Ieşirea Din MATRIX: SECRETUL - Legea Atracţiei

joi, 20 noiembrie 2008

SECRETUL - Legea Atracţiei

THE SECRET (2006)
 - The Law Of Attraction

Un alt documentar care a făcut vâlvă stârnind o droaie de păreri pro şi contra, ceea ce este bine, deoarece nu a lăsat oamenii indiferenţi.

O să vă fac trimitere la nişte articole legate de acest film, articole ce merită studiate:

1) Siteul lui Ionut Ciurea (Legea atractiei si ceea ce nu se spune)
4) EMPower (The Secret: puterea secreta a subconstientului)
Bineînţeles că sunt zeci de siteuri care-şi dau cu părerea. E greu să spun şi eu ceva original pe lângă ce s-a mai spus.

Practic este vorba de binecunoscuta LEGE A REZONANTEI , despre care s-au scris tomuri de carti si articole , doar că este spusă treaba asta într-un documentar, sub o formă mai comercială aşa să înţeleagă oricine.
Marele secret, uluitorul şi senzaţionalul secret nu este şi nu a fost secret niciodată. Cei intuitivi, care încep să se cunoască cât de cât, care au mai citit una alta cunosc lucrurile astea de mult timp. Cine caută să înţeleagă viaţa asta cât de cât, care-i şpilul, dă mai devreme sau mai târziu peste informaţiile astea ... sau mai bine zis, le atrage, ca să fim la subiect. Chiar şi dacă nu citeşti nimic şi eşti pe o insulă pustie dacă eşti suficient de atent observi această lege. Este o lege universală. Chiar şi în romania sunt nişte zicale:

"Cine se aseamănă se adună."
"La omul sărac nici boii nu trag."
"Celui care are i se va mai da, iar celui care nu are i se va lua şi ceea ce are."
"Un necaz nu vine niciodată singur."
" De ce ţi-e frică de aia nu scapi".

În toate aceste proverbe funcţionează Legea atracţiei, Legea rezonanţei.

Ce-mi place cel mai mult în acest documentar este că ni se aminteşte că suntem Dumnezei (unii îşi amintesc mai mult alţii mai puţin acest lucru ... aici e diferenţa). Apar şi unele personaje din documentarul What The Bleep şi deasemenea un autor pe care-l apreciez foarte mult, Neale Donald Walsch, autorul Conversaţiilor cu Dumnezeu.

Documentarul e bine facut ... da speranta, dar cei care au practicat ce spun cei de acolo or sa vada ca apar si nuantari, obstacole, ca nu totul e asa de simplu ... uneori merge alteori nu merge, uneori ti se permite implinirea unui vis alteori nu. Exista si o karma , exista si o constiinta colectiva peste care e greu sa treci adeseori. Nu e asa de usor sa atingi acel bob de mustar de credinta pura care poate misca muntii din loc. Trebuie sa ai o minte focalizata, antrenata, perseverenta in atingerea scopului propus (zi de zi sa mentalizezi), pasiune, credinta in ceva ca vei reusi (în Dumnezeu, în Iisus, în Satan, într-un talisman, intr-o persoana, in ceva , orice, ca acel vis sau dorinta ti se va implini ... credinta e cea care ajuta, nu in ceea ce credeti, nu suportul credintei voastre este cel care va implineste visul) ... sunt niste conditii pe care majoritatea oamenilor nu le indeplinesc. Nu este usor sa rupi anumite conditionari mentale subconstiente. Nu este usor sa te eliberezi de lanturile sclaviei mintii. Asta descopera cei care practica. Cert este ca se merita incercat si mulţi au reuşit. Aşa că nu vă descurajaţi dacă nu vă iese din prima. Şi încă ceva ... Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se întâmple!!! (în acest sens vă recomand comedia Bedazzled - Pact cu diavoliţa).


VEZI FILMUL TRADUS, 

AICI - link 1 - OPENLOAD



Pentru o informare mai detailiata va invitam sa studiati si sa cumparati cartile scrise de Rhonda Byrne aici.

ACTUALIZARE  (8.11.2009)



Vă urez succes!

15 comentarii:

  1. In vara anului trecut am luat-o pe un drum in care dezvoltarea personala conteaza foarte mult..l-a indemnul unui prieten foarte bun.Primul lucru care mi-a zis "Radu,trebuie sa te uiti la cateva filme inainte de orice." am zis ok,normal doar tu stii mai bine.Mi-a scris 3 filme in carnetel..The Secret,What the bleep do we know si Peacefull Warrior.Deci totul a inceput cu The Secret pt mine :).Dupa ceva vreme mi-am dat seama ca acest drum pe care l-am ales defapt l-am atras in viata mea.Aveam cateva intrebari serioase pe care mi le puneam,nu eram multumit de mine,stiam ca este si altceva altcumva simteam ca nu stiu nimic defapt despre viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa aud asta ... tine-o tot asa. Pentru multi The secret a fost inceputul a ceva frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. la mine nu ruleaza filmul, a pornit decat pentru o secunda

    RăspundețiȘtergere
  4. Schimba browserul cu care privesti filmul. Incerca Internet explorer 8, Opera, Safari sau Google Chrome.

    RăspundețiȘtergere
  5. Filmul mi-a lasat impresia ca ma aflu la poarta casei pe care am uitat-o de atata amar de vreme de cand pribegesc prin lume si pe care, Dumnezeu avand o figura blajina,mi-o deschide larg poftindu-ma inauntru:Bine ai venit acasa ,fiule!

    RăspundețiȘtergere
  6. si pentru mine si partenerul meu, The Secret a fost inceputul :) si acum m-am intors sa-l revad...

    RăspundețiȘtergere
  7. unde as putea sa vad documentarul beyond the secret?

    RăspundețiȘtergere
  8. interesant este ca Legea atractiei este doar inceputul, de aici pana la reusita mai sunt cativa pasi...
    Ceea ce urmeaza este actiunea, de abia atunci arati ca intr-adevar esti ceea ce esti si nu ceea ce nu esti...
    O vorba a mea este "fii in fericire ca sa poti fi in fericire"
    adica doar cand esti poti fi, atunci cand iti doresti, de fapt nu esti...
    si cand iti doresti, tu ca om, esti de fapt doar in dorinta si nu in certitudine...
    cand doresti ceva inseamna ca nu ai acel lucru si cu cat iti doresti mai mult cu atat vei avea mai putin, reusind doar sa te indepartezi de scop...
    asa ca fiti si intr-adevar veti fi...
    precum zicea Iisus: "crede"
    daca vei crede atunci ti se va da...
    astfel ajungem la un final initial... rugaciunea de multumire are cel mai mare efect ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut urmatorul comentariu:

    "The law of attraction is a shift in perception, and not a tractor beam. Also it encourages materialism. It is prayer under a new more acceptable religion."

    Exprima foarte bine parerea mea despre acest film.

    RăspundețiȘtergere
  10. EU AM INCEPUT CU ELIMINAREA DEFECTELOR DE PERSONALITATE(URA INVIDIE,RANCHIUNA,MANDRIE etc.)Practic EFT(TEHNICA ELIBERARII EMOTIONALE)Am lucrat pe ele 2 luni,dar tot de 2 luni practic autosugestia(o fraza cu o dorinta "posibila" ,repetata de 40 de ori dimineata si seara)Practic YOGA PRIN RESPIRATIE (E FOARTE IMPORTANT SA NU UITI SA RESPIRI)DE ABIA ACUM DUPA 2 LUNI INCEP SA FIU IMPACATA CU MINE INSAMI SI SA SIMT INTRADEVAR BUCURIA DE A TRAI SI BUCURIA A TOT CE MA INCONJOARA.TREBUIE SA TE SIMTI IN ARMONIE CU TINE,SA GASESTI ACEL ECHILIBRU,SA NU ITI DORESTI CEVA DE CARE NU ESTI IN STARE SA FACI SI SA MENTI.ACUM DUPA 2 LUNI DE PRACTICA ZILNIC FARA INTRERUPERE SIMT CUM ATRAG OAMENI OPTIMISTI,LUCRURI CARE NU MA ASTEPTAM SA FIE ATAT DE BUNE PT. MINE(LUCRURI POZITIVE)SI CHIAR MA STRADUIESC SA-I FAC SI PE ALTII SA FIE POZITIVI SI CHIAR II ASCULT SI II AJUT.TOT TIMPUL TREBUIE SA FACI DOAR CE ESTE CORECT.IN FIECARE DIMINEATA II MULTUMESC LUI DUMNEZEU PENTRU TOT CEEA CE SUNT.DACA MI SE INTAMPLA LUCRURI NEPLACUTE ,SI MI SE INTAMPLA, LE PRIVESC CA PE O LECTIE NECESARA PT. DEZVOLTAREA MEA PERSONALA.NU DAU SFATURI NIMANUI ,DOAR AM PREZENTAT O PRACTICA EFICIENTA,IN CARE CRED CU TARIE SI CHIAR SIMT CA MA BUCUR DE FIECARE DATA CAND O PRACTIC.ACUM 2 LUNI ERAM DISTRUSA PT. PIERDEREA JOB-ULUI SI A ALTOR TRISTETI SI DEPRIMARI,IAR ACUM SUNT UN OM CARE MA BUCUR DE TOT CE MA INCONJOARA.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari! Ne-ar bucura sa stim de ce ai simtit sa spui aceste lucruri pe blogul nostru si de ce la acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  12. AM SIMTIT ACEASTA NEVOIE SA-MI EXPRIM GANDURILE MELE ,IN URMA VIZIONARII DOCUMENTARULUI "THE SECRET.MI-A FOST RECOMANDAT DE DOCTORUL SILVIU POPA.ACUM URMEAZA SA-I TRIMIT UN EMAIL DE MULTUMIRE,PT. CA MI-A DESCHIS OCHII SI MAI MULT.EXISTA MULT ADEVAR IN ACEST DOCUMENTAR.PANA NU SIMTI CA ESTI IN ARMONIE CU TINE ,SA SIMTI BUCURIA PT.TOT SI TOATE LUCRURILE DIN JURUL TAU,SA IUBESTI NECONDITIONAT,SA NU AI ASTEPTARI PREA MARI DE LA OAMENI(ERAM MEREU DEZAMAGITA DE OAMENI,MI SE PAREA CA S-AU ANIMALIZAT).ACUM SUNT DETASATA DE ATITUDINEA NEGATIVA A UNOR PERSOANE LIMITATE.SIMT CA PANA ACUM AM FOST OARBA SI ACUM MA POT BUCURA DE TOT. VA MULTUMESC ,PT.DOCUMENTAR SI SUBTITRARE. ELENA

    RăspundețiȘtergere
  13. asta te face sa nu mai traiesti in prezent este o inkisoare nu intrati in ea.este efectul pe care il vor ei.asta face toata lumea visant la viata de lux si castiguri la loto.va amagiti degeaba secretul nu o sa l stim poate niciodata.doamne cat de prosti ne cred.

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte adevarat despre legea atractiei , mie mi sau implinit multe ginduri si cred foarte mult in ea . Cine stie niste carti bune de domeniu sa le posteze va rog

    RăspundețiȘtergere
  15. Legea Atractiei am probat-o si eu mai demult sub o forma asemanatoare. Este valabila. Acum am studiat materialul filmului dar putem formula si niste obiectii.
    1. Unii privesc la bani cu lacomie; asa ca imaginarea lor trebuie SA NU AIBA caracter de viciu, dependenta, atasament…De fapt nici nu stii daca pe linia destinului nu-ti este inchis capilolul bani datorita greselilor karmice. Unora imaginarea banilor le-a priit, altora le poate dauna.
    2. E corect sa te gandesti la bunastare, dar in acceptie altruista, filantropica, si la general, fiindca forma sub care poate sa vina bunastarea nu te mai intereseaza pe tine, e hotarata la alt nivel. Din punctul meu de vedere un egoist nu are sanse sa obtina prin Atractie banii (dar mai probabil il va tenta parvenirea sau frauda).
    3. Alta obiectie: Daca vei creea starea de bucurie si multumire fara sa incerci sa-ti vindeci defectele caracterului/firii vei lucra fara intelepciune. Suntem facuti si din contradictii. Gresim si ne trebuie ceva penitenta; pt.aceasta te intristezi si poate chiar te pedepsesti inaintea lui Dumnezeu. Adica avem nevoie de un echilibru intre intristarea cauzata de viciu/pacat si bucuria ca suntem creati dupa asemanarea divina, dupa perfectiune (Ego-Eul divin)
    4. Cineva spune in film „Daca iti urmezi fericirea, urmezi calea catre abundenta si bunastare pe toate planurile.” Ar fi de precizat:Daca uneori renunti la fericirea personala si o sacrifici pentu ca sa ajuti pe cel apropiat, implinesti voia divina si nu interesul personal.
    5. Unele lovituri ale soartei pot fi un semnal ca ai greseli de abordare/perceptie a vietii. In acest caz nu de practica Secretului ai nevoie atunci, ci sa indepartezi unele atasamente sau chiar cramponarea exagerata de viata aceasta materiala.
    6. Cineva sustine in film ca Stresul cauzeaza bolile. Cauza principala a bolilor este insa Dezechilibrul Moral; acesta a putea fi cauza si pentru stres.
    7. In alta parte zice „Orice te face sa te simti bine, atrage dupa sine si mai multa bucurie.” As comenta:Daca sa fumezi, sau sa faci glume rele pe seama altora, sa pagubesti pe cei pe care ii detesti, te face sa te simti bine, inseamna sa cultivi viciul si rautatea. Asa ca trebuie precizat sa nu fie bucuria unui viciu, unei manifestari egotice.
    Observatiile acestea (7) s-ar deduce totusi din tot materialul filmului, insa cred nu e rau sa le luam ca pe niste sublinieri necesare. Cu prietenie Virgil

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...