare atunci cand sustine ca cei ce au construit piramidele nu cunosteau roata si ca au sculptat acele monumente megalictice cu dalti de bronz.Asta ca sa se potriveasca teoriei evolutiei omului(alta gogorita care otraveste omenirea).Felicitari realizatorilor acestui documentar (si a celor care l-au pus aici) pt curajul intelectual si de bun simt pana la urma !

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tine Aslan!
    Multumim de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta treaba ati facut si faceti, nu ma pot opri din a ma minuna; un blog cu adevarat UTIL si NECESAR romanilor si lumii in general; este extrema urgenta in a ne trezi din somnul mortii si-al beznei sistemelor impuse si incorsetate, nu se poate face asta fara de informatie/cunoastere in slujba adevarului.

    Va doresc multa sanatate si spor in toate!

    Sarmis

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru aprecieri ... conteaza. De acord cu tine... sanatate iti dorim si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Graham Hancock intervievat de David Wilcock! Deosebita surpriza de a-i vedea face to face pe acesti doi exploratori de prim rang ai zilelor noastre. Interviul apare acum in varianta finala:

    http://www.youtube.com/watch?v=f4Dr3A0lcls&feature=PlayList&p=32F0AD7694207066&playnext_from=PL&index=0&playnext=1

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...