Ieşirea Din MATRIX: CRONICILE de la 11 Septembrie 2001 - Adevărul Iese La Iveală - Prima Parte

duminică, 4 ianuarie 2009

CRONICILE de la 11 Septembrie 2001 - Adevărul Iese La Iveală - Prima Parte

The 911 Chronicles (Part One)
- Truth Rising (2008)



Acesta este printre ultimile documentare traduse în limba română, pe tema 11 Septembrie 2001. Aşa că puteţi să răsuflaţi uşuraţi ... nu vă mai stresăm cu subiectul asta. Nu prea curând ... sperăm.
Le mulţumim din suflet celor de la Infocon si Altermedia pentru efortul facut de a prezenta publicului larg acest documentar important despre cumplitul eveniment de la 11 Septembrie 2001 (le multumim inclusiv pentru efortul de a-l traduce).
Am spus deja prea multe pe acesta temă în toate documentarele din categoria 11 Septembrie 2001 , asa ca de data asta vom prelua aproape integral articolul de pe Infocon:

„Cronicile 9/11. Prima parte: Adevărul iese la iveală” a fost difuzat în premieră în România în cadrul festivalului televiziunilor locale și producătorilor independenți, SIMFEST 2008. Proiecția a avut loc vineri, 29 august 2008 .
Asociaţia Altermedia şi INFOCON.RO propun publicului român un nou documentar independent. “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” („Cronicile 9/11. Prima parte: Adevărul iese la iveală”) în regia lui Alex Jones, care a fost prezentat, în avanpremieră românească şi europeană, la cea de a şasea ediţie a Festivalului Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi “SIMFEST”, care s-a desfăşurat la Târgu Mureş.
Această proiecţie, care a avut loc vineri, 29 august 2008, ora 21:30, continuă colaborarea între organizatorii “SIMFEST” şi Asociaţia Altermedia, colaborare începută la ediţia din 2006 a festivalului pentru prezentarea şi evaluarea “hors concours”, într-un cadru restrâns de profesionişti, a unor filme documentare independente mai greu accesibile în România.
Din luna septembrie 2008, “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” se spera ca va fi disponibil publicului larg în prezentări organizate de asemenea de Asociaţia Altermedia şi INFOCON.RO.
SINOPSIS
„9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising”
SUA, 2008
Data lansării oficiale în SUA: 4 iulie 2008
Durata: 01:44 h
Regia Alex Jones
Imaginea Rob Jacobson, Aaron Dykes şi Alex Jones
Film difuzat în România de INFOCON.RO şi Asociaţia Altermedia

———
„Nici o armată nu poate opri o idee al cărei timp a venit” (Victor Hugo)
———
La şapte ani de la atacurile de la 11 Septembrie 2001, s-a dat parcă „deşteptarea” la nivel mondial. Oameni obişnuiţi au început să deschidă ochii în căutarea adevărului care stă în spatele celor întâmplate atunci. Pe măsură ce mass-media corporatistă se străduieşte mai mult să îi ridiculizeze, un nou val de jurnalişti şi activişti prinde forţă.
Acest documentar urmăreşte modurile prin care, la nivel mondial, oamenii se informează şi informează la rândul lor, în efortul comun de găsire a adevărului despre evenimentele de la 11 Septembrie 2001.
„Truth Rising” este o victorie a discursului liber, o colecţie de mărturii orale pe cale de dispariţie după 11 Septembrie când, în repetate rânduri, autorităţile au declarat - chiar dacă nu explicit - nul Primul Amendament al Constituţiei SUA, împiedicând cetăţenii să-şi exprime ideile în mod liber în public.
În documentar sunt intervievaţi Bill şi Hillary Clinton, Alan Greenspan, John McCain, Zbigniew Brzezinski, David Rockefeller, Arnold Schwarzenegger, Michael Bloomberg, Rudy Giuliani, Ron Paul, Willie Nelson, Rosie O’Donnell, Jesse Ventura, George Carlin, Martin Sheen, alte personalităţi marcante ale vieţii politice şi culturale americane.
Poate cel mai emoţionant moment al filmului este cel în care salvatorul şi totodată veteranul de război David Miller, care a ajuns să poată trăi doar conectat la un aparat după ce s-a expus mediului toxic de la „Ground Zero”, se revoltă împotriva jurnaliştilor corporatişti, numindu-i, cu vocea întretăiată de efort, ”propagandişti” şi ”mincinoşi de profesie”, unelte ale statului – oricum, numai jurnalişti nu.
Şi Miller, ca şi Alex Jones şi mulţi alţii, dintre care unii sub protecţia anonimatului, încearcă să afle răspunsuri şi, mai mult, să facă dreptate.
Atacaţi cu acuzaţii de “trădare” şi „lipsă de patriotism” de mass media corporatistă şi de reprezentanţii guvernului, confruntaţi cu obtuzitatea iritată a forţelor de ordine, dar şi cu agresivitatea unora dintre cei cu care au intrat în contact pe străzi, realizatorii „Truth Rising” ne amintesc faptul că 70% dintre întrebările puse de familiile victimelor de la 11 Septembrie 2001 nu şi-au primit răspunsul în raportul oficial asupra evenimentelor. Şi, mai mult, că nimeni, cu excepţia unui bărbos fantomatic care s-ar ascunde în Afganistan, nu a fost găsit vinovat pentru moartea atâtor oameni.
Acesta este, în fapt, mesajul principal al “Cronicilor”: necesitatea judecării celor care au dus la moartea a aproape 3.000 de oameni nevinovaţi. Alex Jones, Luke Rudkowski şi ceilalţi o afirmă răspicat şi altruist. Efortul lor este considerabil şi dă speranţe tuturor celor implicaţi în încercarea de a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc „marea înşelătorie a începutului de secol şi mileniu”: “atacurile teroriste de la 11 Septembrie 2001” şi, la modul general, “ameninţarea teroristă”.
Mai mult decât un posibil răspuns la întrebări, „Truth Rising” este prima radiografie cuprinzătoare a unei mişcări importante, care creşte pe zi ce trece.
——
“Stai jos şi ţine-ţi gura!” (Zbigniew Brzezinski către Luke Rudkowski, în timpul documentării pentru film)
——
Despre realizator
Alex Jones (34 de ani) este un jurnalist american de orientare paleo-conservatoare (tradiţionalist şi anti-autoritar) binecunoscut în ţara sa şi în Canada pentru opoziţia vehementă faţă de instituţiile şi organizaţiile internaţionale precum ONU, Banca Mondială sau Grupul Bilderberg. Jurnalist de radio, realizator al emisiunii zilnice The Alex Jones Show, transmisă în direct de peste 60 de posturi de radio din SUA, regizor, documentarist, autor a 15 documentare de lung metraj despre pericolul unei dictaturi mondiale şi al instaurării unui stat poliţienesc în SUA. Fondatorul unei reţele de website-uri de informare alternativă (Prisonplanet.com, Infowars.com etc.). "
Pe blogul nostru mai găsiţi şi documentarul ENDGAME - The Blueprint for Global Enslavement , tot în regia lui Alex Jones, un documentar care nu trebuie ratat.

Vezi documentarul tradus, aici:
(cu subtitrare în limba română, ca de obicei)

Subtitrarea se activează din coltul din dreapta sus al ferestrei filmului, din setari.

4 comentarii:

  1. LA MULTI ANI si putere de munca in noul an extrem de dificil mai ales pentru luptatorii anti-sistem.

    Intr-un raport al Project for the New American Century din septembrie 2000 , intitulat

    Rebuilding America's Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century

    la pagina 51 se putea gasi :

    „ ... procesul de transformari , chiar daca aduce schimbari revolutionare , va fi unul lung , in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare , precum un nou Pearl Harbor . „

    Iar membrii fondatori sunt numai unu si unu : Elliot Abrams , Dick Cheney , Richard Perle , Donald Rumsfeld , Robert Zoellick , Vin Weber , Paul Wolfowitz … Curelele solide de transmisie intre ELITE si marionetele de la Casa Alba

    PS

    M-am gandit ( si sper sa fiti de acord ) la inceperea unui dialog ce nu poate fi decat benefic, atat pentru noi cat si pentru cititorii nostrii, pe temele unde nu cadem deocamdata de acord. Am intarziat cu aceasta propunere ca nu cumva sa fac mai mult rau decat bine. Mereu caut aria parerilor comune cu un posibil partener de discutie, pe care mai apoi incerc sa o largesc. Cred ca a sosit momentul. Pentru aceasta, daca am acceptul vostru, voi crea o pagina speciala in blogul meu cel nou, imediat sub „ CUPRINS „ , deci mereu vizibila, unde vom putea dialoga la sectiunea comentarii , atat noi cat si cine mai doreste. Se poate insa la fel de bine proceda, daca va este mai convenabil, intr-un mod similar, si la voi pe blog. La mine este insa avantajul ca puteti pune la comentarii link-uri directe.

    Consider aceasta varianta mult mai folositoare decat sa o facem in cadrul sectiunii de comentarii ale unor articole oarecare.

    Daca sunteti de acord, scrieti aici sau pe e-mail sau la mine.

    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa adaugam si noi pe pagina noastra de blog chestia aia? E vre-un widget pe undeva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam despre aceasta ar fi vorba:

    “ Dialoguri cu realizatorii site-ului IESIREA DIN MATRIX „

    Se afla mereu pe prima pagina in dreapta sus, sub „ CUPRINS „ .

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca din anul 2003, scriitorul Roberto Quaglia a vorbit despre toate neconcordantele teoriei oficiale a evenimentelor de la 11 septembrie in articolul sau "Tot ceea ce ai dorit să ştii despre 11 septembrie, dar n-ai avut curajul să te intrebi". In 2005 cartea scrisa pe aceasta tema, este impiedicata sa apara in Italia. In 2009 apare in Romania ultima editie actualizata, care include si instalarea presedintelui Obama. 11 septembrie. Mitul este prima carte document si cea mai completa privind evenimentele reale care au avut loc in fatifica toamna a anului 2001, aratand cu degetul vinovatii si analizand multe dintre ciudateniile sociale, politice si stiintifice intamplate in perioada 2001-2009, de la scrisorile cu antrax si declansarea razboiului din Irak din 2002 si pana la gripa porcina din 2009 (H1N1)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...