Ieşirea Din MATRIX: ECKHART TOLLE - Invitat la Oprah Winfrey (EP. I - III)

vineri, 30 ianuarie 2009

ECKHART TOLLE - Invitat la Oprah Winfrey (EP. I - III)

Eckhart Tolle On Oprah's Soul Series - Webcast 1 - 3 (2009)


De mult timp dorim să vă vorbim despre Eckhart Tolle, dar am simţit că subiectul este mult prea vast şi copleşitor de profund pentru a-l aborda pe fugă. Ştiam că va fi mult de muncit ca să-i facem o prezentare pe măsură. Acum însă lucrurile s-au schimbat un pic, deoarece au apărut mai multe traduceri la mai multe dintre conferinţele sale şi mai multe articole despre el, a devenit mult mai popular şi asta înseamnă că putem să scriem mai puţin, în mai multe articole la distanţă în timp, plus că e greu să-i faci o prezentare mai bună decât o face vestita prezentatoare de emisiuni din SUA, Oprah Winfrey, considerată cea mai influentă, puternică şi mai bogată femeie din showbiz, în dialogul purtat de cei doi în emisiunea prezentată de noi astăzi pe blog.
Am mai adus şi noi vorba de el, pe ici pe colo deoarece şi pentru noi Tolle reprezintă un maestru spiritual căruia îi purtăm o dragoste spirituală "platonică", iar prima sa carte apărută în România, "Puterea Prezentului" o considerăm ca fiind una dintre cărţile noastre de căpătâi. Deasemenea a apărut şi varianta interactivă a cărţii, pe primul site dedicat lui Eckhart Tolle din Romania. Se merită citită şi aşa.
Multe s-au spus deja despre acest minunat om şi nu ştiu dacă am reuşi să-i facem noi o descriere mai bună. Preluăm şi noi o bucăţică dintr-un material foarte amplu aflat pe siteul YogaEsoteric :
"A avut o viaţă uluitoare. S-a născut în Germania, a trăit în Spania, a studiat în Anglia, a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Cambridge. De la obsesia sinuciderii, depresie şi angoasă a ajuns la iluminarea spirituală. A venit un moment când a rămas fără relaţii sociale, fără casă, fără loc de muncă. A renunţat senin la tot. A trăit doi ani ca om al străzii. Dormea noaptea pe băncile din parc, îşi petrecea zilele în beţia celei mai intense fericiri. Oamenii au dorit să ştie cum a atins pacea deplină. Aşa a devenit Eckhart Tolle unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali, care îşi poartă prin lume mesajul. Un profet al vremurilor noastre. Învăţătura lui are puterea adevărului, puterea prezentului." - vă recomandăm cu căldură să citiţi continuarea articolului de pe siteului YogaEsoteric, articol intitulat "Eckhart Tolle - Trăieşte total clipa prezentă".
Mulţi au auzit de expresia "Carpe Diem" (Trăieşte Clipa) şi poate puţini au înţeles la ceea ce se referă cu adevărat. Citind această carte "Puterea Prezentului" şi vizionând conferinţele lui Tolle veţi înţelege , în profunzime, milenara înţelepciune ascunsă, în această simplă expresie.
Vă recomandăm în acest sens şi filmele "Dead Poets Society (Cercul Poeţilor Dispăruţi)" şi " The Peaceful Worrior" pentru a înţelege şi mai bine puterea prezentului.
Dialogul de azi, este prima emisiune din 10 şi îi mulţumim şi pe această cale lui Kprice pentru traducere. Aşteptăm cu nerăbdare şi traducerea celorlaltor 9 emisiuni.
Deasemenea îi mulţumim lui Dragoş Cohal pentru că ne-a făcut cunoscută această emisiune şi pentru sincronizarea subtitrarii.

Vedeţi AICI WEBCAST 1 tradus:


Eckhart Tolle On Oprah's Soul Series - Webcast 2

"• Care este esenta a ceea ce sunt eu? Este oare vorba de carnea si oasele corpului meu? Este memoria mea, gandurile si emotiile mele, sau rolurile mele sociale? Ceea ce simt ca sunt EU in esenta, nu este nimic din toate acestea! Ceea ce unii i-ar spune individualitate sau identitatea mea, simt ca este ceva foarte pretios! Dar ce este de fapt ea? Este sentimentul ascuns a ceea ce sunt eu cu adevarat – este constiinta insasi – singurul lucru pe care nu-l pot pierde. Asa ca putem spune ca poti pierde totul, in afara de tine insuti!

• Tu spui:,,fiecare vrea sa fie un individ”. Eu spun doar: fiecare vrea sa fie! Constiinta de a fi este auto-realizarea! Constiinta ca esti este adevarata fericire!

• Daca te predai si accepti ceea ce este si nu mai hranesti simtirea cu gandurile si povestile tale,… atunci intristarea se v-a duce si odata cu ea si egoul – si ti se v-a arata o alta fata a lucrurilor care este pace sau chiar bucurie! Bucuria este aspectul dinamic al pacii! Dar nu te astepta sa obtii ceva prin predarea de sine. Tu spui:,,pana si aceasta abandonare pare sa nu ajute”. Atata timp cat prin predare tu cauti sa obtii un rezultat (ceva anume, un ajutor, alinare) aceasta nu este o predare completa. Este o asteptare. In adevarata predare de sine, nu ceri nimic si nu astepti nimic! Ci simplu, doar imbratisezi ceea ce este!

• In trecut limitarea era faptul ca invatatura ajungea la un numar restrans de oameni. Acum ajunge la milioane, iar eu nu sunt capabil sa interactionez cu oamenii personal. Asta ar fi chiar frustrant, daca n-as sti si n-as accepta ca fiecare situatie cu care te intalnesti iti aduce o limitare proprie. Pentru orice castigi, este ceva ce vei pierde. Pentru orice pierzi, v-a fi ceva ce vei castiga. Acesta este modul de manifestare a lumii formei.

• Ce sa mancam? Eu recomand sa ne ascultam corpul. Cand te uiti la un fel de mancare, fii linistit si totusi vigilent. Atunci vei simti corpul deschizandu-se si spunand ,,da” sau vei simti o slaba contractie, care inseamna ca atunci spune ,,nu”. Corpul tau stie mai multe despre hrana decat mintea ta ar putea vreodata cunoaste!

• Pentru majoritatea oamenilor, transformarea nu este un eveniment izolat, ci un proces prin care ei trec. Este o dez-identificare graduala de gandurile si emotiile lor, aparand astfel constientizarea. Multi oameni venind in contact cu invatatura, trec acum prin acest proces, iar unii sunt chiar liberi!

• Noul Testament contine un adevar spiritual adanc dar si neclaritati. Acele distorsiuni sunt de doua feluri: unele sunt datorate neintelegerii invataturii lui Iisus, altele au aparut pentru faptul ca oamenii au o asteptare (ei vor sa-l inghesuie pe Iisus in ideiile lor preconcepute, asteptand apoi sa se intample transformari). Dintr-un punct de vedere, as scrie o carte despre aceste lucruri in mod mult mai detaliat. Dar puteti gasi toate acestea in voi insiva. Cand sunteti prezenti, voi accesati intelepciunea interioara si veti simti ce este adevarat si ceea ce a fost adaugat sau distorsionat.

• Atata timp cat vei vrea ceva de la celalalt, cum ar fi de exemplu sexul, esti tu oare prezent? Sau cauti sa obtii ceva in viitor care sa iti permita sa te simti implinit? Dar in felul acesta faci din momentul prezent ca si din cealalta persoana, ceva de obtinut.

• Toate dorintele implica faptul ca viitorul este mai imortant decat prezentul. Este inevitabil ca atractia fizica pentru o alta persoana sa apara uneori. Aceasta nu este altceva decat o parte a naturii.. dar cand te identifici cu impulsul, el devine ,,tu” si se transforma in dorinta. Atunci cealalalta persoana devine un lucru de obtinut. Iar sexul – a obtine un obiect al dorintei tale. Cand esti prezent, poti observa atractia sau sentimentele sexuale aparand in tine - recunoaste-le ca fiind naturale, accepta-le chiar bucura-te de ele, dar nu e nevoie sa te identifici cu ele. In cele din urma v-a fi nefiresc sa te mai identifici. Cand te recunosti pe tine ca spatiu al constiintei vaste in care impulsurile apar, nu mai vei vrea sa devii impulsul, si nu mai poti sa te pierzi pe tine in el. Si asta pentru ca prezentul este spatiu, mai mult decat orice altceva din ceea ce se intampla.

• Compasiunea este constiinta unei legaturi adanci intre tine si toate creaturile!

• Salvarea adevarata este eliberarea de negativitate, si mai presus de toate, de trecut si viitor ca nevoie psihologica!

• Este suferinta cu adevarat necesara? Da si nu. Daca nu a-ti fi suferit asa cum a-ti suferit, nu ar fi fost nici-o intelegere in voi, nici acceptare si nici compasiune.

• Eliberarea inseamna sa alegi sa traiesti in starea de prezenta mai mult decat in timp. Inseamna sa spui DA la ceea ce este!

• Mergand prin viata, nu acordati 100% atentia voastra lumii externe si mintii voastre. Ramaneti si in interiororul vostru. De fapt sunteti fiinta interioara chiar si atunci cand sunteti angajati in activitati zilnice, si in special atunci cand relationati cu natura. Simtiti linistea adanca din interiorul ei. Tineti astfel poarta deschisa!

• Conceptele si explicatiile despre ceea ce este viata sau realitatea, sunt un lucru, dar adevarata aliniere la viata este altceva. Totul este un mare si cosmic film! Nimic nu are fiinta in realitate aici! Conceptele sau explicatiile intotdeauna te induc in eroare daca le folosesti spre a-ti ghida actiunea – sau non-actiunea, dupa cum e cazul. Ele va pot ajuta ca indicatoare spre adevar – care oricum este aici si acum, si inseparabil de ceea ce esti tu de fapt – dar devin un obstacol daca sunt luate drept adevarul insusi. In cele din urma, toate sunt numai ganduri plutind in jurul mintii. Fiecare gand implica o perspectiva limitata. Tot ce este adevar – este paradoxal! Nici-un gand si nici-o explicatie a realitatii, nu poate sa-l cuprinda!

• Vrei sa treci de la credinta in conceptul de sine la a trai in sine? Daca asta vrei, atunci trebuie sa arunci mai intai conceptul de sine. De fapt este vorba doar de ceva ce ai citit intr-o carte, nu-i asa? A fost un semn de directionare, dar l-ai confundat cu adevarul. De fapt trebuie sa abandonati increderea in ganduri si sa lasati sa se duca credinta pe care o aveti ca aceasta ar fi realitatea!

• Trebuie doar sa imbratisati starea de ,,a nu sti “. Aceasta vine usor daca traiti intr-un mod nedirectionat, de predare de sine in fata momentului prezent, asa cum este el acum! Acesta este singurul fel de a trai echilibrat!

• Cand imbratisezi ,,a nu sti” deveniti alert si in pace, constient si fara ganduri. Deveniti prezent! Apoi prezentul care sunteti raspunde la nevoile din momentul acela. Actiunile voastre nu mai sunt dictate de credinte sau concepte – ganduri, ci apar din adancul fiintei. Aceasta stare este a trai in sine!

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale!"
Multumim, din nou, Kprice pentru traducere.

VEZI AICI WEBCAST 2 TRADUS:



Eckhart Tolle On Oprah's Soul Series 
- Seria Sufletului - Webcast 3

• Numesc corpul durerii, acumularea durerii emotionale vechi pe care aproape toti oamenii o poarta in campul lor energetic. Este o entitate semiautonoma, compusa din emotii negative care nu au fost acceptate, sau NU AU FOST LASATE SA SE DUCA, in momentul cand au aparut. Aceste emotii negative lasa un reziduu de durere emotionala, care este stocata in celulele corpului. Mai exista si un corp durere colectiv, continand durerea suferita de atatia oameni de-a lungul istoriei. Corpul durere are un stagiu adormit si unul activ. Periodic devine activ, si atunci cand se intampla asta, el cauta mai multa suferinta cu care sa se hraneasca. Daca nu sunteti TOTAL PREZENTI, va fura mintea si v-o umple cu ganduri negative si cu experiente neplacute ,…cum ar fi drama relatiilor. Acesta este modul cum se perpetueaza pe sine de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul durerii este acesta: ADUNAREA DE NEFERICIRE.

• O cale de a elimna corpul-durerii? Da, realizam aceasta, prin TAIEREA LEGATURII INTRE CORPUL DURERII SI GANDIREA NOASTRA. Fiecare gand negativ are o frecventa similara corpului durerii si astfel il hraneste. Nu poate fi hranit de gandurile pozitive! Cand corpul durerii nu mai ruleaza dialogul intern al gandirii noastre compulsive, noi devenim constienti de el in mod direct. Simtim emotia in corp, si asa aducem constienta in el - lumina constiintei. Emotia veche este apoi transformata in constiinta libera in acelasi mod in care focul transforma totul in el insusi. Asa ca DEZIDENTIFICAREA – eliberarea de emotie este A TRAI NUMAI IN PREZENT! Acesta este modul de a opri ciclul constant de RECREARE a unor experiente dureroase.

• Frica se pare ca se afla in spatele majoritatii emotiilor negative. Cum te poti elibera de ea? Prin procesul de DEZIDENTIFICARE. Cum se initiaza el? - Frica apare prin identificarea cu forma, chiar daca este o posesie materiala, corpul psihic, un rol social, o imagine de sine, un gand sau o emotie, ea apare prin NECONSTIENTIZAREA dimensiunii interioare a constiintei nemarginite, fara forma, care este esenta a ceea ce esti tu cu adevarat!

• Suntem prinsi de obiectele constiintei, inconstienti de dimensiunea spatiului interior care numai el este cu adevarat liber. Fiecare gand plin de frica este DESPRE VIITOR, despre ceva ce ar putea sa se intample. Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu ,,filmele mentale” care le produc stres si anxietate, si va tin treji noaptea, in timp ce corpul vostru sta intins, confortabil, la caldura in pat.

• Dar in momentul CAND RECUNOSTI un gand plin de frica, inseamna ca este vorba de activitatea mentala autodistructiva - asa incepi sa te dez-identifici de el. Constienta sau prezenta ia atunci locul, gandirii compulsive, …imediat. Nu vreau sa spun sa nu mai ganditi, ci numai: SA NU CONFUNDATI GANDIREA CU CEEA CE SUNTETI VOI CU ADEVARAT! Gandirea devine atunci inradacinata in constiinta nemarginita si nu mai este autonoma (care se sustine numai pe sine, ceea ce este egoul).

• Fiecare corp durere contine multa frica, pentru ca frica este emotia negativa cea mai importanta! Cum inlaturam acest lucru? IL RECUNOASTETI, asa cum este el: corpul durerii – o acumulare de emotii vechi. Odata ce l-ati recunoscut, el nu va mai poate subjuga mintea, si nici s-o mai hraneasca cu ganduri negative sau sa va controleze dialogul vostru intern ca si ceea ce spuneti si faceti.

• Odata ce corpul durerii a aparut, nu luptati cu el sau nu ii rezistati. El este parte a ceea ce este,… a momentului acesta cu care este in acord. Asa ca doar ii permiteti sa fie acolo. Atat. Daca nu il mai hranesti deloc, el isi pierde energia de atac si atunci emotiile negative sunt depasite.

• Spuneati despre dorinta neincetata a egoului si nevoia lui nestapanita PENTRU MAI MULT. Atunci putem considera ca lucrurile necesare cum ar fi - sa devenim o persoana mai buna,… putem sa le consideram ca dorinte rele? - Dorinta de a deveni o persoana mai buna este asemanatoare cu necesitatea de a fi atent la cum ma simt eu cu mine insumi, acum - cum ma vad pe mine, sau cum sunt vazut de ceilalti. Este vorba de modul in care iti fauresti imaginea mentala de sine – acesta este asa cum se spune – egoul. Acest lucru include desigur si dorinta de a deveni eliberat sau mai spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea faptului ca TU NU AI NEVOIE SA ADAUGI NIMIC LA TINE INSUTI PENTRU A DEVENI PLIN. Nu ai nevoie sa incerci sa devii mai bun, ci DOAR SA DAI VOIE, SA PERMITI ca bunatatea care ESTE IN TINE, ca parte inseparabila a fiintei tale, a ceea ce esti tu cu adevarat, SA IASA LA SUPRAFATA SI SA SE EXPRIME PE SINE!

• Cand oamenii se trezesc la adevaratul lor sine si la adevaratul scop al vietii, atunci un nou pamant va fi creat. Cum v-a arata acest pamant? Nu vreau sa speculez despre caracteristicile unui nou pamant, dar oricum va fi,… va fi o manifestare exterioara a noului RAI, care este chiar realitatea interioara a constiintei fara margini. Se va ridica atunci o constiinta treaza care este neconditionata si libera de iluziile egoului. Sugestii de cum va arata noul pamant se gasesc in Biblie, unde se spune, de exemplu ca: ,,lupul va sta laolalta cu mielul…” aceeasta se poate intelege astfel: noi percepem o realitate exterioara care este o oglinda a constiintei umane colective, …iar atunci va fi o schimbare in constiinta, care va modifica nu numai modul cum este creata lumea, ci si intregul nostru mod de a percepe realitatea.

• Pe masura ce fiintele umane se trezesc din visul care este - identificarea cu forma - constiinta fara limite va incepe sa creeze forme fara sa se mai piarda pe sine in ele. Atunci se realizeaza esenta a ceea ce cu adevarat suntem fiecare din noi. Venirea unui nou rai si a unui nou pamant, prevazute in vechile carti religioase, este o metafora care spune despre aceasta schimbare fundamentala in constiinta oamenilor. Aceasta transformare nu este totusi o stare viitoare la care trebuie sa se ajunga sau in care sa crezi.

• UN NOU RAI SI UN NOU PAMANT SE RIDICA IN FIECARE DIN NOI ,…CHIAR IN ACEST MOMENT! Asa ca a va trezi la scopul adevarat al vietii voastre NU ESTE,… SA INCERCATI SA CAUTATI CEVA DE OBTINUT IN VIITOR SI SA ASTEPTATI IMPLINIREA DE SINE,… ACOLO - ci SA VA ASEZATI IN ACEST MOMENT – IN PREZENT – LASAND ASTFEL EGOUL SA SE DIZOLVE! Scopul simtirii si trairii constiente a vietii interioare - este primordial, si acest scop este SA VA TREZITI SI SA FITI CONSTIENTI DE NEMARGINIREA CARE SUNTETI! Asa ca, …starea aceasta de constiinta treaza, nelimitata, trebuie sa o puneti in toate lucrurile pe care le faceti, astfel incat ea SA FIE PE PRIMUL LOC,… si intotdeauna factorul primordial!

• Din vremurile antice termenul trezire a fost folosit ca un fel de metafora spre transformarea constiintei umane. Sunt parabole in Noul Testament care vorbesc de importanta de a fi treaz – constient, si cum sa faci totul ca sa nu cazi la loc, in adormire.

• Cuvantul Buddha vine din sanscrita, unde ,,budh” inseamna ,, a fi treaz”, asa ca Buddha nu este un nume si nici o persoana, ci o stare de constiinta. Toate acestea arata ca oamenii sunt potential capabili sa traiasca intr-o stare de constiinta comparabila cu acea starea de trezire normala, diferita de somn si visare. Acesta este motivul pentru care unii invatatori spirituali folosesc termenul de ,, halucinatie impartasita” sau ,,hipnotism universal” pentru a descrie existenta umana obisnuita.

• Puteti lua orice carte de istorie si va sugerez sa incepeti sa studiati sec XX - veti afla, ca o mare parte a istoriei umanitatii, are toate caracteristicile pe care noi le asociem in mod normal cu un cosmar sau o halucinatie nebuna.

• Natura trezirii spirituale nu este inteleasa, de obicei. Adoptarea credintelor religioase,…a avea viziuni despre Dumnzeu sau fiintele celeste, abilitatea de a comunica, de a vindeca, de a prevedea viitorul sau alte puteri paranormale – toate aceste fenomene sunt ceva si nu pot fi ignorate, dar nici-una din ele nu reprezinta un indicator al trezirii spirituale la o persoana care le experimenteaza. Se pot intampla si la persoane care nu sunt trezite spiritual si pot sau nu sa insoteasca starea de trezire.

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale!"



VA URMA ...

 In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:

1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 


Daca simtiti ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta, ca niciodata inainte.

Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp.


Filmul este OPEN SOURCE si poate fi downloadat, distribuit, vizionat oriunde la orice televiziune sau cinematograf.

3 comentarii:

  1. Foarte interesant acest filmulet
    Ti-as recomnda sa cauti despre JIDDU KRISHNAMURTI.
    Foarte bun blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand va aparea ceva video cu Krishnamurti tradus, vom fi primi care vom posta. Suntem la curent cu scrierile lui Krishnamurti.
    Multumim de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru toata munca depusa! Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...